Manžel mi zatajuje financie a nemám prístup k jeho účtu
Ďakujeme za info.
Tak to ries s nim, my sa s nim hadat nepojdeme... sama vies, ze to nie je normalne...
Hmm.. 🤔 Asi má dôvod. 😉
A čo vravi on na to
Všetky príjmy aj výdavky patria do BSM. Takže, ako si uplatniť nárok byť informovaná o transakciách na účte.
A on ma pristup k tvojim financiam a tvojmu uctu?
Ak ta ekonomicky tyra, porad sa s pravnikom.
Ja, svoj účet nemám. Máme spoločný, kde každý mesiac posiela rovnakú sumu. Založenie jeho vlastného účtu, mi bolo odôvodnené žiadosťou o spotrebný úver s ktorým by som podľa jeho slov nesúhlasila a pri spoločnom účte by ma potreboval, ako spolumajiteľku.
Už v minulosti narobil zopár dlžôb, ktoré sa prevalili po zatajovaniach a klamstvách a splácanie si odniesla celá rodina.
okamzite si zrieste vlastny ucet a na ten si nechajte posielat prijem. on ma dovod preco to nechce ukazat... no toto bude dalsi pruser na konte co vytvoril
on si založí účet, aby si ty nedávala súhlas na spotrebák, ktorý by v prípade, že Tvoj manžel ho neplatí vymáhali od Teba. Dobre to má vymyslené chlapec.
Ďalšia...ktorá si na krk zavesila vadný kus
No, on mi oponoval tým, že ja nie som spoludlžnik, kedže som nič nepodpisovala, čo je aj po právnej stránke pravda, ale stále je tam už taká nedôvera a neistota, čo sa ešte môže prevaliť.
Ďalšia...ktorá si na krk zavesila vadný kus
@earlgrey Vieš, nikdy nehovor nikdy. V živote sa udejú rôzne situácie pri ktorých sa ukáže, skutočný profil človeka.
Veru spoludlžník si.
A on ma pristup k tvojim financiam a tvojmu uctu?
@heminepa
@veronicka1901 dievčatá, aký jej účet? Aký jeho účet? BSM nič?
Keby sa dostal do exekucie, dlh by sa mohol uspokojit aj zo spolocneho majetku (BSM), hoci nie si spoludlznik.
No spoludlžník si. Všetko patrí do BSM . Či príjmy, či úvery
Bral úver, s ktorým by si nesúhlasila, ale povedal, že nie si spoludlznik a ty si mu na to skočila.. teraz je všetko ok.
Jediné, žeby nebolo, keďže aj dlhy patria do BSM a teda ak by došlo k najhoršiemu, platíš aj ty...
Má to chlapec dobre zorganizované.
Akože nie si spoludlžník? V manželstve sú dlhy spoločne. Na účet ta nepustí, ale dlh platíš. To vyriešiš jedine s právnikom, alebo panvicou po hlave. Liatinovou.
Inak toto je taky orgán, že sa s tým treba čo najskôr rozviesť. Toto nie je normálne. Môže ešte aj deťom hromadu dlhov narobiť do života
Akože nie si spoludlžník? V manželstve sú dlhy spoločne. Na účet ta nepustí, ale dlh platíš. To vyriešiš jedine s právnikom, alebo panvicou po hlave. Liatinovou.
@mamutka Pokiaľ nie som žiadateľ úveru, tak dlh budú vymáhať od žiadateľa. Len keby sa s ním niečo stalo, tak automaticky splácam všetky podlžností.
A žiadateľ akože z akých peňazí myslíš,že ten úver splatí? No zo spoločných predsa.
Ak prestane platiť, príde exekúcia môže sa uplatniť z bsm. Takže žiadne také, že len keby sa mu niečo stalo. Dokonca aj po rozvode si dlh delíte na polovicu. Chápeš, že v bsm je vsetko spoločne?
Lenže tu sa bavíme o mužovi, ktorý už raz dlhy narobil a doplatila na to celá rodina.
O chlapovi, ktorý zatajuje svoje financie.
Takze obdivujem tvoju istotu, že to raz nezaplatis ty...
Vieš vôbec, na čo ten úver bral?
Ak prestane platiť, príde exekúcia môže sa uplatniť z bsm. Takže žiadne také, že len keby sa mu niečo stalo. Dokonca aj po rozvode si dlh delíte na polovicu. Chápeš, že v bsm je vsetko spoločne?
@lucia147852 nechápe.
Inak toto je taky orgán, že sa s tým treba čo najskôr rozviesť. Toto nie je normálne. Môže ešte aj deťom hromadu dlhov narobiť do života
@mamutka Máme jedno štrnásťročne dieťa a sme čerství päťdesiatnici. Rozvod u mňa neprichádza do úvahy kedže mám príjem len z opatrovateľského, kedže opatrujem ztp ocina.
Nuž, ťahas jednoznačne za kratší koniec..
Ani neviem, čo ti poradiť..
Len držím palce, aby si na to celé raz škaredo nedoplatila.
Toto si mala riešiť už dávno, takýto model fungovania..

a? čo by si chcela aby ti niekto z MK pomohol hacknut účet alebo čo konkrétne