Mám ukončiť kamarátstvo?
Od konca augusta "chodím" s jedným chlapom. Čo sa týka názorov, záujmov celkom si rozumieme. Zo začiatku to aj iskrilo, ale aj výberom aktivít na druhom, treťom rande to chlap pokazil (chodili sme po obchodoch hlavne) Ostali tam len sympatie keďže máme veľa spoločného. Ja som aj dosť opatrná a trocha ma brzdilo aj že chlap dosť sedí na peniazoch a nerád ich míňa. Preto nemá ani auto. Teda na výletoch sme chodili na mojom aute. Teraz nastala situácia že v stredu idem na vyšetrenie kde nebudem môcť naspäť šoférovať, nemám v okolí žiadneho šoféra čo by mohol ísť so mnou. Chalan odmietol ísť so mnou, hoci má home office a vedel by si voľno urobiť. Chcem sa len uistiť že nie som vadna keď to beriem ako posledný klinec a chcem to ukončiť. Chalan sa snaží inak mi dvorit ale fakt nechápem jeho pohnútky, keď zjavne som mu dobrá iba ako spoločníčka na výlety.
Nestracaj s ním cas
A šoféruje vôbec? Možno má s autom aj iný problém, ako len že na to nechce míňať peniaze. Inak súhlasím s vyššie napísaným, kašli naňho.
@thereisabear áno v práci musí občas ísť ďalej a má firemné auto na to, akurát súkromne ho využívať nemôže.
Podľa mňa nevie dobre šoférovať a ti to nechce priznať 😁. Vieš, ak si aj urobil autoškolu, ale potom reálne nejazdil dva tri roky, tak to sú iné nervy sadnúť do auta a odšoférovať. Ale ak aj v iných veciach vidíš že je škrob (to chodenie po obchodoch ho asi výjde lacnejšie, ako kino či reštika, hlavne ak nič nekúpi), tak to by som utekala od neho.
tak kamarátstvo by som neukončovala, vzťah podľa opisu nemáte. Sem tam na kávu skočiť môžete a čo.
@lubka261 nechodíme vždy po obchodoch, on hlavne rád chodí do prírody kde ho vozím ja. Ja rovnako mám rada turistiku. A to bolo tak že prvé rande ok (prešli sme sa po meste, káva a tak) a potom na ďalšie dve prišiel s tým že chce kúpiť príbuzným pohľadnice a iné drobností. Čo podľa mňa vhodné nebolo, lebo ťažko rozvinúť vzťah keď beháme spolu po obchodoch. Ja by som bola tie prvé stretnutia radšej za prechádzky, posedenia spolu nech sa spoznáme a nech sa to posunie ďalej.
ak uz teraz mas pochybnosti tak vztah z toho nebude.. ukoncit to nemusis -mat dobreho kamosa je na nezaplatenie no musi s tym aj on suhlasit .. preto by som s nim hodila rec a jasne povedala nie vztah ale vylety ok .. to ze soferujes len ty zas tolko nevadi -aspon mas spolocnost .. otazne je ci prispeje aspon na benzin alebo aspon kupi kavu za to ze ho vozis
No jasne,ze ukoncit. Zaklad je byt napomocny a oporou. Sam sa ti mal ponuknut na odvoze
@marca12 Tiež som to brala ako takú skúšku, ktorá mi pomôže v dileme že či sa posnažiť viac alebo hľadať inde. Keby pomôže je mi tým dosť bližší a budem sa snažiť dať viac energie a času do toho všetkého, ak nie nevidím v tom zmysel.
@lubka261 on práve ku mne sa snaží, občas ma niekde pozve (aj ked ja zase nevyužívam, objednám si nejakú jednu vec, neurobím účet za 30 eur-ja zase platím benzín na výlety po okolí-beriem to tak že sa to vyrovná ) a darčeky dáva tiež celkom štedré mne. Ale inak chalan čo zarába priemerne, žije s rodičmi, nemá auto, výdavky a má polorozpadnutý mobil, jedlo platí len zo straveniek a šetrí na ňom a tak, to mi príde čudné. Teda fakt neviem o čo mu ide, jedine že vzťah chce, páčim sa mu, ale zjavne nie je to človek do nepohody a na partnerský život. Lebo u mňa to nie je o peniazoch, výzore, ale práve o tom pomáhať si, podržať sa v ťažkých chvíľach.
Tak pokial nema auto a nesedel niekolko mesiacov alebo dokonca rokov za volantom tak ho chapem, ze nie je z toho nadseny. Ja by som tiez tak nesoferovala a nech si mysli kto chce co chce. A to, ze sedi na peniazoch to ty musis si ujasnit ci takeho chlapa chces alebo nie.
Hm,chalan by ani nezacal u mna a uz skoncil😅 On je trosku nechapavy? Ja toto nepochopim,vzdy ked len pocujem ze clovek z mojho okolia ma nejakeho lekara a viem ze nema odvoz na,berem ho. A to nie som na HO,normalne musim dochadzat a pracovat. Ale ked chcem,viem sa zariadit. Toto mi pride velmi divne. Toto asi nebude vhodny buduci partner
@mamina0078 v služobnom aute sedí každý týždeň a šoféruje.
