icon

Manžel domased

Včera o 21:47

Ahojte, chcela by som sa vyrozprávať, ale možno aj počuť iný pohľad, pripadne radu, ak to ma niekto podobne ako ja... ako z názvu vyplýva, manzel je neskutočný domased, alebo lepšie povedané domaľah, príde večer z práce, naje sa, pozdraví deti a zavrie sa do spálne, to isté v sobotu a v nedeľu. Cez víkend je doma, ale tiež, naranajkuje sa, posedi v obývačke pol hodinku a zavrie sa do spálne. Tam si zapne telku a scrolluje celý deň, vychádza len na wc a na jedlo, hlavne v nedeľu, to je doslova zavretý. Večer vyjde, pozrieme si napr nejaký serial a ide spať. Ja chcem aspoň v sobotu niekam ísť ako rodina, nemusíme skákať padákom, ale normálne veci, vybehnúť do prírody, poopekat, ist na hrad, zaplávať si, deti mame uz väčšie, takže vieme už ísť v podstate hocikam bez obmedzení. Ale on ma so všetkým problém, neznasa prírodu, prechádzka pol hodinu hoci po rovine ho rozčuľuje, to nehovorím o nejakej serióznej túre, to neprichádza vobec do úvahy, všetko je blbosť a ze nech sa prihlásim do turistického krúžku. Áno, technicky je to možnosť, ale mne ide o to tráviť čas spolu ako rodina. Dnes som chcela ísť na výlet, bolo krásne počasie, on tam nejde, to je blbosť, sprosta priroda, poďme radšej na nákup a potom do kina, no wau program, zavrieť sa do obchodaku.

Strana
z3
vler
Včera o 21:55

@anonym_autor chod sama s detmi. On uz asi iny nebude

autor
Včera o 21:57

Pokračujem. Strhla sa hádka a ja som mu povedala, ze on by kľudne prelezal celú sobotu aj nedeľu zavretý v spálni s mobilom v ruke. Na to mi povedal, že kľudne, a co je na tom zle, že si chce oddýchnuť. Deti podľa neho tiež nechcu nikam ísť, to len ja do tej sprostej prírody, čo vôbec nie je pravda, tešia sa keď niekam ideme, on si ale tvrdi tvrdohlavo svoje. Keď aj ideme niekam, musím brat ohľad naňho, nejaký kratucky výlet, aj to si zoberie sluchátka do uší a takto to nejako vydrží. A mne je na dve veci taky výlet. Ísť sa prejsť do mesta, a na co, 100 krát som tam bol, a už keď, zásadne autom, aj keď by sme sa v pohode prešli. Dovolenka all inclusive samozrejme, mna to, keď už sú deti väčšie vrcholne nebaví, ležať a jest prevažnú väčšinu dovolenky, chcem radšej aj niečo vidiet z tej krajiny, pochodit, on nie, jemu to max vyhovuje, napiť sa, najesť sa a ležať. Proste všetko je blbosť, ide akurát tak max pozrieť hokej a s kamarátmi posedieť, to je všetko, inak ho nič nezaujíma. Práca, domov, zavrieť sa a pozerať do mobilu. Ja sa ešte desim toho, že deti odrastu a ostaneme my dvaja, ale ja nechcem takto prežiť zvyšok života, práca, domov a ležať... a to ja nie som žiadna hyperaktivna osoba, ale tak tiež chcem aj niekam vybehnúť, niečo vidiet, zazit, narušiť stereotyp... je nejaká šanca na zlepšenie? Trápi ma to už veľmi, lebo všetko ohundre, všetko je blbosť, max čo navrhne on je ok, nákup, kino, ešte možno wellness

autor
Včera o 21:58
@vler

@anonym_autor chod sama s detmi. On uz asi iny nebude

@vler tak je to logická úvaha, ale to ma práve trápi, ja som nemala na to rodinu, aby som všade chodila sama s deťmi ako osamelá alebo rozvedená matka

patrike
Včera o 21:59

1. Vzdy bol taky ?
2. Aku ma pracu ? Fyzicku / dusevnu, akeho druhu presne ?
3. Liecil sa niekedy na depresiu ?
4. Bavi ho aspon sex ?

vler
Včera o 21:59

chapem. Bol takyto vzdy? Nema nejaky zdravotny problem? Prilis velku sancu na zlepsenie nevidim. Jedine ak mu pohrozis rozvodom, ze Ty takto zit nechces.

