icon

Mám sa vyjadriť k rýchlemu zasnúbeniu švagrinej?

25. dec 2024

Baby, mám svagrinu (poznáme sa dokopy asi 6 rokov), no nie sme najlepšie kamošky. Pokecame, pobavíme sa v pohode ale nejako sa nezverujeme jedna druhej. Včera dostala od priateľa snubný prsteň, čo by bolo ok, kebyže toho priateľa nestretla v máji tohto roku, pričom vravela, že už v lete sa tajne dohodli na dátume svadby na budúci rok a on išiel v deň Vianoc kúpiť prsteň a teda ju požiadal o ruku. Bývajú spolu asi mesiac, ona ešte tento rok žila s ex (5 rokov boli spolu)… Všetci v rodine nadšený, ten nový vyzerá byt super chlap (aj keď je od nej asi o 8-9 rokov starší), ale za mna je to skoro.. My sme ho videli 2x, svokrovci 3x, čo viem, už sa aj o dieťa snažia.. Ja viem, že je to každého osobná vec a nežijem s nimi, ale príde mi to všetko moc na rýchlo, moc “dokonale”… za pár mesiacov človek nevie druhého spoznať a hlavne poznáme prvotný osial z lásky 😀 Muž vraví, nech sa nestarám, že má občiansky a snáď vie čo robí a že ja budem najhoršia že jej nedoprajem.. Len ja nad tým musím stále myslieť, aby neľutovala.. Prajem jej, aby to bol opak samozrejme, len mi to príde ako svadba pre svadbu…

Strana
z5
dharmasanata
26. dec 2024

Aj ja mám v rodine kočku, ktorá hneď po rozvode už mala na ceste druhé dieťa s iným 🤷 mne ani nenapadlo jej niečo vravieť. Je to jej cesta, buď im to vyjde, alebo nie, je to proste ich vec. Mňa také múdre "rady" od ostatných tiež nezaujímajú, mám vlastnú hlavu, vlastné srdce, vlastný život. A keď si ho mám dodrbať tak sama 🙃

julish
26. dec 2024

Tvoje obavy mozu byt namieste, ale moc toho nemas co robit. Mozes jej podunut nrjake informacie o narcizme…

jasla
26. dec 2024

Ak by sa ma spytala na nazor, povedala by som. Ak by sa ma nepytala, mlcala by som. Ono je to taky Damoklov mec, ak jej nieco povies, hoci s dobrym umyslom, velmi rychlo sa to moze obratit proti tebe. Takze neries, ak ta neziada o nazor.

h2
26. dec 2024

Autorka, nečítala som komentáre, nechce sa mi 5 strán čítať. Ale aká svadba? Ja som sa s bývalým priateľom zasnúbila po asi pol roku známosti, mali sme obaja 19 rokov, bolo to také spontánne. Po 10 rokoch sme sa rozišli, k žiadnej svadbe za celých tých 10 rokov nedošlo. To, že on jej daroval prsteň a že sa zasnúbili, nemusí vôbec nič znamenať.

sofinka107
26. dec 2024

Ja som s mojim ostala po mesiaci a sme spolu 12 rokov a sme doteraz spolu a ešte viac sa chceme. Nechapem co sa staráš ona nerieši take vecy nemá pochybnosti a ty ich máš staraj sa o seba. Ak sa po páli,po páli sa len ona. To, že sa chce vydávať nikto to tu nezmeníne jej vec

ema22270
26. dec 2024

Ja ti rozumiem co chces tym povedat... podobne som zazila so sestrou, ja som jej povedala ze ci to nie je skoro, spoznala sa s novym muzom o 3 tyzdne uz mi písala, ze sa idu o par mesiacov brat, v tom case som sa vydavala a prišlo mi to skor take, ze ked som sa vydala, chce sa aj ona. Cuduj sa svete potom svadbu zrusili, o 4 roky na to sa naozaj zobrali, len tak v kruhu par priatelov, po mesiaci od svadby sa s nim sestra rozisla. A poviem to narovinu, kedze mala par vztahov predtym, kde bol vzdy nejaky problem, bud podvadzanie, alebo aj bitky, peniaze a neviem co este, mala som realne o nu strach,..tiez sa to casom ukazalo ako podobny vztah, aj ked neviem do detailov, preco to teda skoncilo.

fidorka7
26. dec 2024

nečítala som predchádzajúce reakcie - ale pýtam sa, čo ťa do toho? Ja som sa s mojim mužom zoznámila 31. mája a v ten istý rok 05.12. bola svadba a sme spolu 32 rokov. Kto si tz, že určuješ kedy je to málo a kedy akurát?

gnotek
26. dec 2024

My sme sa s manželom poznali 3 mesiace, keď sne sa rozhodli vziať. Po 5 mesiacoch bola svadba. Sme spolu 35 rokov. Nie vždy to musí vyjsť ale je to ich rozhodnutie.

