Mám podať trestné oznámenie?
Prosím hlavne ma neodsudzujte, tiež som sa uz poučila z vlastnej chyby.
S exmanželom máme za sebou búrlivý vzťah a aj rozvod, keďže si našiel milenku. Zaplatí výživné, raz za pár mesiacov sa ozve aby sa nepovedalo a to je tak všetko. Vyrevoval, ze sa chce stretavat s nasim dietatom osamote, fajn dovolila som mu to, po zmene rozsudku, ho ale len kazdy vikend cakame cely den a on sa neuraci ani len ozvat, ze nepride. Tvrdi, ze nema stalu pracu, co ale viem ze je hlupost. Cely zakaz vychadzania sa jeho priatelka stretava s kopou dalsich, ludi z inych domacnosti, a ex len po fuskach chodi. Zverejnila videa, kde sa chvali navstevami, aj o tom, ze si zarabaju nacierno. Chcela som, aby nášmu dieťaťu kúpil bicykel, ked mu nekupil nic celu vybavu som kupovala doteraz ja sama. Jeho reakciu som ale vazne necakala. Zacal sa mi vyhrazat, ze zverejni moje nahe fotky z manzelstva. Kedze v minulosti som uz od neho pocula vela vyhrazok, lenze som nemala dokazy, vela veci som sa vzdala aj vlastneho majetku. Ale uz poucena cudzie cisla, ktore volaju s nastavenym Clir si proste natacam, kedze to vola jedine on. Vyhrazal sa mi uz, v minulosti, ze zmiznem, to by nespravil, ale viem, ze toto schopny urobit je. Znicilo by to mna, moju rodinu, moju karieru. Nikdy som si nedovolila sa mu vyhrazat, len som mu pripomenula, ze je jediny kto kazdemu klame a ze sa da jednoducho dokazat, ze zaraba na cierno, ked sme boli na sude. Tuto jeho reakciu, ale naozaj sposobil 1 poziadavka na bicykel. Sikanuje nas cely cas, mohla som mat super pracu na par mesiacov v zahranici, nedovolil nam odist, odmietol podpisat ziadosti do skolky, kazdu sobotu ho vyckavame, nic mu navyse neda. Robi vsetko preto aby nas znicil. Nikdy tato sikana od neho neskonci, nechce sa ani vzdat otcovstva, aj ked veri, ze nase dieta nieje jeho. Co by ste robili? Podat trestné oznamenie? Ist najprv za pravnikom? Riešiť to naozaj už chcem, nevládzem už toto zažívať.
Vycestovanie aj styk môžeš riesit sudnou cestou, mozno aj neodkladne opatrenie by zabralo, najme ked si zhromazdis viac dokladov preco zaco a ako dlho. Ved si si vedoma ze ak by si sa v zahraničí zdrzala dlhsie (tusim viac ako 28 dni) hrozí ti trestne stihanie za únos a nariadenie navratu.
Fakt sa nedaj zastrasovat a manipulovať debilom
O tomto sa poraď hlavne s právnikom, či tie dôkazy čo máš sú dostatočné, aby sa ti podarilo ho usvedčiť a dostal trest. Budeš čakať pokiaľ tie fotky zverejní? Na takýchto ľudí platí len jedno: byť rovnaké, alebo väčšie svine ako oni.
vies co,podla mna sa ti vyhraza tymi fotkami,lebo vie, ze sa bojis....uprimne mna by dake nahe fotky kohokolvek neznechutili,ale nic,aj yak kazdy vyzera rovnako...a ak by to urobil,no boze 1 naha zena....akoze katastrofu by som z toho absolutne nerobila.
@cacianka na sude sa stazoval este aj nato, ze mu odpovedam na mail len stroho, ze s nim komunikujem malo.
Ja uz som otrnula. Šplechla by som nieco v style ze ja problem s komunikaciou nemam, ale rozpravam sa dlhsie debaty iba s takym človekom ktorý ma nebuzeruje, neuraza a jevku mne slušný.
Ved takýto debili trepu sprostosti.
Aj moj ex - chcel sa sťažovať mojej mame ze mu nepomaham a nechcem uz podporiť. Odsekla som mu ze kto ho živil 7 rokov.sklapol.
Joj a este som sa raz uz tak vytocila ze som mu povedala (bez svedkov) ze ak ešte raz na mna zaútočí ublíži okradne alebo sa priblíži menej ako 100m ku mne a domu, dam mu odjebat hlavu mafii.za 30 sekund bol oblečený zbalený a preč.
Ezopove bajky trepe každý debil.
Na súde som zastupovala kamarata. Jeho ex trepla 2 sprostosti.
Tak som krasne elegantne slusne jej bludy vyvratila. Este aj sudkyna jej vytkla ze klame.
Brunatna a nasrata zmizla zo súdu ako 7 bleskov
stazovat sa na sude je jedna vec, druha vec je, ze co sud vbc uzna... a nechcem byt zla, kludne sa do mna obujte, ale co na svojho otca hovori vobec vase dieta? chce s nim byt?
lebo deti su extremne tvarne a dost vnimave, sama si tu spominala policiu a ako si tisila maleho... ked ste boli na sude maleho sa socialny pracovnik alebo kolizny opatrovnik nepytal na nazor?
