Máme tichú domácnosť
Ahojte chcela by som sa poradit lebo neviem ako dalej. Pred par dnami sme sa pohadali v podstate za blbost ale vyustili v tej hadke asi vsetky problemy co sa predtym kopili. Vynadali sme si skaredo navzajom, asi prvy krat co to takto bolo, ale mm to vyhrotil uplne a polozil mi na stol v kuchyni obrucku, vsimla som si to az neskor. A este povedal po tych nadavkach (ktore som mu ale opatovala) ze na druhy den odide. Ale neodisiel, v podstate nema kam a ked je aj takato situacia ze je vsetko zavrete tak ani do hotela sa neda. Odvtedy mame tichu domacnost, a vyhybame sa navzajom. Len vzdy pride na obed, vzdy ked nie som v kuchyni aby asi som nevidela ze si nalozi jedlo co som navarila. Aj som sa mu uz chcela prihovorit ale nemam na to stale dovod. To tiez sa mi este nestalo. Vzdy sa snazim udobrit ale teraz je to nejake ine. Velmi ma boleli jeho slova. Hovorim si ved co si mysli o mne mi uz povedal a co si mysli o manzelstve uz tiez kedze vratil tu obrucku tak co s nim budem riesit. Tiez si viem predstavit ze sa ho moje slova dotkli ale ja by som mu obrucku nikdy takto nevratila. On casto takto demonstrativne vyhlasi ze ide prec a potom je aj tyzden zduty. uz som mu aj povedala davnejsie ze na mna toto nefunguje, nech to nerobi a ze uz to brat vazne nebudem ze je to trapne. Tak ja neviem, normalne som zacala uvazovat, ze sa teda asi rozvedieme. Nemame deti, len spolocny majetok a psa. Zobrati sme kratko. Stalo sa vam nieco podobne? Ako by ste to riesili?
@makova333 no ja mam svoje techniky a ide to len z hadky do hadky, on je najlepsi, najsuper a vadni su vsetci ostatni okolo... a este tie reci "dnes si normalna, tak som normalny.. ", "ked budes posluchat... ".. no na psychiatra a to a deje uz roky :D a teraz ked este aj doma sedime :D
@simca06022011 no verim, teraz to v takychto vztahoch musi byt narocne. Skus sa poradit s dobrym psychologom, ci na nieco spolocne nepridete, co by zabralo. A ako reagujes na toto naprikad "dnes si normalna, tak som normalny.. "?
@makova333 ano nieco z toho na neho pasuje.
Odmieta komunikovať, keď existuje jednoznačný dôvod riešiť problém. Ano to sedi.
Vyhýba sa vám alebo vás ignoruje, keď ste nahnevaná alebo vám je do plaču. Ano vacsinou povie ze co zas revem, ale ja som strasne citliva mna rozplace kazda blbost to priznavam.
Odúva sa. Je tichý a tvári sa nešťastne, aby vám ho bolo ľúto. To neviem ci robi zamerne alebo sa tak fakt citi.
Pasuje sa do úlohy obete alebo „chudáčik ja“. Vy ste, samozrejme, vinník aj príčina. Ano vzdy som vinna ja.
Mame 36 rokov a sme spolu 4 a pol roka, z toho zobraty 2 roky. Obidvaja pracujeme, deti mat nemozme zo zdravotnych dovodov, uz sme sa s tym zmierili. Povedal mi ze mu to nevadi, ze hlavne ze sme spolu.
Este chcem dodat ze to nie je tak ze po nom hadzem veci. Za cely nas vztah som hodila o zem 2 taniere, nie po nom. Bolo to ked som bola vrcholne do vyvrtky vytocena, uz ta posledna kvapka ako sa hovori. Ten obladac ano to bol moj skrat ale tiez sa tomu nic nestalo, len sa rozsypal vypadli baterky ale dalo sa to opravit a nic tomu nie je.