huhehe
26. dec 2024

@fidorka7 necital som tvoj komentar, ale pytam sa - kto sa pytal na tvoj nazor? 🙂 Autorka to uzavrela uz po 2 stranach reakcii a dalsie 3 strany tu vsetci pisu dookola to iste. Par ludi tu uz na to reagovalo, ze MK je dost toxicka komunita a dalsi sa stale pridavaju a nakladaju autorke. Tvoj komentar sa nicim nelisi od ostatnych a vybral som ho len kvoli tvojej prvej vete, ktora krasne vystihuje 90% ostatnych reakcii. Neber to osobne 🙂

Inak, toto je moj prvy komentar na MK a pravdepodobne aj posledny. Tolko negativnych reakcii na tak obycajnu temu som teda necakal. Aspon vidno co robia ludia pocas sviatkov pokoja a lasky 🙂

@autorka prajem vela sil ak si to citala cele, kludne vypusti z hlavy co ti tu popisali. Verim, ze to dolezite si si zobrala a nasla si odpoved na Tvoju otazku.

alexanderkovacs
26. dec 2024

Ja som bol na tom so svojou zenou podobne ako oni. Vsetko uslo rychlo. A ske spilu stastny uz 4 rok, kupili sme dom , mame 2.5 rocnu dceru. Ani raz sme sa nehadali. Mozno sme 1 z 10 , ale moze to dopadnut aj dobre. Pravda ze mali sme nad 30 a skusenosti s vaznymi vztahmi.

milanemila
26. dec 2024

Tvoj muz ma pravdu, naco sa do toho staras? 🤦🏼‍♀️

fidorka7
27. dec 2024

@huhehe neber to osobne, ale si v poriadku, myslím duševne? Ak ťa nezaujíma môj názor tak nereaguj, mňa zasa nezaujíma ten tvoj.
Ak tu niekto položí otázku, musí počítať s reakciami, mimochodom, poviem ti tajomstvo, v diskusii sa to aj očakáva, o tom to je 🙂
Nemusel si pridávať ani ten prvý komentár a nebude tu nikomu chýbať, ak už neprispeješ, mne teda isto nie. Čo konštruktívne si jej poradil ty? Hlavne že pindáš na toxických ľudí, ty sa ako líšiš? Tiež len útočíš. Čo je toxické na otázke pre autorku, čo ju do toho, kedy sa chce jej švagriná zasnubovať a vydávať? Je snáď maloletá, nesvojprávna, alebo čo? Naozaj ju do toho nič nie je, švagriná sa na jej názor nepýtala. Zároveň som ak si si to pri pľuvaní svojho jede nevšimol, dodala, že ja som sa vydala po 6 mesiacoch vzťahu a sme spolu už 32 rokov, takže doba vzťahu pred svadbou nie je nijakým spôsobom výpovedná ani určujúca.
Sa čudujem, prečo tráviš svoj čas na tomto fóre v čase lásky a pokoja.

natiblaskova
27. dec 2024

Nestaraj sa, je to jej život a keď urobí chybu tak ju urobí.

