icon

Mám povedať priateľovi pravdu o jeho švagrinej?

7. aug 2025

Ahojte. Priateľová švagriná je moja bývala spolužiačka. Boli s ňou veľké problémy v škole, riešila to riaditeľka, nebudem písať aké. Je to také jednoduché dievča. Momentálne má exekúcie. Proste nemám chuť sa s ňou baviť na rodinných akciách. Mám povedať pravdu priateľovi? Nechcem s ňou pestovať vzťah. Že je to problematická žena a proste ja takých oblukom obídem?

gribka1
7. aug 2025

Prečo si to nepovedala hneď, ako si zistila, že je v rodine. Že ju poznáš zo školy a bla bla. A ona sa chce s tebou baviť? Všimli si ostatní, že sa jej vyhýbaš?

autor
7. aug 2025
@gribka1

Prečo si to nepovedala hneď, ako si zistila, že je v rodine. Že ju poznáš zo školy a bla bla. A ona sa chce s tebou baviť? Všimli si ostatní, že sa jej vyhýbaš?

@gribka1 povedala som ale tie jej problémy nie. Nevšimli si lebo zatiaľ som to nedala najavo ale už to nedokážem naďalej maskovať. Ona je taká tichá, že len sa pozdraví a sedí dve hodiny vkuse.

domkakvet
7. aug 2025

@anonym_autor priatelova svagrina, tak povedat mu o tom mozes s tym, ze viac to nebudete riesit ani rozoberat, len s tym aby o tom vedel, len medzi vami.

autor
7. aug 2025
@domkakvet

@anonym_autor priatelova svagrina, tak povedat mu o tom mozes s tym, ze viac to nebudete riesit ani rozoberat, len s tym aby o tom vedel, len medzi vami.

@domkakvet to ale nevyrieši môj problém

gribka1
7. aug 2025
@anonym_autor

@gribka1 povedala som ale tie jej problémy nie. Nevšimli si lebo zatiaľ som to nedala najavo ale už to nedokážem naďalej maskovať. Ona je taká tichá, že len sa pozdraví a sedí dve hodiny vkuse.

@anonym_autor A to je vlastne jeho brata manželka, či ako švagriná? Ak mu to povieš, čo sa tým zmení? A teda komu všetkému chceš? Nepokazia sa tam vzťahy iné nejako? Akože ja by som to asi povedala, aj keď záleží na tom o čo by išlo.

lukbe
7. aug 2025

Na druhej strane sa mohla zmeniť. Ale ak má exekúcie, tak asi je problematická stále. A ano, povedala by som, ze si budem držať odstup, ze nemáš dobrú skúsenosť.

sense
7. aug 2025

Veď ťa nikto nenúti a ňou baviť ani byť kamarátka.
Nevraviac o Tom že ľudia sa môžu zmeniť. Suseda z detstva total problémove decko , v podstate celá rodina bola problémová, rodičia pili , decka také samorasty, večne otrhane, špinavé, v škole pod priemer , dvojka zo správania, škola nedokončená lebo otehotnela v 16. Matka ju vyhodila z domu. "Ujali" sa jej rodičia frajera. Neskôr odišli spolu do zahraničia, majú ďalšie tri deti a žije normálny život.

autor
7. aug 2025
@sense

Veď ťa nikto nenúti a ňou baviť ani byť kamarátka.
Nevraviac o Tom že ľudia sa môžu zmeniť. Suseda z detstva total problémove decko , v podstate celá rodina bola problémová, rodičia pili , decka také samorasty, večne otrhane, špinavé, v škole pod priemer , dvojka zo správania, škola nedokončená lebo otehotnela v 16. Matka ju vyhodila z domu. "Ujali" sa jej rodičia frajera. Neskôr odišli spolu do zahraničia, majú ďalšie tri deti a žije normálny život.

