icon

Máme 6 ročného syna a bojím sa rozchodu

26. aug 2020

Ahojte,

Chapem, ze toto forum je urcene primarne zenam, ja som chlap, ale skusim stastie 🙂

Chcel by som to co najviac zanonymizovat, kedze moja sem zvykla prispievat tiez.

Ide o to, ze uz takmer rok mame krizu, da sa povedat z nicoho nic. Do barov nechodim, z prace domov, raz za cas s kamaratmi do kina. Priatelka mi jedneho dna povedala, ze ma nelubi a zacala mi menovat dovody typu malo chodim von a tak. Rovnako sa vykaslala aj na domacnost mimo varenia (cez vikend, obycajne jeme niekde vonku) a obcasneho spustenia roomby. Upratoval som viacmenej len ja, kedze na ten bordel sa nedalo pozerat, ale nakoniec som sa na to vykaslal aj ja. Vysledok je napr sprchovy kut neumyty od maja, jej postelne pradlo 2 mesiace (aj to som pral naposledy ja). O seba sa stara, kupuje si nove saty a vzdy chodi upravena. Nema nikoho, aspon teda chodi z prace rovno domov a navyse sme kolegovia, aj ked spolu nesedime. Rozchod by bol uz samozrejmy, najviac ma ale trapi to, ze mame 6 rocneho syna a nerad by som rozbijal rodinu. Co si o tomto celom myslite?

suzanne_forgeron
26. aug 2020

Skús knihu Dar lásky 🙂 Je o tom aj film, volá sa Fireproof (V jednom ohni). Na každý deň sú tam aktivity na záchranu vzťahu, tá kniha už nejednému páru zachránila vzťah. Podľa mňa jedna veta "Neľúbim ťa" nemusí nič znamenať. My ľudia sme niekedy zmätení, ani sami nevieme, čo chceme. Len máme pocit, že nechceme to, čo práve máme, že chceme zmenu, ale nevieme ako na to a nevieme ani popísať, čo nám vlastne vadí. Možno aj ona niečo také prežíva, možno jej vadí niečo konkrétne, ale nedokáže to pomenovať a rozvod podľa mňa nie je riešenie. Vzťah totiž nie je len o aktuálnych pocitoch, šli sme do toho predsa s tým, že to nebude vždy ružové. Pokiaľ nemáte nejaké seriózne problémy (hoci myslím, že keby ste obaja naozaj chceli, tak aj tie sa dajú vyriešiť), tak je podľa mňa škoda, aby vzťah zapadol prachom. Aby sa dvaja na ňom len prestali podieľať a rozpadol sa, lebo sa nikomu nechce ho udržiavať. Dvaja dospelí ľudia by sa podľa mňa nemali takto vzdávať, obzvlášť, keď nesú na sebe zodpovednosť za dieťa. Nemôžeš rozhodovať za ňu, ale aspoň zo svojej strany môžeš skúsiť maximum, lebo určite aj z tvojej strany by sa našlo niečo nefér. A keď to nevyjde, aspoň si nebudeš mať čo vyčítať, keď si dal do oho všetko. Ale držím palce, nech to vyriešite ako dvaja dospelí a zodpovední ľudia!

autor
26. aug 2020

@suzanne_forgeron citali sme 5 jazykov lasky, aj to som ju musel presvedcit a nakoniec si z toho zobrala len to, ze co som nerobil ja 🙂

amelia000
26. aug 2020

No tak ju mozno bude zrat aspon to ked sa ty vyberies na rande... aspon bude mat cas doma premyslat. Ja na jej mieste keby mi toto urobil chlap, by som sa asi velmi rychlo spamatala. Inak nepribral si? Nezmenil si nieco co by jej mohlo vadit?

autor
26. aug 2020

@amelia000 to nespravim, nieco taketo som mal v predchadzajucom vztahu. Nepribral som, chodim do denne pred pracou do fitka, takze vyzeram skor naopak.

