Manžel nechce tráviť čas s mojou rodinou
Neviem či sa sem idem vyrozprávať alebo si idem po radu :D
S manželom sme spolu 3 roky a zo začiatku bolo všetko ideálne. Mali sme skvelé vzťahy s našimi rodinami, obidvaja sme dosť rodinne založení a naše rodiny sú pre nás veľmi dôležité. Ja pochádzam z takej typickej veľkej dedinskej rodiny kde sa všetci máme radi ,vždy sa stretávame ,sme si všetci blízky a držíme pri sebe. Manželova rodina je síce malá , poznačená niekoľkými rozvodmi, hádkami atď.. ale snažia sa stále stretávať a majú sa radi len je to proste iné. Keď sme sa dali dokopy manžel si hneď zamiloval moju rodinu trávili sme u našich veľa času všetko bolo super. Takisto som ja trávila veľa času s jeho rodinou snažila som sa tam začleniť a myslím že všetko išlo super. V posledných mesiacoch sa veci úplne otočili. Mne začala liezť na nervy svokra nebudem tu rozpisovať dôvody...ale aj tak sa premáham a stretávame sa pravidelne aj 3x do týždňa, chodíme aj na výlety spolu aj bežne niekam posedieť, robím to kvôli manželovi chcem aby bol šťastný a nikdy by som ho neobrala o čas strávený s rodinou len kvôli tomu že mi vadia pripomienky jeho matky. Čo mi ale vadí že môj manžel vôbec nevie urobiť to isté pre mňa. Ako som už napísala so svokrou trávime času až až, v piatok večer ideme spolu na pizzu , v sobotu príde k nám na návštevu aj ju zoberieme na nákup a v nedeľu už musíme ísť k nej na návštevu kde pravidelne sedíme aj 4 hodiny...Na moju rodinu teda nieje čas... aj keď tam ideme manžel už po pol hodine ma ženie domov... už som ho aj niekoľkokrát upozornila na túto skutočnosť stále povedal že si to neuvedomil aže už sa to nestane ale stále sa to deje. Navrhla som mu teda že ja budem chodiť k našim sama ak sa mu nechce že mne to nevadí len proste chcem aj ja byť s rodinou. Tak povedal že je hlúpe aby som chodila sama veď sme manželia.. Mojej mame minulý rok zistili rakovinu a bojuje s ňou a na začiatku ma manžel uistil že budeme jej pomáhať ako sa dá že to zvládneme ale skutek akosi utek ... Nebaví ma byť toľko so svokrou ...chýba mi moja rodina a kvalitne strávený čas s ňou bez toho aby ma niekto ťahal domov..
čo si o tom myslíte? Prosím komentáre typu že či sa s mužom neviem porozprávať si nechajte pre seba vzhľadom na to že už som mu 3x povedala aký problém mám stále povedal že sa to zmení a ešte sa to nestalo..
Vzhľadom na to že o pár mesiacov budeme mať bábätko chcela by som to dať dokopy kým sa narodí lebo chcem aby malo rovnako blízky vzťah s mojou aj s manželovou rodinou..
@anonym_autor ja neviem teda, milujem moju mamu, otca, mala som rada aj svokru, ale určite by som s nimi netravila toľko času. By som sa z toho zcvokla. Véd vy ste už rodina s mužom, tak travte čas vy spolu, majte svoje aktivity. Mne by tieto návštevy vadili a sedieť u niekoho 4 hodiny každú nedeľu by ma piclo. A tvoja mamina potrebuje pomoc tak hlavne ty jej bud nápomocná.
na kieho oného tráviš so svokrou toľko času,keď ti lezie na nervy? Ja by som išla radšej za chorou matkou....vážne tomu nerozumiem,muž ti drží pištoľ pri hlave?
A to mate kolko rokov, ze ste vlastne nonstop bud s jednou alebo druhou mamou ? Ked ti tak vadí, zen ho od jeho mamy tiez po pol hodine, prípadne prestaň chodiť.
A to mate kolko rokov, ze ste vlastne nonstop bud s jednou alebo druhou mamou ? Ked ti tak vadí, zen ho od jeho mamy tiez po pol hodine, prípadne prestaň chodiť.
@anonym_4b92b9 prispôsobuje sa pre klud a pokoj v rodine, on to tak chce ..vybavene ..časty model spravania ..
