Mám prestať podporovať kamarátku v biznise kvôli zrade?
Ma kamaratku uz 18 rokov od detstva .. v roku 2019 si otvorila salon - kozmeticke kadernicke sluzby kde k nej chodim ako pravidelny klient . Platim si normalne , nikdy nic nebolo zdarma . Ja sa zas venujem umeniu. Nedavno som mala velmi dolezity vecer - pre mna asi najvzacnejsi aky mohol byt v mojom zivote , kde som stala na javisku vo vypredanej sale so zasluzilymi umelkynami. Vyznamne osobnosti. Napisala mi , ze listky si nekupia a nepridu, pretoze jej muza to nebavi taky zaner.
Strasne ma to jej chovanie zamrzelo, sama vie , co pre mna to znamenalo. Ine priatelky prisli a bola afterka do rana . Ano , poviete si , ze preco to sem pisem . Zaujimamu ma uprimne vaše nazory . Mam aj ja ju prestat podporovat v jej podnikani? Mam na vyber xyz beauty centier . Parkrat som sa podstrihla v inom meste stacilo len a robila neskutocny cirkus. Mna tak uprimne sklamala. Alebo to tak malo byt.
Ak by som bola s jej službami spokojná, chodila by som naďalej. Ak nie , nechodila by som len preto že kamarátka .
@anonym_feeb4b sluzby bezohladu na vec, hodnotim ako priemer . Neposkodi vlasy ani nic specialne nevycaruje.
Ale je pravda ze chodim preto, ze ked som sa odfarbila inde alebo podstrihla bola urazena a obmedzila kontakt. A ja som o ten kontakt stala.
Aspon ukazala jej pravu tvar. Mna by to velmi zamrzelo, a aj by som jej napisala, ze ma tymto cinom sklamala. Isto by som ju prestala podporovat.
Pozerala by som pomer cena/ kvalita … ak najdem nieco lepsie zmenim. Som platiaci klient, mozem ist kam chcem … kamaratka/ nekamaratka … chapem tvoje sklamanie, mohla ist aj bez muza, ale nestala si jej za to. Ty vies nakolko ju potrebujes v zivote, podla toho sa zariad.
@anonym_feeb4b sluzby bezohladu na vec, hodnotim ako priemer . Neposkodi vlasy ani nic specialne nevycaruje.
Ale je pravda ze chodim preto, ze ked som sa odfarbila inde alebo podstrihla bola urazena a obmedzila kontakt. A ja som o ten kontakt stala.
@anonym_autor tak to už ty si sa zachovala idiotsky, prepáč za výraz. ak nie som spokojná so službami, môže to byť aj vlastná mater, sestra alebo dcéra, nepôjdem k nej nabudúce, obzvlášť, ak za to normálne zaplatím ako každý iný človek. v tomto si urobila chybu ty. ak nie si spokojná, mala si chodiť inde. rovnako ako ty poznáš xyz beauty centier, či ako si to nazvala, rovnako aj ju pozná xyz klientov a ich známych, asi nebude mať problém tú medzeru po tebe vyplniť.
na druhú stranu to, čo opisuješ ty, súvisí skôr s kultúrou. no ak ich (ju a muža) raz nebaví takáto sféra života, tak ich to nebaví (napríklad ani mňa nie). jednoducho ísť nasilu niekam, kde si budem špárať v nose od nudy, to by som fakt nešla. neber to v zlom, možno v umelecko-kultúrnych kruhoch si uznávaná a fantastická. ale ja osobne by som bola asi ako kamoška. mňa to nebaví. radšej pôjdem na bicykel alebo prechádzku než do divadla. či už by šlo o priame vystúpenie alebo oceňovanie nejakých úspešných ľudí. toto ma nikdy nebavilo a baviť nebude. ak je kamarátka rovnaká (a jej muž), tak čo teraz ako?
začni rozoznávať, či k nej nepôjdeš z pomsty alebo preto, lebo je fakt iba tuctová alebo priam neschopná? a podľa toho sa zariaď. lebo tento tvoj výstup je hodný tak nanajvýš 23-24 ročnej osôbky.