@blabliblu nepises kolko ste spolu chodili byvali kolko ste manzelia. preco di si ho za manzela vybrala ci deti chcete preco ich nemate. preco ta miluje on a ako zvyknete konflikty riesit... a co presne su hlavne problemy vo vasom vztahu co ste si vykricali. skus ist k psychologovi. vy spolu do manzelskej poradne naucit sa inak komunikovat odpustit si veci. alebo to odpiskajte a najdite si vhodnejsich partnerov ak teda chyba neni vo vas fajn ze v hentom dieta nevyrasta
sama by si si mala polozit hlavne tu otazku, ci stojis o vztah s nim a ci s nim chces mat deti. od toho by si sa mala odrazit. no osobne neviem, ci by som dokazala mat vztah s niekym takym ako je tvoj muz
Správate sa ako malé deti. Obaja. Zduvat sa na seba a nebavit sa spolu x dní 🤷🏼♀️ to je fakt veľmi dospelé. Neviem, či ste boli zrelí na sobáš. Hlavne si nerobte deti. Lebo budu zbytočne iba trpieť. Možno o niekoľko rokov, keď trochu dorastiete do rolí manželov.
ked odmieta komunikovat a zduva sa tak toto je cele zle, to si neviem predstavit, ked pridu nejake ine problemy a najma keby ste mali deti, akoze v takomto vztahu by som sa ja osobne asi zblaznila
Keď tu človek číta všetky tie "konštruktívne" rady a podporovanie autorky, ktorá je nevyzrete decko, nechodiace sa do vzťahu a kydanie na jej muža, ktorý je rovnaké nezrelé decko, tak sa nečudujem, že 50% manželstiev konci rozvodom. Ľudia proste nevedia žiť vo vzťahoch. A čím ďalej je to horšie. Rozchadzat sa pre televízor 🤣😭🙈🤣🤣🤣 neviem ci sa mam smiať, či plakať..
Ak je toto realita slovenských domácností, tak amen tma...
@elementissa tiež nestačím pozerať... Z muža je tu vykonštruovaný pomaly psychopat a pasívny agresor a z autorky obet... Každá minca ma dve strany a rada by som poznala aj tu druhu stranu.... A autorkine správanie mi nepríde rovnako poriadku ako mužove... Na základné otázky k vytvoreniu celkového obrazu autorka neodpovedá, páčia sa jej a reaguje len na tie príspevky, kde je vyobrazena ako obet.....
@elizabet173 ja osobne nejak autorkinmu opisu toho vzťahu neverím a ani jej muz podľa mna vôbec nie je žiadny agresor. Ktovie ako to je s tym jedlom. Ak jej niekedy raz ked mala pms povedal, ze mozno treba viac dosolit alebo dlhšie sa to jedlo mohlo piecť v rure, to su normálne poznamky. To neznamená ze jej jedlo aj nepochvali a určite mu chuti ked chodí vyjedat aj teraz.
My zeny vieme častokrát aj nevinne poznámky 3x prevratit a vykonstruovat v hlave tak aby sme vyzerali ako tyrana obet. Hlavne ked s nami kyvu hormóny. Proste neverim ze je to všetko tak ako autorka prezentuje.
@karelova vychadzame z toho , co nam povedala autorka, to ako to ona vidi, citi. Nie sme tu sudcovia, aby sme rozhodovali kto ma pravdu a kto nie. Dolezite je, ze jej taketo spravanie manzela vadi, v manzelstve nie je v poriadku, rozvadzat sa nechce, takze asi situaciu riesit chce. Len na riesenie problemu vo vztahu su potrebni dvaja. Ja nemam potrebu riesit ci je to pravda alebo nie, napisala som, ze spravanie manzela je pasivno agresivne (podla opisu, lebo ziadna objektivna pravda vo vztahu neexistuje).
@karelova odpovedela som na zakladne otazky vyssie, kolko dlho sme spolu, kolko mame rokov atd. Je tu vela odpovedi asi som nieco prehliadla, co este chyba dodat? Aj som napisala ze aj na mojej strane je chyba a aj ja som prispela k tej nepohode. Nepozeram sa na to ciernobielo ani zo seba nerobim obet.