@anonym_autor myslim si, ze ci v manzelstve alebo partnerstve by ste nemuseli byt na sebe nalepení ako pubertaci a obetovavat sa jeden druhemu. proste ty chces ist k mame, tak chod... on chce byt tri krat so svojou mamou tak nech je... teba to zjavne nebavi a obetujes sa... ja za mrhanie svojim casom povazujem, takuto intenzitu stretavania sa s kymkolvek... kedy si s manzelom a detmi sama? kedy si s manzelom a bez deti sama? ci zijete len pre vztahy v rodine? my mame pekne vztahy v rodine, ale zijeme si kazdy svoj zivot, cez jarne prazdniny ideme spolu s bratom , mamou, detmi na chatu a to nam okrem vianoc, narodenin a menin staci... ja zijem svoj zivot... a niekedy nemam cas ani naladu na ten svoj a nie svokru 3x do tyzdna... ale zase kazda to mame inak... v mojom pripade, ja sa nenutim a nenutim ani partnera do niecoho, co sam nechce...
@anonym_autor mna by zaujimalo kedy travite cas vy ako rodina, bez akychkolvek pribuznych. Lebo podla mna nemate vobec priestor byt len vy. Jeden vikend s jednymi, druhy s druhymi a potom 2 vikendy len vy sami. Nehovoriac o tom, ze za svojou rodinou moze chodit kazdy sam, nemusite chodit spolu. Preco ides k svokre, preco nejdes sama k vasim?
@anonym_autor za mňa celé zle, vy ste už nová rodina -venujte sa hlavne sebe, obidve strany návšteva raz začas/ oslava a pod./..... otázka - kedy máte čas na seba ?
@anonym_autor ja neviem teda, milujem moju mamu, otca, mala som rada aj svokru, ale určite by som s nimi netravila toľko času. By som sa z toho zcvokla. Véd vy ste už rodina s mužom, tak travte čas vy spolu, majte svoje aktivity. Mne by tieto návštevy vadili a sedieť u niekoho 4 hodiny každú nedeľu by ma piclo. A tvoja mamina potrebuje pomoc tak hlavne ty jej bud nápomocná.
@zdenka11081983 ona to pochopi o par mesiacov ked budu mat dieta.. budu radi ked sa uvidia raz do tyzdna. Najprv mesiac nebude chciet vidiet nikoho.. alebo uprednosti svoju mamku,lebo darmo. Vzdy ju uprednostni. A potom pridu nevyspate noci krmenie zuby choroby.. atd.. a blbe nevyziadane rady od jednych od druhych. Nie ze 3x ale 100x sa bude opakovat a aj tak si pojdu svoje. Ze uz nebude chciet mat s nikym nic. A bude stastna ze je doma so svojou rodinou sama a funguju si ako sa da ako mozu atd... to cas ich vycvici. Autorka neber to v zlom ale to je realita veeelmi vela mladych rodin. My sme tiez fungovali uplne inak s rodinami pred manzelstvom, po manzelstve bez deti a inak je to teraz s detmi.
Pre autorku: Za mna ste ich nanucili velmi velkemu standardu a este uvidis ako budu vystrajat ked pojdu na druhu kolaj a dieta na 1. Budes si vyberat priority.
Ked moji svokrovci isli na dovolenku pobyt atd.. co bolo tatk cca 8x za rok. Starali sme sa im o zvierata, vzdy som im upratala navarila. Prisli domov a mali postarane. A tak prislo dieta ja som bolo uplne mimo s rozrezanym bruchom a sama som nemala navarene a upratane. A dockali sme sa to ste nam nemohli aspon navarit? To nie je moja povinnost, ani manzelova, len si zvykli za 7 rokov a mimochodom nas o to ani nikdy nepoprosili. Manzel im objednal donasku tak to vyhodili do kosa na truc, lebo bezne chodia do restauracii. Od vtedy im servis nerobime ziadny..
Mne to pride absurdne, ze by mi muz kvazi zakazoval ist samej k rodicom, lebo sme manzelia. A? A dalsia vec, ze "musime" ist v nedelu ku svokre. Prekvapenie- nie, nemusite. Hlavne ked s nou budete v piatok a v sobotu tiez. To sa tam mozte rovno nastahovat.
vy sa bojite byt sami ? svokra nie je kamaratka aby si sa s nou stretavala 3* do tyzdna. pockaj ked porodis ta šlahne, bude kecat do vsetkeho.
To co ma tvoj chlap za reci ze len spolu chodit ? poviem muzovi idem k chorej mame a cau. Pridem ked budem doma.
nechcem kuvikat ale toto dlho nevydrzi. sestri prachy na to ked budes jednorodic.
@anonym_autor ja mám skôr pocit, že tvoj manžel chce tráviť čas prevažne so svojou mamičkou.
Otazka by mala zniet, preco nechce travit cas muz so mnou sam, ale vzdy sme aj s jeho matkou. Naozaj smutne, aby ste v piatok, v sobotu a aj v nedelu boli so svokrou. Mna osobne by porazilo, keby mam zit ako vy. Mate travit spolu cas vy dvaja ako rodina. On uz nie je maly chlapcek, aby bol kazdy den s mamickou. A jeden den v tyzdni ist k jednej rodine a dalsi tyzden jeden den k druhej rodine. A moze ist aj on sam a aj ty sama.
