Manipulácia vo vzťahu
Ahojte. Mám poslednú dobu také zmiešané pocity. Môj dlhoročný partner a otec nášho dieťaťa mi povedal niečo na co stále myslím a mam z toho zvláštny pocit. Skúsim v skratke a zaujíma ma váš názor. Pred 5timi rokmi sme byvali v najme a rozisli sme sa. Ja som si vtedy kúpila sama 2 izbový byt na hypotéku. On išiel do iného nájmu. Po niekoľkých mesiacov sme sa ale dali dokopy a samozrejme ze sme zase bývali spolu - v tom mojom byte. Pol roka pred otehotnenim kúpil strašne starý dom- mne sa nepáčil, ale on mal víziu ze po rekonštrukcii bude suprový. Rozhodol sa sám, že to bude náš domov, ok, nechala som toto rozhodnutie naňho. Problém je, že ten dom je stále ruina, okrem nejakých buracich prác sa tam nic za dokopy 3 roky nic nespravilo poriadne lebo to preraba sam a penazi nie je nazvys...je to neobyvatelna ruina.. avsak plati tam samozrejme hypoteku, ja som na rodicaku takze prijem nic moc, pokryje to akurat náklady na tento byt... Dcérka má už 2 roky, vnímame že potrebuje svoj priestor, svoju izbicku kde sa zmestí aj väčšia postieľka, tak riešime tému bývanie a co s tým...
No a teraz k veci... uz mi parkrat povedal nech tento byt predám. Ja ho však predať nechcem... od narodenia malej sa náš vzťah zmenil k horšiemu, on stále vyvoláva hádky, stále mi niečo vyčíta, nemôžem si ani povzdychnut bez toho aby to hneď nebral osobne, že čo mi vadí keď povzdychujem a pod...
No a včera mi povedal vo výmene názorov, že on mi už neverí, že ja niekedy budem kopať za jeden tím ako rodina. Spýtala som sa ako to myslí a on mi povedal, že proste neverí, že ja nemám na to aby som predala svoj byt, aby som prispela na to ze sa kúpi väčší byt... doslova mi vyčítal, že som sa už niekoľkokrát vyjadrila že ho nepredám a
@anonym_autor tebe vyčíta, že nekopes za váš tím ? No srandista je to, lebo ako kope za váš tím on ? Ty si rozvážne kúpila strechu nad hlavou pre seba(teraz aj dieťa) a on ? Starú zbúraninu, ktorú nie je schopný dať do obývateľného stavu ! Chrapunsky ti to vyčíta, čo nie je schopný urobiť on. Firma na pokraji prežitia, dom v prdeli, jeden poloschopny/ neschopný chlap ti ide vyčítať ?! Veľmi slušne ale tvrdo by som mu vytmavila, aby sa neopovazil ešte raz opakovať.
Splodil dieťa a nevie mu urobiť vhodné podmienky, v teple tvojho bytu sa mu dobre rozvaluje, a vykrikuje.
@mirokub ženy sú v tomto tak trocha v pasci. Keby ostanem sama s dcérkou, tak si zaplatíme byt, telefón, energie, internet a pod. a ostane nám na mesiac tak 50eur... keby idem do prace, musím platiť jasle lebo tu mi nemá kto pomôcť a svokre by som ho nenechala každý deň.. to je to, že neviem čo s tým...
@anonym_autor zabudla si na výživné od otca dieťaťa
Nepredávaj svoj byt a už vôbec nie ak vám vzťah nefunguje ako má. Plus on tiež rozhodol a kúpil barabiznu pre seba a ešte aj nepredajnu. Keď ti niečo také ešte povie? Že ty to berieš rovnako len v opačne. A teda ja by som rozhodne nešla do spoločnej nehnuteľnosti len s priateľom ani keby mám s ním dieťa.
Tak dnes som mu povedala ze k tomu co mi vyčíta s bytom mam jasne stanovisko pre ktoré som sa rozhodla a ze to meniť nebudem a teda ze byt predávať nebudem. On mi na to povedal ze aha, madam sa cíti byť na koni, tak ja ti tiež poviem stanovisko k bývaniu a ci tam chcem zostať bývať. A ja ž v poriadku, počkám si. A potom doma pri dcérke plakal. So mnou sa nebaví 🤷🏼♀️
@anonym_autor jedine co by bolo spravodlive, ak by ste obaja predali svoje nehnutelnosti a kupili nieco spolocne uz po svadbe, ak by svadba predsalen bola. Nie aby si ty investovala do jeho ruiny a prisla o byvanie. Cize ked na teba bude tlacit, mozes predostriet tuto moznost. Ak nebude suhlasit, vies, co mas robit.
