icon

Manžel sa mi vyhrážal fackou: Čo robiť?

Dnes o 14:32

Ahojte, asi sa potrebujem len vypísať.. môj manžel bol pre mňa doteraz ten najlepší človek na svete. Poznáme sa 20 rokov, vždy bol dobrý, každému pomáhal, aj mne vždy a veľmi. Cítila som sa pri ňom vždy v bezpečí. Prešli sme si všeličím. Nikdy neprejavoval známky násilia. V ťažkých chvíľach mi bol najväčšou oporou. Ked sa nám narodilo bábätko bol pri nás, veľmi mi pomáhal. Bez neho by som tie začiatky ťažko zvládla. Lenže s narodením bábätka prišli aj častejšie hádky. Dnes, keď prišiel z nemocnice, bol u lekára, a ešte potom bol aj v supermarkete na nákup, tak išiel brať naše pol ročné bábätko do rúk. Povedala som mu, nech si najprv umyje ruky a on že netreba. Veľakrát som ho musela ak to tak mám povedať, napomínať, aby si umyl ruky keď príde zvonku. Takže mu hovorím nech si umyje ruky a on najprv, že netreba a ja že treba keď si bol medzi chorými ľuďmi a ešte aj v obchode. Tak si ich šiel umyť no ale nezdalo sa mi že si dal mydlo (v minulosti sa stalo že ma chcel oblafnúť a proste si tie ruky len opláchol) tak mu hovorím, že aj mydlom. A on na to že keď neprestanem dá mi facku a že si zaslúžim facky. Že bol kľudný ale normálne som ho naštvala. Ostala som v šoku a opýtala sa ho či to myslí vážne. Že či vážne keď neprestanem mi dá facku a on že to nepovedal a ja že áno. Na to povedal, že mu to asi ušlo. Potom po možno 20 minútach prišiel za mnou a opýtal sa ma, či s ním nebudem rozprávat’, že nemám byť prečo urazená a ja na to, že či naozaj si myslí, že za to čo mi povedal nemôžem byť urazená a on že nie. A s vážnou tvárou mi rovno do očí povedal “ak ešte raz na mna budeš zjapať, dám ti facku. Dal som ti už niekedy facku?” Povedze mi prosím, či preháňam, že sa ma to tak dotklo a cítim sa akoby to bol iný človek alebo je to varovný znak. Som smutná, sklamaná a popravde vôbec neviem, či to myslel vážne alebo nie. Ale naozaj si neviem predstaviť žiť s človekom, ktorý sa mi vyhráža, že mi dá facku ak budem “zjapať” čo sa podľa mňa ani nestalo. Mám proste iný prejav, som hlučnejšia a temperamentnejšia ako on. Aj tak si stojím za tým, že som nekričala. On mi ale často hovorí (odkedy som porodila) že hysterčím atď. Neviem čo si o tom celom myslieť. Ďakujem každému aspoň za prečítanie, nemám sa komu zdôveriť..

Strana
z3
patrike
Dnes o 14:35

Poznate sa 20 rokov a mate prve polrocne dieta ? To casovo vychadza ako ?

thereisabear
Dnes o 14:37

Ak by si neumyl ruky po príchode domov, tak by som tiež bola hlučná. Fuj.

anonym_c57ff4
Dnes o 14:37

A prečo po ňom ziapeš? Mňa by to tiež naštvalo, len ja by som to na jeho mieste neriešila fyzickým násilím, ale jednoducho by som od takej ženy odišla.

anonym_c57ff4
Dnes o 14:39

Kebyže mu slušne povieš, nech si ide umyť ruky, tak by sa ti určite nevyhrážal fackou.

autor
Dnes o 14:40
@patrike

Poznate sa 20 rokov a mate prve polrocne dieta ? To casovo vychadza ako ?

@patrike že sa poznáme od 15tich a máme 35. Úplne normálne.

anonym_350505
Dnes o 14:42

Stavím sa, že ho ako malého chlapca napominas niekoľkokrát denne a denno denne.
Prestaň sa k nemu správať jak k nesvojprávnemu a uber plyn.Clovek má len jedny nervy a tvoj muž ti jasne dáva najavo,že mu na ne riadne lezies.
Nezabudni mať kvôli tejto blbosti teraz tichú domácnosť a odopierať sex.Tym nasadis korunu celemu tomuto zbytočnému konfliktu

patrike
Dnes o 14:43
@anonym_autor

@anonym_autor Normalne urcite nie a ako vidis, darmo sa poznate od puberty, ked dieta odkrylo nasilne povahove crty manzela. Na tvojim mieste sa chystam na rozvod, bude len horsie.

autor
Dnes o 14:43
@anonym_c57ff4

A prečo po ňom ziapeš? Mňa by to tiež naštvalo, len ja by som to na jeho mieste neriešila fyzickým násilím, ale jednoducho by som od takej ženy odišla.

