Mám ukončiť vzťah, v ktorom je aj dieťa?
Ahojte. Ja už neviem ako ďalej. S partnerom sme 8 rokov. Máme 3 ročné dieťa a tu začali vážne problémy. Jasne sme sa dohodli na svadbe po pôrode,lebo ja som mala rizikové tehotenstvo, ale zároveň som si rodinný život predstavovala aj so svadbou o čom partner samozrejme vedel. Dieťatko má už 3 roky a partnerovi sa veruže do svadby akosi nechce. Viac x som sa snažila to s ním prebrať, bezvýsledne. Jediné na čo sa zmôže je,že všetko je ok a že svadba ,,raz bude,,
Cítim sa oklamaná a tento stav vôbec vzťahu neprospieva. Naozaj mi to príde voči mne neférové a aj ma to trápi, čo som mu povedala, ale aj tak situáciu nerieši. Dnes už som sa našla v stave, že ma takýto vzťah s človekom ktorý ma takto oklamal nenapĺňa a nerobí šťastnou. Ignoruje ma v tomto úplne a ja zvažujem, že bude lepšie to už asi ukončiť, lebo vzťah sa nikam neposunul. Zrejme som sa potrebovala vyrečniť...najviac mi je ľúto, že dieťa na to doplatí. Myslíte, že je tu ešte nejaká cesta na záchranu, keď on problém nevidí?
@earlgrey áno presne tak a s tým aj pracujem čo ona napísala. Ja sa vyjadrujem k tomu čo je tu uvedené v príspevku nie ku svojim domnienkam o nej narozdiel od niektorých čo zas idú hľadať chybu v bezradnej autorke
Nemám to rada človek tu hľadá rady ako zo situácie von ale potrebujú mu naložiť lebo asi ma malo
@nin12345 No nie...ale tak nepoznáš pozadie...ja ti tiež napíšem, že ma muž podviedol a budeš tu na neho nadávať a pritom nebudeš vedieť, že ja som ho k tomu dohnala...chápeš? veď ten martin napísal, že za 4 roky sa toho mohlo veľa zmeniť...no a mohlo...my to nevieme..preto písať, že je klamár a nech ho opustí a neviem čo je tiež dosť blbé nemyslíš?
@autor Ahoj autorka. Mám rovnaký problém, ale ja som v pozícii tvojho muža. Sme spolu dlho. Romanticky ma požiadal o ruku. Postavili sme dom, založili sme rodinu a už od začiatku tohto roka muž hudie len o svadbe. A dal mi tiež termín. Že september 😹 tento rok. Teraz, za chvíľku. A ja som taká lenivá, som tak spokojná ako to je. Vôbec ma nikdy nenapadlo, ako Vás to trápi. Ako Vám, našim polovičkám, na tom záleží. Ďakujem. Otvorilo mi to oči. Ja som tiež taký pohoďák, lemroš, neviem sa k veľa veciam dokopať, hlavne keď to funguje tak, ako to je. Môj muž sa ma pýtal každý rok na svadbu odkedy sme sa zasnúbili, ale stále sme (ja som🫠) to odložili pre "niečo" dôležitejšie. 🤦♀️😹 Možno je aj ten tvoj taký trúd ako ja.
@nin12345 No nie...ale tak nepoznáš pozadie...ja ti tiež napíšem, že ma muž podviedol a budeš tu na neho nadávať a pritom nebudeš vedieť, že ja som ho k tomu dohnala...chápeš? veď ten martin napísal, že za 4 roky sa toho mohlo veľa zmeniť...no a mohlo...my to nevieme..preto písať, že je klamár a nech ho opustí a neviem čo je tiež dosť blbé nemyslíš?
