icon

Manžel je posledný rok veľký nervák

8. máj 2020

Sme spolu 10 rokov.. mame dieta .. posledny rok je hrozny nervak ..vadim mu ja ..dieta ..byvame v dome s mojimi rodicmi ..zrazu mu preplo sa stahovat prec ..bolo obdobie ked ma vydeloval ..citim ze si ma nevazi ako cloveka , ako rovnocennu.. uz len koli tomu sa nechcem stahovat s nim .. drzim to koli dietatu ..nevie si nikdy priznat chybu ..aj na vychovu mame ine nazory ..je to tazke ..trapim sa ..hlavne koli dietatu ..velmi sa zmenil a boli to ..

Strana
z2
majkeel
9. máj 2020

@tykat Vies, ekonomicka stranka vztahu by mala byt, ze dvaja ludia spoja svoje sily, aby mohli v zivote lepsie fungovat, spoja spolocne financie, spolu hospodarit, znizit tak naklady, kedze byvaju v jednom byte/najme a nie dvoch, spolu si zaobstaraju byvanie, aby mohli efektivnejsie fungovat a vychovat zaroven deti, kedze vychova deti je nakladna. A nie fungovat naopak - neefektivnejsie. Ze vydala som sa, nic nepridam do spolocnych financii, ba vyberam hrozienka - zo spolocneho uctu co najviac, lebo zo zakona o manzelstve som sa docitala iba po miesto, kde stoji, ze manzelstvo je skvela vec v tom, ze mam pravo na polovicu vynosov a minimalnu povinnost pracovat, prinasat financie na spolocne naklady. Ziadna zlata bana nie je bez dna a nikto neuvladze skoro vsetko tahat sam prilis dlho ...
Ak su spolu 10 rokov, tak su to 30tnici. 30tnikom sa rozpada vztah, byvaju u rodicov v mama hoteli. Zatial co starsia generacia rodicov - socikovska (kto nepracoval, na toho bol paragraf o prizivnictve) ma vlastne byvanie, dokonca prichylila svoje deti, ma rezervy a zachovala si aj svoj vztah. To znamena, ze oproti starsim dnesni mladi robia nieco zle, ani po tolkych rokoch nic nemaju, ani sa nevedia dohodnut medzi sebou ...
Keby on bol nezamestnany, predtym nepracoval niekolko rokov kvoli materskej, ona by ho tiez asi brzdila v utracani a pochybujem, ze by mu dala kreditku, jasne zlatko, oddychni si doma, chod na kavicku, bowling s kamosmi, urob si radost. Aj ked ide recesia, nemusime sa obmedzovat, ja to potiahnem sama kludne aj par rokov, budem rada, ze si doma oddychnes ...
Kto je prilis pohodlny, prilis sa spolieha a je zavisly na spolocnych financiach, resp. financiach toho druheho, ten nebude schopny sa o seba postarat po pripadnom rozpade vztahu, alebo ak sa druhemu nieco stane.
Skor by sa mala autorka pripravovat na to, ze toto im uz dlho nevydrzi a bude sa musiet o seba postarat sama. Byvaju u jej rodicov, on je tam na navsteve a musi s prepacenim drzat proti trom ludom v domacom prostredi hubu, frustracia bude postupne rast. Uz teraz sedi za pocitacom, nekomunikuju, hadky a trecie miesta (vychova, financie,...) rastu ,... Problem, ak jeden robi a druhy nie, jeden je na nervy z prace a zodpovednosti, druhy ma naopak prilis vela casu rozmyslat, generovat casto zbytocne hadky o zbytocnych veciach, ...

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
marseillefan
9. máj 2020

@karolinakr @tykat len tu autorka píše, že sa zmenil až po cca 10 rokoch (ak som to správne pochopil). Mačiatko je tiež zlatučké a milučké, najzlatší tvor na svete. Ale dotlačte ho do kúta a vyškriabe vám oči. Možno je manžel takto dotlačený do kúta.. ľudia sa len tak pre nič za nič nezmenia po 10 rokoch. Budú tam aj veci, ktoré neboli povedané z autorkinej strany.

autor
9. máj 2020

zmenil sa posledny rok rapidne ..inak taky bol vzdy .. viacmenej ..

mia78111
12. máj 2020

@sebastianmichal ahoj, aj my byvame u svokra a je to hroza.

sebastianmichal
12. máj 2020

@mia78111ahoj tak to si mozme popisat zazitky😂😂😂

stanuskaa
6. nov 2020

Ahooj ako si sa nakoniec rozhodla? Zostavas u vašich alebo ideš s mužom?

Strana
z2