amelia000
26. aug 2020

Tak ako to chces riesit? Kazdopadne nejaky podnet by si jej mal dat.

autor
26. aug 2020

@amelia000 rad by som ju vyplatil, samozrejme musi chciet aj ona. Nasledne pockam, kym odide a nasledne chcem syna do striedavky. Vela krat som tu cital, ze 6 rocny je este maly na to aby sa dalo rozhodnut, ci mi sud striedavku schvali, ona bude urcite proti. Ma tu niekto s tymto konkretne skusenosti?

marca12
26. aug 2020

Musi ju nieco velmi trapit. Ja ked sa prestanm starat o domacnost,to uz padla posledna kvapka vo vztahu. Takze nieco sa muselo stat medzi vami,co bolo spustacom jej depkoveho stavu.

autor
26. aug 2020

@marca12 netusim vobec co. Nic zleho som jej nikdy nespravil

marca12
26. aug 2020

Nemusel si spravit zleho. Mozno ju dusis prave tym,ze si stale doma

autor
26. aug 2020

@marca12 no ved ja som chcel ist napr s malym na vylet nech sa vyvetra, ale ona ze chce ist s nami :/

katkaaaaaaaaaa
26. aug 2020

tak potom sa prečo cely v podstate príspevok sťažuješ že nič nerobí skoro ? Tak ja potom nechápem povedz jej že nech sa správa normálne jak žena a matka alebo dovi dopo ...

autor
26. aug 2020

@katkaaaaaaaaaa ja jej do hlavy nevidim, mozno ma ozaj nejaku depku, mozno ma s takymto spravanim niekto skusenosti. Rad by som jej pomohol ak sa da.

katkaaaaaaaaaa
26. aug 2020

tak dajte malého do babky zober ju na večeru a rozprávať rozprávať rozprávať

alexandraalexandrova
26. aug 2020

nemyslim ze je to dobry napad...dieta miluje vas oboch, potrebuje vas oboch...keby ona odisla trpelo by rovnako, ako keby ho ona manipulovala proti tebe. Ved sa s nou skus rozumne porozpravat, zacni s tym ze ide hlavne o blaho dietata, vysvetli jej ze potrebuje vas oboch...mozete sa dohodnut na striedavke alebo najst nejake riesenie...mozno to nevyjde, ale skusit by som to skusila...kvoli synovi

miriam11
26. aug 2020

Oboch by som vás vyfacksla. Aspoň kvôli tomu dieťaťu sa snažte upratovať, keď vám dvom zasibava.

kassandra25
26. aug 2020

Tak v spine zit. Nie je riesenie. Bohvie, ako sa starate o syna. Mozno aj to spinavo. A ked zacne chodit do skoly, ucit sa s nim budete tiez raz za 2 mesiace, teda podla popisu, len ty. Ja neviem, povedat, ze ked nespravi to a to a dovtedy, lebo ty spravis to a ono, je definitivny koniec. Ked ta to takto bavi pchat hlavu ako pstros do piesku , lebo madam sa o seba stara, a navonok ta to tesi, aky ste sarmantny par, tak sa teda vytesuj a nic neries. Urci si sam sebe hodnoty a nepodvadzaj sa. Zatial ides len sam proti sebe, podvadzas sa. Uz rok si v v srabe, vidis, ze je zle a teraz o tom uvazujes. Jedno 6 rocne dieta, je tam toho, vzdy lepsie nez mat s osobou tri deti, pozeraj nato takto, ale mam z teba pocit, ze radsej hnus, potkany, svaby, ale, mas peknu madam, esteze s tebou zije. Mozno sama odide.

andreatytler
26. aug 2020

Myslim ze toto co mate nie je kriza... ked je to takto uz rok, vy ste uz rozideni.
Co nechapem ako sa to mohlo stat zo dna na den ako pises. Tam si podla mna nieco presvihol. Toto sa skoro nikdy nestane zo dna na den. Obycajne je to tak ze jeden partner hovori, naznacuje, vysvetluje ze je problem a druhy to ignoruje a tak po case sa ten prvy na to vykasle.
Povedal si ze ti uviedla dovody, preco ta nelubi a jeden z nich je ze nechodis von. Nechapem... ako ze nechodite spolu von a jej je otupno alebo ty nechodis von s kamaratmi a len doma jej lezies na nervy. Ktore su tie dalsie. dovody. Porozmyslaj nad nimi. Tam je totiz pes zakopany. Ak nam ich povies, mozno na nieco prideme ako to napravit.