@simca06022011 ...dá sa toho zbaviť...myslím si, že som to celkom dobre zvládla sama, aj keď som to správanie isto neodstránila na 100% ale snažím sa ďalej 🙂. Kúpila som si o tom aj knihu a pravdupovediac, teraz sa za niektoré "divadelné vystúpenia" hanbím ako pes 🙂 @makova333
@blabliblu tvoj muz s obruckovym gestom rozohral hru, kto z koho. Mozno caka, ze sklapnes a budes suchat nohami. A ty sa este trasies, ci nepride s papiermi. Ale ktovie, o com vasa hadka bola a ci si prave ty nezatala do ziveho.
@blabliblu Vykašli sa na obrúčku, zvady, počítanie, kto sa koľkokrát prihovoril, ustúpil... Musíte byť iba doma? nemôžete si urobiť spoločný výlet niekde do prírody...? Keď chceš následky hádky riešiť a na vašom vzťahu ti záleží, tak choď za ním ... nalej trébars pohár vína "na udobrenie"... Ja by som urobila čokoľvek, čo na neho zaberá a vystihla nejakú príležitosť, aby som sa s ním porozprávala. Situáciu by som veľmi nerozpitvávala, iba povedala svoju predstavu o tom, ako by to z môjho pohľadu malo byť... Nenechala by som to zájsť ešte ďalej /na začiatku nášho 20 ročného spokojného manželstva, keď sme ešte "obrusovali hrany", tiež sa zvykol manžel zduť - v prvé dni mi to vadilo, ale čím dlhšie to trvalo, tým mi to bolo ľahostajnejšie.../. Z kratšej cesty sa vracia ľahšie... veľa šťastia...
@elementissa suhlasim, ze ludia nevedia zit vo vztahoch... lenze ak niekto dobrovolne vstupi do manzelstva s nevyzretym clovekom, ktory nevie komunikovat a najma vlastne ani nevidi problem u seba, co by si im odporucila?
Ja by som hlavne nezniesla ticho namiesto riesenia problemu... nenavidim vztahovacnost a zduvanie sa a preto by som s takym chlapom nebola tak dlho, aby namvobec manzelstvo napadlo.. takze uprimne, ja radu nemam...
Zobratý ste krátko čo je to krátko pre hlúposť ste sa pohadali a ON ti položil obrúčku na stôl.Krátko po svatbe by u vás malo byť všetko slnkom zaliate obdobie uživanie si jeden druhého a nie hádka po ktorej ON položi obrúčku na stôl a leži tam 5 dni neblázni taketo správanie v krátkom manželstve.Hádky sú všade ved áno neni chyža bez kríža na Východe sa tomu tak hovori ale za krátko po svatbe toto.Nemate deti neviem či by to bol dobrý nápad mať s takým chlapom deti.Ja osobne by som s takým chlapom dieťa mať nechcela ved On sa správa sám ako dieťa.Keby mňe muž dal na stôl krátko po svatbe obručku na stôl dala by som papiere na rozvod ale každa sme iná a mame iné názory. Tak ako aj vy dvaja. Pre obyčajny ovladač tam muselo byť ešte niečo viac.Nádavky myslim vulgarizmy do manželstva nepatria.Všetko sa dá vysvetliť len bohužiaľ nie každému.A dalši signal si myslim že ako pišeš nespi s tebou spi v inej izbe krátko po svatbe a odsťahoval sa do inej izby spať dívne aspoň mňe by bolo.Možno si aj nejaku našiel aj to sa stáva obrúčku pri hádke položil na stôl a spi v inej izbe no nič dobre to nevešti podľa mňa sa chce rozviesť zistil to až po svatbe že to nefunguje mojej mamy kamarátka to ešte v roku 1989 sa zobrali chodili spolu 3 roky ako sa vzali do 3 mesiacov sa rozviedli ubehlo veľa rokov už každý majú svoje rodiny ONA sa potom vydala za druhého aj ON oženil za inú.Niekdy sa to tak stane že zistia ale už bohužiaľ neskoro takže ak nemate deti asi to tak malo byť že s nim nie.Ale ak by si mala druhého tak určite deti mať budeš.Nič nie je náhoda asi to tak malo byť všetko je pre niečo nič nieje len tak niektore veci v živote majú byť našou skúškou či obstojime alebo nie.Uvidiš ako situácia bude pokračovať dalej ale ked budeš vydieť že to nema vyznam moja rada je že lepšie je to ukončiť.Podľa mňa ked už na začiatku manželstva to došlo tak daleko veľký konflikt a zažehnate to môže prisť ešte väčši a skôr či neskôr by ste sa rozviedli.Napríklad ísť do manželskej poradne tam vám povedia čo a ako ale povaha každého človeka je iná.A už ked sa ukazal na začiatku obyčajný problém ako to pišeš veľmi ťažko riešiteľný tak môže prísť ešte čosi horšie ako to v manželstve často býva tak potom čo.Ano nahneval sa ale 5 dni pre blbosť a obrúčka na stole nespi s tebou no asi by som sa snažila to čo najskôr vyriešiť.Deti nemate a spoločny majetok sa da rozdeliť po dohode.Radšej by som odstupila s kratšej cesty ako ísť do extrému nie ste prvý ani posledný stať sa to môže hoci komu sme ľudia.Horšie by bolo a ťažšie by sa to riešilo ak by ste už mali deti ale kedže nemate odchod bude o čosi ľahši.Držim palce.
