icon

Mám zostať bezdetná, ak partner nechce deti?

16. máj 2024

Prosím o pár názorov na moju situaciu.Mam 38 r s partnerom žijem 5 r.v mojom byte on svoj prenajima.Vztah bol dobrý zo začiatku sme boli za jedno, že deti neplánujeme a vieme si predstaviť žiť bez nich.Roky isli v práci sa nám darí, voľnosť, ale...začala som túžiť po dieťati a neviem čo ďalej.Partner nechce nie, že neskôr, možno radikálne nechce.Upadam do depresie, lebo neviem čo dalej.Pokym on ide do fitka, ja ku kamarátke s dieťaťom a domov prídem s plačom.Tak ako som si nevedela predstaviť mať dieťa teraz po dieťati túžim, že som ochotná sa rozísť s partnerom.Ale čo ďalej nie som naivná, že si o mesiac nájdem chlapa, ktorý bude mať takú istú túžbu.Partner sa k tomu postavil, že som klamar, vymýšľam bola dohoda.Nie, už ma nebavila vylety, reštaurácie úplne som vyhorela a už ho začínam nenávidieť, že mi vôbec nerozumie.Ci spolu zostaneme či nie vzťah si neviem s ním predstavit ani bez detí.Toto všetko sa stalo za 3 m a uvažujem nad psychológom, lebo sa bojím spraviť akýkoľvek prvý krok.
Čo by ste spravili?Nikdy by som nepovedala, že príde u mňa k takej zmene a pocit, že to presvihnem či už som presvihla ma nici

maranta_leuconeura
16. máj 2024

To sa stava. Ludia sa menia. Zmenil sa vam rebricek hodnot, uz ho nemate rovnaky, takze nikdy nepochopite jeden druheho. On to berie od teba ako zradu, ty od neho ako nepochopenie tvojho prerodu. Porozpravajte sa a potom asi chodte od seba. Mozno mat deti nebudes ani s inym, ale sama pises, ze s tymto si to nevies predstavit uz ani bez nich.

medda_beda
16. máj 2024

Rozchod.Ostaneš budeš nešťastná, neostaneš tak máš šancu sa pohnúť vpred.

zmrzlinka2021
16. máj 2024

Pokial nie ste manzelia, tak rozchod a mozno stretnes toho praveho.

janickacrazy
16. máj 2024

Máš 38, ešte stihneš nájsť iného chlapa a mať s ním dieťa. Moja kamoška mala prvé v 40-tke. Tiež mala predtým dlhý vzťah, ktorý nevyšiel. Rozviedla sa v 38 a všetko stihla. Držím palce.

fido69
18. máj 2024

Na začiatku bola dohoda, že si budete len užívať život... ale prírodu neoklameš. Túžba po dieťati sa dostaví či chceš alebo nie.
Čo teraz? To je ťažká otázka.

1. Vážne sa porozprávať s aktuálnym partnerom. Poznať jeho názor , prípadne si dohodnúť podmienky ak by si dieťa chcela len ty. Napríklad, že by sa on nemusel o malé dieťa starať a nič by sa pre jeho pohodlie nemenilo. Áno je to možno trochu divné, ale dá sa to. Poznám mladé ženy, ktoré si zobrali starších partnerov (rozvedených s deťmi, ktorí už ďalšie deti nechceli) a presne takto sa dohodli. Ona sa stará o dieťa a on si ide zahrať tenis.

2. ak partner dieťa nechce za žiadnu cenu, ale ty áno. Tak potom ti neostáva nič iné len hľadať nového partnera v novom rybníku. Čo môže byť v tvojom veku komplikované, ale nie nemožné.
Tiež sa musíš pripraviť na situáciu, že nemôžeš mať deti, pretože to nevieš vylúčiť.

vilma7
19. máj 2024

Ešte nie je neskoro.na dieťa. Ja som svojho spoznala v 38 a v 40 som už bola tehotná, v 43 rodila druhé.
Ak túžiš po deťoch, začni hľadať partnera, ktorý po rodine túži tiež.