Tiez si neviem predstavit ako zijete... z toho opisu to znie ze ste ako dva roboty co sa na seba uz rok ani nepozreli. Spite spolu v spalni? V tej istej posteli? Ked sa rano stretnete v kuchyni, pozdravite sa? Kto plati ucty? Kto kupuje potraviny? Kto vari? Kto sa stara o dieta? Mate to podelene? Ak ano tak tam musi byt nejaka komunikacia?
Co ona prestala robit je upratovanie a pranie. Alebo aj nieco ine?
Ake su jej plany? Chce ona takto zit bez lasky natrvalo? Alebo kym vyrastie syn?

Co chces ty? Vravis ze chces zachranit manzelstvo ale zaroven vravis ze by bolo idealne ak by ona odisla a ty si mal syna natrvalo.

tina7729
26. aug 2020

Nemôžeš vedieť,treba sa rozprávať! Vždy sú na chybe dvaja. Nie len jeden! To si zapamätaj

alzbetka71
26. aug 2020

A doteraz teda myslím tie roky keď bolo všetko ok sa predpokladám ona starala o pranie, upratovanie, varenie. Tiež ti zrejme tvoje veci oprala a nenechala v koši. Na jednej strane chces naprávať na druhej robíš toto.

iren88
26. aug 2020

toto asi zo dňa na deň nebolo len asi si to neskôr začal registrovať, to že o seba sa stará podľa mňa nie je len tak, keďže sa o domácnosť nezaujíma tak ja by som ozaj uvažovala, či tam niekto nie je, možno to dosť dobre kamufluje

eliska13
26. aug 2020

Na jednej strane napíšeš, že spravíš čokoľvek a chces jej pomôcť na druhej zvažujes rozvod.
Niečo sa muselo stat...baví ju materstvo nie je frustrovana z rodiny?Nudí sa, má nejaké aktivity, kamarátky?
Možno má niekoho v práci a je zmätená čo robiť a čaká kým to vzdas.
Syna by si do striedavky dostal už má dobrý vek, aký bol dôvod, že nechcela vyplatiť za dom?
Možno sa len nudí sú také ženy, ktoré majú doma dobráka a oni s ním kmitaju.Na tvojom mieste idem občas viac von, lebo píšeš, že cez víkend jete vonku, takže víkendy a voľno trávite spolu, so synom na výlet idete spolu, tak potom neviem...ak by som muža nelubila a chcem rozvod chodím s ním sama a odputavam sa.
Nebol si žiarlivý, nerobil scény, nevytkol jej niečo?

junovedievca
26. aug 2020

Moj manzel ma dieta v striedavke od 5r..v pohode.exmanzelka suhlasila,kedze uz si zariadovala zivot inak v tom case.

yasmeena
26. aug 2020

ona ta nelubi...a sex mate spolu aj tak?...a ty ju lubis?...chlapec ma 6 rokov,pred nim hrate divadielko o stastnej rodine?

thoughtfulweirdo
26. aug 2020

Nemôže mať manželka nejaký problém? Myslím psychický, s tebou nesúvisiaci? O seba sa stará, v práci riadne pracuje, ale doma robí čo? Má nejaké aktivity, či po príchode z práce sa len motká po dome, sedí, pozerá do blba? Synovi sa venuje? Nie je celkovo apatická, rezignovana, bez záujmu? Ak taká zmena prišla náhle, nemohol by to byť nejaký "duševný skrat"? Že skrátka celú energiu venuje tomu, aby na oko pre cudzích všetko vyzeralo ok, ale už nevládze tu pretvárku udržať aj doma, preto domácnosť a váš vzťah totálne vypustila?