karl4567
27. dec 2024

No dám ti moj pohľad. Ja som bola sama 10 rokov a počas tých rokov som stretávala ( to co som si potrebovala poriesit) idiotov ktorí ma klamali, podvádzal alebo som zistila ze doma majú ženu a deti a ja som bola vypn času. Postupom veľkom bolavom rozchode kde som v tom čase prišla naraz aj opracu a byt som spoznala terajšieho priateľa. Nechcela som s nim nič mat lebo zlomené srdiečko. No po 6 mesiacoch mi veľmi pomohol v núdzi, potom sa môjmu bratovi stala vážna nehoda, kde mi bol oporou, potom sme spolu išli na predĺžený víkend, potom ešte na jeden a dali sme sa nakoniec dokopy. Reálne 1.aprila tohoto roku. Jeho moji rodicia poznali keďže chodil po mňa keď sme odchádzali na výlety, a mňa zoznámil z jeho celorou rodinou 4. Apríla... od konca Apríla sme sa začali snažiť o bábätko. Od 20 júna som tehotná. 🙂
Pre mojich " znamych" je to ze co to je... skoro. Lebo niekto nemá dieťa ani po 7 rokoch vzťahu. 🙂
My obaja sme vedeli, v momente keď sme sa dali dokopy, že obaja chceme to isté, vážime si jeden druhého, rešpektujeme stojíme pri sebe, rozprávame sa úplne o všetkom aj o všetkých problémoch, moj priateľ je o 7 rokov starší a myslím ze aj 8 9 rokov je fajn🙂
Poznám baby co majú bud o 10 rokov mladších alebo aj o 15 rokov staršieho. Takže myslím ze ide o to co je medzi nimi. Reálne môže niekto povedať ze ani my sa nepoznáme ale poznáme pretože všetok voľný čas mimo naše aktivity osobne sme venovali rozpravaniu aj o strachoch o veciach ktoré ešte nemáme vyriešené čoho sa bojíme vo vzťahu co sú naše sny a ciele aký vzťah vlastne chceme. Obaja sa podporujeme a podporujeme svoje sny, a sú situácie kedy jeden chce to a druhy to No stále komunikujeme. Niekto si myslí že fuha po 3 mesiacoch vzťahu dieťa? Lenže ja mam 28 a on 35 aj preto sme nechceli čakať, pretože on podnika ja tiež aj keď pozastavim na chvíľu prácu kvôli bábätku, no ide o pointu. Ze tebe to vadí to znamená ze ty máš niečo v sebe neporiesene ze prečo ti to vadí. Ty by si taka nebola, no a čo. Ona je. Možno ju chceš " chranit" ale to je tvoj strach, nie jej ona môže byť kľudne šťastná a môže jej to vyjsť. My napríklad nie sme zasnúbená lebo sme svadbu chceli bud rok ale keďže sa nám podarilo otehotnieť tak najskôr tak za 2 roky keď bude babo väčšie. 🙂 proste ju nechaj. Nedávaj nevyžiadanej rady. Môžeš jej povedať svoj názor a svoj pohľad na vec ale je to stále len tvoj pohľad. Ona môže vidieť a chcieť úplne niečo iné ako ty. A je to tvoja švagriná takže v konečnom dôsledku ani s nou "nemusíš vychadzat" pretože obe mate iný život svoj život. Ja sa s mojou svagrinou manzelovou ženou vôbec nerozprávam dokonca ma ma blokovanu všade na soc. Sietach. Skrz ňu nevidím ani synovcov a netere skrz ňu sa moj brat so mnou ani nerozprava. 🙂 a vieš čo, no a čo. Ja už mám svoju rodinu svoj život, bývam ďaleko od nich 🙂. Budujeme svoj život nie ich. Podľa nich som p.ca. 🙂 len preto lebo som prišla na rôzne veci a klamstvá a pravdu co sa robí bratovi za chrbtom ale samozrejme kto by mi veril takže som za klamarku ja. 🙂 veľa ma využívali roky a nerespektovali. Uvedomila som si svoju hodnotu a co v živote chcem. A úprimne, chcem byť obklopená ľuďmi ktorí ma majú radi a vážia si ma, aj keby neviem co bolo. A nie falošných. S priateľovou sestrou si rozumiem, no napríklad tiež by som jej povedala. Aby od jej muža odišla pretože trpí, pretože všetko je na jej pleciach. Aj moja sestra je nešťastná a jej muž je totálny magor ktorý nepracuje využíva ju vyciciava Ona chodí do roboty stará sa o jedlo domácnosť dieťa krúžky, ale o seba nie... obom by som povedala zbalte sa choďte preč ale.nepoviem. lebo je to môj názor. Je to ich život. Ony ho žijú nie ja. Ja by som tak nežila. Takže moja " rada" pre teba ako ti hovori muž neháj to tak. 🙂 nechaj švagrinu tak, nech si robi co chce. Dopraj jej to. Keď je šťastná. Nech to dopadne akokoľvek. Možno budú zasnubeni a svadba nebude poznám aj také ze ostali 7 rokov zasnubeni a nič. Takže nechaj ju nech žije svoj život. A ty si zi svoj. Aj keby to bola dokonca tvoja dcéra, stále jej môžeš dat iba svoj názor ale aj tak si urobí po svojom. 🙂

leila82
28. dec 2024

Napíšem to takto..prečo do kelu prečo sa ľudia starajú do životov druhých,ako sa hovorí,keby sa každý staral o seba,o každého by bolo postarané,úplne zbytočné starosti,mi to príde,že nemás svoje starosti tak riešiš druhých,ich vec,ich život...poznám pár ona mala 18,on 19poznali sa pár mesiacov do dvoch rokov svadba a dve deti,sú spolu dodnes,boli si súdení mali to tak byť,aj keď vtedy tomu nik neveril.

drobcek100
31. dec 2024

Nemiesat sa do toho.Je to ich vec.Poznam vzťahy,kde žili spolu 10 rokov a rozišli sa.Poznam vzťahy,kde hneď po 2 týždňoch sa zobrali a funguje to.Na spoznávanie budú mať celý život.Tak im treba dať pokoj!

lauricka
31. dec 2024

Muž má pravdu. Je to jej vec.

mnamko
23. júl 2025
@anonym_autor

@muchotrafka298 veď ja im nechcem zasahovať, samozrejme… ja sama neviem.. na jednej strane jej fakt prajem, nech je to ten pravý, no na druhej ona už posledné 3 roky rozpráva len o svadbe a deťoch a aby to nebolo, že je to len preto aby to dosiahla a jedno s kým..

@anonym_autor ako to dopadlo?

Strana
z5