@earlgrey tak ja to usudzujem z toho že vidí že autorka sa trápi a on sa jej smeje do tváre tak keď si ju natoľko neváži alebo ak mu aj ona ublížila mal by to na rovinu povedať a nie ju naťahovať a vodiť za nos (to je pre mňa klamár) lebo tento prístup je hnus. Ak mu vadí natoľko že si ju nechce vziať mal by jej to povedať hneď. Ale toto mi zaváňa úplne niečim iným. A vieš keby to berieme takto tak by sa tu na koníku nikomu nedalo pomôcť lebo každý si v podstate môže vymýšľať
@gribka1 Mas pravdu. Zena dieta vynosila,porodila ho,starala sa onho viac ako jej manzel,priatel,druh.....klobuk dole pred vami. Mate toho na krku naozaj vela. Nikdy som si nedovolil povedat ani byvalej zene ani priatelke,ze sa vala,ze nic nerobi na materskej,lebo niesom tupy idiot. Ale dieta ma aj otca. Ci uz chcete,alebo nie. Nemyslim,ze muz ma byt len na to aby oplodnil tu zenu,platil jak hluchy a nemal absolutne do toho co rozpravat. Prepacte,ale ak sa zena vyhraza muzovi ze ak si ju nezoberie tak ona odide a dieta nebude mat jeho meno.......tak prepac moja zlata,ale zbal si veci ,dam Ti suhlas na zmenu priezviska,ale zaroven aj vymazat moje meno z rodneho listu dietata . To znamena,ze sa moze pekne aj so svojim menom starat sama o seba. Ak nemam prava,nechcem ani povinnosti
@martin96321 aky nick tu na MK ma tvoja priatelka.
@martin96321 aky nick tu na MK ma tvoja priatelka.
@natalka13 si myslíš že ti to dobrovoľne povie? Ona podľa mňa ani netuší že jej frajer tu vypisuje takéto somariny🤣
Tak mu oznam termin,vtedy a vtedy sa berieme. Podla reakcie ti bude jasne ako sa zariadit. Je blbost zahodit kvalitny vztah len kvoli svadbe. Ale vas vztah asi nebude kvalitny,ked ta toto trapi a natolko ti to vadi. Ja inak tomu nerozumiem. Dieta je vacsi zavazok ako svadba. Nevadi mu,ze mate dieta,ale svadbe sa brani. Ved rozviest sa je v dnesnej dobe jednoduche,ked uz mam takto sprosto uvazovat. Rychlejsie trva rozvod ako organizacia svadby.
@martin96321 kto vypisuje kolónky, tak vie o čo ide, ty evidentne nie, lebo si zaslepený svojim egom. Keby s tým tvoja partnerka nesúhlasila, tak dieťa má jej priezvisko, ale chlap sa môže rozhodnúť - podpise otcovstvo , alebo otcovstvo + priezvisko a meno.
@cacianka samozrejme,nemusela by s tym suhlasit. Mohlo by mat jej dieta jej meno. Mas pravdu.
Vysvetli mu, ze Ti pride neferove, ze dieta a on maju rovnake priezvisko a Ty sa citis ako keby si k nim ani nepatrila... Daj mu na vyber - bud svadba a budete mat vsetci rovnake priezvisko, pretoze chcete spolu tvorit jednu rodinu alebo zmenite priezvisko dietatu, aby malo rovnake ako Ty. Trojrocnemu je to jedno, nejako extra to riesit nebude... Aj tak vacsinu veci okolo dietata riesis asi Ty, lekari, skolka... A vsade uvadzat ine priezvisko dietata a matky je prinajlepsom smutne...
Vysvetli mu, ze Ti pride neferove, ze dieta a on maju rovnake priezvisko a Ty sa citis ako keby si k nim ani nepatrila... Daj mu na vyber - bud svadba a budete mat vsetci rovnake priezvisko, pretoze chcete spolu tvorit jednu rodinu alebo zmenite priezvisko dietatu, aby malo rovnake ako Ty. Trojrocnemu je to jedno, nejako extra to riesit nebude... Aj tak vacsinu veci okolo dietata riesis asi Ty, lekari, skolka... A vsade uvadzat ine priezvisko dietata a matky je prinajlepsom smutne...
@mamatroch autorka už tu písala komentár že frajer nesúhlasí ani s tým ani s tým a ešte sa na tom výborne zabáva že ju to trápi🤷🏼♀️
My sme boli s muzom 9 rokov ,2 deti . Obe mali meno po muzovi ..o svadbe sa nejako nebavili . Raz sa zoberieme . Pre mňa to gro vzťahu nieje ...
