icon

Mám prerušiť kontakt s toxickou kamarátkou?

Včera o 17:10

Ahojte.. mám blízku kamarátku z detstva poznáme sa 20 rokov a prešli sme si spolu kadečím, zažili sme spolu toho veľa, pomáhali sme si ale poslednú dobu ma neskutočne energeticky vyčerpáva a ja jej už 2 týždne nedvíham telefón a neodpisujem, pretože mám voči nej taký zvlástny odpor.. Ide o to, že má 3 roky priateľa, ktorým sa necháva vydržiavať a on s ňou vytiera doslovne podlahu, a ja sa na to nedokážem už pozerať.. Ja jej od začiatku hovorím, že ten vzťah nie je ok, ona stále plače, je nahnevaná, negatívna a o všetkom ma informuje a aj prenáša na mňa všetky tie problémy a ja už nevládzem.. X-krát sme to riešili, že sa nebudeme o ňom baviť a aj tak vždy keď sa spýtam, prečo je smutná začne o ňom rozprávať, on ju neberie vážne nikdy nebral a stále jej robí tie isté veci dookola a takto sa to opakuje. Ja jej hovorím, že on ju berie ako výplň času a je mu pohodlná a ona stále len plače a háda sa.. Oni sa hádajú tak 2-3x do týždňa a rozchádzajú sa každé 2 týždne, to si vypočujem ako jej nadáva aký je taký onaký a na druhý deň veselo idú na výlet a ja som z toho už chorá.. Mám pocit, že celý jej život sa točí okolo neho a ona je ním jak posadnutá.. Uvažujem, že ukončím definitívne kontakt ale mám z toho troška strach... Ukončili by ste kontakt na mojom mieste?

rozculena
Včera o 17:14

ty si tu už písala

anonym_f6f9ce
Včera o 17:31

Ja mam tiež takú kamarátku a priznám sa,že sama som toto niekedy robila a zaťažovala ludi aj keď mi chceli dobre som si nedala poradiť.Dnes to robí ona ale už som bola nekompromisna a povedala jej aby mi dala pokoj,že som ju varovala a nikoho nepočuvala.Odvtedy mám kľud.Proste si tým sama musí prejsť a padnúť na hubu a pochopí ako ja.Ty nemaj žiadne výčitky.

anonym_f6f9ce
Včera o 17:33

O teba sa kto zaujima ked si na dne?mne sa každý ozve iba keď je v sračke.Nepozeraj na druhých.

anonym_22d592
Včera o 18:12

mala som takú kolegyňu. Mne osobne boli jej problémy viac menej ukradnuté - vypočula som a to bolo všetko. Ale boli kolegyne ktoré to vôbec psych. nedávali. Nie každý znesie celé dni počúvať story s alkoholikom.
ak to nedávaš radšej kamarátstvo skonči Aj tak z toho veľa nemáš.

alison11
Včera o 18:48

Mala som tiež kamarátku kolegyňu ,ktorá vydržiavala chlapa a ten ju len využíval a veľa ráz som jej radila nech ide do podnájmu kde bude sama alebo so synom bude mať pokoj ale ona chcela toho chlapa...nedala si povedať nakoniec sme sa pohnevali ona ochorela nakoniec dostala rakovinu a žije z rodičmi udobrili sme sa a sme v kontakte sem-tam sa navštívime a dobre pokecáme aj sa zasmejeme dobre si rozumieme a z tým chlapom sa len sem tam stretnú,nezhodnú sa.Ona začala sa viac starať o rodičov dôchodcov a dom ktorí prepísali na ňu.
Tím chcem povedať,že nechaj ju samu nak príde nato čo jej dáva a čo berie ten vzťah len tak sa bude vedieť sama stotožniť so sebou čo chce keď ostane sama na svoju životnú situáciu.neboj časom sa udobríte keď príde nato že si mala pravdu

marca12
Včera o 18:58

@anonym_autor Mala som taku kamosku a pre zachovania svojho zdravia,som s nou musela ukoncit kontakt. Dokazala sa mi denne 2 hodiny stazovat. Vzdy som ju stopla,povedala jej svoj nazor,lebo sa ma pytala na nazor. A vzdy zacala znova to iste rozoberat. Znova som ju stopla,ze toto sme uz riesili a nevladzem sa o tom znova rozpravat. Ona akoby nepocuvala a isla si len svoje. Najviac ma stvalo,ze ani raz sa neopytala ako sa mam, co mam nove. Vzdy len o sebe hovorila. Jemne som jej povedala,ze mam vlastne starosti a nedokazem ju pocuvat. Vyvolavala mi aj nadalej,tak som jej prestala dvihat aj odpisovat. A vobec ma to nemrzi. Mala som snahu jej vysvetlit,ze nemoze okolie obtazovat svojimi siahodlhymi kazdodennymi hovormi. Ona to nechapala. Nevedela pochopit,preco jej uz nikto nedviha mobil. Darmo som jej vysvetlovala,ze kvoli jej staznostiam.

amazonka13
Včera o 19:05

Ahoj. Áno, máš prerušiť kontakt.