@0silvia0 by som si ho nezobrala ani za nič
Tak dnes som mu povedala ze k tomu co mi vyčíta s bytom mam jasne stanovisko pre ktoré som sa rozhodla a ze to meniť nebudem a teda ze byt predávať nebudem. On mi na to povedal ze aha, madam sa cíti byť na koni, tak ja ti tiež poviem stanovisko k bývaniu a ci tam chcem zostať bývať. A ja ž v poriadku, počkám si. A potom doma pri dcérke plakal. So mnou sa nebaví 🤷🏼♀️
@anonym_autor toto je teda vzťah ten chlap ťa normálne vydiera veď reaguje ako malé decko.
@anonym_autor tu musíš byť hrdá a silná. Nepáči sa ti môj byt, že nekopem za náš tím, a ty kde kopes tam si choď. Buď sa dohodneme na nejakom kompromise, rozumnej dohode, alebo si choď. Naozaj sa nedaj vydierať, manipulovať, lebo tomu ide fajne a ešte divadlo s plačom. 🤦
Ok, nech si aj poplace, ale sakra nech sa pozbiera a racionálne rieši, nerumazga. Ty si môžeš dovoliť takéto 3rocne prázdniny s bytom ?
Netáraj s takýmto vládnym kusom s manželstvom, ani neplánuje predaj bytu, nikdy nikdy nikdy.
To ti radím ako stará korytnačka, čo už zažila mrte životných skúseností
@anonym_autor manipulator. Nepodvolila si sa tak nastupili urazky a citove vydieranie.
Neopovaz sa predat! Ak budes mat slabu chvilku, mysli na vas byt ako na jediny stabilny domov, ktory tvoja dcerka ma. Ak ho predas, co jej ostane? Tatkova iluzia domu ktory uz dva roky nie je schopny dat dokopy?
@anonym_autor
Žiadny predaj bytu prosím ťa.
Ani žiadny sobáš, tým sa s ním stavas rodina a môžeš si veľmi s ním skomplikovať život
@minenkaa nie, on mi posiela na účet každý mesiac skoro cely príjem, ja z toho platím jedlo, všetko čo potrebujeme, čo potrebuje dcérka, vrátane oblečenia pre nás aj pre ňu keď treba , všetky aktivity ktoré s ňou robim, skrátka všetky výdavky a každý mesiac niečo aj odložím čo neminieme
@anonym_autor dobre rozumiem,ze on ti posiela takmer celu vyplatu a ty s tym nakladas ako uznas za vhodne a zda sa ti zvlastne,ze on ocakava od teba to iste?...neviem len by tu bola opacna tema,ze muz nechce predat byt a kupit pre nich vacsi,to by bolo urazok smerom k muzovi...
ja neviem,v prvom rade ste mali byt manzelia,ale ja uz v tomto svete vela veciam nnerozumiem....
ak by ti nedal celu vyplatu mal by viac ba prerabku domu aj tak by mohol rozmyslat,ale on tak nerozmysla
ale myslim,ze to nie je o byte,ale o tom,ze s nim nechces byt..
A to jeden deň sa pohadame a vyčíta mi všetko možné a druhy den ma pusinkuje akoby sa nič nestalo. A ja stále spracuvavam co všetko mi povedal takže nemám náladu sa tváriť ze nič sa nestalo a on sa potom do mňa navaza ze co mi je zase, či chcem byť taká "prijemna" celý deň a potom je na mňa útočný, nepríjemný, potom zase ma chytí za ruku vonku a potom zase po mne dvíha hlas... to je normálne ci to mam len ja?
Mne je stále hovorené na všetko na čo sa stazujem ze môžem byť rada, ze my sa mame ešte dobre oproti inym, že ja sa nemám na co sťažovať a nech sa neporovnavam s ostatnými
@anonym_autor a na kerého anciaša si on kúpil takú barabiznu? Véd už vtedy musel vedieť ze nemá na prerabku prachy. Ty len nič nepredavaj, to by si urobila veľkú chybu.
