Mám ukončiť vzťah, v ktorom je aj dieťa?
Ahojte. Ja už neviem ako ďalej. S partnerom sme 8 rokov. Máme 3 ročné dieťa a tu začali vážne problémy. Jasne sme sa dohodli na svadbe po pôrode,lebo ja som mala rizikové tehotenstvo, ale zároveň som si rodinný život predstavovala aj so svadbou o čom partner samozrejme vedel. Dieťatko má už 3 roky a partnerovi sa veruže do svadby akosi nechce. Viac x som sa snažila to s ním prebrať, bezvýsledne. Jediné na čo sa zmôže je,že všetko je ok a že svadba ,,raz bude,,
Cítim sa oklamaná a tento stav vôbec vzťahu neprospieva. Naozaj mi to príde voči mne neférové a aj ma to trápi, čo som mu povedala, ale aj tak situáciu nerieši. Dnes už som sa našla v stave, že ma takýto vzťah s človekom ktorý ma takto oklamal nenapĺňa a nerobí šťastnou. Ignoruje ma v tomto úplne a ja zvažujem, že bude lepšie to už asi ukončiť, lebo vzťah sa nikam neposunul. Zrejme som sa potrebovala vyrečniť...najviac mi je ľúto, že dieťa na to doplatí. Myslíte, že je tu ešte nejaká cesta na záchranu, keď on problém nevidí?
Keď nie si šťastná, tak to ukonči. Dieťa predsa nepotrebuje nešťastnú matku.
Ahoj, ja ti chcem len povedat ze velmi dobre chapem a rozumiem tvojim pocitom, aktuskne riesim presne tuto situaciu, 7 rokov spolu, sluby ze bude svadba, kazdy den rozpravky o tom ako si ma vezme a bla bla, 4 roky sme zasnubeny, vrla krat som sa s nim snazila o tom rozpravat stale si z toho robil len srandu az konecne teraz vysla pravda na javo ze on sa zenit nechce, neptrebuje blby papier k tomu a ze ked vezme si ma az ked mu dam dieta lebo to sa uz patri.. No poviem ti zrutil sa mi po tychto slovach svet, som strasne sklamana a ublizena, cely cas som zila v prewvedceni ze ma naozaj miluje tak ako mi to opisuje ale tu sublen sluby a pekne slova a ciny ziadne.. Ja mozrm aspon povedat ze nas vlastne nespaja nic kedze dieta bohuzial nemame a asi ani mat nikdy nebudeme kedze som po viacerych potratoch a sanca je minimalna u mna na donosenie koli zdravot. problemom. A myslim si ze on si to dobre uvedomuje preco by si mal vesat na kri zenu ktora mu vlaastne ani dieta nevie dat. Ja som mu to aj povedala lebo docvaklo mi ze toto bude ten zavazny problem preco nie tie bachorky ktore mi on dava. Ale ma pravdu a o to viac som ja z toho nestastna. Ze uz v dnesnej dobe staraca vyznam aj manzelstvo uz sa len brat koli majetkom a detom a na laske vobec nezalezi.. A to ja niesom vobec romanticky typ ze snivam s ruzovymi okuliarmi. Takze velmi d9bre rozumiem co prezivas
Ahoj, ja ti chcem len povedat ze velmi dobre chapem a rozumiem tvojim pocitom, aktuskne riesim presne tuto situaciu, 7 rokov spolu, sluby ze bude svadba, kazdy den rozpravky o tom ako si ma vezme a bla bla, 4 roky sme zasnubeny, vrla krat som sa s nim snazila o tom rozpravat stale si z toho robil len srandu az konecne teraz vysla pravda na javo ze on sa zenit nechce, neptrebuje blby papier k tomu a ze ked vezme si ma az ked mu dam dieta lebo to sa uz patri.. No poviem ti zrutil sa mi po tychto slovach svet, som strasne sklamana a ublizena, cely cas som zila v prewvedceni ze ma naozaj miluje tak ako mi to opisuje ale tu sublen sluby a pekne slova a ciny ziadne.. Ja mozrm aspon povedat ze nas vlastne nespaja nic kedze dieta bohuzial nemame a asi ani mat nikdy nebudeme kedze som po viacerych potratoch a sanca je minimalna u mna na donosenie koli zdravot. problemom. A myslim si ze on si to dobre uvedomuje preco by si mal vesat na kri zenu ktora mu vlaastne ani dieta nevie dat. Ja som mu to aj povedala lebo docvaklo mi ze toto bude ten zavazny problem preco nie tie bachorky ktore mi on dava. Ale ma pravdu a o to viac som ja z toho nestastna. Ze uz v dnesnej dobe staraca vyznam aj manzelstvo uz sa len brat koli majetkom a detom a na laske vobec nezalezi.. A to ja niesom vobec romanticky typ ze snivam s ruzovymi okuliarmi. Takze velmi d9bre rozumiem co prezivas
@deanka123 My sme zasnubeni tiez, ja sa presne tohto obavam co sa stalo tebe. Ako naozaj zeny, keby sa vyslovne nedohodneme, mam v prdeli...ale toto bola dohoda,chapete?
