Mám švagrine zagratulovať?
Ahojte, chcela by som vedieť nezaujaté názory mimo rodiny, na začiatok píšem že nejde o nič vážne. Švagriná (mužova sestra) bude mať narodeniny. Nerobia oslavu, ale jej frajer nám volal, aby sme jej prišli k nim zagratulovať. Ona mi nikdy na moje narodeniny a meniny ani ruku nepodala ani správu nenapísala (máme sa na soc.sieťach, kde jej chodí aj upozornenie že mám sviatok). Ja neviem, či jej mám niečo kupovať, minulý rok som jej kúpila bonboniéru a zdula sa, citujem, že zase dezert 🙂 možno to bude znieť detinsky, ja sa fakt snažím byť vyrovaná a milá ku všetkým, ale mám 100 chutí jej ani tú ruku nepodať. Minulý týždeň som mala promócie, konečne sa mi podarilo po X rokoch popri práci a malom dieťati dokončiť školu a tiež mi ako jediná z rodiny a blízkych nepoblahoželala len pozerala ako teľa. Čo by ste robili na mojom mieste, išli by ste gratulovať pre pokoj v rodine a kúpili niečo či sa mám takticky vyhovoriť?
Ak vas pozvali a nemas problem tam ist, chodte zagratulujte a daj nieco symbolicke aby si nesla s holou rukou (coko/kava/vino), je to predsa tvoja vizitka. Ak voci nej citis nejaku zast, ze to blahozelanie by nebolo uprimne, ospravedln sa a vec je vybavena
@svetlonos Ja som asi príliš praktická, ale mňa by taký darček nenormálne potešil, dokonca by som brala aj taký darčekový kôš s čistiacimi prípravkami, alebo pracím práškom :D
Asi som divna, ale ja ju trochu chapem. Neznasam gratulovat ludom, premaham sa aj pri blizkej rodine. Nevypisujem ani znamym na fb, aj ked mi pride notifikacia, rokmi mi to uplne zovsednelo a ani ja sama nemam rada, ked mi ludia mimo blizkej rodiny vypisuju na fb “vsetko najlepsie”. A neznasam bonboniery 😁 nikdy ich nekupujem nikomu, to uz radsej kvalitnejsiu kavu alebo caje.
Ale zase to ze sa zduje, ze “zase bonboniera” je uz moc, ved prezit sa to da aj bez gulania ocami.
Btw, nesla by som jej gratulovat. Ak je taka ako pises, pravdepodobne je dost velky introvert a nebude to prijemne ani jej, ani tebe.
@oblecenie99
No zo zaciatku som si fakt nebola ista ako to mam brat 🙂 ale casom som to videla inak. Pre nu to boli drahe veci a natrafila na akciu tak kupila sebe, rodicom aj mne. Len mi trvalo zistenie, ze to mysli uprimne a ona sama by sa tomu potesila tiez 🙂
@hankab mozem sa spytat, co ti vadi na gratulovani?
Nie. Vôbec by som to neriešila...je to pre teba absolútne cudzí clovek
@babulkomale som taktiez velky introvert a proste to nemam rada, hlavne ked 15 kolegov vytvori za sebou hada a idu jeden po druhom, je to pozornost, ktora mi prekaza. Ale zasa prezijem to, nebudem pri tom gulat ocami ani mi odvrkovat, len by mi bez tych “ovacii” okolo mojej osoby bolo komfortnejsie 😅
@elenka.k ved ani neprosim, ani to nemam nikde uvedene, ale ked mam meniny a ludia vidia v kalendari moje meno, tak mi proste na tu nastenku na fb, pripadne do spravy hodia vinse. A pride mi to odveci, ze 15-20 rokov sa s niekym nevidim a ma potrebu mi verejne pisat ako mi praje vsetko najlepsie 🙈
ja už som stará kofola, skúšala som pekne udržiavať dobrý prístup a vzťah k rodine môjho chlapa, ale už práve preto že som stará kofola, som nabrala rozum a trochu hrdosti, že som pochopila.
nepchám sa tam kde ma nechcú, respektíve dávajú najavo iné vzťahy ako mám nastavené ja. nejdem k ľuďom, ktorí nie sú nielenže moja krvná skupina,a ale nemajú trochu súdnosti a chochmesu aby zachovali apoň nejaký pomyslený rodinný bontón.
takémuto čudu ako máš ty, by som už veru nešla na návštevu, ani tou rukou by som jej už nikdy nepotriasla.
Nešla by som, ako sa ľudia správajú ku mne, tak aj ja sa správam k ním a nevidím dôvod to meniť, nechcem byť falošná, že teraz sa budem nasilu pretvarovať. Nebudem milá k niekomu, kto ku mne milý nie je, to si potom samú seba ako vážiš ak tam pôjdeš?
kup jej dezert a ked povie zasa dezert povedz,ze si jej chcela kupit podobny darcek ako ona tebe ale zial si ho nezohnala ...
Chod s muzom, ked jej on zagratuluje tak len spoza neho jej povedz "pripájam sa s gratuláciou". Vybavene.