A to jeden deň sa pohadame a vyčíta mi všetko možné a druhy den ma pusinkuje akoby sa nič nestalo. A ja stále spracuvavam co všetko mi povedal takže nemám náladu sa tváriť ze nič sa nestalo a on sa potom do mňa navaza ze co mi je zase, či chcem byť taká "prijemna" celý deň a potom je na mňa útočný, nepríjemný, potom zase ma chytí za ruku vonku a potom zase po mne dvíha hlas... to je normálne ci to mam len ja?
Mne je stále hovorené na všetko na čo sa stazujem ze môžem byť rada, ze my sa mame ešte dobre oproti inym, že ja sa nemám na co sťažovať a nech sa neporovnavam s ostatnými
@anonym_autor nie je to normálne
@anonym_autor a na kerého anciaša si on kúpil takú barabiznu? Véd už vtedy musel vedieť ze nemá na prerabku prachy. Ty len nič nepredavaj, to by si urobila veľkú chybu.
@bielasovicka ved ešte aj to. Ma to vôbec premyslené? Ona predá byt a kam pojdu? Do jeho domu kde sa nedá bývať?
@anonym_autor prečo zotrvávať vo vzťahu bez perspektívy?
Takto prichádzas o možnosť nájsť si milujúceho manžela a mať plnosť vztahu
@bielasovicka ved ešte aj to. Ma to vôbec premyslené? Ona predá byt a kam pojdu? Do jeho domu kde sa nedá bývať?
@sova7 no neviem vôbec ako si to predstavuje. To je také všetko bez rozumu robene, ako aj ten" dom" co kúpil.
@anonym_autor dobre rozumiem,ze on ti posiela takmer celu vyplatu a ty s tym nakladas ako uznas za vhodne a zda sa ti zvlastne,ze on ocakava od teba to iste?...neviem len by tu bola opacna tema,ze muz nechce predat byt a kupit pre nich vacsi,to by bolo urazok smerom k muzovi...
ja neviem,v prvom rade ste mali byt manzelia,ale ja uz v tomto svete vela veciam nnerozumiem....
ak by ti nedal celu vyplatu mal by viac ba prerabku domu aj tak by mohol rozmyslat,ale on tak nerozmysla
ale myslim,ze to nie je o byte,ale o tom,ze s nim nechces byt..
@pipistrel13 takmer celú- rozumej má bokom ešte svoje financie, ved inak za čo by platil roboty ktoré sú tam spravené alebo za co by si kupoval cigarety, tenisky, išiel na pivo a pod... tie peniaze ma kedykoľvek k dispozícii. Napríklad pred mesiacom mi povedal ze je treba toľko a toľko aby sa zaplatil vývoz stavebného odpadu a mal ich za 30 sekúnd aby sme sa rozumeli... ked povie ze potrebuje 1000eur nepytam sa na co a dam mu ich.. aby sme sa chapaja od neho toľko nepýtam, on mi sám toľko posiela na účet. Ja neviem koľko on si udeľuje z firmy výplatu, ale tak mi to vždy pripomína ze mi dáva všetky peniaze co môže. Keby mi teraz povie ze chce všetky co mame spolu bokom tak mu ich dám, lebo teda sú to z jeho peňazí a on vie ze ja nie som taká ze by som mu s nimi usla
@bielasovicka vtedy keď ten dom kúpil povedal, že na to peniaze má a ze do roka bývame...
@bielasovicka vtedy keď ten dom kúpil povedal, že na to peniaze má a ze do roka bývame...
@anonym_autor aha. A aj bývate. Ale v tvojom.
@anonym_autor on so vôbec neuvedomuje, že najskôr ťa douraza, vyčíta a potom sa čuduje " prečo si taká". Čistá manipulácia a nezáujem si uvedomiť čo robí.
