icon

Mám sa prispôsobiť modleniu s priateľovými rodičmi?

elleloup
24. okt 2024

Ahojte, nie som ani len krstená, no našla som si priatela z katolíckej rodiny. On je nepraktizujúci ale, pred časom, keď sme boli prvý krát na obede u jeho rodičov, všetci sa začali modliť. Nikdy som to nezažila a nevedela som, čo mám robiť. Teraz ma čaká znova obed u jeho rodičov a som z toho nesvoja. Mám sa pridať k modleniu? Nie som veriaca, nevidím v tom zmysel, mám sa im prispôsobiť na znak úcty k ich viere alebo len počas toho ticho sedieť? Mal to niekto podobne? Aký je váš názor?
Ďakujem

Strana
z2
jajanka31
24. okt 2024

@zana124 ty si super, teba by mal tolerovat kazdy aj tvoje zvyky ale ty tolerovat ich nechces. Niekedy si treba uvedomit ze ked si na navsteve tak sa z casti prisposobis a nie je to o viere ale o slusnosti. My tiez nie sme 100% krestania ja mam anulovany sobas.s manzelom sme mali svadbu iba na urade. Deti pokrstene nemame. Moja mama chodi do kostola aj cela rodina. A nezblazdnili sa z nas dvoch ani peklo zo zivota nikomu nerobia. Je to nase rozhodnutie ze sme nepokrsti a ich ze vytiahnu bibliu na stol.. ved sa slavi narodenie jezisa krista

drago12587
24. okt 2024

@elleloup respektuj ich " tradicie" staci ak budeš ticho :D ..

saxana000
24. okt 2024

Ticho sed pockaj kym sa pomodlia nemusis to blabotat s nimi.

zana124
24. okt 2024

@jajanka31 pisem, nech ticho sedi. Nechapes pisany text alebo co? A ano, vacsina krestanov nevie predychat svadbu bez kostola a nepokrstene vnucata a pod. Mozes si pozriet diskusie zhrozenych babiciek, minule tu aj jedna bola nedavno. To, ze si jedna z mala ktora to ma inak tak ok. Treba sa naucit citat s porozumenim. Nemusela by si sa obtazovat pisat mi a este aj odveci, kedze je tam jasne napisane, ze ani moj muz tu bibliu nechapal, kedze to nikdy nerobili. A nejde o narodenie pana ani janka, kapisto?!

jajanka31
24. okt 2024

@zana124 nie a co sa v nasich koncinach myslim tym europu slavi na vianoce...?

Vobec nie som jedna z mala. Je to presne taka ista tema ako ze nevesty maju zle vztahy so svokrami. Vobec to nie je tak. Len o tych dobrych vztahoch sa nepise.pise sa len o tych zlych ale to neznamena ze ich je viac. Aj nepokrstene vnucata maju radi aj na svadbu na urade rodicia pridu.. len sa o tom tolko nevravi ako o tom ze z casu na cas je nejaky konflikt..

Ako ok ked to nikdy pred tym nerobili a zrazu chceli tak to uz je ine...ale ked to robili kazdy rok akp napriklad my tak pre mojho manzela nekrestana co je navsteva to menit nebudu.. tak ako jeho roficia nemenia doma veci kboly mne

jajanka31
24. okt 2024

@zana124 to ty asi nechapes zaklady slusneho spravania ked sa smejes niekomu ze sa modli u seba doma.. ved nech sa modli.. a postavit sa je najmenej..

zana124
25. okt 2024

@jajanka31 boze ty mimo osoba, neoznacuj ma! Zasady slusneho spravania su, ze tam ma sediet alebo stat! Precitaj si este raz, ked nechapes a neodpovedaj mi, na sprostosti nemam cas.

purple_wolf
28. okt 2024

nemusis sa vyslovene modlit ale je slusne len ticho sediet a pockat kym skoncia

jajanka31
28. okt 2024

@zana124 sprosta si akurat ty. Je to diskusne forum mozem si reagovat na co chcem. Ale teda s tak nevychovanou osobou ako si ty nepotrebujem.

mrva
28. okt 2024

@elleloup tak to neber ako modlenie, ale ako ich ritual. Rovnako ako dat si rybu na Vianoce, zapalit sviecku na cintorine, vyzit si topanky pri vstupe do domacnosti… Si u nich doma, rešpektuj ich tradicie, ritualy.

milanemila
28. okt 2024

@elleloup ja by som ostala ticho sediet. Ty respektujes ich vieru a oni by rovnako mali respektovat, ze ty veriacia nie si.

dota6
28. okt 2024

@elleloup povedz im, že nie si zvyknutá sa modliť pred jedlom, lebo tvoja mamka dobre varí. A teraz dosť debilných vtipov. Nemodli sa. V tichosti ich nechaj vykonať modlitbu a to je všetko. Nie si praktizujúca, nemá to pre teba význam, ako pre nich. (Iba že by svokra fakt mizerne varila :D )

Strana
z2