kitycat
26. aug 2020

Och ake zachranovanie? Keby to cele bolo opacne a pisala tu zena ako jej muz povedal, ze ju nemiluje hned by ste radili ako mu nema varit a ako sa ma odstahovat a dieta este do svojéj starostlivosti :D

Predajte byt ci dom, ak nechce odist nech ta vyplati frajerka...ona je nerozhodna lebo vie kolko sraciek by ju to stalo lebo ty operes, uvaris a o tyzden ti dojde trpezlivost a vydrhnes kupelnu a hajzel lebo ani v gumakoch tam nebudes chciet vstupit!

Ze bude huckat maleho proti tebe? na sude to pouzi proti nej a ziadaj si stiedavku. Fuj pijavica to je,. Vas vztah je vyhorety..ona vyhorela pracu a o seba sa stara ale Vas spolocny zivot je o hovne

Upplne ma dorazilo ked si napsal, ze v tomto hnuse mate syna

sardinka32
26. aug 2020

Ty si nepochopil, že robí všetko preto, aby si to vzdal a odisiel...ked si doteraz neodisiel po tom, co Ti povedala, ze Ta nelubi?! Ktory chlap by to vydrzal dobrovolne...bordel, nenavarene, neoprate a ním pohrdajuca zena?? 🙂

0kristina0
27. aug 2020

Osobne si myslim, ze si nam nenapisal vsetko. Nepodviedol si ju nahodou? Ona sa sprava ako rezignovana zena a chce sa ti este aj pomstit a na to dovod musi mat.

tina7729
27. aug 2020

Chces to opraviť ale chces randiť.divne trochu nemyslíš.....

0ria0
27. aug 2020

Podľa mňa to moc zmysel nemá no ty musíš vedieť či by si s ňou chcel byť ak by sa tak povediac chovala normálne alebo nie. Ak to ale ona nechce, tak by som ju nepresviedčala. A ver, že najhoršie je zostávať v nefungujúcom vzťahu kvôli deťom

oliolijanka
27. aug 2020

Moj postreh z prispevku a diskusie: " Ty nic. Ty si dobry, pracovity, vysportovany, starostlivy, obetavy..."
Typicky chlap. Si proste ideal. Vobec si nepripustas, ze mas v/na sebe nieco, co by si mohol zmenit a tym zachranit vas vztah. Dokonca ona ti aj povedala, co jej vadi, ale podla teba to netreba menit.

Moj navrh riesenia:
1.) Zabudni na upratovanie. Su naozaj aj zeny, ktore k tomu nemaju vztah (hoci na tu mk by pochopenie nenasli🙂. Najmi peknu milu sexi upratovacku. Raz tyzdenne, styri hodky, raz za pol roka cely den.
2.) Povedala, ze jej vadi, ze nechodis von. Zmen uces, daj si poradit od kompetentnych, co sa nosi, najdi si kamaratov, hobby a tri dni v tyzdni vypadni vecer z domu. Nie z donutenia, ale ze ta to bude bavit. Nic protimanzelske. Naozajstne muzske hobby. (Pozor, fitnescentrum nie je hobby. Chod radsej do lesa drevo rubat.)
3.) Ked sa tvoja zena stale nebude unuvat, mozno jej nevonias. Na toto nie som odbornik🙂, ale zo zivota viem, ze ked muz zene nevonia, moze byt hoc aj bredpit aj tak je po laske. Mozno beries nejake doplnky stravy kvoli fitku, mozno pouzivas vela kozmetiky, ja neviem...ty mozno vies🙂
4.) Ak stale zena nebude prejavovat zaujem, tak je naozaj problem na jej strane a s tym nenarobis nic.