A teraz večer mi spravil večeru a povedal mi ze sa zle vyjadril, že rešpektuje to moje rozhodnutie s bytom, že to chápe a ze sa zariadi podľa toho... tak ja už neviem... lebo raz mi už povedal ze jasne nepredavaj ho, keď tak ho prenajmeme... a o mesiac na to mi to zase vycital ze ho nejdem predat
Byt ako rodina prr mna znamená bývať v spoločnom Majetku, určite mu nie je u teba príjemne s týmto pocitom že byt nie je aj jeho (ja by som sa citila zvláštne). Nové bývanie financovať jedine pól na pól. Vedela by som si predstaviť zobrať hypoteku (ak vám ju daju), a splácať ju spoločne, ty napríklad z prenájmu bytu - a zaspekulovst čo s tým domom, nemusíš ho v tom predsa nechať namoceneho,môžeš mu s tým poradiť
@anonym_autor Ty si si byt kúpila sama a je to tvoja vlastníctvo, takže rozhodnutie o predaji je len na tebe. Starý dom, ktorý kúpil partner, je jeho zodpovednosť a jeho vízia, nie tvoja povinnosť. Jeho slová o nedôvere a výčitky môžu pôsobiť ako tlak alebo manipulácia. Dôležité je určiť si hranice, hľadať pokojné riešenia pre dieťa a rodinu, a nezabúdať, že nemusíš obetovať svoje vlastníctvo kvôli partnerovej vízii.
@nellyjelly presne. a hlavne, ak sa vas vztah zhorsil, nedaj sa k tomu dotlacit.
@anonym_autor nikdy ten byt nepredávaj. Žena na materskej (celkovo s deťmi) vždy ťahá za kratší koniec. Aj majetkovo aj časovo a finančne. Nech tvoj chlap predá tu starú haraburdu, tvoj dajte do prenájmu a keď začneš pracovať zoberte väčšiu hypo.
A teraz večer mi spravil večeru a povedal mi ze sa zle vyjadril, že rešpektuje to moje rozhodnutie s bytom, že to chápe a ze sa zariadi podľa toho... tak ja už neviem... lebo raz mi už povedal ze jasne nepredavaj ho, keď tak ho prenajmeme... a o mesiac na to mi to zase vycital ze ho nejdem predat
@anonym_autor dievca, mas doma nezreleho jedinca s manipulativnymi sklonmi.. s takym sa neda poriadne fungovat, ani keby si ty bola dokonala.. co nie si, malokto sme a este v mladom veku.. zena potrebuje od muza aj oporu, to ale ty od takehoto partnera ocakavat nemozes.. ani oporu, ani spolupracu, spolahnutie ziadne.. teda mozno obcas v niecom, ked sa mu prave dari, ked sa mu to hodi, ked ma naladu.. takyto zivot je extremne narocny a neposkytuje ti ziadne istoty.. casom sa vycerpas a ktovie, kde skoncis.. pisem ti to z vlastnej skusenosti..
nie, ze by som nepredavala svoj byt, nie, ze by som urcite nesla do manzelstva, ale velmi by som aj zvazila dalsi zivot s nim.. skor by som sa do buducnosti zamerala na to, ako to zvladnut s dietatom bez neho..
priala by som ti, aby to nebolo take zle, ako to vypada... ale znova - z vlastnej skusenosti - tymto som sa 'opijala' dlhe roky, ze to nie je take zle, ze sa to zlepsi, ze sa veci vyriesia.. no, bohuzial 😕
@rorino on práve kvôli tomuto tvrdí, že myslím len na seba a že keď nebudem kopať za nás, tak sa nikam neposunieme
@anonym_autor tvrdiť môže,ale keby dačo,kto by ťahal za kratší koniec....On určite nie,tým pádom mu tvoj byť môže byť ukradnutý,lebo teraz ťahá on za ten kratší koniec.
@anonym_autor lebo si uvedomí že bez teba nemá kde bývať, do tej chajdy ísť nemôže
Nedáva mu rozumy jeho rodina alebo nejakí kamaráti? Alebo bol taký chuj stále?
Na tvojom mieste by som sa vrátila do práce, dieťa do škôlky a tomuto kufre za dvere.

@anonym_autor Prosim ta, len nepredavaj svoj byt za ziadnu cenu,,To v takom polozhnitom dome chces prist o zdravie aj s dcerkou,,Ja by som s takym priatelom skoncila , nech si tam byva sam. Vsak na malu ti platit musi .a prezijes ,nedaj sa oklamat ,on tak lahko ten yt nedokonci
@vorkola ,on tak lahko ten dom nedokonci,