icon

Manžel je posledný rok veľký nervák

8. máj 2020

Sme spolu 10 rokov.. mame dieta .. posledny rok je hrozny nervak ..vadim mu ja ..dieta ..byvame v dome s mojimi rodicmi ..zrazu mu preplo sa stahovat prec ..bolo obdobie ked ma vydeloval ..citim ze si ma nevazi ako cloveka , ako rovnocennu.. uz len koli tomu sa nechcem stahovat s nim .. drzim to koli dietatu ..nevie si nikdy priznat chybu ..aj na vychovu mame ine nazory ..je to tazke ..trapim sa ..hlavne koli dietatu ..velmi sa zmenil a boli to ..

Strana
z2
sebastianmichal
8. máj 2020

Nech sa odstahuje sam ak ho uz nechces ak chces byt s nim chodte spolu. Pripomina mi to nas iba opacne ze ja som u svokrovcov a uz som z nervami mimo a potrebujem sa odstahovat.

autor
8. máj 2020

tvrdi ze ma miluje .. ale to vydelovanie ..jeho vecne nervy ..ine nazory na vychovu ..necitim v nom oporu ..

barboritta
8. máj 2020

Kolko ma dieta rokov?pracujes?a hlavne,milujes aj ty jeho?

autor
8. máj 2020

dieta ma 5 .. myslim ze milujem ..ale nechcem sa takto trapit ..radsej sama ako takto ..nevladzem uz ...prisla som o pracu lebo korona ..

sofiia87
8. máj 2020

Podla mna byvanie s rodicmi nerobi dobrotu, nech mate akykolvek dobry vztah. Podla mna dospeli ludia potrebuju sukromie a maju byvat sami. A mozno aj jeho frustracia prameni z tohto 🤷‍♀️

janinah
8. máj 2020

čuduješ sa? korona,svokrovci za zadkom,rúško na tvári....nieje zo železa a nemá to ľahké..nerozumiem slovu vydelovať,to akože peniaze na prídel či ako?...bud to chceš zachraniť a urobíš preto,čo sa len dá /začneš v manž. poradni/ alebo si postav hlavu a sed v tom rodičovskom dome do smrti....že si chlap ženu neváži je podla mňa preto,že ona dovolí,aby si ju nevážil...u nás,ak sa schyľovalo k problémom,tak okamžite som kupovala dáky pobyt a šli sme sa odreagovať a dať dokopy ako rodina,skús to

autor
8. máj 2020

to co on zarobil boli len jeho peniaze ..nie nase ..musela som pytat aby som mala na potraviny ..

barboritta
8. máj 2020

Ja by som do toho stahovania sla.a o financiach hodit rec

janinah
8. máj 2020

a ešte napíš,že u vašich bývate zadarmo a mňa picne ako si to niekto vie zariadiť....

autor
8. máj 2020

nie nebyvame zadarmo .. ale ako mam s nim ist ked je voci mne neuctivy ..nevazi si ma ..nikdy nikam nechce chodit ..je strasny smyrgel a nervak zavisli na PC .. stale som len ja robila ustupky .. len aby to bolo dobre ..a je to stale horsie a horsie ..vlastne decko mu vadi ..ja mu vadim ..furt len klud a kamosi ..a pritom doma ani len prstom nepohne ..jedine ze chodi do prace ktora nieje vobec narocna a aj tie peniate co zarobi su len jeho ..treba malemu nieco kupit a uz je cirkus ze minam a naco ..nebavi ma to uz ..asi ma ma len za nieco samozrejme ako nejaku sluzku ..

dovozadokoca
8. máj 2020

Zrejme nie si šťastná. Máš výhodu, si u rodičov. Ak to raz budeš chcieť ukončiť.

Ja by som sa ale chcela vedieť inu vec, ako môže niekto nemať na potraviny a bývať u rodičov? A najmä, 10 rokov ste spolu. Od začiatku sa o peniaze nedelil? Ja si to neviem predstaviť, keby 500 eur nemáme hypotéku tak si môžem kúpiť na čo sa pozriem v obchode, nie nemať na potraviny. A to hovorím len o hypotéke. Teda, ak nemáte úver na prerábku rodičovského alebo čo.

To tam býval zadarmo a všetko si ťahala ty z rodicaku a potom z platu?

dovozadokoca
8. máj 2020

No, mne pripadá ako klasický degeš. A tam je teda, podľa mňa, možnosť A. Zvykneš si, možnosť B. Nezvykneš si.

