icon

Mám sa rozviesť po 20 rokoch manželstva?

2. dec 2024

Sme manželia už pár rokov. Máme 4 detí. Z Toho 2

dospele, a 2 malé. Môj muž aj napriek tomu, že máme toľko detí nikdy nebol ten pravý rodinný typ. Veľa pracuje, má dobrú prácu a skušbe zaribí. Ja som doma s 2,5 ročnym . Práca ho baví a napľňa, napreduje, má vyššiu pozíciu. Doma je len nedelu. Mne to nevadí som zvyknuta , že som celý život na deti sama. On zase slušne zarába. Len očakávala by som, že aspon v nedeľu sa bude venovať rodine. Ale on namiesto toho

celú nedeľu len kriičí na deti, na mňa. Takmer vôbec s nami nekomunikuje. S detí je nervózny, a veľa krát nám nadáva. Aj mne , a čo ma hnevá, že pred deťmi. Aj staršie deti keď boli malé nikdy s nimi nemal taký ten pravý vzťah. Deti ho ani nekontaktujú iba mna. Oni sami povedia, že k nemu nič necítia. Nikdy od neho nedostali pohladenie, povzbudenie…. Síce on povie, že deti miluje, ale nevie to dať absolútne najavo. Ale čo ma hnevá, že ku mne sa tiež správa posledných už pár rokov 4-5 veľmi škaredo. Už slúbil, že sa zmení, že už mne ani deťom nebude nadávať, že on nás má. Rád a pod… ale teda neviem.Už som mu xy krát povedala, nech ma neponižuje a nenadáva mi pred deťmi. Ale urobí to znova a znova. Dokonca aj pred mojou mamou. Už som si raz zbalila veci a odišla, ale skúbil, že sa zmení. Aj sa nachvílu zmenil, dokonca aj na deti bol milý čo on nebýva. Často nadáva aj im. Ale vydržalo mu to asi mesiac. Nič k nemu necítim. Som s ním len kôly peniazom. Po finančnej stránke nám naozaj dopraje a kúpi všetko. Len čo z toho keď jeho správanie voči nám je velmi neúctivé. Vôbec si nás neváži. Mňa dosť uráža aj to, už som si to všimla veľa krát, že hádže očká po druhých ženách. Rád s nimi koketuje keď len pohľadom a rád rozdáva na cudzie ženy úsmevy. A pre mňa je to veľmi ponižujúce. Rozmýšlam, že po 20 rokoch manželstva sa rozvediem. Aj keď on vždy povie, že nás miluje. Ale keď nás miluje prečo sa tak hnusne ku nám soráva? Munule plakala dcerka (10 ) ze jej povedal, ze je jeb..tá lebo mladšej sestre( 2,5) omylom vysypala nieco …Prioste kôly blbosti. Nikdy ani staršie dospelé deti v ničom nepodporil. Keď mu starša dcéra povedala, že ide na výšku tak sa jej

vysmial, že aj tak hovno dokáže. Proste samé ponižovanie. A ja mu to stále hovorím, že prečo je taký a vtedy mi povie odvrkne a nebavi sa somnou viac o danej situácii. Potom zase slubi, že sa zmení. Ale vždy mu to vydrži týžden a zase je to o tom istom. Keď mu poviem nech ma neuráža a nenadáva mi aspoň pred deťmi este mi povie nech idem do pi.. Už mi to tak strašne vadí, že seriôzne k nemu už nič necítim a rozmýšlam , ked nastúpim do práce , že odídem. Len obávam sa financií ako to zvládneme. Preto stále trpím a nevšimam si ho lebo finnčbe sa máme výborne. A poviem si jeden-dva dni (sobota -nedeľa), niekedy len nedeľu s nim vydržim. Všetci doma sa tešíme keď príde pondelok, že bude doma kľud a ticho. Lebo keď je doma len každému nadáva a na každého kričí. Akobx sme mu vadili.

