Manipulácia vo vzťahu
Ahojte. Mám poslednú dobu také zmiešané pocity. Môj dlhoročný partner a otec nášho dieťaťa mi povedal niečo na co stále myslím a mam z toho zvláštny pocit. Skúsim v skratke a zaujíma ma váš názor. Pred 5timi rokmi sme byvali v najme a rozisli sme sa. Ja som si vtedy kúpila sama 2 izbový byt na hypotéku. On išiel do iného nájmu. Po niekoľkých mesiacov sme sa ale dali dokopy a samozrejme ze sme zase bývali spolu - v tom mojom byte. Pol roka pred otehotnenim kúpil strašne starý dom- mne sa nepáčil, ale on mal víziu ze po rekonštrukcii bude suprový. Rozhodol sa sám, že to bude náš domov, ok, nechala som toto rozhodnutie naňho. Problém je, že ten dom je stále ruina, okrem nejakých buracich prác sa tam nic za dokopy 3 roky nic nespravilo poriadne lebo to preraba sam a penazi nie je nazvys...je to neobyvatelna ruina.. avsak plati tam samozrejme hypoteku, ja som na rodicaku takze prijem nic moc, pokryje to akurat náklady na tento byt... Dcérka má už 2 roky, vnímame že potrebuje svoj priestor, svoju izbicku kde sa zmestí aj väčšia postieľka, tak riešime tému bývanie a co s tým...
No a teraz k veci... uz mi parkrat povedal nech tento byt predám. Ja ho však predať nechcem... od narodenia malej sa náš vzťah zmenil k horšiemu, on stále vyvoláva hádky, stále mi niečo vyčíta, nemôžem si ani povzdychnut bez toho aby to hneď nebral osobne, že čo mi vadí keď povzdychujem a pod...
No a včera mi povedal vo výmene názorov, že on mi už neverí, že ja niekedy budem kopať za jeden tím ako rodina. Spýtala som sa ako to myslí a on mi povedal, že proste neverí, že ja nemám na to aby som predala svoj byt, aby som prispela na to ze sa kúpi väčší byt... doslova mi vyčítal, že som sa už niekoľkokrát vyjadrila že ho nepredám a
Stojim na tvojej strane
A chcem teda vedieť z vášho pohľadu co si myslite o tom..
@anonym_autor Ty si si byt kúpila sama a je to tvoja vlastníctvo, takže rozhodnutie o predaji je len na tebe. Starý dom, ktorý kúpil partner, je jeho zodpovednosť a jeho vízia, nie tvoja povinnosť. Jeho slová o nedôvere a výčitky môžu pôsobiť ako tlak alebo manipulácia. Dôležité je určiť si hranice, hľadať pokojné riešenia pre dieťa a rodinu, a nezabúdať, že nemusíš obetovať svoje vlastníctvo kvôli partnerovej vízii.
@anonym_autor byt nepredávaj, už raz ste sa rozišli a bolo to asi pre niečo a malo to tak zostať. Za chvíľku sa rozidete už natrvalo, kam by si sla s malou, keby predas byt?
@anonym_autor prerátal sa s domom...prečo kúpiť väčší byt veď nech dokončí dom.Nech predá dom, keď ho nevie prerobiť.Ty predas byt a z čoho kúpite nový?veď ty aj on máte hypo.Nech sa oň rozhodne čo s ruinou v žiadnom prípade nepredávaj byt
@anonym_autor ozaj a platí ti nájom ,keď už tak moc chce tvoje peniaze,či on sa so svojimi ťažko luci
Stara barabizna je iba vstupenka na celozivotne krmenie ciernej diery prachami. Ten tvoj byt vas este bude zachranovat
@anonym_autor Ty si si byt kúpila sama a je to tvoja vlastníctvo, takže rozhodnutie o predaji je len na tebe. Starý dom, ktorý kúpil partner, je jeho zodpovednosť a jeho vízia, nie tvoja povinnosť. Jeho slová o nedôvere a výčitky môžu pôsobiť ako tlak alebo manipulácia. Dôležité je určiť si hranice, hľadať pokojné riešenia pre dieťa a rodinu, a nezabúdať, že nemusíš obetovať svoje vlastníctvo kvôli partnerovej vízii.
@nellyjelly ďakujem za tento komentár 🙏 už som začínala uvažovať, že ho teda predám aby som mohla prispieť na väčší byt
@anonym_autor prerátal sa s domom...prečo kúpiť väčší byt veď nech dokončí dom.Nech predá dom, keď ho nevie prerobiť.Ty predas byt a z čoho kúpite nový?veď ty aj on máte hypo.Nech sa oň rozhodne čo s ruinou v žiadnom prípade nepredávaj byt
@anonym_ba32cc problém je, že ten dom sa teraz predať nedá, pretože to sú hole steny bez okien s deravou strechou a rozbitý pozemok... za ten dom by dostal v takomto stave akurát tak nejakú almužnu... ale kým to spraví do nejakého holodomu to potrvá tak 2 roky... a to už dcérka bude veľké dievčatko a tu postieľku bude potrebovať už o pol roka väčšiu..