A v oboch prípadoch musíš pracovať na sebe.

autor
8. máj 2020

uver mame .. to zaplati .. ale cely moj rodicak co sa nasetrilo slo do prerabky ..nasi si velmi fajn .. pomahaju mi ..niesu skupi ..miluju svoje vnuca ..casto oni kupili ..odviezli ..pomahaju ako mozu ..grof nepomaha ani doma ...nepohne ani prstom ..su ticho len aby bolo dobre ..aby maly neprisiel o otca ..ale to sa donekonecna neda ..vycita mi ze nepracujem ..handrkovat sa o peniaze naco potrebujem ..robit cirkus lebo som v lidli minula 50 eur na nakup a kupila decku napriklad aj 5 jogurtov ..ze naco ..pritom robim nakup tak aby sa dalo varit a vydrzalo to v chladnicke ..zevraj som vedela koho si beriem ze aj jeho matka bola sporiva a nervak ..nepije ..nefajci ..nebije ma ale taky zivot ..stale castejsie mam depky a placem ..pridem si nemozna ..vzdy som chcela aby moje dieta malo komplet rodinu ..

moonlight1210
8. máj 2020

A naco ste si brali uver? Co ste kupovali? Auto? Nabytok?

autor
8. máj 2020

auto plus nejaka prerabka v dome ..

marca12
8. máj 2020

Tak to je potom ine toto co pises by som asi kopla do zadku. Nervak zavisly na pc a kamosoch? To musi byt hrozny tlak,co zazivas pri nom a skor by som sa bala,ze ak sa odstahujete,bude este horsi. Teraz si mozno tolko nedovoli,ked mas nablizku rodicov.

hatsepset
8. máj 2020

Polož si otazku
Aký príklad a vzor dáš dieťaťu ak spolu ostanete? (keď jediným dôvodom bude aby dieťa malo oboch rodičov)aké vzorce správania sa (voči ženám, starším ľuďom...) sa naučí?
A druhu, čo by sa naučil a prebral ak by si ho vychovávala len ty a otec na víkendy, pripadne striedavo?
Ak na seba myslieť nechceš (co je zle) a myslíš len na dobro dieťaťa, naozaj porozmýšľaj co by bolo preňho väčším prínosom.
Osobná skúsenosť. Syn má problémy s rečou, pamäťou, ucenim... Odmala. Vkuse som počúvala že za to môžem ja lebo zanedbávam dieta. Nuž ale ten kto to tvrdil nijako ruku k dielu neprilozil. Otcom začal byť až keď som od neho odišla. A čuduj sa svete, syn má samozrejme problémy ďalej, ale otecko zistil ze teda príčiny sú objektívne a nie "moje zanedbavanie" údajne.
Čiže začal sa venovať synovi on, ja som konečne v šťastnom vzťahu ktorý mi je prínosom, nie s 50kg a depresiami, a mam omnoho viac energie na pracovanie so synom.

karolinakr
8. máj 2020

Nech sa odsťahuje.Ked ti bude bez neho lepšie, vieš aka je odpoved

syslik81
8. máj 2020

no kedze si na neho nenapisala jednu jedinu dobru vec a na otazku ci ho milujes odpoved neviem asi ... je jasne e k nemu nic necitis a nemas ho rada.. radsej od neho ako s nim .. mal minimalne 5 rokov co mate dieta cas nasetrit na byvanie a zachovat sa tak ako by muz mal- najst spolocne byvanie a postarat sa? co robil doteraz? nevadilo mu byvanie u svokry? podla toho co pises mate bud stereotyp a pokial je tam dak alaska pokusit sa to menit alebo ist na cas od seba aby ste istili ci je to len ponorka alebo nie ., ak vas miluje zacne sa hybat a nedovoly trvaly rozchod

miselar
8. máj 2020

Ja by som nešla s ním sama bývať určite nie. To by si potom ešte viacej dovoloval. Takto si nedovolí lebo bývaš s rodičmi. Máš oporu takže nedovolí ale keď budeš s ním sama žiť bude to peklo. Nech si povie každý kto chce ale neverím ze by zrazu bol milý, uctivy a nevyčítal by to peniaze. Práve naopak ešte viac by šetril a všetko vyčítal. A nikdy nedovol aby mužovi vadilo že dieťaťu kúpiš jogurt ci ovocie. To mu pekne vysvetli. Keď bol on dieťa tak mal namiesto jogurtu cukrovú vodu??? Dieťa potrebuje živiny. Pokiaľ ti priamo povie ze mu vadis alebo dieťa podaj mu igelitku a povedz nech sa páči nedržím ta tu. Takým to typom treba dat jasne hranice. Aj môj muž hraje PC a rad keca s kamošmi v tej hre ale mame určené pravidlá. Večer keď idem usoavat malú ide hrať a hraje dve max 3hodinky. Medzi tým si ja kukám svoje telenovely 🤣. Takze chcem mať kľud nech sa hraje. Cez deň idem variť pokiaľ je doma ma malú... Ak je v práci poradím si. No keď príde z prace do ruky mu dám dieťa a ja idem piť kávičku 🤣. Potom si on ide zacvičiť takže znovu mam malú. Do cvičí hodí sprchu, naje sa alebo aj veľakrát urobí mne aj deťom večeru. Ja obstarám decká prezlecem do oyzamiek atd,,, najeme sa a znovu ma malú ja sa idem venovať sprche. Občas si aj cez deň zahrá ale iba keď mala spi a aj to sa ma opýta že či môže ci mi to nevadí. V každom vzťahu musia byť hranice. Jednoznačne si ich daj čím skôr a bud nech súhlasí alebo pokiaľ chce niečo vyčítať povedz mu to takto. Ty mne daj výživné na mňa a dieťa zo zákona máš na to nárok a ty sa stravuj sám. My sa budeme sami. Uvar sebe a dieťaťu. Kúp iba sebe a dieťaťu a hotovo. Mne ked povie muž že veľa míňam hneď mu poviem daj mi teda vyzivne a stravuj sa sam. Hneď je ticho. Pokiaľ jemu záleží na svojej rodine musí sa podriadiť. A ja žijem u svokrovcov mame určené pravidlá a bodka. A vidíš dá sa to. Mne nevadia pretože si aj vychádzame ale mame určené hranice. Vyskúšaj ale s tvojim sama by som bývať nešla. 💪😊