Citim sa, ze mi bolo ukrivdene, vztahu to dobre nerobi, ked som apelovala, ze treba dat veci na spravnu mieru, tak odpoved ako ,,vsetko bude,,
Pre mna s dietatom, v mojom veku nepostacujuce.
Nemam v olane premrhat zivot s nim,ak si ma nema v plane vziat. Za mna uplne neakceptovatelne. Roky idu, takto sa to sakra nerobi, je to neferove...ale co v zivote je?
Ono bude to tak ako ti tu uz aj baby pisali, pokial sa do teraz nic neudialo z jeho strany tak uz ani necakaj ze sa nieco zmeni lebo fakt aj keby si ta zobral uz to bude len o tom ze si si to vydupala a strati to uplne ten vyznam aky to ma mat aspon toto je moj pohlad na to, lebo ked existuju muzi co si vedia zenu vziat aj po polroku randenia bez toho aby mali dieta alebo nieco a chcu ju len preto ze ju ozaj miluju a nie len muzi ktory sa tvaria ze je to tak.. Ale opravte ma aj sa mylim lebo naozaj by som chcela vediet co je pravy vyznam manzelstva. Lebo uz som z toho zmatena
Ono bude to tak ako ti tu uz aj baby pisali, pokial sa do teraz nic neudialo z jeho strany tak uz ani necakaj ze sa nieco zmeni lebo fakt aj keby si ta zobral uz to bude len o tom ze si si to vydupala a strati to uplne ten vyznam aky to ma mat aspon toto je moj pohlad na to, lebo ked existuju muzi co si vedia zenu vziat aj po polroku randenia bez toho aby mali dieta alebo nieco a chcu ju len preto ze ju ozaj miluju a nie len muzi ktory sa tvaria ze je to tak.. Ale opravte ma aj sa mylim lebo naozaj by som chcela vediet co je pravy vyznam manzelstva. Lebo uz som z toho zmatena
@deanka123 tak zase zasnuby riesil uplne sam. 🤔 naco sa zasnubim z vlastnej iniciatívy ak sa nechcem ženiť? Mna skor škrie, už tá nedôvera. Že dohoda taka, realita opacna a toto ma serie a naozaj uz to narusa vztah.
Nevedela by som žiť dlhodobo s mužom, ktorý by si ma nechcel nikdy vziať za ženu. A idem to vysvetlit: nejde mi o svadbu, hostinu, biele šaty a ceremónie. Ide mi o ten pocit, že ten muž ma za niečo má a nie som doživotná spolubyvajuca. Ze bude hrdý a pyšný že môže byť mojim manželom a ja jeho manzelkou. Opakujem, aj keby sme sa nikdy nevzali a svadba by nebola, musela by som v tom vzťahu vedieť a cítiť, že ten muž si ma kedykoľvek vezme, aj o 10 rokov mi povie, jasné, poďme do toho. Toto je pre mňa dôležité....nie len ten papier a status manželky.
Preto ta @autorka chápem o co ti ide, sklamal ťa
Ved ano presne to je to, to sklamanie, stratenie doveri, ja som tiez mojmu povedala pokial by ma o ruku nikdy nepoziadal a nestaval vzdusne zamky a nerozpraval mi o tom nonstop ja by som tiez na to ani nemyslela, len uz clovek ked nieco zacne myslim si zr by sa to malo aj dokoncit, ale kto vie o co tym chlapom vlastne ide
no tak si na tom ,, morálnom,,mala trvať ešte pred 2 čiarkami alebo tesne po. Bola si blbá a teraz chces decku vziať inak evidentne dobrého otca? myslíš ze to pre dcéru bude dôležité? papier nepapier, ona príde o domov, stabilitu, zázemie... Svoju chybu si rieš sama a to partnerskou poradňou alebo si povedz,ze to bude tvoje časť trestu za blbosť,ze zostaneš bez papiera. Ja by. som ho už ani nechcela,keby to bolo výsledkom noža pod krkom...to sa zvykne škaredo otočiť
@because píšeš, že by si ho už ani nechcela. Ale načo ma žiť s chlapom, ktorý ju klamal a v podstate ju vyhodil, keď jej povedal nech si ide. Keby išlo ockovi o dobro dieťaťa, tak ten zbytočný papier podpise a neriesi.