@anonym_c57ff4 ja si nemyslím, že som zjapala. Bola som nahnevaná, že ide brať naše dieťa do rúk, ktorými chytil asi tak 10 kľučiek v nemocnici a bytovke kým prišiel domov, nákupný vozík atď. Tak som možno ráznejšie povedala že umy si ruky. To sa nestalo prvýkrát, že si ich neumyl a šiel chytať všetko možné, takže asi preto moja reakcia nebola že zlatíčko prosím, budeš taký dobrý, a urobíš základnú vec po príchode domov k malému dieťaťu a umyješ si ruky?

anonym_825a46
Dnes o 14:46

Možno by som pri chystani jedla pre neho poškriabala prdel a pokračovala v priprave.Neverim, že by sa nepohorsoval a možno by aj pochopil, že ruky je potrebné umývať

autor
Dnes o 14:49
@anonym_c57ff4

Kebyže mu slušne povieš, nech si ide umyť ruky, tak by sa ti určite nevyhrážal fackou.

@anonym_c57ff4 a čo nie je slušné na umy si najprv ruky? To je naozaj dôvod na to aby mi s vážnou tvárou povedal, že mi dá facku a že si zaslúžim facky? Fakt sa to snažím pochopiť, či to je naozaj tak, že ak sa mu nepáčil štýl akým som to povedala tak môže svojej žene povedať že ak neprestanem tak mi strelí. Možno to tak naozaj je a ja som len žila v predstave že toto muž svojej žene nepovie ani kedy po ňom naozaj vrieskala.

anonym_24b16a
Dnes o 14:50

Fuha ja sa poznam, mne keby toto povedal, ze mi da facku, tak v tej sekunde stojim pred nim a hovorim mu "tak mi daj facku, daj mi! Alebo mas len plnu hubu reci? Je toto podla teba normalne co mi hovoris? Od teraz sa budeme fackovat?".. velmi by ma tym nasral

anonym_e0b365
Dnes o 14:50

@anonym_autor Pretiekol pohár jeho trpezlivosti, stará sa, pomáha ti, nakupuje a ty ho ešte komanduješ

ivik4
Dnes o 14:57

Ja si myslim ze neslo len o tuto konkretnu situaciu ale hromadi sa to v nom. Je mozne ze ho komandujes ako soplave decko pravidelne. A to som pritom v tomto pripade rovnaka, tiez vsetkych posielam od doktora rovno umyt ruky aby nahodou nezabudli .
Uz ma toho asi dost

hsara99
Dnes o 14:59
@anonym_24b16a

Fuha ja sa poznam, mne keby toto povedal, ze mi da facku, tak v tej sekunde stojim pred nim a hovorim mu "tak mi daj facku, daj mi! Alebo mas len plnu hubu reci? Je toto podla teba normalne co mi hovoris? Od teraz sa budeme fackovat?".. velmi by ma tym nasral

@anonym_24b16a tak toto mi tiež nepríde normálne… ani to vyzhrazanie fackou, ale ani tvoja potencionálna reakcia

anonym_a65b7a
Dnes o 15:01
@anonym_autor

@anonym_autor To sú tie lásky ešte zo strednej školy, vačšinou vzťahy o ničom do budúcna. Tu máš následok...

domkakvet
Dnes o 15:06

@anonym_autor vzdy si umyjem ruky, ked pridem z von, ale ak by som to neurobila, tak by mi to vadilo, ak by ma niekto takto napomynal, keby si ty von a v nemocnici a neviem kde, aj s tym dietatom a potrebovala by si ho chytit, lebo by napriklad zacalo revat, tak asi tiez by si nesla najskor niekde umyvat ruky, okrem toho z tvojho pisania mi pride, ze to cele prehanas ohladom tvojho dietata, ktore je aj jeho, ale samozrejme ta nema co fackat, najlepsie ked sa o tom v klude porozpravate,lebo obaja ste na vine.

belllinka
Dnes o 15:09
@domkakvet

@anonym_autor vzdy si umyjem ruky, ked pridem z von, ale ak by som to neurobila, tak by mi to vadilo, ak by ma niekto takto napomynal, keby si ty von a v nemocnici a neviem kde, aj s tym dietatom a potrebovala by si ho chytit, lebo by napriklad zacalo revat, tak asi tiez by si nesla najskor niekde umyvat ruky, okrem toho z tvojho pisania mi pride, ze to cele prehanas ohladom tvojho dietata, ktore je aj jeho, ale samozrejme ta nema co fackat, najlepsie ked sa o tom v klude porozpravate,lebo obaja ste na vine.