autor
Včera o 22:09
@patrike

1. Vzdy bol taky ?
4. Bavi ho aspon sex ?

@patrike nebol taky vzdy, aj keď prírodu napr extra nevyhladaval, ale to ani ja, neboli sme nikdy prírodné typy, ale v pohode sme si vyšli na prechádzku, na hrad, hocikde, teraz je všetko blbosť a ideál je preňho ležať doma, lebo všetko je ako píšem blbosť a on pôjde hocikde, ale tam nie kam by som ja v tej chvíli chcela ísť. Potom poviem, ok, tak povedz kam by si chcel ísť a dohodnime sa, tak sa začne rozčuľovať, ze dobre, pod, pôjdeme kam chceš ísť ty, pod, nech to mam rýchlo za sebou napr. Aj dnes takto vytvoril doma "skvelú" atmosféru, potom sa obliekol a ze nás čaká v aute. Na otázku ze kam chce ísť, že nech to nechá tak, ze takto nasilu a v takejto atmosfére ja už nemám záujem nikam ísť, tak ze do tej tvojej prírody! A vypisoval, ze čaká atd. Napísala som, že ja nikam nejdem za takýchto okolností, on mi tam povypisoval urazene správy, ze z neho robim kok... Ja som išla s deťmi do mesta, nech nesedia doma a teraz je komplet urazený a nebaví sa so mnou, úplný ignor

klotildabazarik
Včera o 22:12
@anonym_autor

Pokračujem. Strhla sa hádka a ja som mu povedala, ze on by kľudne prelezal celú sobotu aj nedeľu zavretý v spálni s mobilom v ruke. Na to mi povedal, že kľudne, a co je na tom zle, že si chce oddýchnuť. Deti podľa neho tiež nechcu nikam ísť, to len ja do tej sprostej prírody, čo vôbec nie je pravda, tešia sa keď niekam ideme, on si ale tvrdi tvrdohlavo svoje. Keď aj ideme niekam, musím brat ohľad naňho, nejaký kratucky výlet, aj to si zoberie sluchátka do uší a takto to nejako vydrží. A mne je na dve veci taky výlet. Ísť sa prejsť do mesta, a na co, 100 krát som tam bol, a už keď, zásadne autom, aj keď by sme sa v pohode prešli. Dovolenka all inclusive samozrejme, mna to, keď už sú deti väčšie vrcholne nebaví, ležať a jest prevažnú väčšinu dovolenky, chcem radšej aj niečo vidiet z tej krajiny, pochodit, on nie, jemu to max vyhovuje, napiť sa, najesť sa a ležať. Proste všetko je blbosť, ide akurát tak max pozrieť hokej a s kamarátmi posedieť, to je všetko, inak ho nič nezaujíma. Práca, domov, zavrieť sa a pozerať do mobilu. Ja sa ešte desim toho, že deti odrastu a ostaneme my dvaja, ale ja nechcem takto prežiť zvyšok života, práca, domov a ležať... a to ja nie som žiadna hyperaktivna osoba, ale tak tiež chcem aj niekam vybehnúť, niečo vidiet, zazit, narušiť stereotyp... je nejaká šanca na zlepšenie? Trápi ma to už veľmi, lebo všetko ohundre, všetko je blbosť, max čo navrhne on je ok, nákup, kino, ešte možno wellness

@anonym_autor zober sa a chod sama, do budúcnosti sa rozved,

autor
Včera o 22:12
@patrike

1. Vzdy bol taky ?
4. Bavi ho aspon sex ?

@patrike pracuje duševne, ale v podstate ma rovnakú prácu a nasadenie cca rovnaké, nechodí z práce ako sa hovorí zrobeny, cez víkend spi aj do jedenástej bežne, na depresiu sa neliečil, ani na nič podobné a sex... tak ja mu do hlavy nevidím, ťažko povedať, aj keď niekedy mám skôr pocit, ze čiastočne si chce ako keby splniť povinnosť, nie podla priebehu, to nie, ale skor aby som nemala dôvod na nejaké sťažnosti, aj keď nikdy žiadne neboli...

vler
Včera o 22:15
@klotildabazarik

@anonym_autor zober sa a chod sama, do budúcnosti sa rozved,

@klotildabazarik suhlasim. Aby sa choval tak ako sa chova a este ta popritom castoval vulgarizmami, to nie

anonym_f9823a
Včera o 22:19

Striedaj to, nechaj mu deti na starosť nech doma oddychujú a choď sa prejsť, alebo na bicykel. Inokedy zober deti zo sebou a urob si výlet s deťmi.
A možno mu to dôjde že sedieť sám doma je hlúposť a časom sa pridá.