@anonym_autor byt nepredávaj, už raz ste sa rozišli a bolo to asi pre niečo a malo to tak zostať. Za chvíľku sa rozidete už natrvalo, kam by si sla s malou, keby predas byt?
@anonym_413dd3 ja tento byt tiež beriem tak, že je to moje útočisko keby sa to pokaslalo...
@anonym_autor ozaj a platí ti nájom ,keď už tak moc chce tvoje peniaze,či on sa so svojimi ťažko luci
@minenkaa nie, on mi posiela na účet každý mesiac skoro cely príjem, ja z toho platím jedlo, všetko čo potrebujeme, čo potrebuje dcérka, vrátane oblečenia pre nás aj pre ňu keď treba , všetky aktivity ktoré s ňou robim, skrátka všetky výdavky a každý mesiac niečo aj odložím čo neminieme
@anonym_autor Kedy bol váš vzťah dobrý?
ale ved povedal pravdu, nie? ved mu nedoverujes, nemas chut s nim kopat za jeden tim, lebo vas vztah sa len zhorsuje a sama pises, ze svoj byt vnimas ako utocisko, keby sa pokaslal.. tak mu to uznaj, a mozete sa zacat bavit o tom, co spravite s touto situaciou.. s vasim vztahom.. tomu nech sa prednostne venuje, nie kalkulaciam s bytom
napr. by ste mohli zacat s takou samozrejmostou, ako ze v partnerstve budete o tak zasadnych krokoch, ako napr. kupa byvania, rozhodovat spolocne a nie kazdy sam za seba
Nejde mi dat "like" na komentáre, tak aspoň takto ďakujem každému za názor.
@anonym_autor Nepredávaj,nemáte dobré vzťahy,nechod z istoty do neistoty.On očividne od začiatku nekope za rodinný tím,tak to tebe vykrikuje,aby si si nevšimla kto nie je tímový hráč.
@anonym_autor Kedy bol váš vzťah dobrý?
@abbey1 sme spolu 11 rokov... keď pominiem ten náš rozchod a obdobie od tehotenstva po teraz, tak prvých 6 rokov bolo super a takisto potom keď sme sa dali opäť dokopy
Uf... ja som si sem išla po nejakú surovú pravdu alebo pohľad na vec, počítala som aj s tým, že mi tu ľudia nastavia zrkadlo. Už som nevedela naozaj čo s tým a rodinu zaťažovať nechcem.. ďakujem za vaše názory a "kopnutia". 🙏
@mirokub Vďaka za takýto uhol pohľadu 🙏 a ze si tomu venoval čas, aby si mi poradil
Nic nepredavaj, na ten byt si si TY zarobila a je TVOJE vlastníctvo .Takych by bolo.Takto zeny rozmyslaju aby muz na ne dal prepisat byt, ale vidim, ze aj muzi.Zda sa, že to je manipulator.Len neurob taku hlupost.Rozidete sa, mas kde ist, nie ako tu zeny, ze nic nemaju, nasackuju sa k muzovi byvat a aj ked je vztah nefunkcny ostavaju
Nech si riesi svoju staru barabiznu
@anonym_autor Nepredávaj,nemáte dobré vzťahy,nechod z istoty do neistoty.On očividne od začiatku nekope za rodinný tím,tak to tebe vykrikuje,aby si si nevšimla kto nie je tímový hráč.
@rorino on práve kvôli tomuto tvrdí, že myslím len na seba a že keď nebudem kopať za nás, tak sa nikam neposunieme
ale ved povedal pravdu, nie? ved mu nedoverujes, nemas chut s nim kopat za jeden tim, lebo vas vztah sa len zhorsuje a sama pises, ze svoj byt vnimas ako utocisko, keby sa pokaslal.. tak mu to uznaj, a mozete sa zacat bavit o tom, co spravite s touto situaciou.. s vasim vztahom.. tomu nech sa prednostne venuje, nie kalkulaciam s bytom
napr. by ste mohli zacat s takou samozrejmostou, ako ze v partnerstve budete o tak zasadnych krokoch, ako napr. kupa byvania, rozhodovat spolocne a nie kazdy sam za seba
@reanda ja mu dôverujem, ale bohužiaľ sa správa inak poslednú dobu a trvá to dlhšie ako som myslela... brala som v úvahu vyčerpanosť z prace, že ma toho veľa, DP toho statosti s tým domom, aj obdobie kedy fakt bol unavený lebo chodí do práce 6 dní v týždni, ale už si začínam mysliet, že to správanie s tym nič nemá... moja babka mi povedala, keď som kúpila ten byt, že jej mam sľúbiť že ho nikdy nepredám lebo ma príde strašiť 😄 vtedy som jej povedala ze ok, a partner o tom vie.. a už aj to mi viackrát vycital že či to nechcem spraviť kvôli nejakému blbemu sľubu co som dala babke pred 5 rokmi
Nie nepredavaj nič stojim za tvojím názorom zasa predáš byt niečo sa poserie kam pôjdeš s malou do nájmu draheho.Ani o tom neuvažuj predať byt čosi.S ním žiadne plány mať netreba lebo je nespoľahlivý nechaj si byt ako tvoju istotu. Kašľať na neho nech ide bývať do ruiny.Keby bol rozumný kupi niečo normálne a nie staru barabiznu do ktorej bude nalievať aj tvoje peniaze a TY byt predaš peniaze vraziš ako do jeho domu a v prípade rozchodu nebudeš mať ani peniaze ani byt a kam pôjdeš do draheho prenajmu.Neuvažuj ani o tom.Srať na neho že sa nikam neposuniete píšeš že ste sa rozišli a ty si si neskôr kupila byt. TY si sa posunula s dcérkou ON nie. A čo v prípade že mu dáš tvoje peniaze z predaja bytu rozidete sa druhy krát. Nie nie ste team a s nim nič nerieš razne nie a viac nech sa o tvoj byt nezaujima. Ked sa mu nepáči ench s azbali a nech ide odkiaľ prišiel.Ja by som ani nechcela na tvojom mieste aby s vami žil máš s neho nejaký prospech či len vycicava teba a prísal sa ako prísavnik.Nech ide bývať do barabizne.