Ja napríklad inak nerozumiem tomu, že byt zasnubeni roky a neriešiteľné svadbu. To je akože také zaslepenie, že tu máš prsteň a mam pokoj? My sme sa zasnubili minulý rok a hneď aj určili termín svadby a začali prípravy. Poslednýkrát mu daj návrh a keď nie, tak žiaľ no
Bohužiaľ, čo si mala mu dať si už dala - dieťa a má full servis, prečo by to mal meniť... jemu to vyhovuje.
Za mňa jedna veľká chyba - dieťa priezvisko po otcovi, veľa žien túto chybu robí
Nevedela by som žiť dlhodobo s mužom, ktorý by si ma nechcel nikdy vziať za ženu. A idem to vysvetlit: nejde mi o svadbu, hostinu, biele šaty a ceremónie. Ide mi o ten pocit, že ten muž ma za niečo má a nie som doživotná spolubyvajuca. Ze bude hrdý a pyšný že môže byť mojim manželom a ja jeho manzelkou. Opakujem, aj keby sme sa nikdy nevzali a svadba by nebola, musela by som v tom vzťahu vedieť a cítiť, že ten muž si ma kedykoľvek vezme, aj o 10 rokov mi povie, jasné, poďme do toho. Toto je pre mňa dôležité....nie len ten papier a status manželky.
Preto ta @autorka chápem o co ti ide, sklamal ťa
@mischy00 presne toto je to.
Ahoj, viem, ako sa citis, bola/som v rovnakej situacii. Pocas tehotenstva sme riesili svadbu, ale to bolo skor kvoli tlaku okolia, videla som, ze je z toho nervozny, tak som to stopla, ze ved "nas cas pride". Bolo milion momentov, kedy som cakala prsten - porod, dalsie tehotenstvo, x vianoc, narodenin, vyletov, vsednych aj speci dni.. a nic. Sralo ma, ze deti sa volaju inak ako ja, a bola v tom aj zenska jesitnost, samozrejme. Na moju otazku, ci si ma mieni niekedy zobrat, so smiechom vravel - jasne, na dobre sa caka (strasne ma tym vytacal a on to vedel :D ). Ze do jeho 40tky to stihneme. Roky plynuli, my sme si pekne nazivali, ziadne krizy, extra hadky, nic.. ja som uz prestala riesit a tlacit na pilu, aj ked vesela som z toho, samozrejme, nebola
. Lenze uvedomovala som si, co je NAOZAJ dolezite, ze sme spolu, lubime sa, mame zdrave deti, ktore spolocne vychovavame. A vies co? O dva mesiace budeme mat svadbu u nas na zahrade - len s rodinou, grilovacka, bazen, pride na 10 minut teta z uradu a sme vybaveni. Hadaj,kedy ma 40tku- mesiac po svadbe :D cize slovo dodrzal.. a to este ani nemame obrucky a link na zasnubak(!) ma v maili uz mesiac :D
vies, ono ak vam funguje vztah, naozaj je svadba banalita. Mate zdrave dieta, kde byvat, ak nie je hnup, ktory sa o vas stara a inak okrem toho "podvodu" so svadbou je vsetko ok, skludnila by som sa. Ono maj 27 tu bude raz dva. Ja ti rozumiem, ze si sklamana, ale sama si povedz, ci to nie je z velkej casti len taka zenska jesitnost a dramaqueen afekt.
