icon

Máme 6 ročného syna a bojím sa rozchodu

26. aug 2020

Ahojte,

Chapem, ze toto forum je urcene primarne zenam, ja som chlap, ale skusim stastie 🙂

Chcel by som to co najviac zanonymizovat, kedze moja sem zvykla prispievat tiez.

Ide o to, ze uz takmer rok mame krizu, da sa povedat z nicoho nic. Do barov nechodim, z prace domov, raz za cas s kamaratmi do kina. Priatelka mi jedneho dna povedala, ze ma nelubi a zacala mi menovat dovody typu malo chodim von a tak. Rovnako sa vykaslala aj na domacnost mimo varenia (cez vikend, obycajne jeme niekde vonku) a obcasneho spustenia roomby. Upratoval som viacmenej len ja, kedze na ten bordel sa nedalo pozerat, ale nakoniec som sa na to vykaslal aj ja. Vysledok je napr sprchovy kut neumyty od maja, jej postelne pradlo 2 mesiace (aj to som pral naposledy ja). O seba sa stara, kupuje si nove saty a vzdy chodi upravena. Nema nikoho, aspon teda chodi z prace rovno domov a navyse sme kolegovia, aj ked spolu nesedime. Rozchod by bol uz samozrejmy, najviac ma ale trapi to, ze mame 6 rocneho syna a nerad by som rozbijal rodinu. Co si o tomto celom myslite?

Strana
z3
okost
27. aug 2020

Ahoj. Chlape, poviem ti to uprimne. A viem, o com hovorim, pretoze som si tym sam presiel. Ak si mudry, poucis sa na mojich chybach. Ak nie, pojdes tou istou cestou...🙂

1. Si muz. Pln si muzske povinnosti a zenske nechaj na nu. Tym nechcem povedat, ze chlap nema pomahat doma, ak ale zena vypovie funkciu, vypovedz ju aj ty. Nechaj to vsetko zhnit. Nicoho sa nedotkni... (Ako muz by si s tymto nemal mat problem)
2. Zastan si vzdy svoje hranice a v ziadnom pripade nepozeraj na to, co syn... Presne s tym operuje tvoja zena. Ma syna ako paku, ktorou ta ovlada. (Otazka? Ak by ste nemali syna, toleroval by si to? Odpoved poznas... )
3. Deti vnimaju ako sa spravaju rodicia jeden k druhemu. Momentalne od teba syn prebera vzorec maminka je silna moze vsetko, ocinko je tutu nunu nemoze nic. Tento vzorec bude mat vpisany pocas celeho svojho zivota. Nakoniec bude riesit to iste co riesis ty teraz. Rozvod.
4. Veci rob v pokoji a premyslene. So zenou sa porozpravaj. Otvorene a uprimne. Nenahovaraj si ze nieco zachranis, ak ten druhy nechce. AK nechce, poziadaj o rozvod, dohodnite si podmienky dodrzuj svoju stranu dohody plus tvrdo vyzaduj to iste od protistrany.
5. Dieta nezabije rozvod, ale 20 rokov trvajuce emocionalne dusno, nesulad otca a matky, zla energia, neporiadok doma atd...
6. Neboj sa byt opätovne muzom. Uvedom si svoju cenu a makaj na sebe... 🙂 Stane sa z teba dobry exmanzel a lepsi otec.
7. KASLI na to co povie okolie a rodina.
8. Striedavku navrhni len vtedy, ak je to dobre pre syna. Pri synovi by ste mali dospiet k vzajomnej dohode, partnermi byt prestanete, rodicmi zostavate nadalej... Potlacte obaja svoje ego ako to len ide... 🙂
Drzim palce🙂 Ak budes chciet poradit, napis...

kassandra25
27. aug 2020

@marca12 ja sa nestaram o domacnost len, ked som tak chora, ze neviem ani aky je den a datum. Takze taketo nieco si neviem predstavit.

marca12
27. aug 2020

@kassandra25 to si ty. Neviem,preco kazdy sudi podla seba. Mozno si nebola natolko vyhorena a zufala. Niekto je agresivny a rozbija taniere a niekto jednoducho kasle na domacnost

kassandra25
27. aug 2020

@marca12 treba si najst konicky, potom nemoze dojst k vyhoreniu.