Kamoska mohla ist aj bez muza, ked jeho to nebavi. Ja sa idem velakrat kulturne vyzit sama, alebo uz so synom. On radsej bude s mladsimi dcerami doma. Aj keby ma to nebavilo, tak by som isla kvoli kamoske, ktorej na tom zalezi. Jej ocividne na tebe nezalezi.
@anonym_autor je to na Tebe. Ak ma dobre sluzby, tak k nej chodievaj. Ak niekde je lepsie, tak mozes slobodne chodit inde. Ju uz riesit nemusis, ukazala sa aka je a ze to asi kamaratka velmi nie je.
Možno aj ju zamrzelo, keď si sa šla pár krát inde ostrihať 🤷🏼♀️
mňa by to mrzelo a asi by som jej to nabudúce aj povedala 😒
Mozes sa rozhodovat kam pojdes ku kadernicke alebo na kozmetiku slobodne podla toho, co Ti vyhovuje. A nemusis niekam chodit len preto, ze je to kamaratka, ktorej si platila ako kazdy iny klient. Pre mna by uz bol red flag to, ze robila cirkus, ked si sa bola ostrihat inde. A nie, nie je to kamaratka, kedze Ta neprisla podporit a ty si podporu od nej cakala. Co sa ma co urazat, ze vyuzijes sluzby inde? Davala Ti zlavu, extra sluzby, je tak dobra, ze niet nikoho lepsieho v okruhu 100 km? Nie.
Ja by som sa za takuto vec nedokazala urazit ale to som ja. Ako ano ona mohla prist aj sama aspon na par minut podat Ti ruku ale pre mna je to fakt blbost. A este väcsia blbost je robit napriek ako ked sa male dieta nahneva, prestat k nej chodit . Vsak ak si tam spokojna chodievaj dalej , ak nie a chces nieco lepsie tak nech sa urazi aj ona 😀 a co. Inak nie kazdeho bavi umenie
Super kamarátka a aj si jej povedala ako ta to sklamalo? Snáď ano...ostatne rieš ako cítiš a nie podľa Akú dostaneš, takú vráť.
tiež by ma to urazilo.
kašľala by som sa na jej služby.
@anonym_autor nie si povinna chodit k nej do salonu,ona nie je povinna chodit na tvoje predstavenia. Detinske mi pride spravanie oboch. Normalna kadernicka,kozmeticka neurobi scenu ze si bola niekde inde vyuzit sluzby. Zas ty ked si predpokladam herecka tak tiez nemozes ocakavat ze kazdy z tvojho predstavenia padne na zadok. Presne pre toto neocakavam od kamosiek,znamych ze budu konat ako ocakavam ja. Ked chcem niekomu pomoct necakam ziadny revanš ani protisluzbu.
nie ste kamaratky.. kamaratka by ti nerobila cirkus a ty by si ku kamaratke nechodila len zo strachu, aby ti nerobila cirkus.. a vlastne by si ku nej nechodila ani len preto, aby si 'podporila jej bizinis' .. toto nie je o kamaratstve
@anonym_autor Mohla prist sama, neprisla. Ty ju podporujes dlhodobo, ona mala problem iba jeden, jediny krat. Isla by som ku konkurencii, potom este k nej a slusne jej povedala, ze kto da zarobit mne, tomu dam aj ja zarobit. Viacej by som neprisla.
Mala prist sama. Bez partnera. Ako podpora. Povedala by som jej to na rovinu a viac by som jej sluzby nevyuzila
@anonym_autor mňa by to na tvojom mieste tiež sklamalo. Mám podobnú skúsenosť a citim pachuť toho činu ešte po viac ako roku. Tiež som obmedzila kontakt. Priam zminimalizovala.
