icon

Manžel nechce zdieľať financie

16. apr 2025

Ahojte. Chcem sa poradiť. S manželom sme si presli už všeličím. Rada by som počula názor iných. Od začiatku nášho vzťahu sú financie oddelené. Tzn. ja som vzdy platila drogeriu a stravu a on dom a vydavky energiu… vo vzahu sa stali zle veci , nežili sme spolu , znova sme sa dali do kopu a pod. Deti rastu. Problem vidim v tom, že sa neľubime. Sne spolu 20 rokov. On je vyslovene na peniaze. Co je jeho hrabe sebe. Nic navyse nekupi, nic neda. Stala sa taka vec kt. ma trapi. V dome sa nieco pokazilo, hodnota 600€, pred tyzdnom mi vykričal ci mu to ja preplatok alebo ako si to predstavujem, ze on to nepokazil. Islo o spotrebič, vykričal ze za to mozem ja a nech si to rozmyslím co urobim. Pretoze on nebude skodny. Nepokazila som to. Spotrebič ostal vonku a prsalo. Ked sme vyhadzovali na dvor veci na leto, povedal mi ze aj toto mam dat von. Tak som dala. Pol dna mi to vyhadzoval velmi hnusne na oci, ze za to mozem ja a on chce peniaze. … potom mi povedal ,,ked ho zrejme napadli,, ze dom je poistený, ze mame poistku. A zrazu bolo vsetko ok. Ja som chcela iba tolko ze takuto vec dokaze asi kazdy clovek vyriesit s kľudom.

Strana
z3
koniarova
16. apr 2025

Fuuu. Držím palce. Sama vieš, čo máš robiť. Ale keď ste už boli od seba a vrátila si sa, už to neurobíš. Celý život sa s ním budeš trápiť.

klementinka58
16. apr 2025

my mame oddelene peniaze, ale rokmi zarabam o dost viac ako manzel ale ideme stale na polovicu. prve roky manzelstva on nastavil tento system pol na pol lebo zarabal viac, no teraz je to naopak a stale pol na pol..takze ja by som v tom mala jasno, na polovicu. Inal strasne vela manzelstiev dlhorocnych uz nie je o laske aspon co poznam z okolia ludi ani jeden sa nelubi ....Aj v praci ked sme sa rozpravali s kolegynami tak detto je to o spoluziti viac menej

sweet20
16. apr 2025

Kazdy den rovnaka tema... kde na takych chlapov chodite

ivik4
16. apr 2025

Pre mna chlap nieje chlapom ked zije so zenou v style 50-50. Hanbila by som sa ako pes keby zena ma platit polovicu zo vsetkeho.Mrzi ma to aj za Teba

pralinka25
16. apr 2025

boze som ja ale vdacna za to ako to mame my. mame kazdy svoj ucet ale hospodarime s peniazmi spolu. nikdy v zivote som nepocula kolko kto platil kolko je kto komu dlzny a podobne chujoviny. peniaze su v manzelstve spolocne a tak to aj berieme.
nedokazala by som zit s clovekom s ktorym by som sa musela bit o kazde euro. mali sme uz rozne obdobia. boli casy ked som zarabala viac ja a aj casy kedy zarabal viac on. ale nikdy sme toto nemuseli riesit. neuveritelne obmedzujuce. ako dvaja cudzi ludia.

sasa1310
16. apr 2025

bože 20 rokov spolu, mali by ste mať spoločné plány, spoločné záujmy, spoločné financie. Ja ti ani nebudem radšej písať ako to my máme po 20 rokoch, lebo ti bude do plaču. Ale tiež máme každý svoj účet, ale veľakrát si posielame peniaze navzájom, aby sme mali obaja cca rovnako na sporiacich. Toto ste ako dvaja cudzí ľudia, ktorí spolu žijú a majú spoločné len tie deti, ktoré odídu ani sa nenazdáš

nynia
16. apr 2025

V com akoze chces poradit? 20rokov mate zavedeny system o ktorom vies tak ako co teraz zmenit to viete len vy dvaja, ze sa porozpravate ale taketo veci treba si dohodnut co sa tyka financii a necakanych vydavkov idealne pred svadou a este lepsie na zaciatku vztahu, pretoze ak s niekym nezdielam rozvnaky nazor na financie tak nebudem sa 20 rokov trapit v manzelstve s drgrosom a maniakom na peniaze ale len pre seba.

kristinka92
16. apr 2025

To ako máte poriesene financie za 20rokov už neviem čo zmeníš, ale ten vykričaný hlúpy spotrebič a to že ti to vykričal ako poslednej chudere…za mna by letel chlapec. Takto by sa niekto ku mne zachoval prvý a poslednykrat.

katulienocka999
16. apr 2025

Neviem si predstaviť žiť s takym drzglosom 😒 tvoj muž si uvedomuje co je moje je aj tvoje a opačne? Pri rozvode by všetko išlo pekne krásne na polovicu

jesenzima
16. apr 2025

Ak je to spotrebič, ktorý potrebujete, tak by ste sa mohli dohodnúť a kúpiť ho 50:50 ... Ak ho nepotrebujete, nekupuj sama nový. To, že vám zmokol, či čo, je chyba vás oboch, vedeli ste, že ho dávate von, jeden,či druhý na to mohol myslieť ....... To, že ti to vykričal a akým štýlom a ostatné správanie nekomentujem..to je dosť úbohé ..

simona1998
16. apr 2025

Ja nechápem prečo je vôbec manželom takýto chudák 😀.