Rozveďte sa a každý trávte čas so svojou matkou. Tak budete šťastní obaja.
Rozveďte sa a každý trávte čas so svojou matkou. Tak budete šťastní obaja.
@anonym_1722f7 si trosku mimo, ale urcite je normalne sa venovat choremu cloveku na rakovinu. Nie potom zaklad temu a fnukat ze mama zomrela a ja som s nou bola naposledy pred pol rokom, ako to prekonat ??
Za mna je to vela streravat sa s rodinami oboch. Preco netravite viac casu spolu len vy dvaja a deti. Ved vy ste rodina a to je alfa a omega... ci musite byt 3 x do tyzdna na navsteve a je jedno ci vy tam alebo oni u vas... kde mate cas straveny spolu ked furt vyhladavate tu rodinu...
Poviem ti tajomstvo, nikam nemusíš chodiť keď nechceš, nepotrebuješ si od nikoho pýtať povolenie a ani nemusíš obskakovať okolo celej rodiny.
@anonym_autor piatok, sobota, nedeľa so svokrou? To nemyslíš vážne, to je prehnané. Ak si s mužom komunikovala, počúva, ale nedbá, tak sa na tvojom mieste zbalím a oznámim, že idem v sobotu za svojou rodinou. Keď chce ísť, nech ide, keď nechce, nech ide s mamou na nákupy.
Ale aj tak, budete mať dieťa, naučte sa tráviť čas vy dvaja spolu, nemusíte byť toľko nalepení na vašich pôvodných rodinách.
Vyznieva, akoby ste neboli autonómne osobnosti, celý voľný čas s primárnymi rodinami. Máte viac ako 20 rokov a prestrihnutú pupočnú šnúru?
@anonym_4b92b9 prispôsobuje sa pre klud a pokoj v rodine, on to tak chce ..vybavene ..časty model spravania ..
@sara07 asi takto presne by som to zhrnula..nemám rada hádky nebaví ma vkuse riešiť konflikty tak proste prikývnem a idem...ale na druhej strane je to aj kvôli manželovi pre jeho šťastie
@anonym_autor piatok, sobota, nedeľa so svokrou? To nemyslíš vážne, to je prehnané. Ak si s mužom komunikovala, počúva, ale nedbá, tak sa na tvojom mieste zbalím a oznámim, že idem v sobotu za svojou rodinou. Keď chce ísť, nech ide, keď nechce, nech ide s mamou na nákupy.
Ale aj tak, budete mať dieťa, naučte sa tráviť čas vy dvaja spolu, nemusíte byť toľko nalepení na vašich pôvodných rodinách.
@0silvia0 už som to aj párkrát tak spravila že som proste šla k našim bez neho ale stále potom mi dal pocítiť že proste teraz musíme ísť k jeho mame aspoň ešte na dlhšie lebo proste mu to musím vynahradiť...
pred dieťaťom sme to mali skoro podobne, len viac vyrovnane u oboch rodín, následne sa svokrovci rozviedli, tak tam už len raz za mesiac, niekedy ani to nie, k našim som s dieťaťom chodila počas rodičovskej aj sama a aj na niekoľko dní, dieťa malo zmenu, muž sa vyspal, teraz už chodí dieťa samé, zbalí sa v piatok, príde v nedeľu :D no ale podľa mňa tvojmu mužovi chýba pobyt doma a sám alebo teda s tebou, veď cez týždeň ste v práci, a celý víkend so svokrou, ani jeden si nemáte kedy vydýchnuť, obmedziť tieto násilné stretnutia so svokrou, keď chce nech ide on sám svojej mame sem-tam a vy svojej, veď nie ste zrastení. a keď budete mať dieťa, tak to už vôbec nebudete mať záujem tam tráviť každý víkend, alebo tam budete ešte viac.
@zdenka11081983 ona to pochopi o par mesiacov ked budu mat dieta.. budu radi ked sa uvidia raz do tyzdna. Najprv mesiac nebude chciet vidiet nikoho.. alebo uprednosti svoju mamku,lebo darmo. Vzdy ju uprednostni. A potom pridu nevyspate noci krmenie zuby choroby.. atd.. a blbe nevyziadane rady od jednych od druhych. Nie ze 3x ale 100x sa bude opakovat a aj tak si pojdu svoje. Ze uz nebude chciet mat s nikym nic. A bude stastna ze je doma so svojou rodinou sama a funguju si ako sa da ako mozu atd... to cas ich vycvici. Autorka neber to v zlom ale to je realita veeelmi vela mladych rodin. My sme tiez fungovali uplne inak s rodinami pred manzelstvom, po manzelstve bez deti a inak je to teraz s detmi.