marca12
27. aug 2020

@kassandra25 nechcela by si prezit,cim sme si my presli a take veci ludi poznacia. Konicky samozrejme mame obaja inak by sme sa uz davno zblaznili

elaela23
29. aug 2020

@amelia000 a vies co na to rande mu neodporucam ist.mozno caka len na to,aby mohla potom povedat,ze on ju podvadza ona sedi doma, nikam ju neberie a ona je z toho znicena.este bude aj za chuderu a on zoztane ten, co rozbil vstah. Skus jej posielat sms,ze niekam idete ( budes mat dvokaz ze si ju volal aj odpoved snad )posli jej smajlika,sem tam kup kvety,uvar, vezmi ju na vylet s malim ...mozno sa v nej nieco pohne.

eva112014
29. aug 2020

Autor, nehnevaj sa, ale toto, čo píšeš .... Mňa najviac hnevá veta, keď niekto napíše, že ja netuším, čo jej je. Ja neviem ...., ja veď všetko robím a ja o všetko sa starám a .....
Ty s ňou nežiješ? Tak ako to, že netušíš?! Nerozprávajte sa? Ty máš sebakritiku?

Pravdepodobne si fungoval na tento spôsob;
- zjedol som, čo navarila
- obliekol som si veci, čo vyprala
- používal som domácnosť, ktorú upratala
A teraz toto nerobí. Stratil som svoj komfort. Zlá žena, zlá manželka! A opíšem všetko. (všetko čo nemám).
Špinavá domácnosť ...
A ja neviem prečo toto všetko vzniklo. To ona, to ona má asi depku.
Mne to pripadá ako by si bol také veľké decko. Ona mi vykričí veci, kde ja som na vine. A ja som "len" na vine. Odujem sa, ja to počúvať nebudem. A je mi to jedno.
Veď ani neupratuje, ani hento nerobí ..... Kašľať na takýto vzťah.

eva112014
30. aug 2020

@okost Ty teraz aký máš partnerský život?

Píšeš, že so ženou sa porozprávaj otvorene a úprimne. A na konci, že obaja svoje ego potlače. Toto, keď robia partneri aj v partnerstve, sú spolu.

Rada nechaj všetko zhniť. 🤦 Veď on vymenil posteľné prádlo sebe a synovi. A preto je on ňu ňu ňu? Kde ty čítaš, že on upratuje?
Zastaň si vždy svoje hranice a v žiadnom prípade nepozeraj, že čo syn .... Syn si aj toto bude pamätať. To mi ver! Dieťa si všetko vsiakne do seba ako špongia. Či "rozvodové" obdobie rodičov nebude vnímať, sii myslíš?
Potom sa zahrá na super otca ako ex-manžel?
Nie, dieťa nezabije rozvod. Bude si však všetko pamätať. Aj ja si všetko pamätám a v dospelosti presne viem, kto a čo robil správne, a kto vlastne myslel na mňa a resp. na nás detí. 6 ročný si už pamätá. ☝️

okost
31. aug 2020

@eva112014 takze co navrhujes? Tisko prijimat vsetko co (ex) partner/ka povazuje za "spravne".

Iste treba na diskusiu dvoch, co nie vzdy ide. Ak to nejde tiez len otvorene oznam, ako to citis. Bez hnevu... (ktory je z teba Evicka citit) Ano, ak zena nerobi nic... Nechaj vsetko zhnit. Je kopec chlapov, ktori menia detom pradlo atd... A zena o to nema casto zaujem. (to, ze nieco nie je zvycajne neznamena, ze sa to niekde nedeje - dnes dokonca castejsie ako by si cakala)

Ano, dieta si bude si pamatat rozvod, ale najma to, ako konas... Moje tvrdenia su uz podlozene nielen mojou skusenostou, ale aj psych vyskumom.

Ale v zasade mi nejde o to, aby som ti vysvetloval nieco, co vnimas inak. Skor ide o to, ci uz mas rozvod za sebou, resp sa ides rozvadzat? Ak ano, rad s tebou pozdielam nazor alebo skusenost. Ak nie, nemam zaujem. Nevies o com pises. Pretoze len prezite je pochopene...