hradnapani
16. apr 2025

ste manzelia, vsetky vase prijmy (okrem darov a dedicstiev) napriek oddelenym uctom su jednoducho spolocne - to je to bezpodielove spoluvlastnictvo. Tolko k teorii. V praxi zijes s hlupakom a po takom case nevidim velmi realne, ze sa to zasadne zmeni.

ukgirls
16. apr 2025

ved ked on plati dom a vydavky a ty stravu a kozmetiku tak si si dokazala aj ty dost usetrit nie? takze na startovne do zivota ak ho opustis mas ... a tiez pri rozvode je vsetko na polovicua nie ze jeho a tvoje ... ak to nemate niekde tajne ulozene-otazne je ci ho chces opustit a zit sama alebo mu to nadalej trpiet

vroni
16. apr 2025

Žiješ s hysterickym idiotom, nelubite sa, nehospodárte spolu, po 20 rokoch asi nebudete mať doma dve batoľatá, načo ti je taký chlap? Bez mám doma muza, čo najprv vrieska a potom rozmýšľa. Ale vrieska na vec/situáciu a nie na mňa (čiže by dostal vynadany asi najprv spotrebič a potom by to schytalo počasie. Poistku by som riešila ja 🤣) Keby sa v pomateni zmyslov chcel pustiť do mna, skončil by rovnako mokrý (z kybla vody, čo by som vyliala na jeho plesinu) a pokazený ako chudák spotrebič. (Okrem zriedkavých záchvatov vrieskania na spotrebiče, nabytok, počasie a situáciu na ceste je to inak nesmierne láskavý a veľkorysý muž a lubime sa aj po vyše 20 rokoch. Len jeho temperament občas "zaclouma jeho majestatem")

zonjushe
16. apr 2025

Ja stale hovorim - lakomec je ten najvacsi red flag pre mna. Jasne, su aj ine typy muzov, kt. ma odpudzuju, ale pribehy o lakomcoch ma vzdy dvihnu zo stolicky. Zeny ako dokazete s takym niecim existovat. A este 20 rokov. Bleeee

doriiis
16. apr 2025

A to ti 20 rokov nevadí,že žiješ s debilom?

michaela329
16. apr 2025

Neľúbiš ho, už si dávno mala byť od neho. Život máš len jeden - daj si šancu žiť ho pekne 🤞

nikpa
16. apr 2025

Môj názor je, že ste spolu už dávno nemali byť.

gov
Odpoveď bola odstránená
sweet20
16. apr 2025

@gov a najlepsie , ze vzdy si to vsimnu po x rokoch , aj ked bol muz vzdy rovnaky... 😀 stale to iste dookola.. ale je jasne, ze keby sa nepridavali kazdy den rovnake diskusie, tak denne by tu bola jedna a tak je ich 10 ale rovnakych

gov
Odpoveď bola odstránená
sweet20
16. apr 2025

@gov to si vystihol vetu "laska je slepa" + ruzove okuliare

veselo_neveselo
16. apr 2025

Odid od neho. Toto potrebujes po zvysok zivota?
Akoze deti - nedeti, spoluzitie, cokolvek, NIC nestojj za to prezit svoj jeden jediny zivot v takej mizerii. NIC.
Deti nebudu stastnejsie ked budu v tomto vyrastat.

martinka13
17. apr 2025

Neviem si predstaviť, ako ste fungovali, keď si bola na materskej a rodičaku. Teda jedine, ak si mala dodatočný príjem. Ja si takéto manželstvo neviem predstaviť. Ako by sme potom riešili spoločné investície do nehnuteľností, sporenia deťom, nákup dovoleniek a podobne. Sme rodina, všetko ide na jeden účet a potom riešime ako a kam sa to rozdelí . Tvoj manžel je zvláštny druh.

user62056819
Odpoveď bola odstránená
vroni
17. apr 2025

@user62056819, jasné. Úplne spravodlivé. Kým žena zarába 500 a chlap 2000, žena ťahá deti a domácnosť a platí polovicu nákladov. Dovtedy je to spravodlivé. V okamihu, keď začne chcieť deliť aj robotu a starostlivosť o deti, prípadne zarábať viac než riaditeľ vesmíru, začne chlap kvicat ako podrezane prasa, aký je svet nespravodlivý. A vždy nájde dosť sliepkok, ktoré mu budú pritakavat, aký je on vlastne chudák. Platiť veci na polovicu je idiotstvo a nie spravodlivosť.

zuzanockamt
17. apr 2025

@vroni Sú páry, kde je príjem viac menej vyrovnaný. Nikto nemusí kvičať.

vroni
17. apr 2025

@zuzanockamt, ale o tom nie je diskusia. Jasne, že sú aj páry, ktoré podobne zarábajú a platí každý dajú dohodnutú svoju časť a tie časti sú plus mínus rovnaké. Aj si vedia pricetne podeliť starostlivosť o domácnosť a deti. Ale dovolím si zapochybovať, že riesia kúpu nového spotrebiča obviňovanie.partnera a hysterickym záchvatom. Alebo že riešia na polovičku aj city - každý len pre seba.

zuzanockamt
17. apr 2025

@vroni Prístup autorkinho manžela nie je správny, to je jasné. Ale systém 50:50 je spravodlivý a v poriadku.

ukgirls
17. apr 2025

@zuzanockamt 50:50 je spravny v pripade ze aj domacnost a deti idu 50:50 ..co v 80% minimalne tak nieje

Strana
z3