Mám sa rozísť, keď sa necítim na svadbu?
Ahojte, sme s priateľom 10 rokov, on si ma chce vziať ja sa na to necítim - máme sa rozísť?
A prečo sa na to necítiš?
Máte sa porozprávať vy dvaja nie s nami.
@anonym_autor ked si s nim 10 rokov, tak si ho zober, ved co budes🤪
Na co konkretne sa necitis?
Tak ked ani po 10 rokoch sa necitis na svadbu s nim tak to ma asi nejaku vypovednu hodnotu
Ak priateľ nechce už žiť v smilstve a ty nechceš sobáš tak ostáva jedine rozchod.
Tak skôr by som si dala otázku, prečo sa na to necítis.
@anonym_autor a to spolu nemôžete žiť bez svadby? Či priateľ má s tým problém?
Aky mas plan do zivota? Lebo pretlkat sa ako slepe kura dlho nevydrzi a mladsia nebudes .
Prečo by ste sa mali rozchádzať? Veď nemusíte byť manželia na to, aby ste spolu žili. Manželstvo je aj tak prežitok. Čím ďalej tým viac dvojíc spolu žije bez sobáša a tento trend bude mať stúpajúcu tendenciu. Načo si zbytočne komplikovať život manželstvom?
@anonym_autor a vy sa rozprávate? Treba komunikovať vo vzťahu.
A osobne neviem čo by sa zmenilo keby ste manželia, jedine že naozaj si s ním len zo zotrvačnosti.
Ešte by som 10 potiahla. Veď keď si už posrať život, tak poriadne.
Veď spolu komunikujte ako 2 ľudia čo su spolu 10 rokov. Povedz mu prečo sa na to necítiš a riešte to.
@anonym_autor za mňa nie.
Ale záleží prečo sa necítiš na svadbu.
Napríklad pre mňa je svadba zbytočný papier ktorí prakticky len komplikuje následný život. Taktiež si myslím ze štát nemusí vediet kto s kým trtka.
Ak nechceš svadbu lebo s nim nechceš byt, tak je lepšie sa rozísť.
@anonym_autor Najprv by si si mala asi položiť otázku, prečo sa na manželstvo necítiš a či sa necítiš len na manželstvo s ním alebo na manželstvo všeobecne. 10 rokov je už naozaj dlhá doba. Máte rovnaké hodnoty, názory a predstavy o budúcnosti, rodine, deťoch, financiách...? Cítiš sa s ním príjemne, bezpečne, je ti oporou, viete sa porozprávať, tráviť spolu čas zmysluplne ale aj len tak pri sebe jednoducho byť a je vám spolu dobre? Cítiš sa lepšie, keď si sama alebo keď je s tebou? Ste spolu z lásky, alebo už len zo zvyku?
Aj na začiatku vzťahu si cítila, že si ho vziať nechceš, alebo on tak dlho váhal, že si stratila záujem? Žijete spolu? Ak áno, ako dlho? Máte spoločnú nehnuteľnosť? Predpokladám, že deti nemáte.
@anonym_autor za mňa nie.
Ale záleží prečo sa necítiš na svadbu.
Napríklad pre mňa je svadba zbytočný papier ktorí prakticky len komplikuje následný život. Taktiež si myslím ze štát nemusí vediet kto s kým trtka.
Ak nechceš svadbu lebo s nim nechceš byt, tak je lepšie sa rozísť.
@misanthropicdann tvoje budúce deti budú mať v rodnom liste ako otca uvedené tvoje meno, alebo bude prázdne? Lebo vtedy sa už štát dozvie koho si pretiahol.
Prečo sa necítis na svadbu?
10rokov je dlhá doba,už musíš vedieť ako si na tom s tým dotyčným.
Nemozete zit bez svadby? Preco sa necitis na svadbu? Je ti s nim dobre,pocitas s nim do konca zivota?