Keby bolo na mojom muzovi, svadba nebude, nepotrebuje to a robi to len pre mna a ani na to popri svojej praci nema cas. Chce byt so mnou, ale papier nepotrebuje. Fakt si sadnite, v klude porozpravajte, popros ho, nech si nerobi srandicky, ze to je pre teba dolezite.. hlavne neukoncuj vztah, ak je inak normalne funkcny. Vela chlapov svadbu vnima uuuplne inak ako zeny. Drzim palce
Keby mi chlap povedal že môžem odísť by som odišla. On už nema dôvod si ťa vziať keď má všetko.este môžeš prestať mu poskytovať servis manzelky
@sense On uz nema dovod si Ta brat,ked uz ma vsetko......a mala by si prestat poskytovat servis manzelky......co poradis zenatemu muzovi ked mu zena prestane poskytovat servis manzelky? Chyt ju za vlasy a vyhod z domu? Ona sa nechala nabuchat vymenou za manzelstvo? Nemala najprv chciet manzelstvo a tak dieta? Nie kazdy sa ide posrat ,a tym aby mal kus lajstra v ruke. A koho priezvysko by malo mat dieta ak nie svojho otca? Susedove?
Ja nerozumiem tomu, že pre mužov nie je papier dôležitý, ale bránia sa mu ako čert kríža. 😂😂.
@sense On uz nema dovod si Ta brat,ked uz ma vsetko......a mala by si prestat poskytovat servis manzelky......co poradis zenatemu muzovi ked mu zena prestane poskytovat servis manzelky? Chyt ju za vlasy a vyhod z domu? Ona sa nechala nabuchat vymenou za manzelstvo? Nemala najprv chciet manzelstvo a tak dieta? Nie kazdy sa ide posrat ,a tym aby mal kus lajstra v ruke. A koho priezvysko by malo mat dieta ak nie svojho otca? Susedove?
@martin96321 po matke. a nie že matka potom plače že dieťa má iné meno ako ona. Veď keď chce byť muž s ňou rodína nech si ju vezme a budú mať rovnaké priezvisko. A ak sa tvoja manželka nesprava ako manželka nezdieľame spolu život, domácnosť, radosti a starosti , nepodieľate sa spoločne na financovaní a starostlivosti sa o spoločnú domácnosť a deti, sa rozved....
A keď je to len papier z ktorého sa nejde chlap postáť, tak prečo má problém si tú ženu vziať keď vie že ju to urobí šťastnou a nie je to pre ňu len posrany lajster?
Ale áno pokiaľ žena chcela sobáš , nemala mať decko len s priateľom ale až s manzelom
@martin96321 po matke. a nie že matka potom plače že dieťa má iné meno ako ona. Veď keď chce byť muž s ňou rodína nech si ju vezme a budú mať rovnaké priezvisko. A ak sa tvoja manželka nesprava ako manželka nezdieľame spolu život, domácnosť, radosti a starosti , nepodieľate sa spoločne na financovaní a starostlivosti sa o spoločnú domácnosť a deti, sa rozved....
A keď je to len papier z ktorého sa nejde chlap postáť, tak prečo má problém si tú ženu vziať keď vie že ju to urobí šťastnou a nie je to pre ňu len posrany lajster?
Ale áno pokiaľ žena chcela sobáš , nemala mať decko len s priateľom ale až s manzelom
@sense No vidis,tak si si sama odpovedala na koniec. Vies kolko veci vas dokaze zarucene urobit stastnymi?........Kazda druha vec co vas napadne a straaaaasne to chcete😁 A nakoniec starost pte druheho
@sense A preco by vlastne mala matka plakat,ze dieta ma ine meno? Ved dieta ma svojho otca. To nieze ju znasilnil na konci vojny neznamy rusky vojak.....
@sense A preco by vlastne mala matka plakat,ze dieta ma ine meno? Ved dieta ma svojho otca. To nieze ju znasilnil na konci vojny neznamy rusky vojak.....
@martin96321 ona neplače že má meno otca ale že ona nemá meno ako zvyšok rodiny a preto že boli dohodnutí na svadbe a on cúvol. treba čítať s porozumením.
@misanthropicdann ziadne dalsie problemy?! A povedat ze svsdba nebude ak ti ti vadi odid, to je dost velky problem . A asi si je moc isty, ze to neurobi
@katrin21 tak nech to urobí teda.
Ak jej na tom tak záleží a manžel nechce nech ho teda opustí a ide vychovávať dieťa ako slobodna matka len pre to ze nemali svadbu. Nech sa sním dotahuje o výživné a o starostlivosť.
Nech dieťa vidí otca v ideálnom prípade par krát do týždňa a nech potom dieťaťu vysvetli prečo s nim už nebývajú.