@ewelinka21 nase dieta sa ludi neboji, preto kolizny uznali nech sa s nim stretava osamote, lenze ked som volala ze neracil prist ani raz, bola kolizna v soku, takze verim ze volal pred sudom a ohovaral ma a tvrdil, ze problem je z mojej strany. Nase dieta, vie ze pri nom som bola vzdy nervozna, uplakana a ani ho nepozna osobne(fotku som malemu ukazala, par som mu nechala nech si sam v dospelosti uzna za vhodne ci ju chce ci vyhodi),takze zial pre nase dieta to je len zly otec a nechcel ist s nim ani ked sme mu povedali ze si moze kupit hocico a kedze stale len cakame a on nechodi, tak podla mna nase dieta si vytvara este vacsiu priepast vo vztahu voci svojmu otcovi. Moj partner je pre nase dieta od zaciatku ocinko, ktoreho nemal a lubi ho. Ked sme chceli vycestovat tak na sud dal, ze vztah s nevlastnym otcom nemoze byt viac ako ich vztah( pritom naozaj nieje ziadny, neni mu schopny ani zavolat videohovor). Ale kvoli korone som stiahla ja navrh na vycestovanie.
@cacianka vzdy som vedela vyvratit jeho bludy, lebo s nim komunikujem uz naozaj najviac cez spravy a vela krat si neuvedomoval, ze sam sebe podraza kolena. A ano mam stale nasu komunikaciu, kde priznava ze sucasna mu nestoji v posteli za nic a podobne kecy, on sam mi posielal nahe fotky. Len oni mu dobre pomahaju v tom ze majetky dava na svokrovcov, aby nahodou nase dieta nic nezdedilo, nezaraba 1000 mesacne, ale velakrat naozaj ovela viac.
Tak uz davno si to mala zverit pravnikovi. A s vyhrazkou zverejnenia holych fotiek je uzasne. To by si podala trestne oznamenie a keby to urobil, tak policajti si ho podaju a mal by z toho urcite nieco. Takisto - ich prace nacierno, vsetko si stahuj a fot, aby si mala dokazy ako zaraba atd. Vsetko sa da dat na sud, aj to, ze dieta nevyzdvihuje v dany cas kedy ma netravi s nim jemu vymedzeny cas a tebe odoiera vycestovanie do zahranicia pricom sa jemu nic nezmeni, pretoze za dietatom by aj tak neprisiel. Ved v dnesnej dobre sacuz dieta davno vypocuva a robi sa z toho uzaver, podla toho sa zhodnocuje vysledok. Takze, co chce on, ale robi toto toto ono, je vedlajsie, vsetko sa to da obratit proti nemu.

Ok.diky.
Výživné -₩
Stretavanie - napus mu začiatkom mesiaca mail a poziadaj ho aby ti potvrdil terminy prevzatia malého najneskor den vopred.ma ho mat napr.v sobotu 9.00- 18.00.v piatok večer do 18.00 chces vediet ci príde. Inak čakáš max do 10.00 a odchadzate na svoj program bez neho.
Spravy iba o podstatnych info mu napíš v tom mejli. Aj sud napr.stanovuje podavat info 1x mesačne.co ty splnis nad mieru.uplne stačí ze je chalan ok, spi a stravuje sa ok.nema zdravotny problém.max 2 riadky. Ked si bola na nejakom vyšetrení tak len napr. XY absolvoval vyšetrenie v očnej ambulancii a stav .....kontrola o rok.
A pod.strohe zakladne info.
Takisto napis ze odmietas s nim komunikovat osobne, telefonicky, utajene a nezname čísla zasadne nedvihasi, iba písomne. Odovzdavanie a preberanie ries so svedkom a len s odstupom 10m.
Kludne zajdi za koliznou a do zápisu uved ako vyvadza, ze v pripade potreby mas svedkov a predlozis ich cestne prehlasenia.
Odporucam viest malý dennik/kalendár - zošit co sa deje a sa tyka dieťaťa. 6.5.prislo výživné.7.5.odoslany mejl s info o malom(aj si ho vytlač) 8.5.mal prísť o 9.00 - neprisiel ani o 10.00 /mame iny program. Staci male poznámky.nie referat na A4.
Ak mas neprijemne utoky od neho, nahravaj, zapisuj. Podklady budes mať a požiadaj sud o skratenie alebo zrušenie styku lebo otec roka nepride ani 1x za mesiac a 2 roky nebol vôbec.
Kludne navrhni/poziadaj koliznu aby niekto robil asistenciu pri preberani nech vie ze neklames.ak su neochotne tak napíš svoj list a pošli do spisu.
Súd môže po zrelej uvahe zmenit pôvodne rozhodnutie aj ked geroj platí. To nemusi byt prekážka.
Viem ze to mas s nim ťažké, lebo debil, ale ked si nastavis hladinu ze ta ten kreten nevytoci a ty si pravidelne ides svoje a nic nefalsujes ani neodrbkavas tak strati efekt. Neukazuj mu ze mas strach, aj keby ti žily trhalo, tvoja bojazlivost mu je ako voda na mlyn. Ukaz mu iba vyrovnanu slušnú ženu ktoru taký debil nerozhodi, lebo sa zastane seba aj syna, správa sa na úrovni a neuroni ani slzu, skor úsmev a paaaa. Tvar sa ako kráľovná.
Aj ked sa za dverami rozreves a sople nervy v riti.
Bud prestane alebo sa zhecuje a strati glanc a mas tromfy, jeho frajerka zisti co za debil to je.
Drz sa žena, potrebujes vela sily aby si zvladala a ja ti kilo posielam. Dáš to a verime ti 🍀🍀🍀