Skúsila si všetko, povinnosti bútľavej vŕby si si už dávno splnila, nepomohlo jej to?, viac pre ňu urobiť nemôžeš. Vystúp z toxického "priateľstva", v ktorom sa ONA sebecky uvoľňuje tým, že na teba prenáša svoje bedákanie. Absorbuješ opakovane jej negatívne emócie a čuduješ sa, že je ti z nej zle?

Načo ty vlastne potrebuješ v svojom živote túto "Energetickú upírku", ku ktorej cítiš odpor? A z čoho máš strach ? Že budeš mať konečne pokoj? 😉
Smelo, .. urob rozhodnutie, odstrihni sa.

domkakvet
Včera o 19:14

@anonym_autor nie neprerusuj kontakt.

ivicatolic
Včera o 19:19

@anonym_autor ešteže nemám žiadne dôverné kamarátky

tinka3435
Včera o 19:41

Povedala by som jej znova že sa môžme baviť o iných veciach a ak nie tak na ňu nereaguj dlhšiu dobu

motylik2559
Včera o 19:46

@anonym_autor Ahoj, mozno si sa nemala pytat preco je smutna, ved dovod si uz mohla poznat😄 No a teraz ku zvysku co si napisala, ked ta to takto velmi obera o energiu, tak prerus kontakty ako si aj spravila...Ona sa o teba zaujima, ze ako sa mas? Rozoberate do hlbky aj tvoje problemy, alebo tie ju nejak nezaujimaju, odbije ta jednou - dvomi vetami, aby sa nepovedalo? Chapem,ze ti to je luto, kedze je to 20rocne kamaratstvo, len teda tvoja kamoska je dospela a ked si napriek tomu stale vybera tohto dementa, tak je to na nej. Este mozes skusit jej razne povedat, ze si neprajes o nom hovorit, nepytaj sa jej preco je smutna taka onaka (lebo ocividne vsetko vyplyva co prave preziva s nim) a skus nadhodit nejaku temu hlbsiu o tebe...ked sa nebude chytat, alebo ta odbije 2 vetami, a zas sa napriek vsetkemu vrati k jej uzasnemu frajerovi, tak to skonci uplne.

anonym_ae83a6
Včera o 19:52

Ano prerusila by som s nou kontakty. Nie som psycholog ani psychiater,aby som riesila na odbornej urovni niekoho problemy. Ja som toto zazila, mala som kamaratku, ktora mi vyvolavala nonstop, vypisovala, len jej problemy. Milionkrat omielane to iste. Na to, ako sa mam ja, to sa nestarala ani sa nikdy neopytala. A raz som jej nezdvihla telefon mala som poradu v praci, v tom momente ma vsade zablokovala, lebo som jej nebola k dispozicii., Ano, potrebovala niekoho, na koho prehodi svoje problemy a tym sa jej ulavi. Ona sa neštarala o nikoho ani o nic, len o seba. Jedna kamoska bola psychologicka, tak som sa jej opytala, ze co mam robit. Ona mi povedala, ze mam taketo veci stopnut, ze nemam fungovat pre nikoho ako ten, na koho hadze vlastne problemy druhy clovek. Lebo sa zblaznim. Odvtedy som s tym prestala.
Kazde kamaratstvo prechadza roznymi fazami, niektori ludia su v zivote dlhsie, ini kratsie. A ked mi niekto nevyhovuje, tak sa s nim nestretavam, v ramci zachovania vlastneho dusevneho zdravia. Kazdy ma dost svojich problemov a je jasne, ze nikto nie je zvedavy este preberat denne hodiny tie cudzie, co sa ho netykaju.

rozculena
Včera o 21:00
@marca12

@anonym_autor Mala som taku kamosku a pre zachovania svojho zdravia,som s nou musela ukoncit kontakt. Dokazala sa mi denne 2 hodiny stazovat. Vzdy som ju stopla,povedala jej svoj nazor,lebo sa ma pytala na nazor. A vzdy zacala znova to iste rozoberat. Znova som ju stopla,ze toto sme uz riesili a nevladzem sa o tom znova rozpravat. Ona akoby nepocuvala a isla si len svoje. Najviac ma stvalo,ze ani raz sa neopytala ako sa mam, co mam nove. Vzdy len o sebe hovorila. Jemne som jej povedala,ze mam vlastne starosti a nedokazem ju pocuvat. Vyvolavala mi aj nadalej,tak som jej prestala dvihat aj odpisovat. A vobec ma to nemrzi. Mala som snahu jej vysvetlit,ze nemoze okolie obtazovat svojimi siahodlhymi kazdodennymi hovormi. Ona to nechapala. Nevedela pochopit,preco jej uz nikto nedviha mobil. Darmo som jej vysvetlovala,ze kvoli jej staznostiam.

@marca12 aj autorka to už riešila,zrejme je rovnaká ako tá tvoja kamoška,furt dookola rišiť,či má prerušiť kontakt alebo nie