Keby sa nespraval posledné obdobie naozaj tak zle ku mne , ale mali by sme harmonický krásny vzťah, tak vám poviem ze idem do toho... lenže toto co sa nam deje vo vzťahu vo mne vyvoláva strach, že neviem čo bude, či to teraz ustojime a ako tu už zaznelo niekoľkokrát, myslím na to aby naša dcerka mala kde so mnou byť keby nám to nevyšlo...aby som pre ňu mala domov a nechodili sme po najmoch..
Ak mozem otazku, svadbu ste nechceli? Ak teda nepises ako o manzelovi - vyhovuje vam to takto obom, alebo si Ta nechcel vziat za zenu z nejakeho dovodu typu "svadba je len papier"?
Lebo mne pride ze cely vas vztah je o zadnych vratkach.
A nie, byt urcite nepredavaj, ani by mi vo sne nenapadlo to urobit najma v situacii, ze Vam to aktualne neklape... Pretoze ako hovoris, ak by bol vztahharmonicky a clovek by nemal pochybnosti, ano, vtedy chapem ze to zvadza predat a ze je to jedna z moznosti ako sa dostat k o nieco lepsiemu spolocnemu byvaniu.
Ak mozem otazku, svadbu ste nechceli? Ak teda nepises ako o manzelovi - vyhovuje vam to takto obom, alebo si Ta nechcel vziat za zenu z nejakeho dovodu typu "svadba je len papier"?
Lebo mne pride ze cely vas vztah je o zadnych vratkach.
A nie, byt urcite nepredavaj, ani by mi vo sne nenapadlo to urobit najma v situacii, ze Vam to aktualne neklape... Pretoze ako hovoris, ak by bol vztahharmonicky a clovek by nemal pochybnosti, ano, vtedy chapem ze to zvadza predat a ze je to jedna z moznosti ako sa dostat k o nieco lepsiemu spolocnemu byvaniu.
@anonym_acb277 keď sme sa spoznali, vedela som ze svadbu považuje len za papier... po 9 rokoch vzťahu s tou jednou pauzou ma požiadal o ruku... mesiac na to som otehotnela- planovane. Počas tehotenstva sme svadbu neriešili. Riešili sme ju teraz pred 2 mesiacmi ze sa vezmeme do decembra.. lenže on má menšiu firmu kde ma na hypotéku veľkú polyfunkcnu budovu a zrovna nie najlepšie obdobie v podnikaní. A skrz toto sa akoby nevie rozhodnúť ci je dobrý nápad ma do toho ťahať ked je tam ta hypoteka tiež.. tak sa vyjadril teraz.. ale firmu ani majetky tam nejde predávať takže pre mňa z toho vyplýva ze svadba asi nebude nikdy... a úprimne po tejto poslednej výmene názorov sa do toho ani nejdem tlačiť aby sme tu svadbu mali..
@mirokub má tu firmu, nemôže ísť do zahraničia... je to komplikované
@mirokub má tu firmu, nemôže ísť do zahraničia... je to komplikované
@anonym_autor podla mna kupou toho stareho domu sa ti chcel vyrovnat. Teraz si ho chce zrekonstruovat za peniaze z tvojho bytu, bude hrdy ako dobre zrekonstruoval. Ked sa raz rozidete, bude ti otrieskavat o hlavu, ako ho chces obrat o "jeho" dom.
Podla toho co pises ta citovo vydiera a manipuluje a je z toho nervozny, ako mu to nevychadza. Dobre vie, ze bez teba bude mat stale len neobyvatelnu ruinu.