sissy27
Včera o 22:20

@anonym_autor zariadila by som sa pre seba aj s detmi. Rano mu oznamila, ze odchadzame na vylet, ak chce nech sa prida, ak nie nech aspon uprace a navari kym prideme.
Ale vrcholne by ma nebavil zivot s niekym, pre koho som nic, kto nema zaujem so mnou travit cas a ani sa so mnou normalne bavit, takze ja by som to nenatahovala. Ty mu predpokladam poskytujes full servis, ma navarene, oprane, upratane, o deti postarane, sex k tomu a za to sa ti dostane toho, ze panko si cele dni scrolluje na mobile?? Ani nahodou.

anonym_1e5ee5
Včera o 22:20
@anonym_autor

@vler tak je to logická úvaha, ale to ma práve trápi, ja som nemala na to rodinu, aby som všade chodila sama s deťmi ako osamelá alebo rozvedená matka

@anonym_autor a mala si ju na to, aby ste doma sedeli? medzi tým ísť aspoň s deťmi a spraviť im zážitky alebo sedieť doma a pozerať sa na ofučaného muža, by som radšej išla aj sama... a možno ho to aj nakopne, keď uvidí, že si samostatná jednotka, ktorá vie fungovať aj bez neho a nebude ho obskakovať, zatiaľ čo on sa ani nepohne, iba mu teplé jedlo pristane na stole a opraté trenky v šuflíku... alebo aj nie, ale tým pádom to tak či tak smeruje ku koncu a možno to vyznie kruto, ale aj tak budeš musieť fungovať sama

enmery
Včera o 22:26

To fakt len mne príde divné, že dospelý muž sa v rodine zavrie sám do izby a scrolluje?Vylezie len na jedlo? Výlety by ma v tomto prípade trápili fakt najmenej...tam je toho toľko nefunkčné ho, až to bolí...

autor
Včera o 22:28
@sissy27

@anonym_autor zariadila by som sa pre seba aj s detmi. Rano mu oznamila, ze odchadzame na vylet, ak chce nech sa prida, ak nie nech aspon uprace a navari kym prideme.
Ale vrcholne by ma nebavil zivot s niekym, pre koho som nic, kto nema zaujem so mnou travit cas a ani sa so mnou normalne bavit, takze ja by som to nenatahovala. Ty mu predpokladam poskytujes full servis, ma navarene, oprane, upratane, o deti postarane, sex k tomu a za to sa ti dostane toho, ze panko si cele dni scrolluje na mobile?? Ani nahodou.

@sissy27 takto to zasa nie je, som naňho nahnevaná, ale objektívne poviem, že to tak nie je, nie som preňho nič, rovnako ani deti, urobil by pre nás co sa praktických veci týka hocičo, zariadi, vybaví, to by som bola zlá neuznat to. Zasa ja nehovorím, že celý rok sa nepohne z domu, napríklad celu veľkú noc sme boli preč, pochodili sme, ideme posedieť na vínko, vieme sa porozprávať... ale tie bezne víkendy, program s rodinou... keď boli deti menšie, nemal s tým problém, ale ako keby teraz, keď už sú teenageri, nepovažuje za potrebné niekam chodiť, ved sa zahrajú v izbe a podla neho nemajú záujem nikam chodiť v tomto veku

luccys
Včera o 22:30

Tak podla mna toto nie je manzel, ale len akysi prizivnicky noclaznik( pardon, ale neda sa inak).
Toto je manzelstvo, ze typek je zavrety cele dni v izbe a scrolluje mobil? Ale jasne, on je spokojny. Jest ma co, o deti postarane, oprate, ozehlene, este aj sex je sem-tam...zena sice frfle, ze chce niekam ist, ale na to si uz zvykol. Inak je zivot krasny😏

autor
Včera o 22:31
@enmery

To fakt len mne príde divné, že dospelý muž sa v rodine zavrie sám do izby a scrolluje?Vylezie len na jedlo? Výlety by ma v tomto prípade trápili fakt najmenej...tam je toho toľko nefunkčné ho, až to bolí...