Pre autorku: Za mna ste ich nanucili velmi velkemu standardu a este uvidis ako budu vystrajat ked pojdu na druhu kolaj a dieta na 1. Budes si vyberat priority.
Ked moji svokrovci isli na dovolenku pobyt atd.. co bolo tatk cca 8x za rok. Starali sme sa im o zvierata, vzdy som im upratala navarila. Prisli domov a mali postarane. A tak prislo dieta ja som bolo uplne mimo s rozrezanym bruchom a sama som nemala navarene a upratane. A dockali sme sa to ste nam nemohli aspon navarit? To nie je moja povinnost, ani manzelova, len si zvykli za 7 rokov a mimochodom nas o to ani nikdy nepoprosili. Manzel im objednal donasku tak to vyhodili do kosa na truc, lebo bezne chodia do restauracii. Od vtedy im servis nerobime ziadny..
@anonym_375a05 lenže u nás hrozí to že ked príde dieťa a prestaneme svokrovcov toľko navštevovať tak sa dotrepú oni k nám ...
@sara07 asi takto presne by som to zhrnula..nemám rada hádky nebaví ma vkuse riešiť konflikty tak proste prikývnem a idem...ale na druhej strane je to aj kvôli manželovi pre jeho šťastie
@anonym_autor pre JEHO šťastie? A KDE JE TVOJE ŠŤASTIE??? Ty si si ho postavila na piedestál...
vážne ti odporúčam navštíviť psychológa,ty nemáš k nemu normálny vzťah...a ani k sebe.
Za mna je to vela streravat sa s rodinami oboch. Preco netravite viac casu spolu len vy dvaja a deti. Ved vy ste rodina a to je alfa a omega... ci musite byt 3 x do tyzdna na navsteve a je jedno ci vy tam alebo oni u vas... kde mate cas straveny spolu ked furt vyhladavate tu rodinu...
@arek00 ja osobne nevyhľadávam ten čas s rodinou až tak stačí mi aj raz za týždeň na hodinku vypiť kávu s maminou... neviem prečo manžel má ten pocit že jeho mamu to urazí keď sa s ňou nebudeme toľko stretávať. Už je to teraz aj jeho chyba že ju naučil na tento "štandart" a nevieme nájsť cestu späť
@arek00 ja osobne nevyhľadávam ten čas s rodinou až tak stačí mi aj raz za týždeň na hodinku vypiť kávu s maminou... neviem prečo manžel má ten pocit že jeho mamu to urazí keď sa s ňou nebudeme toľko stretávať. Už je to teraz aj jeho chyba že ju naučil na tento "štandart" a nevieme nájsť cestu späť
@anonym_autor čoby ste nevedeli,len ty nechceš...lebo sa nechceš hádať a musíš upredňostňovať JEHO šťastie
@anonym_375a05 lenže u nás hrozí to že ked príde dieťa a prestaneme svokrovcov toľko navštevovať tak sa dotrepú oni k nám ...
@anonym_autor tu mas ✂️ a odstrihni manzelovu pupocnu snuru,zjavne to pri pôrode,zabudli spravit.
Za mna 1x za tyzden je az,az...Pri takej velkej rodine,je niekedy menej,viac.Prides na to casom...
Už vidím tie hádky keď sa dieťa narodí...žiaden čas vy ako rodina a budete vkuse u svokry...nastavte si tie pravidla ešte predtým,lebo to smeruje ku katastrofe 😒
dievca si pekne v rici, že jeho štastie 😀
si myslim že nakoniec nebude toto jediny problem co mate... keby ti dal sem tam poza uši by som sa necudovala
@anonym_autor 3 dni v tyzdni s jeho rodinou, tak to by sa patrilo byt rovnaky cas s tvojou rodinou… potom ale nechapem naco ste sa brali a odstahovali, lebo takto vas vztah vlastne neexistuje. A to ti tak medzi riadkami a mozno ani nie vedome naznacuje aj tvoj muz - 3 dni v tyzdni bol niekde mimo domu, tak sa mu ziada aj byt u seba doma a mat klud.
Obmedzte tie navstevy a zite v prvom rade vase manzelstvo.

s každou rodinou rovnaky čas spolu - striktne
a ak je mamina takto ako je na tom , je na mieste viac času travit s nou sama
si dospela nepotrebuješ na to povolenie
uprimne nerozumiem či máš mat povolenie aby si šla sama
je nejaké pravidlo na náštevy rodiny spoločne ? alebo zakaz iba ty ?
a on nechápe že tvoja mama je vážne chora a potrebuje ta ?