A preco vlastne svagor vola aby ste prisli gratulovat? To mu ona nakazala? Ci kto?
Ja by som jej povedal co ma trapi a opytala sa jej preco mi nikdy ona nezagratulovala. Ked ta uz niekolko rokov takto odignorovala, surovo by som sa jej opytala preco to robi.
V žiadnom prípade by som nesla
Určite by som mala hrdosť a nešla by som!!! prečo? Načo?
Ja by som neprišla, ako ti zazneli názory, že ju máš vychovávať príkladom, no je dosť stará na to, aby si ju musela vychovávať. Vykašľala by som sa na ňu. A ešte tá poznámka, že "zase dezert", tak teraz dostane hovno!
ja by som tam nešla:
- ona má narodeniny
- nerobí oslavu
- zavolal vás jej frajer
-> ak by chcela, aby ste prišli, pozvala by vás ona, či?
ja to vidím inak ako mnohé diskutujúce - nebudem sa 'paňkať' niekomu, kto o to nestojí 🤷🏻♀️
Možno je iba typ človeka, ktorý neholduje oslavám...pre ňu tvoje promócie nič neznamenajú, veď neoslavuje ani len vlastné narodeniny...Ja neoslavujem ani narodeniny, skôr ma obťažuje, keď mi niekto gratuluje, najradšej by som sa zobudila do nového dňa 🙂 promócie som tiež neoslavovala, ani gratulácie som nečakala....Asi je len sama sebou, jednoducho pre ňu tvoje promócie nič neznamenajú a nebude sa pretvarovať ako z toho skáče od radosti po plafón....ale ty prezmenu vyzeráš ako ten typ, ktorý hneď po promóciách uteká na facebook pridať status, že si mala promócie, aby ti priatelia gratulovali, chválili ťa, tešili sa z tvojích úspechov, ktoré druhých ani nezaujímajú 🙂 tak ako si nám zvestovala, že si to zvládla po x rokoch a malom dieťati, čiže info, ktoré sú pre nás nepodstatné, ale chcela si pôsobiť, že si zaslúžiš uznanie...každopádne, nepoznám teba ani ju....a keď pre teba všetky tie sviatky majú takú váhu, tak jej kúp poriadny darček a možno jej aj vyčaríš úsmev...máte sa v priateľoch, tak možno sa dá vyčítať čo sa jej páči, čo zdieľa, čo komentuje, aké kvety sa jej páčia a pod. Tvoj muž by to mal vedieť ešte lepšie, ale zjavne ti nedal žiaden typ, či jeho typ bol DEZERT? 🙂
Ja neznasam pretvarku a neviem, ci by som sa dokazala az takto pretvarovat a s usmevom na tvári by som jej isla zagratulovat a nieco jej davat, ked naposledy aj bonbonieru ofrflala. To asi nie. Samozrejme, ze niekedy sa clovek usmeje a porozprava sa, aj ked o to nema zaujem...kazdy clovek sa niekedy ocitne v situacii, kedy sa musi do nejakej miery zo slusnosti pretvarovat ale potom, co sa ona takto chova a tebe nikdy nic 🙄.
Nemam rada takych mumakov. Kurnik, ked uz som v spolocnosti oslavenca ako pozvana na oslavu-ci uz narodenin alebo promocii a neviem ani len zo slusnosti povedat gratulujem alebo vsetko najlepsie 😕.
Ja som vzdy bola priamociara a jednoducho, ked si s niekym nerozumiem, tak to absolutne nesilim...ani len kvoli rodine. Na co to je dobre, ked jedna aj druha strana vie, ze sa "nemusite"? Ale ako sa poznam, ja by som toto dlhodobo nevydrzala a pri nejakej vhodnej prilezitosti, by som sa jej normalne opytala, ci proti mne nieco ma a vymenovala by som jej tie situacie, v ktorych sa zachovala ako "teľa" 😀 a teda by ma velmi zaujimalo, co by ti povedala...
Ale tak predpokladám, že tvoj muž, ju niečím obdaruje..tak nevidim, dôvod že by si mala ešte aj ty jej niečo kupovať.
Tak ja by som veru nešla. Nestretávam sa s ľuďmi ktorý ma ignorujú 🤷♀️
@lalala94 ťažko hodnotiť ako to bolo v skutočnosti 🙂 väčšinou každý autor príspevku má tendenciu dať seba do najlepšieho svetla a druhých do toho najhoršieho....nevieme ani aké sú medzi ňou a švagrinou vzťahy, podľa všetkého vlažné a možno ju švagriná ani nemá v láske....a v takom prípade by správanie švagrinej malo svoje opodstatnenie. A zároveň si myslím, že autorka venuje príliš veľa času a pozornosti osobe, s ktorou nemajú vytvorený nejaký hlboký, vrúcny vzťah. Pekný večer prajem 🙂

Ja by som asi nesla a to preto, ze vas volal jej frajer, nie ona.. ci to je zas nejaka tajna oslava? 🤣