Strana
z2
barborachors
2. dec 2024

Typický narcis. Vie, ze neodides. Si jeho otrokom a poistil si ta deckami a vie ze si slaba, ze neodídes. Typický vzorec, takýto si vzdy nájde len slabsiu zenu. Zabudni ze sa on zmeni, on sa nezmení nikdy. Ale ty môžeš zmenit prístup k nemu. Vymackat z neho co to da. Lásku od neho necakaj, on nie je schopný pravých citov. Pozri si na YouTube videa o stoicizme. Mne to vela dalo vo vzťahu s manipulátorom.

martinadomianova
2. dec 2024

Narobiť si toľké deti s takým debilom, to je už iná nezodpovednosť. A veriť tomu, že sa dokáže zmeniť môže len hlupaňa (sorry). Tak naivných žien je veľa, ale keď to toľko sľuboval a nič, tak sa ani nezmení. Prečo nepozeráš na deti ??? Akým je im on príkladom ? Žiadnym. Neviem načo ešte čakáš. Na zázrak ?

rozculena
2. dec 2024

A? Otázka je aká? Alebo čo od nás chceš okrem toho,že jediné,čo ti napíšeme je,že prečo máš 4 deti s debilom??

zzzzza
2. dec 2024

@rozculena žiadna. Ľutuje sa.

margotka17
2. dec 2024

Ako môže dospelý človek, dokonca otec dieťaťa mu šplechnuť do tváre, že je jebnute? Čo ak by ta dcérka, ktorej tak povedal pred vsetkymi povedala, že ja som jebnutá, ocko mi tak vraví. To by bola hamba veru, že nemá úctu ani k malému dieťaťu. Asi by som hľadala podnájom, žiadala vysoké výživné a išla do práce čím skôr.

rorino
2. dec 2024

Prečítala som len po vetu,som s ním kvôli peniazom.Sa si si vybrala svoju cestu.Vela stastia

majusqwa
2. dec 2024

@barborachors no, len či si ona nepoistila deťmi neho.

vevebono
Odpoveď bola odstránená
mantilka
4. dec 2024

Ja by som nezniesla, keby otec vlastné deti ponižoval....že ponižuje teba, to je tvoja vec, že mu to dovolíš....ale ponižovať deti!
Chudence, radšej chlieb s maslom a neznackove veci ako takáto psychická tyrania otca. On im síce zabezpečí dobrú úroveň v detstve, ale v dospelosti ich čaká neúspech prinajmenšom veľký boj kvôli nízkemu sebavedomiu.

mk22
5. dec 2024

@mantilka to je dno.. Keď matka len stojí a nerobí nič.. Mali sme v rodine podobný prípad, tie deti, ako dospelé už, sa viac hnevali na matku, že nič nerobila, ako na otca, ktorý ich denne všetkých urážal.
Ona môže urobiť a zmeniť veľa, už len tým, že to celé ukončí, odíde, vezme deti, zachráni ich..

mantilka
5. dec 2024

@vevebono takých žien je veľa. Pocula som rozhovor dvoch, muž totálna stoka...a kamoška ju povzbudzovala, ale hlavne, že deti sa dobre majú, že?
No nagrc, chlap ju podvádza a nadáva jej do k..., posledné dieťa tvrdí, že nie je jeho....a ona ostáva za peniaze s ním.
Ver, že takých je veľa.
Môj brat-podnikatel hovorí, 90% podnikateľov podvádza ženy 😭.
Nehovorím, že ostatní nezahnu, ale zlatokopky majú jasný cieľ....veľmi ťažko sa odoláva.

vevebono
6. dec 2024

@mantilka mne je to úplne jasné. Mala som takú švagrinú kedysi. A bonus na sociálnych sieťach milujúca rodina, v realite špinavá ku.va a on obrko.ot, deti revali pri každej hádke, on robil v rakúsku, chodil na víkendy domov a ona vrieskala od rána do večera na deti. Úplná idylka, hlavne ze prachy sa sypú.

damian85
6. dec 2024

@mantilka Najma murár , klampiar , pokladaš podláh a vodár ( všetko živnostníci ) podvádzajú. 😝

clementisa
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2