Manžel klame. Mali by ste to riešiť?
Ahojte, môj muz má klame .. neni sú to závazne veci .. ale proste serie má to… napríklad povie, že je tam .. a je úplne inde. Nemyslím si, že by má podvádzal, to poviem hneď na úvod .. ale asi proste je debil a Má to v sebe .. alebo neviem, ako to mám pomenovať . Keď ho konfrontujem, tak mi klame do oci, ze tam nebol.. že bol tam a tam … a ja mám na toto brutálne nervy … nechce sa mi hádať … nerobí mi to dobre .. teraz neviem, či ho mám donekonečna konfrontovať , alebo mám proste kašlať na to. Veľakrát som mu povedala, že načo si vymýšľa, že mne je jedno či je tam alebo tam.. a keď mi má klamať; radšej nech teda ani nespomína to miesto “kam ide” .. keď aj tak viem, ze je úplne inde 😅 inak mame vzťah pekný .. ale toto má ide dostať do vyvrtky .. čo mám robiť ? Nechať to tak pre pokoj v rodine alebo za každým to riešiť ??
@monikkatt "zobrala si si klamara tak ho mas.."
A čo si z toho akože má autorka zobrať?
Ma dokonca života trpieť to,na čo sa pýta,či nemá niekto skúsenosti a nejaké východisko?
Myslim si,že dobrovoľne zle si robiť nikto nechce.
Aj narcistou človek pre začiatok ťažko odhadne,preto je toľko neštátnych manželstiev(nie všetky sú kvôli narcistom)rozvodov,samovrazd,nasilia...našťastie,sa v dnešnej dobe dostáva téma do popredia (niektorí mysliac že všetci sú narcisti)a tak sa dá aspoň z časti vopred všímať znaky ...len vzdy to začína tými "klamstvami"
@katik22 myslim si,ako ženy spomenuli,buď je to patologický klamár, alebo sú tam príznaky aj pre iné Psycho poruchy ....
Kedy si si všimla,že ťa klame? Ako dlho ste spolu?
Ako sa zachová a med ho konfrontujes,okrem toho ,že ti znova klame?
Mas možnosť,bud ako písala tu jedna žienka, pocítiť vlastnú medicínu.ale v konečnom dôsledku ta to zotroci a strašne vyčerpá,zmení ,takže uškodiť len sebe ...
Druhá možnosť -riesit-poradna, psycho...
Alebo posledná možno ukončit vzťah s klamárom
@fantaghiro21 ďakujem, pochopila si má.. keby to viem skôr, svadba určite nie je. Začínam mat pocit, že sú tam iste známky manipulácie .. lebo ako som spomínala … keď ho začnem konfrontovať … tak začne otáčať všetko na mna … a straaaane ziape .. áno, keby bývame kdesi v chalupe , nechám ho, nech si skrieka … ale bývame v bytovke .. tá hanba pred susedmi :( preto som viac menej ticho a myslím si svoje aj tak.
Nik neklame len tak pre nič za nič. Teda okrem bajkarov, ale to by ti skôr rozpraval bajky, ako ma kolegyňu, ktora ho pride pozrieť zo španielska na ferari a take taľafatky, ktorym nik normalny neveri...
Keď klame, má na to dôvod. Aj ja keď klamem, tak mám na to dôvod? Aký? Väčšinou, aby som mal pokoj. Napríklad žena sa opýta, či niečo moji rodičia hučali, že sú deti slabo oblečené. Jasné, že hučali, ale keby som jej povedal, že hej, tak by som pol hodiny zas počuval, jak sa do nas staraju a aky su nahovno a pod. Tak radšej zaluham, že nie, nič nevraveli a ma pokoj žena, mam pokoj ja, mame pokoj všetci.
Takže napriklad toto môže byť dôvod, prečo klame.
@thirstymonk nech sa snažím akokolvek prísť na dôvod klamstva v podobe som tam.. a som inde .. neviem. Nemám paru
@katik22 stretla som sa s tým , že dotyčný klamal , lebo sa hanbil priznať pravdu. A tiež to boli somariny.
Napríklad , povedal , že on nefajčí . Po pár mesiacoch som ho videla fajčiť . Je to blbosť a mne je jedno , či je fajčiar, je to kamarát. Ale on sa hanbil priznať , aby pôsobil ako dokonalý.
