icon

Manžel mi zatajuje financie a nemám prístup k jeho účtu

19. máj 2025
Strana
z4
minesasubu
19. máj 2025

a? čo by si chcela aby ti niekto z MK pomohol hacknut účet alebo čo konkrétne

janai1
19. máj 2025

Ďakujeme za info.

anjelicek26
19. máj 2025

Tak to ries s nim, my sa s nim hadat nepojdeme... sama vies, ze to nie je normalne...

alesto
19. máj 2025

Hmm.. 🤔 Asi má dôvod. 😉

sense
19. máj 2025

A čo vravi on na to

autor
19. máj 2025

Všetky príjmy aj výdavky patria do BSM. Takže, ako si uplatniť nárok byť informovaná o transakciách na účte.

veronicka1901
19. máj 2025

A on ma pristup k tvojim financiam a tvojmu uctu?

0silvia0
19. máj 2025

Ak ta ekonomicky tyra, porad sa s pravnikom.

heminepa
Autor odpoveď zmazal
autor
19. máj 2025

Ja, svoj účet nemám. Máme spoločný, kde každý mesiac posiela rovnakú sumu. Založenie jeho vlastného účtu, mi bolo odôvodnené žiadosťou o spotrebný úver s ktorým by som podľa jeho slov nesúhlasila a pri spoločnom účte by ma potreboval, ako spolumajiteľku.

autor
19. máj 2025

Už v minulosti narobil zopár dlžôb, ktoré sa prevalili po zatajovaniach a klamstvách a splácanie si odniesla celá rodina.

lauruska_sumienka
19. máj 2025

okamzite si zrieste vlastny ucet a na ten si nechajte posielat prijem. on ma dovod preco to nechce ukazat... no toto bude dalsi pruser na konte co vytvoril

som_realistka
19. máj 2025

on si založí účet, aby si ty nedávala súhlas na spotrebák, ktorý by v prípade, že Tvoj manžel ho neplatí vymáhali od Teba. Dobre to má vymyslené chlapec.

earlgrey
19. máj 2025

Ďalšia...ktorá si na krk zavesila vadný kus

autor
19. máj 2025

No, on mi oponoval tým, že ja nie som spoludlžnik, kedže som nič nepodpisovala, čo je aj po právnej stránke pravda, ale stále je tam už taká nedôvera a neistota, čo sa ešte môže prevaliť.

autor
19. máj 2025
@earlgrey

Ďalšia...ktorá si na krk zavesila vadný kus

@earlgrey Vieš, nikdy nehovor nikdy. V živote sa udejú rôzne situácie pri ktorých sa ukáže, skutočný profil človeka.

koniarova
19. máj 2025

Veru spoludlžník si.

koniarova
19. máj 2025
@veronicka1901

A on ma pristup k tvojim financiam a tvojmu uctu?

@heminepa
@veronicka1901 dievčatá, aký jej účet? Aký jeho účet? BSM nič?

tilonka
19. máj 2025

Keby sa dostal do exekucie, dlh by sa mohol uspokojit aj zo spolocneho majetku (BSM), hoci nie si spoludlznik.

lucia147852
19. máj 2025

No spoludlžník si. Všetko patrí do BSM . Či príjmy, či úvery

beronsche
19. máj 2025

Bral úver, s ktorým by si nesúhlasila, ale povedal, že nie si spoludlznik a ty si mu na to skočila.. teraz je všetko ok.
Jediné, žeby nebolo, keďže aj dlhy patria do BSM a teda ak by došlo k najhoršiemu, platíš aj ty...
Má to chlapec dobre zorganizované.

mamutka
19. máj 2025

Akože nie si spoludlžník? V manželstve sú dlhy spoločne. Na účet ta nepustí, ale dlh platíš. To vyriešiš jedine s právnikom, alebo panvicou po hlave. Liatinovou.

mamutka
19. máj 2025

Inak toto je taky orgán, že sa s tým treba čo najskôr rozviesť. Toto nie je normálne. Môže ešte aj deťom hromadu dlhov narobiť do života

autor
19. máj 2025
@mamutka

Akože nie si spoludlžník? V manželstve sú dlhy spoločne. Na účet ta nepustí, ale dlh platíš. To vyriešiš jedine s právnikom, alebo panvicou po hlave. Liatinovou.

@mamutka Pokiaľ nie som žiadateľ úveru, tak dlh budú vymáhať od žiadateľa. Len keby sa s ním niečo stalo, tak automaticky splácam všetky podlžností.

koniarova
19. máj 2025

A žiadateľ akože z akých peňazí myslíš,že ten úver splatí? No zo spoločných predsa.

lucia147852
19. máj 2025

Ak prestane platiť, príde exekúcia môže sa uplatniť z bsm. Takže žiadne také, že len keby sa mu niečo stalo. Dokonca aj po rozvode si dlh delíte na polovicu. Chápeš, že v bsm je vsetko spoločne?

beronsche
19. máj 2025

Lenže tu sa bavíme o mužovi, ktorý už raz dlhy narobil a doplatila na to celá rodina.
O chlapovi, ktorý zatajuje svoje financie.
Takze obdivujem tvoju istotu, že to raz nezaplatis ty...

Vieš vôbec, na čo ten úver bral?

koniarova
19. máj 2025
@lucia147852

Ak prestane platiť, príde exekúcia môže sa uplatniť z bsm. Takže žiadne také, že len keby sa mu niečo stalo. Dokonca aj po rozvode si dlh delíte na polovicu. Chápeš, že v bsm je vsetko spoločne?

@lucia147852 nechápe.

autor
19. máj 2025
@mamutka

Inak toto je taky orgán, že sa s tým treba čo najskôr rozviesť. Toto nie je normálne. Môže ešte aj deťom hromadu dlhov narobiť do života

@mamutka Máme jedno štrnásťročne dieťa a sme čerství päťdesiatnici. Rozvod u mňa neprichádza do úvahy kedže mám príjem len z opatrovateľského, kedže opatrujem ztp ocina.

beronsche
19. máj 2025

Nuž, ťahas jednoznačne za kratší koniec..
Ani neviem, čo ti poradiť..
Len držím palce, aby si na to celé raz škaredo nedoplatila.
Toto si mala riešiť už dávno, takýto model fungovania..

Strana
z4