Akoze ak je niekomu prednejši dáky papier o svadbe ako vzťah jeho rozhodnutie.
Ja vždy zastávam ze človek si ma ísť za svojím šťastím, otázka ci to šťastie dosiahne keď ho opustí.
Co si pomôže? Bude potom čakať alebo aktívne hľadať niekoho ďalšieho kto si ju vezme len aby bola svadba.?
A čo ak nenajde nikoho lepšieho? Bude nie len bez svadby ale aj bez partnera sama na dieťa.
@martin96321 ona neplače že má meno otca ale že ona nemá meno ako zvyšok rodiny a preto že boli dohodnutí na svadbe a on cúvol. treba čítať s porozumením.
@sense A co ze nema meno ako zvysok rodiny? Zmeni si aj krstne na Frantisek aby nemala ine? Ale zas je to jej vec. Chce byt sama? Moze- ma na vyber. Moze nechat dieta otcovi a platit vyzivne
@sense A co ze nema meno ako zvysok rodiny? Zmeni si aj krstne na Frantisek aby nemala ine? Ale zas je to jej vec. Chce byt sama? Moze- ma na vyber. Moze nechat dieta otcovi a platit vyzivne
@martin96321 ale tu ide o dohodu. Citas s porozumenim? On nedodrzal slovo, rozumies? V9 vztahu jeden nedodrzal slovo vo vaznej veci.
Ano citam s porozumenim. A vravim,ze si dospela urcite svojpravna zena. Tak mas moznost slobodne sa rozhodnut ci ostat,alebo odist. Je to len a len na Tebe. Ale tri roky je dost dlha doba na to,aby sa nieco zmenilo a zmenil sa tym aj nazor......Pisala si , ze si mala rizikove tehotenstvo......nepredpokladam,ze hned ako ho z Teba vytiahol tak si bola hospitalizovana.......a po porode si mala rizikove materstvo az doteraz? Mozno len staci porozmyslat,co sa mohlo odiat za pomaly 4 roky
@martin96321 ta otázka ze aké meno by malo mať dieta keď nie po otcovi to je naozaj ?
@martin96321 ta otázka ze aké meno by malo mať dieta keď nie po otcovi to je naozaj ?
@bonboniera Ano naozaj. Pokial s nim zije Predpokladam,ze s nim vyolnovala papier pre porodnicu na matrike a nedotiahol ju tam za vlasy
@bonboniera Ano naozaj. Pokial s nim zije Predpokladam,ze s nim vyolnovala papier pre porodnicu na matrike a nedotiahol ju tam za vlasy
@martin96321 to ze to riešili spolu ma s otázkou “po kom ma mať dieta meno keď nie po otcovi” co presne? Tiež ti odporúčam to čítanie s porozumením lebo očividne nula bodov.
@martin96321 to ze to riešili spolu ma s otázkou “po kom ma mať dieta meno keď nie po otcovi” co presne? Tiež ti odporúčam to čítanie s porozumením lebo očividne nula bodov.
@bonboniera Myslim,ze odpoved bola jasna a otazka zbytocna. Viem citat. Tak sa opytam ja Teba. Po kom by malo mat dieta meno ak noe po otcovi?
@bonboniera Myslim,ze odpoved bola jasna a otazka zbytocna. Viem citat. Tak sa opytam ja Teba. Po kom by malo mat dieta meno ak noe po otcovi?
@martin96321 samozrejme po matke. Ak je jej meno rovnaké ako meno otca, to je už bonus 🙂

A preto sa rieši najprv svadba a potom dieťa...ale to už vieš.
Ako vychádzaš s jeho rodinou ? Nepomôže ti z nich niekto aby sa s ním porozprával alebo kľudne aj v trojici.
Povedal ti dôvod prečo nechce hneď svadbu ?
A kde chces svadbu na úrade alebo v kostole ?
Lebo v tvojom prípade na úrade sa sa hocikedy... jednoducho dohodnete sa že idete a máte to za sebou.
Ak ti záleží na tom byť vydatá a nie na veselici.
@mantilka vies, verila som, dôverovala a naozaj som myslela, ze tu sa slovo dodrzi. Lenze evidentne nie. On si ide svoje,problem v tom nevidi a ja sa citim,ze mi bolo ukrivdene a zrejme aj ozaj bolo a dost boli, ked ti ublizi clovek,ktory by nemal. Naozaj to dost zasiahlo vztah, beriem to ako podraz. Doslovne.