Manžel domased
Ahojte, chcela by som sa vyrozprávať, ale možno aj počuť iný pohľad, pripadne radu, ak to ma niekto podobne ako ja... ako z názvu vyplýva, manzel je neskutočný domased, alebo lepšie povedané domaľah, príde večer z práce, naje sa, pozdraví deti a zavrie sa do spálne, to isté v sobotu a v nedeľu. Cez víkend je doma, ale tiež, naranajkuje sa, posedi v obývačke pol hodinku a zavrie sa do spálne. Tam si zapne telku a scrolluje celý deň, vychádza len na wc a na jedlo, hlavne v nedeľu, to je doslova zavretý. Večer vyjde, pozrieme si napr nejaký serial a ide spať. Ja chcem aspoň v sobotu niekam ísť ako rodina, nemusíme skákať padákom, ale normálne veci, vybehnúť do prírody, poopekat, ist na hrad, zaplávať si, deti mame uz väčšie, takže vieme už ísť v podstate hocikam bez obmedzení. Ale on ma so všetkým problém, neznasa prírodu, prechádzka pol hodinu hoci po rovine ho rozčuľuje, to nehovorím o nejakej serióznej túre, to neprichádza vobec do úvahy, všetko je blbosť a ze nech sa prihlásim do turistického krúžku. Áno, technicky je to možnosť, ale mne ide o to tráviť čas spolu ako rodina. Dnes som chcela ísť na výlet, bolo krásne počasie, on tam nejde, to je blbosť, sprosta priroda, poďme radšej na nákup a potom do kina, no wau program, zavrieť sa do obchodaku.
A bolo to tak odjakziva? Alebo sa nieco zmenilo? Aspon nieco fyzicky "nenarocne" ist do restiky, do kina,... To by mohol zvladnut.
@euka210 doslova 100 krát sme to preberali. Vieš, on na ten výlet ide, ale preto, lebo mi chce vyhovieť a tiež ma povinnosť ísť niekam s rodinou. Včera odmietol, lebo ze to je dlhá cesta kvôli blbosti, aj keď my sme tam chceli ísť, ale ok, jeho názor, poďme sa teda dohodnúť. Nato začal zvyšovať hlas a robiť dusno, že teda poďme do tej sprostej prírody, poďme, oblečte sa, čakám v aute. A to som už ja ale samozrejme nemala záujem, tak to ďakujem pekne za taky výlet v takej atmosfére, načo?
@anonym_autor najsmutnejsie je , ze tym trestate svoje deti , sedis doma lebo panko nechce a este sa aj hadate .Preco nejdes s detmi sama ?
@anonym_autor najsmutnejsie je , ze tym trestate svoje deti , sedis doma lebo panko nechce a este sa aj hadate .Preco nejdes s detmi sama ?
@sidicek ako si prišla na to, ze sedim doma? prepáč, nechcem sa ta dotknut, ale už keď prispievas do diskusie, je to až taky veľký problém si prebehnúť aspoň moje odpovede? Prečo nejdeš s deťmi sama? A ľutujes moje deti, ake je to smutné a ako ich tym trestame. Viackrát som jasne napísala, že s nimi idem sama, ze neostanem sediet doma len preto, lebo on nechce ist, aj teraz v sobotu sme išli, nemusíš ich ľutovať. A cely čas to tu riešim, že nie je problém ísť bez neho, ale rada by som čas trávila mimo domu ako rodina, nie nato som mala rodinu a mam manžela, aby som všade sa deťmi chodila sama, aj to som viackrát písala
@sidicek ako si prišla na to, ze sedim doma? prepáč, nechcem sa ta dotknut, ale už keď prispievas do diskusie, je to až taky veľký problém si prebehnúť aspoň moje odpovede? Prečo nejdeš s deťmi sama? A ľutujes moje deti, ake je to smutné a ako ich tym trestame. Viackrát som jasne napísala, že s nimi idem sama, ze neostanem sediet doma len preto, lebo on nechce ist, aj teraz v sobotu sme išli, nemusíš ich ľutovať. A cely čas to tu riešim, že nie je problém ísť bez neho, ale rada by som čas trávila mimo domu ako rodina, nie nato som mala rodinu a mam manžela, aby som všade sa deťmi chodila sama, aj to som viackrát písala
@anonym_autor Ok, toto omielas stale, ze nemas manzela, aby si chodila sama. Lenze manzel ocividne nechce. Neviem, co tu od nas vlasfne cakas.