Možno ak by nevadilo , že by si napísala konkrétne , čo klamal. Kde bol v skutočnosti a čo si vymyslel
Možno zistíš dôvod , prečo klame.
Patologickeho klamala neprevychovas. On ma pocit, ze vsetko co robi a hovori je cista pravda. Vobec si neprizna to, ze ma problem. Oni maju vsetci problem ti okolo neho, su chori, zaujati, paranoidni. Len on je top. Podla toho co pises, tam moze byt aj nabeh na schyzofreniu a to nie je ziadna sranda. NIekedy je lepsie zist s kratsej cesty, aj ked ste manzelia, ako sa nechat takymto clovekom roky deptat a psychicky tyrat. Nehovoriac o tom, ze pokial u neho prepukne dusevna choroba /co moze aj nemusi/ to len uvidis.
No ozaj velmi pekny vztah 😃
Nemusí klamať, neschopnosť orientácie v priestore môže byť prejavom stupňujúceho sa alkoholizmu alebo začínajúcej mentálnej retardácie. Takže buď kľudná.
@katik22 podľa mňa má narcistické črty osobnosti, prečítaj si niečo o tom, tu je len zhrnutie:
Narcizmus môže mať mnoho prejavov a príznakov, ale nie všetky musia byť prítomné u každého jednotlivca. Medzi najbežnejšie príznaky narcizmu patrí:
Nadmerná sebadôvera: Človek s narcistickým správaním môže byť príliš sebaistý, považovať sa za najlepšieho a najdôležitejšieho človeka v miestnosti.
Potreba pozornosti: Narcisticka osoba si vyžaduje pozornosť a obdiv od iných a často sa snaží byť v centre pozornosti.
Nedostatok empatie: Narcisticka osoba často nemá schopnosť pochopiť a cítiť emócie iných ľudí.
Manipulatívne správanie: Narcisticka osoba sa často snaží ovládať situáciu a manipulovať s inými ľuďmi, aby dosiahla svoje ciele.
Zneužívanie iných: Narcisticka osoba môže byť nekompromisná a neschopná uznať chyby, čo môže viesť k zneužívaniu iných ľudí.
Závislosť na potvrdení: Narcisticka osoba môže byť závislá na potvrdení od iných a neustále potrebuje uistenie, že je dôležitá a dokonalá.
@katik22 Asi mu vadí, že sa ho na to neustále pýtaš, preto ti zámerne klame. Ja som vždy povedal "idem tam a tam, nepotrebuješ niečo?".
@sevrin no neviem či toto je lepší dôvod byť kľudný 😁. Každopádne,
@katik22 tak mu ten GPS lokátor daj do auta uz len z princípu. A uvidíš ako sa bude správať prichytený pri čine. Povedz mu, že nie si žiadna stíhačka, ale skrátka zúfalí ľudia robia zúfalé činy, preto si ho tam dala. A uvidíš reakciu. Veď je dospelý, nech ti vysvetlí prečo klame. Tiež inak nechapem ako môžeš považovať takýto vzťah za pekný.
@fantaghiro21 no co asi si ma z toho zobrat?? Ze taka je realita. Klamar bol aj predtym len si to zial nevsimla.
Ja som mala kamosku ako dieta, bola to strasna klamarka. Stretli sme sa po rokoch a vobec nic sa nezmenilo.
Takyto ludia sa nemenia. Je len na autorke ci sa chce hrat na stopovacieho psa a furt ho kontrolovat alebo sa bude tvarit ze jej to nevadi. Aj tak sa da. 🤷♀️
@hugoboss1923 ja sa práveže nepytam vôbec .. je v práci a tam to pre mna hasne .. on je práve ten, kt vola čo robí kam ide .. a privymysli si 🤣
@hugoboss1923 Toto nebude ten prípad.
Toto presne robil aj bývalý, volal, aby ma proste zmiatol, aby sa poistil, že kde ide bude čistý vzduch..
normalne rozvod, kym nemate deti. nech nemaju blby vzor z domu. klamstva a krik...

Stále mi klame ale vzťah mame pekný. Ako môžeš mať s niekým pekný vzťah, keď klame, ty si impulzivna...zrejme bola kvôli tomu nie jedna hádka.
Je to.chronicky klamár, nezmení sa. Ja by som takého doma nezniesla.