Ak mas skusenost s rozvodom ako dieta, myslis, ze by bolo lepsie ak by tvoji rodicia ostali spolu a eskalovalo by to az do domaceho nasilia, pripadne len apatie jedneho z partnerov, alebo nieco medzi tym?

leskovael
1. sep 2020

Povedala že ťa už neľúbi... Vymenovala čo jej najviac vadí. Dat si rozhovor ako to už takto nejde ďalej, buď sa začnete snažiť OBIDVAJA tj aj ty jej dáš nejaké riešenia čo zmeníš na sebe z jej vymenovaného a naopak jej povieš čo by si chcel si nej... A samozrejme náprava nepríde po mesiaci.. Uvidíte či sa niečo zmenilo časom, ak nie, je naj ísť od seba, s pocitom že ste obaja dali dotoho maximum ale proste keď to nejde, nedá sa siliť. Otázne ale je, či ona chce ešte vynaložiť snahu na záchranu vzťahu potom, ako povedala že ťa neľúbi..prečo ona vzťah neukončí ked citovo ochladla? To ťa nezaujímalo keď si to narovinu povedala? Mne keby partner povedal že ma nemiluje, nedalo by mi to a spýtala by som sa čo teda ešte stále robí pri mne a v spoločnej domácnosti somnou...

autor
4. sep 2020

Po nasom poslednom rozhovore poprela,ze by mi povedala,ze ma nelubi,vraj hovorila,ze nevie. Naozaj sa zacala starat o domacnost viac,je na mna mila,ale stale mam pocit,ako keby sme boli spolubyvajuci. Mozno mam zatial zmatok v hlave a vidim to pesimisticky,uvidi sa,ze ako dalej.

ivanka12311
4. sep 2020

Raz keď je tak naučená žiť v neporiadku tak sa už nezmení.Fuj ja čistím kúpeľnu všetko doma skoro každý druhý deň, nechcem si predstaviť ako to vyzerá u vás od mája 😖...riadna špindura aspoň že seba nezabudne upravit?!

eva112014
4. sep 2020

Autor samozrejme, že máš taký pocit, lebo pravdepodobne spolu intímne nie ste. Ale aj toto je krok vpred. (jej zmena). To je dobré, že sa zmenila a aj to, že si si to všimol.
A kto vie, možno si aj ty milší, preto tá jej zmena.
Každopádne sa snažte obidvaja. Určite je náročné riešiť víkend s priateľkou, víkend s mojim dieťaťom a víkend s ex(dá, nedá moje dieťa, čo zas vymyslí) a + náhodou ak má súčasná priateľka deti, tak riešiť jej deti, jej ex, čo robí, nerobí napriek ...
Dvakrát si to rozmysli.

autor
7. sep 2020

@eva112014 no praveze v poslednom case spolu spavame,ale raz do tyzdna "mi da",ale aj to len kvoli mne.

eva112014
7. sep 2020

A to ako si zistil, že len kvôli tebe? Povedala ti to? Či leží ako drevo a ty si si to domyslel?
Myslím si, že ona musí mať nejaké city k tebe inak by s tebou nespávala. A tobôž nie týždenne.
Nechcem tu tvoj intímny život rozoberať, ale pripadá mi zvláštne, že s tebou spí a to tak, že ťa neľúbi.

autor
7. sep 2020

@eva112014 presne tak,len lezi. Je to cele zvlastne,nerozumiem tomu :(

oliolijanka
7. sep 2020

Sorry, ale ona lezi a ty to do nej to?🤦‍♀️
To si nevies ulavit nejako inak?
Uz si dojednal nejaku tu peknu upratovacku k vam domov?🙂

autor
7. sep 2020

@oliolijanka asi niesom jediny,co to ma takto 🙂 Peknu upratovacku nemam,po poslednej debate sa zacala starat,samozrejme aj ja,takze uz je to doma celkom znesitelne 🙂

oliolijanka
7. sep 2020

Keby si svoju zenu bil, tiez by si nebol jediny🤷‍♀️
Ale proti gustu ziaden disputat😀

eva112014
7. sep 2020

Ono, nechcem sa moc do toho zamotať, ale nechápem. Keď "iba" leží tak asi moc vzrušená nie je. A keď nie je, načo ste spolu intímne?
Nebolo by dobré si obnoviť "rande"? Spoločné večere a tak.

autor
8. sep 2020

@eva112014 velmi rad by som,ale o odkladani maleho k starym rodicom nechce ani pocut,chce ho brat s nami vsade. Takze ziadne kino ani restauracia nehrozia.

Strana
z3