@sense podľa mňa normálny, zodpovedný človek exekúcie nemá

anonym_b28e8f
7. aug 2025

Dnes má exekúcie kde kto a nikto by to do tých ľudí nepovedal a bude ich pribúdať.
Povedz, že ste si nesadli už na škole a že s ňou kamarátka ani teraz nebudeš.

sense
7. aug 2025
@anonym_autor

@sense podľa mňa normálny, zodpovedný človek exekúcie nemá

@anonym_autor píšeš že je to švagriná takze frajerovho brata žena. Takže asi majú tie exekúcie spoločne. a je veľa ľudí ktori sa dostali v ťažkej chvíli do exekúcie (týmto exekúcie nepodporujem) ale splácajú ju.
A nevraviac o Tom že len ticho sedi, zrejme ona tiež nemá záujem byť a tebou kamoška. Načo ju potrebuješ ociernovat. Nechaj ju žiť a ty si si svoj život. Mne osobne príde detinské sa niekomu vyhýbať len preto že ako dieťa bol problémový a nevieš aky je teraz ale vadí ti už len jej prítomnosť.

autor
7. aug 2025
@sense

@anonym_autor píšeš že je to švagriná takze frajerovho brata žena. Takže asi majú tie exekúcie spoločne. a je veľa ľudí ktori sa dostali v ťažkej chvíli do exekúcie (týmto exekúcie nepodporujem) ale splácajú ju.
A nevraviac o Tom že len ticho sedi, zrejme ona tiež nemá záujem byť a tebou kamoška. Načo ju potrebuješ ociernovat. Nechaj ju žiť a ty si si svoj život. Mne osobne príde detinské sa niekomu vyhýbať len preto že ako dieťa bol problémový a nevieš aky je teraz ale vadí ti už len jej prítomnosť.

@sense aj v škole tichá bola. Ona nie len ku mne nerozpráva, taká je. Vadí mi no, keď sa s niekym necítim dobre, nemáme podobné názory tak väčsinou sa s takým nestretávam. Príde mi ako strata času...ten čas môžem aj inak využiť

danieli
7. aug 2025

Ak spolu nie ste v dennom kontakte na kavicke, neriesila by som a hlavne nesudila, priamo ti nijak neublizuje, tak by som zachovala tuto neutralitu, ktoru momentalne mate

sense
7. aug 2025
@anonym_autor

@sense aj v škole tichá bola. Ona nie len ku mne nerozpráva, taká je. Vadí mi no, keď sa s niekym necítim dobre, nemáme podobné názory tak väčsinou sa s takým nestretávam. Príde mi ako strata času...ten čas môžem aj inak využiť

@anonym_autor tak k frajerovej rodine nechodievaj. Ale stále to nie je dôvod ju očiernovat pred jeho rodinou len preto že ti ona vadí z princípu hoci ti nič neurobila

gribka1
7. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ale veď toto je v rodinách bežné, kľudne ľudia spolu nevychádzajú, ale stretávajú sa. Čierne ovce v každej rodine.

lindous
7. aug 2025

Ja teda neviem, naozaj je prehodiť pár zdvorilostných slov na spoločnej rodinnej akcii s niekym taký problém? Obzvlášť ak ste nemali vyslovene konflikt vy… nemusíte sa stretávať osamote, budovať neviem aký vzťah, rozoberať hlboké témy… ale naozaj nevidím dôvod sa jej vyslovene vyhýbať a vôbec sa nestretávať s celou rodinou a pokaziť si možno vzťahy aj s nimi … partnerovi by som kludne o spomienkach na ňu zo školy kludne povedala, ale len tak, lebo sa bavíme o všetkom, nie akože idem riešiť nejaký problém

ivik4
7. aug 2025

Vsak sa nerozpravajte a ? Ja sa tiez nerozpravam s jednym clovekom , teda vzajomne a to sme konflikt nikdy nemali. Proste nemam si co povedat s clovekom ktory si ledva otvori usta na AHOJ a potom nic. Nepotrebujem to nikomu vysvetlovat a ludia maju aj oci, vsak sami vidia

domkakvet
7. aug 2025
@anonym_autor

@domkakvet to ale nevyrieši môj problém

@anonym_autor aky mas vlastne problem, mozno sa zmenila, mozno ta bude brat inak, ako spolocnu rodinu a nemusis s nou byt v kontakte, staci sa slusne pozdravit, ak sa ta nieco opyta strucne aj ked jednoslovne odpovedat.