@misanthropicdann tvoje budúce deti budú mať v rodnom liste ako otca uvedené tvoje meno, alebo bude prázdne? Lebo vtedy sa už štát dozvie koho si pretiahol.
@anonym_636a43 ale nebude vedieť odkedy dokedy som niekoho pretahoval.
Svadba je čistý prežitok a nerozumiem na čo sa ľudia do nej hrnú. Akurát tak dedičstvo po sebe malo opodstatnenie ale aj to sa v novom zákonníku vyriešilo.
10 je dlha doba. Preco sa na svadbu necitis? Prechoeny vztah? Strach z viazania sa? 1 otazka - kolko mas rokov? Ked ste sa dali dokopy v 15stke, tak je to asi uz len o zvyku a chces zit. Za taku dlhu dobu, sa osobnost kompletne zmeni a z dietata sa stane dospely. Takze tu je rozchod na mieste, radsej skor ako 2 roky po svadbe … ak mas okolo 50 tak sa ti tiez „trenky prat neoplati“ ked mate 70 mozno ano, kvoli dedeniu.
Svadbu musia chciet dvaja, je to velky krok pre rozumnych ludi, ktori chapu, ze chcu byt spolu do smrti. Ak mas pochybnosti, tak intuicia vacsinou neklame. Porozmyslaj, preco si ho nechces zobrat, lebo vztah sa svadbou nefixne len tak ;)
@anonym_autor ak sa necitis na svadbu a nevies si s nim predstavit buducnost tak sa rozid. Stracate obaja cas. Ale ak ti vadi len svadba samotna a chces s nim byt tak mu to vysvetli
@anonym_autor chybaju dolezite informacie napriklad preco sa na to necitis, ci ste sa za tych 10 rokov niekde pohli, ale skor to bude na rozchod.
Chlapi sa často necítia na svadbu lebo nevedia spracovať predstavu že toto je posledná šuška ich života. Možno je to tak i u žien 😆. Ak to máš takto tak nemárni jeho čas a choď od neho 😃
@anonym_autor Ja nie som vydajachtiva osoba, ale ak by ma poziadal, tak by som si ho vzala. Ale rychlo a na urade. Nech to netrva dlho, ak to uz musi byt. Mame dve deti, spolocny byt. Aj sme sa bavili o svadbe, ale nejak sme sa k tomu nedokopali. Mne ten statut vydatej nejak nechyba... Maximálne kvoli vdovskemu/vdoveckemu.
Ale ake ty mas dovody, ze si ho nechces vziat? Len lenivost alebo osobnostne rozdiely? Ak to druhe, dajte si zbohom.
@anonym_autor my nevieme, preco sa nechces vydavat. Ved ak je vam spolu dobre aj bez svatby, tak sa s nim rozchadzat nemusis len preto ze svatbu nepovazujes za dolezitu.
Ak si s nim len z pohodlnosti, nie si nejak extra stastna ale ani nestastna, tak je na tebe popremyslat, ako chces prezit zivot.
Prečo by ste sa mali rozchádzať? Veď nemusíte byť manželia na to, aby ste spolu žili. Manželstvo je aj tak prežitok. Čím ďalej tým viac dvojíc spolu žije bez sobáša a tento trend bude mať stúpajúcu tendenciu. Načo si zbytočne komplikovať život manželstvom?
@marci9 Tak ako papier na manzelstvo ti dava kopec vyhod, napriklad pri hypotekach, dedeni, naroku na info o zdravotnom stave, a podobne. Na druhej strane, rozchod ako alternativa je najrozumnejsi preto, lebo ked jeden chce manzelstvo a druhy nie (co je tiez uplne ok), je to rovnaka nekompatibilita, ako ked jeden chce deti a druhy nie. Su to veci, co ak chces, nie je lahke si len tak povedat, ze ok, vzdam sa toho po zvysok zivota. Vzdy by tam bolo napatie a podvedoma tuzba toho partnera, co to chce.
A čo tak sa o tom porozprávať s partnerom?

My to máme ako vedieť?