Áno, prestala by som ju podporovať.
trosku mimo že sa dáš iba podstrihnut inde a ona sa urazi a obmedzí kontakt 😅 to už bolo na zamyslenie. takže z tohto pohľadu by som si našla novú kadernícku a kontakt obmedzila ja 🙂
@anonym_autor Tak sú dva druhy kamarátok, také, ktoré ti doprajú úspech a úprimne sa s tebou tešia a potom sù také, čo sa nemôžu pozerať na to, keď sa ti niečo podarí..
Nie, nechodila by som viac do salònu k tejto kamarátke
Čiže v podstate k nej chodíš len preto že je "kamarátka" . Váš najväčší problém je že nie ste kamarátky, len si robíte láskavosti a máte za to očakávania. A chýba to najpodstatnejšie komunikácia.
Ak by som bola s jej službami spokojná, chodila by som naďalej. Ak nie , nechodila by som len preto že kamarátka .
@anonym_feeb4b keď ste kamarátky, buď k nej úprimná. Aj jej povedz, že ti na nej záleží. Ale že ťa veľmi sklamalo, že neprišla aspoň ona na tvoju dôležitú udalosť. Možno to bolo len kvôli mužovi, ale povedala ti to dosť necitlivo. Že jeho taký žáner nebaví. To ako keby povedala za seba. Skús sa spýtať samej seba ako sa cítiš keď si v jej salóne. Cítiš sa tam dobre, alebo myslíš na to čo sa stalo a je ti smutno? Nedávaš ty viac do vášho vzťahu ako ona? Je vyrovnaný tŕň vzťah? Ty si loajálne k nej rovnako ako je ona k tebe? Vieš jej to povedať a nebáť sa že ťa jej reakcia zraní? Ak cítiš, že už sa necítiš komfortne a že tvoju podporu berie ako samozrejmosť, máš plné právo zmeniť salón. Nie z hnevu, ale zo sebazáchovy a úcty k sebe. To, že máš na výber xyz beauty centier je fakt, ale rozhodnutie by malo vychádzať z tvojho pokoja, nie z bolesti. Preto počuvaj svoje telo. Ako sa cítiš. Možno to tak malo byť, aby si zistila kto je s tebou a kto je len tak popri tebe. Loajalita nemá byt len z jednej strany. Po čase to prebolí. Ale možno kamarátka si neuvedomuje že ťa zranila a keď jej to povieš tak sa ti ospravedlní alebo po čase sa zmení. Nemusí to pre ňu byť príjemné a ľahké priznať si chybu a keď zareaguje nevhodne ešte to nemusí znamenať že je zlá. Ak je v jadre dobrý človek pochopí to. Tá jej reakcia na tvoju návštevu iného salónu mi skôr vychádza tak, že ona to priateľstvo berie viac prakticky a nie tak hlboko ako ty. Neznamená to že nie ste priateľky len priateľstva niektoré sa časom premenia. Z jej strany už nie je také hlboké a ty sa s tým musíš zmieriť.