cacianka
7. aug 2025

Nechápem prečo tak hrotíš ? To že v škole bola problémová - ok, je takých mrte, nevieš čo bolo za tým, aké mala zázemie a prečo vyvádzala. mohla sa zmeniť, veď už prešlo pár rokov. A že má exekúcie ? No stane sa, ty ani nevieš prečo ich má, a kvôli komu možno. Je to veľmi široké spektrum prečo začo, aby si ju takto odsudzovala.
Že je tichá ? No a čo, ty si asi naopak, veľmi hrrr a hlučná, tak sa pri tebe - iných členoch rodiny necíti komfortne a radšej je ticho.
Že sa nemáš o čom s ňou baviť - to je tvoj problém, že to takto riešiš. Lebo môžete medzi sebou slušne mlčať, alebo slušne prehodiť pár slov a zapojiť ju do komunity, môžeš ju ignorovať, alebo ju podporiť a pomôcť zapadnúť. Len ty vieš ako to je, a len ty prejavis svoj charakter.
Tvojmu priateľovi môžeš povedať základné informácie, ale skôr diskrétne, aby si nevyvolala rozbroje a ešte väčší odpor. Švagor si ju pre niečo vybral....

autor
7. aug 2025
@cacianka

Nechápem prečo tak hrotíš ? To že v škole bola problémová - ok, je takých mrte, nevieš čo bolo za tým, aké mala zázemie a prečo vyvádzala. mohla sa zmeniť, veď už prešlo pár rokov. A že má exekúcie ? No stane sa, ty ani nevieš prečo ich má, a kvôli komu možno. Je to veľmi široké spektrum prečo začo, aby si ju takto odsudzovala.
Že je tichá ? No a čo, ty si asi naopak, veľmi hrrr a hlučná, tak sa pri tebe - iných členoch rodiny necíti komfortne a radšej je ticho.
Že sa nemáš o čom s ňou baviť - to je tvoj problém, že to takto riešiš. Lebo môžete medzi sebou slušne mlčať, alebo slušne prehodiť pár slov a zapojiť ju do komunity, môžeš ju ignorovať, alebo ju podporiť a pomôcť zapadnúť. Len ty vieš ako to je, a len ty prejavis svoj charakter.
Tvojmu priateľovi môžeš povedať základné informácie, ale skôr diskrétne, aby si nevyvolala rozbroje a ešte väčší odpor. Švagor si ju pre niečo vybral....

@cacianka Ani ja nie som hlučná, neviem odkiaľ to máte. Myslím si, že je jedno kvôli čomu má exekúciu, je to jej vec, nezávidím jej. Pochádza z chudobných pomerov to viem. Ale za to exekúciu by nemusela mať. Lenže môjho priateľa chceli do toho zaťahať aby si vybral on hypotéku a budú mu splácať. Chválabohu priateľ má rozum🙏

cacianka
7. aug 2025
@anonym_autor

@cacianka Ani ja nie som hlučná, neviem odkiaľ to máte. Myslím si, že je jedno kvôli čomu má exekúciu, je to jej vec, nezávidím jej. Pochádza z chudobných pomerov to viem. Ale za to exekúciu by nemusela mať. Lenže môjho priateľa chceli do toho zaťahať aby si vybral on hypotéku a budú mu splácať. Chválabohu priateľ má rozum🙏

@anonym_autor vie čítať s porozumením ?
...Asi...
Vieš úplne presne prečo tu exekúciu má ?

rozculena
7. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ako vieš,že má exekúcie? Ak to vieš ty,tak to potom musí vedieť aj jej muž,brat tvojho frajera.
A potom to predsa musí vedieť aj tvoj frajer,tak čo riešiš,kamošiť sa s ńou ťa predsa nikto nenúti

betulinka1
8. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak az po tomto je mi jasne, ze preco mas ten hnev. Ved tak uz kazdy vie aka je, ked chceli pomoct s uverom.