Ale prišla škôlka atď a stale väčší problém bol moje meno a ich ..kým si zvykli ,nevedeli dieta priradiť atd .
S myzom sme sa o tom bavili ..on to bral v pohode. Véd niekedy...(ale my sme nikdy svadbu nejako nestavali na piedestál) len sme vedeli ,že raz sa zoberieme ...
Okej akurát robil v zahraničí. Keď sa vrátil som mu oznámila,že za týždeň sa žení. Na úrade,svedkovia vybavení,oslava len doma . Hotovo . Vybavené.
Sme spolu 20 rokov . Z toho 11 manželia. Nevidím rozdiel papier/bez . Len sa hrdím jeho priezviskom .😉
Musíš uz vedieť ci ten váš vzťah stojí za toto všetko. Ako veľmi sa máte radi .
Ak nechce svadbu, poziadaj sud o zmenu priezviska dietata.
Ak nechce svadbu, poziadaj sud o zmenu priezviska dietata.
@natalka13 to jej neschvália tak ľahko žiaľ tam musíš mať naozaj vážne dôvody (nestará sa, neplatí, nestretáva sa a pod). Tieto priezviska sú paseka treba dať ihneď dieťaťu matkine priezvisko a máš pokoj. Nikdy nevieš čo sa stane.
My sme boli s muzom 9 rokov ,2 deti . Obe mali meno po muzovi ..o svadbe sa nejako nebavili . Raz sa zoberieme . Pre mňa to gro vzťahu nieje ...
Ale prišla škôlka atď a stale väčší problém bol moje meno a ich ..kým si zvykli ,nevedeli dieta priradiť atd .
S myzom sme sa o tom bavili ..on to bral v pohode. Véd niekedy...(ale my sme nikdy svadbu nejako nestavali na piedestál) len sme vedeli ,že raz sa zoberieme ...
Okej akurát robil v zahraničí. Keď sa vrátil som mu oznámila,že za týždeň sa žení. Na úrade,svedkovia vybavení,oslava len doma . Hotovo . Vybavené.
Sme spolu 20 rokov . Z toho 11 manželia. Nevidím rozdiel papier/bez . Len sa hrdím jeho priezviskom .😉
Musíš uz vedieť ci ten váš vzťah stojí za toto všetko. Ako veľmi sa máte radi .
@zuzi0911 Aký problém s menom v škole/škôlke? že ťa volali priezviskom detí? lebo moja dcéra má priezvisko po otcovi a síce s ním nežijem už viac ako 5 rokov, so žiadnym problémom som sa zatiaľ nestretla...áno, občas ma volajú priezviskom mojej dcéry ale srdce mi to netrhá 😂 ako problém to vôbec ale vôbec nevidím...
Autorka, ja by som ho určite nenútila do svadby. Áno, ty ho nútis, i keď vidíš ze to on nechce. Si slepá alebo co, ved vidíš ze ta nechce, tak sa naco vtierkas?
A tiež súhlasím s Martinom, že sa za 4 roky niečo muselo stať, co autorka samozrejme nepovie. A preto sa nechce zenit. A tam bude pes zakopaný.
@zuzi0911 Aký problém s menom v škole/škôlke? že ťa volali priezviskom detí? lebo moja dcéra má priezvisko po otcovi a síce s ním nežijem už viac ako 5 rokov, so žiadnym problémom som sa zatiaľ nestretla...áno, občas ma volajú priezviskom mojej dcéry ale srdce mi to netrhá 😂 ako problém to vôbec ale vôbec nevidím...
@earlgrey nie v tomto . Ale podpisuješ sa svojim menom nie ? A dieta ma iné meno . Čiže na začiatku to bolo chaotické,kým si nezvykli . Napr. U dr na pohotovosti . Podpisuješ sa opäť svojim menom . Viac krát sa mi stalo ,že sa ma pýtali ci som matka keďže mam iné meno atď. Bolo to pred 14 r . Možno sa to teraz berie "normalnejsie ". Vtedy to bolo ako nieco "nove".