@enmery co podľa teba? prave to ma zaujíma, iný pohľad, lebo ja sa už nad tým pravdupovediac ani nezamyslam, proste to tak už nejakú dobu je...

catherin4
Včera o 22:32

Moja teta ma takeho manzela, kym boli deti mensie vsade s nimi chodila sama, zvykla si. On casto do krcmy. Doteraz tam chodi. S nim nic nespravis, je taky typ. Bud si zvyknes, alebo sa rozvedies.

luccys
Včera o 22:35
@enmery

@enmery Presne. Okrem toho, ze "vylezie na jedlo"- ocividne na jeho priprave sa vobec nepodiela (asi "zenska praca"🙄), tak on nema vobec potrebu komunikovat s detmi? Nejaky zaujem??? Nieco??🤯

autor
Včera o 22:35
@luccys

Tak podla mna toto nie je manzel, ale len akysi prizivnicky noclaznik( pardon, ale neda sa inak).
Toto je manzelstvo, ze typek je zavrety cele dni v izbe a scrolluje mobil? Ale jasne, on je spokojny. Jest ma co, o deti postarane, oprate, ozehlene, este aj sex je sem-tam...zena sice frfle, ze chce niekam ist, ale na to si uz zvykol. Inak je zivot krasny😏

@luccys on na to odpovie, že celý týždeň maká a chce, resp ma pravo si oddýchnuť... tak on by aj asi išiel, ale napr na nákup, nejaký výlet je preňho nepríjemná nutnosť už teraz, berie to ze si musí odskrtnut sobotu a prežiť tu sprostu prírodu nejako s odporom, v nedeľu nejaký výlet neprichádza do úvahy v žiadnom prípade

autor
Včera o 22:42
@luccys

@enmery Presne. Okrem toho, ze "vylezie na jedlo"- ocividne na jeho priprave sa vobec nepodiela (asi "zenska praca"🙄), tak on nema vobec potrebu komunikovat s detmi? Nejaky zaujem??? Nieco??🤯

@luccys navari aj on, to zasa nie, alebo napr očistí zeleninu, nie je to primitiv typu, to je ženská práca, to by som tiež bola zlá, toto naňho povedať, ale potom si zasa zalezie. No s deťmi, odkedy sú už väčšie, áno, komunikácia je už slabšia, to áno, nemá pevnú pracovnú dobu, robi sam na seba, nechodí domov o 16.00, takže niekedy ani nie je toľko času a on je skôr taky typ, že je všetko zariadené, je všetko ok? nepotrebujete niečo? A ak nie, tak on je spokojný, že je všetko v poriadku a ide si oddychovať

anonym_b66a3d
Včera o 23:05

@anonym_autor By som dostala take nervy a vyhodila by dom ho zo postele že žiadne take, že bude cele dne zalezeny...načo sa ženil a zakladal rodinu tak by letel až by sa čudoval...Aj mobil by letel...horšie než pubertak

anonym_6b3d5b
Včera o 23:16

Naco ti je taky chlap? Netravite vobec spolu cas, je to hnida zavisly na scrollovani. No na co ti je?

autor
Včera o 23:29
@anonym_6b3d5b

Naco ti je taky chlap? Netravite vobec spolu cas, je to hnida zavisly na scrollovani. No na co ti je?

@anonym_6b3d5b tak hnidou by som ho nenazvala, aj keď chápem ako to myslíš. Nehovorím, robi na seba, takže sa namaka, ma zodpovednosť, to mu nikto neberie, ok, ale proste tie víkendy odkedy sú deti väčšie, to je otras, sobota len z donútenia a nedeľa, to môžem rovno zabudnúť, max sa ideme niekam najesť, ale ideálne autom až k stolu a naspäť domov

euka210
Dnes o 00:00

@anonym_autor jemine, ja by som pri takom zomrela. Ale my s manzelom sme naopak prirodne typy, to mame od zaciatku spolocne. Hoci moj fyzicky tazko pracuje, v sobotu robi okolo domu a v nedelu ano, chce si oddychnut a niekedy polku nedele prespi. Ale ako prisla jar, tak nas to taha vonku do prirody, aspon prechadzku po okoli so psom, detmi. Pubertak uz casto nechce ist, ale nakoniec sa vybeha a vsetky deti vybiju energiu.
Bol taky stale? Nebol? Premahal sa pri malych detoch a uz sa mu nechce, zlenivel? Ci stredny vek a kriza? Ci ma pocit, ze chodenim do prace splnil svoju "povinnost" a nic viac odomna nechcite? ...lebo reaguje neadekvatne, ziadna diskusia aby bol ochotny to riesit. Reakcie ako male decko.