@anonym_autor fuu, tak to ja to vidim inak. Tvoj manzel nie je domased, ako ho opisujes. Niekto by mohol povedat, ze ty si zas len na maximalne turistiku. Obaja to mate spravne, akurat na protipoloch. Ja som napr. ako tvoj manzel. Nastastie aj moj manzel je taky = wellnes, all inclusive, pohodicka, mozno do mesta na obed, veceru. Lyzovacka s ubytkom na svahu. Takze ttvoj manzel sa opravnene moze pytat , ci sa zmenis na normal. Alebo uz vzdy bude pocuvat, ze miesto oddychu, dakde po horach behat. Nezenil sa na to, aby ho niekto buzeroval
@anonym_autor Ok, toto omielas stale, ze nemas manzela, aby si chodila sama. Lenze manzel ocividne nechce. Neviem, co tu od nas vlasfne cakas.
@anonym_ddf080 no od teba ako pozerám zjavne nič 😊 ale skus si prečítať prvú vetu môjho úvodného príspevku
@anonym_autor fuu, tak to ja to vidim inak. Tvoj manzel nie je domased, ako ho opisujes. Niekto by mohol povedat, ze ty si zas len na maximalne turistiku. Obaja to mate spravne, akurat na protipoloch. Ja som napr. ako tvoj manzel. Nastastie aj moj manzel je taky = wellnes, all inclusive, pohodicka, mozno do mesta na obed, veceru. Lyzovacka s ubytkom na svahu. Takze ttvoj manzel sa opravnene moze pytat , ci sa zmenis na normal. Alebo uz vzdy bude pocuvat, ze miesto oddychu, dakde po horach behat. Nezenil sa na to, aby ho niekto buzeroval
@petkavka a to si odkiaľ nabrala, že chcem len po horách behať a som maximálne na turistiku? To je neskutočne ako si tu niektoré domyslate a prekrucate, ved to absolútne, ale ze absolutne nie je pravda, ja nemám ani turistické topanky, ani som ich nikdy nemala, ale idem len po horach behať 😄Ty si čítala vôbec nejaký príspevok? Ja nie som žiadny nadšenec turistiky, už keď sme pritom, aj som to vyslovene písala, že nie sme, ani sme nikdy neboli prírodné typy, nejaká opekacka raz za leto, lajt prechádzka. Nie som žiadna posadnutá hysterka, ktorá musí lietať ako blázon niekam od rána do večera, aj my sme boli na all inclusive dovolenkách a bolo výborne, aj ja mam rada pohodicku a wellness, večeru v meste, sadnúť si na vínko, ja som vyslovene mestský kľudný človek. A určite nemám záujem vnucovať niekomu svoje záujmy, to tu teraz pleties jablká s hruškami, ale prelezat celý víkend a ideálne každý jeden víkend v izbe s mobilom mi príde nenormálne. A nemyslím tým, že musíme vyjsť v sobotu na Gerlach, v nedeľu na Kriváň, pomedzi to ešte obehnut štyri hrady a absolvovať maratón. Myslím, že nechcem absolutne nič mimoriadne, keď moja predstava nie je prelezat komplet cely víkend.