@blabliblu a ja som zato, aby múdrejší ustúpil.
Život je tak krátky. Predstav si, žeby sa mu niečo stalo a ty nemáš šancu mu naposledy povedať ako ho vlastne ľúbiš. Prestaňte sa oduvat a kľudne buď prvá ktorá to ticho preruší.
Môžeš mu napísať list, kde mu napíšeš o svojich pocitoch ale zároveň dáš najavo ako Tá mrzia slová ktoré si povedala ty aj on.
Pracujte na vašom vzťahu. Nič nie je zadarmo.
Držím palce.
Hodenie taniera o zem alebo ovládaču je prehnaná reakcia, až do takej vyvrtky som sa ja osobne nedostala. Ale zase viem chápať aj autorku ako to vie nesktutočne naštvať, ked druhý namiesto debaty sa ofučí ako 5 ročny a ignoruje.
A tu nastáva otázka, či to chcem znášať alebo to nezvládam a radšej odísť zo vzťahu.
Bytostne neznášam tieto ofuky a takých ľudí mám tak povediac v zadku. Samozrejme ak sa niekoho dotknem tak sa ospravedlním - raz, dva krát a viac nie. Položenie tej obrúčky je podľa mňa také volanie po pozornosti, že a teraz sa mi pros moja milá. No kašlala by som naňho. On potrebuje teba ako svoje publikum, aby si to divadlo mohol hrať. Skús ho mať v paži a dolezie. Fungujú tak aj malé deti. A ak by mi raz povedal niečo o rozvode, tak aj keby mi srdce pukalo tak by som si zachovala svoju hrdosť a povedala v poriadku, kto to pojde podať, ja alebo ty?
Lenže z teba cítiť ten strach, že ho stratíš. Pokiaľ ťa ten chlap chce a miluje tak sa len tak nerozíde. A ak by tak spravil, tak vieš že za to nestál. Je to klišé ale tak to funguje.
A vôbec, rozvádzať sa kvôli ovládaču. Príde mi to že si leziete počas korony na nervy tak vám vadí vzájomne na sebe asi všetko.
@danim ale ved on do nej ten ovladac hadzal späť 🙂 Tak hodi mu ovladac, ked uz kazi vzduch lebo pozera nieco ine ako sa mu paci a on jej ho prehadzje spat, a takto si ho hadzu ako deti :D Ani jeden nie je ten mudrejsi 🙂 Aj on sa mohol na tom zabavit, prepnut daco ine a nerozculovat ju... a naopak ona si ho tiez mohla nevsimat a pozerat telku. Cize ani jeden nie je svaty.. A ten ovladac je najmenej🙂
@blabliblu podľa mňa to nie je na rozvod.. Rozdiel medzi vami je v tom, že on ta potrebuje trestať a to konkrétne tým, že ti položil obrúčku, vyhráža sa odchodom, vyhýba sa ti... Nechaj ho tak, sam si musí uvedomiť ze ON ti položil obrúčku, ON odišiel zo spálne, ON chodí jest keď tam nie si.. Je nevyzrety

@blabliblu ved prihod k jeho obrucke aj ty svoju 🙂 Male gesto, s velkou vypovednou hodnotou 😀