@earlgrey nie v tomto . Ale podpisuješ sa svojim menom nie ? A dieta ma iné meno . Čiže na začiatku to bolo chaotické,kým si nezvykli . Napr. U dr na pohotovosti . Podpisuješ sa opäť svojim menom . Viac krát sa mi stalo ,že sa ma pýtali ci som matka keďže mam iné meno atď. Bolo to pred 14 r . Možno sa to teraz berie "normalnejsie ". Vtedy to bolo ako nieco "nove".
@zuzi0911 Nestretla som sa vážne s tým...zatiaľ...preto mi príde čudné ako sa tu (nie v tejto konkrétnej téme ale celkovo na MK) ženy rozčulujú nad priezviskami a nazývajú matky, ktoré dobrovoľne dali deťom priezvisko po ich otcovi, blbými.
Autorka z tvojich komentárov vidieť ze svadba je pre teba dôležitá, ze to bola dohoda a tu nedodržal. Pochopte ze mne ňu to veľa znamená, on o tom vedel dopredu, ale nesplnilo sa čo slubil! Vam by sa asi tiež nepacilo keby Vam muž sľúbi dôležitú vec a po rokoch Vás s tým akurát vysmeje do ksichtu. Autorka dala by som posledný rozhovor, s kamennou tvárou, hneď ako by zacal “srandicky” by som ho stopla, ze tu nie ne miesto pre žarty. Už nie! A hneď mu dala dátum na budúci rok niekdy na jar 2026, kludne aj konkrétnu sobotu s dátumom. To je celkom fajn dátum, aby ste to stihli relatívne v klude naplánovať (buď vasmu svadbu, alebo tvoj odchod) do jeho roku 2027 by som ani náhodou nečakala. Zajednaj obhliadku nejakého priestoru na svadbu, ak si z toho bude robiť srandicky a nič by sa neposúvalo, tak by som sa k tomuto dátumu odsťahovala aj s dietatom, pretože “nás aj tak už nič nespája a odísť mozes, keďže o vašom vzťahu nie je žiadny papier” - a možno mu nechaj dopis s tvojimi úprimnými pocitmi, ze odchádzas lebo ta oklamal a s takým človekom nemienis strácať čas, aby si to mohol dookola citat, keď ta vtedy nebral vážne.
Autorka z tvojich komentárov vidieť ze svadba je pre teba dôležitá, ze to bola dohoda a tu nedodržal. Pochopte ze mne ňu to veľa znamená, on o tom vedel dopredu, ale nesplnilo sa čo slubil! Vam by sa asi tiež nepacilo keby Vam muž sľúbi dôležitú vec a po rokoch Vás s tým akurát vysmeje do ksichtu. Autorka dala by som posledný rozhovor, s kamennou tvárou, hneď ako by zacal “srandicky” by som ho stopla, ze tu nie ne miesto pre žarty. Už nie! A hneď mu dala dátum na budúci rok niekdy na jar 2026, kludne aj konkrétnu sobotu s dátumom. To je celkom fajn dátum, aby ste to stihli relatívne v klude naplánovať (buď vasmu svadbu, alebo tvoj odchod) do jeho roku 2027 by som ani náhodou nečakala. Zajednaj obhliadku nejakého priestoru na svadbu, ak si z toho bude robiť srandicky a nič by sa neposúvalo, tak by som sa k tomuto dátumu odsťahovala aj s dietatom, pretože “nás aj tak už nič nespája a odísť mozes, keďže o vašom vzťahu nie je žiadny papier” - a možno mu nechaj dopis s tvojimi úprimnými pocitmi, ze odchádzas lebo ta oklamal a s takým človekom nemienis strácať čas, aby si to mohol dookola citat, keď ta vtedy nebral vážne.
@kristinka92 prečo až na budúci rok..príjemnú malú svadbu vyriešia aj za pár mesiacov, kedy bude na matrike voľný termín a dobré počasie, kľudne prelom septembra - októbra.

@martin96321 kto vypisuje kolónky, tak vie o čo ide, ty evidentne nie, lebo si zaslepený svojim egom. Keby s tým tvoja partnerka nesúhlasila, tak dieťa má jej priezvisko, ale chlap sa môže rozhodnúť - podpise otcovstvo , alebo otcovstvo + priezvisko a meno.
@cacianka presne tak podpis otcovstva nerovná sa prehlásenie o mene