euka210
Dnes o 00:08
@anonym_autor

@anonym_6b3d5b tak hnidou by som ho nenazvala, aj keď chápem ako to myslíš. Nehovorím, robi na seba, takže sa namaka, ma zodpovednosť, to mu nikto neberie, ok, ale proste tie víkendy odkedy sú deti väčšie, to je otras, sobota len z donútenia a nedeľa, to môžem rovno zabudnúť, max sa ideme niekam najesť, ale ideálne autom až k stolu a naspäť domov

@anonym_autor tak mu to otvorene povedz ako to vnimas...ze vikendy su hrozne, chces aby ste boli ako rodina aj spolu a travili cas spolu atd....to musite odkomunikovat a nejako pochopit jeden druheho a dohodnut sa tak, aby sts boli vsetci spokojni...kazdy urobi ustupok a kazdy dostane aj to, co chce...dohody...chodte niekam kazdy 2.vikend...1 doma druhy von, jeden tyzden bude program podla neho druhy podla teba.

sissy27
Dnes o 01:06
@anonym_autor

@sissy27 takto to zasa nie je, som naňho nahnevaná, ale objektívne poviem, že to tak nie je, nie som preňho nič, rovnako ani deti, urobil by pre nás co sa praktických veci týka hocičo, zariadi, vybaví, to by som bola zlá neuznat to. Zasa ja nehovorím, že celý rok sa nepohne z domu, napríklad celu veľkú noc sme boli preč, pochodili sme, ideme posedieť na vínko, vieme sa porozprávať... ale tie bezne víkendy, program s rodinou... keď boli deti menšie, nemal s tým problém, ale ako keby teraz, keď už sú teenageri, nepovažuje za potrebné niekam chodiť, ved sa zahrajú v izbe a podla neho nemajú záujem nikam chodiť v tomto veku

@anonym_autor no dobre, takze vlastne skvely partner, tak potom nie je co riesit, vsetko je v poriadku, nechaj ho zalezeneho v izbe s telefonom a ty chod s detmi von, co ti na to povedat 🤷‍♀️ mna by zaujimalo, co ma na tom mobile tolko co obzerat, ze je to zaujimavejsie ako vlastna rodina.
A teda keby ste mali program doma ako rodina, napr spolocenske hry, alebo by s detmi nieco zmajstroval, dali by ste si turnaj v nejakej playstation hre? Bude rad, aktivne sa zapoji? Ci stale len bude prdiet do duchien s mobilom v ruke? Ja len ze ci ho obtazuje cerstvy vzduch alebo vy ako clenovia rodiny 🤷‍♀️

anonym_7a7a23
Dnes o 02:12

Hmm tak najprv pises, ze pride z práce, pozdravi deti a zalezie do spalne a cez vikend je cely cas v spalni, teraz uz pises, ze aj s tebou travi cas, aj s detmi, navari, aj domace prace, aj pre vas urobi prve posledne, aj casto niekam chodite.. tak ako teraz?

anonym_d80f68
Dnes o 03:35

A byvate v byte ci v dome.Muz ked je doma cez vikend ten je stale na dvore,maleho zoberie,nech sa vyspim na nocnu.Zapaja ho do vsetkeho,maly ma svoj kyblik,muz svoj a prehadzuju napr.kamene.Alebo starsi trha travu pre sliepky,chodi pre vajicka.Uz minule sme sadili aj s dcerou rajciny,muz robil jamky,my sadili.A uz som mala taku svalovicu z cupenia,s krompacom som robila chvilu a uz ruky boleli.Joj,nie som naucena na taketo prace.Ale robime vsetko spolu ako rodina,grilujeme pritom ked je pekne pocasie.Deti ked takto robia vzdy dostanu aj nejake eura,nech si kupia co chcu.

anonym_0a2aa3
Dnes o 04:32

Ja som zacala chodit sama a moj sa potom asi po polroku zrazu pridal, tiez bol podobny typ. Len ja som zena cinu,opytam sa co ideme cez vikend, ci chce niekde ist a ked povedal, ze nie vzala som deti a sla, najprv bol spokojny, ze mam doma klud no asi po polroku ho to zacalo hnevat a pridal sa k nam.

anonym_cdc98c
Dnes o 04:50

@anonym_autor buď začneš chodiť sama (keď tak si najdi kamosku partačku) alebo sa rozveď

On sa nezmení, mňa by to s takým mužom tiež nebavilo

Strana
z3