tykat
8. máj 2020

Nech sa stahuje, aj hned...ale sam. Naco ti je taky chlap? A otec? Ved pises ze aj dieta mu vadi tak aky ma decko vzor?

sebastianmichal
8. máj 2020

Povec mu na rovinu co si.myslis a dajte si pauzu cas ukaze bud budete spolu ale vo svojom alebo od seba

majkeel
8. máj 2020

Problemy treba rozdelit na objektivne a subjektivne
Objektivne - po 10 rokoch je vela vztahov na poradnu alebo rozchod, "opotrebenie" materialu, ak na sebe nepracujete, lezenie na nervy, odcudzenie. Sama musis vediet, ci lepit nieco, co nefunguje, alebo zacat znova. Zivot mas iba jeden ... Netreba hned vzdavat, ani trpiet do konca.
Subjektivne - vydelovanie. Rozmyslas odist. Keby si bola sama s dietatom a stratis pracu, tak naozaj nemas nic odlozene, ze by ste hned dalsi mesiac umreli od hladu? Nechapem dospeleho cloveka, single, ci v pare, co si nerobi rezervy na horsie casy, nema vlastny ucet, ked strati pracu, nehlada dalsiu a spolieha sa, ze hned v prvy zly den v horsich casoch "vyzobre" od partnera, rodicov,... Ak si na materskej, podpore, pracujuci partner plati bezne vydaje a ty by si mala mat vzdy tolko odlozene pre seba na dalsich 6 mesiacov plus dostavat rodicovsky, podporu, aby si sa nemusela nikomu doprosovat na kavu, jedlo, svoje konicky,... Si dospela, kebyze si sama, nezamestnana, kto ti da na jedlo a konicky, rodicia na dochodku? Na velke nakupy mu daj zoznam, co ma kupit a nebude vycitat, kolko si minula v obchode atd.

marseillefan
9. máj 2020

Ženy, ani jedna z vás by nechcela bývať so svokrou, ale veselo tu radíte nech zostane s rodičmi a nesťahuje sa. Koľko tu bolo takých tém, keď sa ženy ponosovali ako nemôžu vydržať so svokrovcami? Či akože keď je to chlap, tak je to iné?

karolinakr
9. máj 2020

@marseillefan lenže neverim tomu, že dilinko sa odsťahovanim zmeni na citliveho srdečneho princa
Tam už jej vobec nikto nebude pomahat so straženim decka ani peniazmi,
Lebo on povedal, ze peniaze su iba jeho
Tak v čom si autorka prilepši?
Aj to malo, čo ma da na drahy podnajom a deti ani jogurty nedostanu
Inak to je pravda, že deti maju mať vitaniny
Potom zdravotne problemy cely život

karolinakr
9. máj 2020

@marseillefan on by sa mal odstahovat, ale sam

autor
9. máj 2020

presne koli tomu .. vela veci povedal takych z ktorych mi vychadza ze ak pojdem s nim nebudem mat oporu v nikom .. co sa tyka aj penazi aj dietata .. z tych reci mi to pripada ze on kope sam za seba .. sice mi povedal ze ak sa odstahujeme tak bude davat ..kupovat co treba .. ale ja tomu proste neverim ..ma jednej strane lutujem ze som si takto dobabrala zivot ale na tej druhej nie pretoze mam dieta ..mozno to bude take neznesitelne ze odide od nas sam ..

tykat
9. máj 2020

@marseillefan no ale tak ked je chlap dilino je asi jedno kde byvaju? Pise ze peniaze jej nedava, dieta mu vadi, zena mu vadi...ten moze byvat hocikde, nezmeni sa.

tykat
9. máj 2020

@majkeel ...prijem manzelov je spolocny, tj. rezervy tvoria spolocne, peniaze su spolocne, hospodaria spolocne...to je dane zo zakona, takze ked tak ako ty zmyslaju aj ostatni manzelia tak potom chapem preco je tu tolko tem "manzel mi nedava peniaze". Manzel jej nema co davat peniaze, peniaze maju ist na spolocnu kopu a z nej spolu hospodaria.

autor
9. máj 2020

ano malo by to tak byt .. zial nieje .. a ak aj da tak vecne komentare ..pripomienky ..vycitky ..som velmi smutna z toho celeho ako niekto vie byt tak zly a pritom tvrdit ze cloveka miluje ..

Strana
z2