aj moj partner nikam nechce chodit...deti uz maju svoje zivoty a ja som ho velakrat volala a on nie...teraz aj tazko pracuje, je unaveny..zo slusnosti ho volam, ale viem, ze nepojde...tak som si zacala zit svoj zivot a robit, co ma bavi...on si zvykol a sme spokojni obaja...ale tak nie kazdemu to musi vyhovovat...to chapem
@petkavka a to si odkiaľ nabrala, že chcem len po horách behať a som maximálne na turistiku? To je neskutočne ako si tu niektoré domyslate a prekrucate, ved to absolútne, ale ze absolutne nie je pravda, ja nemám ani turistické topanky, ani som ich nikdy nemala, ale idem len po horach behať 😄Ty si čítala vôbec nejaký príspevok? Ja nie som žiadny nadšenec turistiky, už keď sme pritom, aj som to vyslovene písala, že nie sme, ani sme nikdy neboli prírodné typy, nejaká opekacka raz za leto, lajt prechádzka. Nie som žiadna posadnutá hysterka, ktorá musí lietať ako blázon niekam od rána do večera, aj my sme boli na all inclusive dovolenkách a bolo výborne, aj ja mam rada pohodicku a wellness, večeru v meste, sadnúť si na vínko, ja som vyslovene mestský kľudný človek. A určite nemám záujem vnucovať niekomu svoje záujmy, to tu teraz pleties jablká s hruškami, ale prelezat celý víkend a ideálne každý jeden víkend v izbe s mobilom mi príde nenormálne. A nemyslím tým, že musíme vyjsť v sobotu na Gerlach, v nedeľu na Kriváň, pomedzi to ešte obehnut štyri hrady a absolvovať maratón. Myslím, že nechcem absolutne nič mimoriadne, keď moja predstava nie je prelezat komplet cely víkend.
@anonym_autor autorka, este by som skusila vystihnut nejaku pokojnu, pohodovu chvilku, kedy ste obaja dobre naladeni a v klude, bez vycitiek a natlaku mu vysvetli, preco to je pre teba dolezite a ako sa citis, ked nechodi s vami. Navrhni mu, ci by kazdu druhu sobotu s vami nevybehol, mozes mu dat 2-3 alternativy a nech on vyberie.. Dohodnite si program v predstihu, nie v sobotu rano, aby sa na to psychicky nastavil. Dalsi vikend ho nechaj v absolutnom klude, bud sa s nim valaj doma alebo si chod po svojom. Myslis ze by bol ochotny to vyskusat?
Ďalší co chcel deti ale byť rodičom zjavne nie
Skuste sa dohodnut, vikend ma 2 dni, u nas su soboty pracovne, najcastejsie okolo domu a zahrady, sme doma spolu, niekedy robime vsetci spolu, niekedy kazdy ten svoj kus doma, nedele su rodinne, bud sme spolu doma, ideme pozriet starych rodicov, na vylet, plavaren, aj podla pocasia a nalady, viem, ze manzel by tiez najradsej mozno spal od rana do rana, ale nastastie ma v sebe akusi sebareflexiu a taha nas von, s napadom na program niekedy pride on, niekedy ja, niekedy deti, asi by som muza tlacila do dohody a druha vec je, kolkokrat sa “pohryzieme” lebo ved nie sme idealni nikto z nas a tu unava tu hlad hocico, nejaka nepohoda, viete sa vobec doma spolu zasmiat? Lebo my vzdy, hlavne ked sa vysypu burizony v aute, ked sa najviac ponahlate a podobne, neviem ako inde, ale my vela veci uz po rokoch vieme obratit na standu, aj huste situacie, hlavne sa nebat a nepustit tu zlu naladu dalej

@anonym_fb0a7e nepísala som nikde, ze sedím zúfalá v obývačke a neviem sa bez neho pohnúť a áno, nie je to problém ísť a urobiť si svoj program, ved som písala, že včera som išla s deťmi sama, tak samozrejme, že neostanem sedieť doma. Ale štve ma to všade chodiť sama, pripadne sice aj s nim, ale sfucanym s evidentnou nechuťou. Ved som to jasne písala, že viem ísť sama, jasne, ale naco sme potom rodina, keď spolu nemame tráviť voľný čas. Ja ho nedržím na reťazi, ze musi byt nonstop s nami, ale aspoň pár hodín je myslim normálne stráviť spolu aj mimo domu, nielen ležať s mobilom každý v inej izbe.
@anonym_autor tak jeho rodina je zrejme mobil. Ak chces chodiť niekde ako rodina tak s tymto človekom to nepôjde.