@anonym_feeb4b keď ste kamarátky, buď k nej úprimná. Aj jej povedz, že ti na nej záleží. Ale že ťa veľmi sklamalo, že neprišla aspoň ona na tvoju dôležitú udalosť. Možno to bolo len kvôli mužovi, ale povedala ti to dosť necitlivo. Že jeho taký žáner nebaví. To ako keby povedala za seba. Skús sa spýtať samej seba ako sa cítiš keď si v jej salóne. Cítiš sa tam dobre, alebo myslíš na to čo sa stalo a je ti smutno? Nedávaš ty viac do vášho vzťahu ako ona? Je vyrovnaný tŕň vzťah? Ty si loajálne k nej rovnako ako je ona k tebe? Vieš jej to povedať a nebáť sa že ťa jej reakcia zraní? Ak cítiš, že už sa necítiš komfortne a že tvoju podporu berie ako samozrejmosť, máš plné právo zmeniť salón. Nie z hnevu, ale zo sebazáchovy a úcty k sebe. To, že máš na výber xyz beauty centier je fakt, ale rozhodnutie by malo vychádzať z tvojho pokoja, nie z bolesti. Preto počuvaj svoje telo. Ako sa cítiš. Možno to tak malo byť, aby si zistila kto je s tebou a kto je len tak popri tebe. Loajalita nemá byt len z jednej strany. Po čase to prebolí. Ale možno kamarátka si neuvedomuje že ťa zranila a keď jej to povieš tak sa ti ospravedlní alebo po čase sa zmení. Nemusí to pre ňu byť príjemné a ľahké priznať si chybu a keď zareaguje nevhodne ešte to nemusí znamenať že je zlá. Ak je v jadre dobrý človek pochopí to. Tá jej reakcia na tvoju návštevu iného salónu mi skôr vychádza tak, že ona to priateľstvo berie viac prakticky a nie tak hlboko ako ty. Neznamená to že nie ste priateľky len priateľstva niektoré sa časom premenia. Z jej strany už nie je také hlboké a ty sa s tým musíš zmieriť.
@slovakboy súhlasím, presne treba si to vykomunikovat ale asi si chcel oznaxmcit autorku.
@anonym_autor závidí ti, nie je to skutočná kamarátka. Keby bola, tešila by sa z tvojho úspechu ako z vlastného a na to predstavenie by išla aj bez muža. Muz bol iba výhovorka 😛
@anonym_autor mne by nevadilo, že neprišla na "môj večer", lebo ja by som s ňou prerušila kontakt už v momente, kedy by mi spravila scénu za to, že som si dovolila dať sa ostrihať inde.
Ahojte , ďakujem všetkym, ktori ste sa vyjadrili🙏🏻
K podstrihnutiu - ano, bolo to tak. Niekedy sa mi v vo vlasenkarni vyskytne možnosť pri uprave vlasov “cvakneme 1-2cm?” A nedavno som povedala pani vlasenkarke nech to strihne po ramena a bol cirkus..
Kazdopadne - este mi napiste nazor ak chcete - mozno som prisla na kamen urazu - do tohto vecera, kedy som bola host na jednom pre mna najvyznamnejsom koncerte , mala listky zdarma 2x aj s muzom na cokolvek . Teraz si ale mali zaplatit 30€/osobu kedze som bola host , nemala som moznost ziskat listky .
Neviem, ostatne priatelky nemali vobec problem ani rodina … Preto mi dobre jedna pani napisala vyššie, že prečo by som jej mala podporovať biznis keď ona nie je ochotna mna jednorazovo podporit.
Služby ma ano normalne . Ostriha / nafarbi / urobi melir / masku na vlasy . Nič dychberuce ale ani vlasy nepoškodi. Klientelu ma vacsinou starsie damy.
Napisala som jej na druhy den len , že škoda že ste neprišli , bolo užasne. A dala odvtedy len videne .
Vy ste za mna obe ako male urazlive soplave deti. Jedna sa zduje, druha sa zdut chce a spravit napriek 😄. Posobi to akoby ste ani uprimne kamosky neboli. Ty chodievaj k inej kadernicke a ona nemusi chodit na nieco co ju vobec nezaujima
@anonym_autor toto nie je žiadna super kamarátka... Neviem nad čím váhaš. Ja keby som ťa považovala za dobrú kamarátku, tak by som v ten večer prišla aj keby traktory padali. Pokojne bez muža, ak by on nechcel. Táto osoba je len koza prezlečená za kamarátku, nič viac.
Vy dve nie ste uz davno kamaratky. Mozno Ty by si chcela, ale ona uz nie. Kludne sa strihaj inde a casom sa Ti pritrafi aj skutocna kamaratka, ktora sa bude tesit Tvojim uspechom a Ty ju tiez budes rada podporovat