@lubka261 výhovorky, že je to dialka (hodina cesty) , že tam v meste v centre sa bude ťažko parkovať (je to na kraji mesta čo som mu aj povedala s vlastným parkoviskom) , že koľko ma vyjde benzín (neviem či ked pôjdem sama alebo zoženiem niekoho iného pôjdem peši) , proste nič relevantné.
Pre mna by to bol koniec. Ak ani po prosbe nechce ist, konecna. Ved nepotrebujes odviezt do obchodu kvoli kupe kabelky, ale kvoli lekarskemu osetreniu, po ktorom nemozes soferovat. Naco ti je taky hnup?
V rámci ,,v núdzi poznáš priateľa,, sa neosvedčil. Nemala by som ďalej záujem.
A podľa mňa je lakomec, šetrí na sebe a na tebe bude tiež, keď ťa dostane
Že koľko ho vyjde benzín...... nepočuješ?? Lakomec, bez čo najďalej, nechaj ho tak
Mne pride, ze on je taky pragmatik-logistik. Ked popritom nemoze vybavit/ziskat aj nieco ine, je to pre neho neprakticke, nerelevatne a nebude to robit.
Keby v danom meste nieco mohol robit, co by sa mu oplatilo (zabil by dve muchy jednou ranou), tak by podla mna siel (este usetri na ceste, lebo je to tvoje auto). Takto je to minuta dovolenka a zabity cas.
Toto na vztah nevidim. Nie s tebou. Ked najde niekoho s rovnakymi hodnotami, tak to moze fungovat (budu sa chapat).
Ja by som to ukoncila.
Mozete ostat kamarati, chodit spolu na vylety (ked sa to tebe hodi, lebo tvoje auto). Ale inak to nema buducnost.
Strata času, kašli naňho. 😕
On by aj chcel babu. Ale zufalo netuší, že sa sprava tragicky neschopne. Socialne zrucnosti na bode minus 4. Ma svoje zvyky a spôsob zivota, ktorý však prakticky nemá sancu zaujať nejaku zenu. Lebo zena k nemu kompatibilna zije v inej dimenzii a ich casopriestor sa nikdy a nikde nepretne.
tak chlapec chcel chodit na vylety a hladal niekoho kto ho zadarminko odvezie toto nie je vztah
s lakomcom to byva velmi zle vo vztahoch utala by som to a chlapcovi to vytmavila mozno aj ucet za benzin vystavila
moze za tym byt viacero veci, mozno ani nema vodicak? alebo ma fobiu z soferovania, alebo nevie dobre soferovat, mozno ho extremne stresuje, ked niekto sedi vedla neho, soferuje len sam ?
@bilancia má vodičák, má aj auto služobné a chodí si brať papiere hocikde, ked mal cestu okolo bol na tom služobnom aute aj za mnou...
@moonlight1210 Jasné, keby mu poviem že v piatok chcem ísť na túru a mal by odvoz zadarmo, nevadí mu že tým stratí celý deň a že koľko dám za benzín.
Ako fakt, píšeme/rozprávame sa dosť, poznám jeho prácu podrobne, navyše teraz kvôli pandémii má aj home office. Ak si niekoľkokrát jeho otec-dôchodca si zmyslel že potrebuje pomôcť s niečím a chce to robiť cez týždeň, nie cez víkend tak si bral dovolenku zo dňa na deň, rovnako si tak zobral dovolenku zo dňa na deň ked ma chcel prísť pozrieť domov. Ale tu by iba pomohol mne a nemal z toho priamy benefit, tak načo strácať deň. (aj ked určite by som ho pozvala na obed a dala by som mu návrh, že pôjdem s ním niekde dalej na túru kde bude chcieť, že ked on mi obetoval deň, vrátim to aj jemu nech má z toho úžitok)
@stary_ujco Tiež si myslím, preto mal aj len krátkodobé vzťahy, pritom vyzerá celkom fajn, má slušnú stabilnú prácu, taký kľudas povahovo. Ale zjavne je naučený len prijímať a nie dávať, dáva len povrchne (darčeky, lichôtky) ale skutok žiadny a ak sa vie pre niekoho obetovať, tak jedine pre svoju blízku rodinu kde vyrastal.
@loginexistuje No aj vzhľadom k tomu, že sme sa spoznali na skoro jeseň až, chodili sme hlavne na výlety do 50 km, tak ten benzín až tak neľutujem. A vlastne som ani dalej s ním nechcela ísť, kedže ani raz sa neopýtal či nemá prispieť na benzín (čo by som aj odmietla pri tých výletoch nablízku- ale by som sa dohodla, že ak pôjdeme dalej platíme benzín na polovicu) Ak bolo treba parkovné, platili sme na polovicu, nepovedal, že ty platíš benzín, ja zaplatím parkovné. Síce ma pozval potom občas niekde na tom výlete, ale to tiež tak, že si dal maximálne colu, ja ked som si objednala napríklad aj polievku, tak mi ju zaplatil, ale sebe nie čo mi tiež bolo blbé a od radšej jedol potom po ceste pečivo z Lidla.