@domkakvet super výraz, “keď prídem z von” 🤦‍♀️😅

domkakvet
Dnes o 15:13
@belllinka

@domkakvet super výraz, “keď prídem z von” 🤦‍♀️😅

@belllinka tak neviem v mojom okoli to pouziva vela ludi a casto, je to lahsie ako menovat z prace, z nakupov atd.

anonym_ed3bba
Dnes o 15:15

Za mňa je to cez čiaru , akokoľvek pretečie pohár, tak predsa sa normálny , príčetný človek nebude vyhrážať fackou svojej žene . Aspoň sa ukázal ako reaguje, keď nie je všetko ako si pán predstavuje. To aj v robote, keď pretečie pohár, tak sa bude kolegovi, alebo nadriadenému vyhrážať fackou? Ešte by som podotkla , on nepomáha , on sa podieľa na výchove a chode domácnosti. Je to hlupák a buď všímavá , keď to začne eskalovať, aby si mala náhradný plán . Mne by to môj muž nikdy, nikdy nepovedal a to viem byt teda v niektorých situáciách nepríjemná. Držím ti palce .

anonym_33cbd2
Dnes o 15:19

A doteraz si ruky umyval? Vsak za tych 20 rokov si si to musela vsimnut. A uprimne, neverim tomu, ze doteraz bol vyzenovany flegmatik a zrazu ma reci o fackach. Fakt neverim.

belllinka
Dnes o 15:22
@domkakvet

@belllinka tak neviem v mojom okoli to pouziva vela ludi a casto, je to lahsie ako menovat z prace, z nakupov atd.

@domkakvet nejde o konkrétne pomenovanie, že odkiaľ, ide o ten nespisovný výraz, ako komicky znie

anonym_edd2d6
Dnes o 15:22

@anonym_autor dieťa preverí každý vzťah aj ten "dokonalý 20 ročný". A možno ten ešte viac, lebo bol zvyknutý na istý stereotyp atď. Tiež som toho názoru, že toto sa v ňom zbieralo už dlhšie obdobie, typujem od kedy je na svete dieťa. Vo všeobecnosti muži nemajú radi , keď ich niekto diriguje. Chápem potrebu umyť si ruky, ale on to môže vnímať, tak že kvôli dieťaťu ho zrazu sekíruješ, lebo si dieťa naviazaná viac ako na neho. Stráca tvoju pozornosť a záujem. On si to možno ani neuvedomuje, ale koná podvedome. Čo sa týka "facky" ohromne naštrbil tvoju dôveru a pocit bezpečia. Toto bude mať ešte pokračovanie, ak si to v kľude nepoviete čo je skutočne za tým.

anonym_56bd82
Dnes o 15:24
@anonym_ed3bba

Za mňa je to cez čiaru , akokoľvek pretečie pohár, tak predsa sa normálny , príčetný človek nebude vyhrážať fackou svojej žene . Aspoň sa ukázal ako reaguje, keď nie je všetko ako si pán predstavuje. To aj v robote, keď pretečie pohár, tak sa bude kolegovi, alebo nadriadenému vyhrážať fackou? Ešte by som podotkla , on nepomáha , on sa podieľa na výchove a chode domácnosti. Je to hlupák a buď všímavá , keď to začne eskalovať, aby si mala náhradný plán . Mne by to môj muž nikdy, nikdy nepovedal a to viem byt teda v niektorých situáciách nepríjemná. Držím ti palce .

@anonym_ed3bba konečne čítam normálny triezvy komentár

anonym_33cbd2
Dnes o 15:25
@anonym_a65b7a

@anonym_autor To sú tie lásky ešte zo strednej školy, vačšinou vzťahy o ničom do budúcna. Tu máš následok...

@anonym_a65b7a Good point.

anonym_56bd82
Dnes o 15:25
@anonym_edd2d6

@anonym_autor dieťa preverí každý vzťah aj ten "dokonalý 20 ročný". A možno ten ešte viac, lebo bol zvyknutý na istý stereotyp atď. Tiež som toho názoru, že toto sa v ňom zbieralo už dlhšie obdobie, typujem od kedy je na svete dieťa. Vo všeobecnosti muži nemajú radi , keď ich niekto diriguje. Chápem potrebu umyť si ruky, ale on to môže vnímať, tak že kvôli dieťaťu ho zrazu sekíruješ, lebo si dieťa naviazaná viac ako na neho. Stráca tvoju pozornosť a záujem. On si to možno ani neuvedomuje, ale koná podvedome. Čo sa týka "facky" ohromne naštrbil tvoju dôveru a pocit bezpečia. Toto bude mať ešte pokračovanie, ak si to v kľude nepoviete čo je skutočne za tým.

@anonym_edd2d6 a kto by ich dirigoval keby sa chovali normálne ? Je úplne automaticke od dr si umyť ruky aj bez bábätka v domácnosti...
A kto to nevie nech sa nesťažuje že je komandovany no

anonym_56bd82
Dnes o 15:28

@anonym_autor v prvom rade milá autorka, je normálne že si ho napomenula. Ja som taká istá a v druhom rade ani oblúkom nie je ok , čo ti povedal , nech ma akýkoľvek dôvod. Porozprávajte sa , ale moja dôvera by sa naštrbila už asi navždy.

petracandle

Dať facku je neodpusiteľné. Ale "vyhrážať sa" ako on tebe? No, bude to znieť hnusne ale už z toho ako si to napísala som si to o tej facke pomyslela aj ja 😃

nenávidím hysterky, ktoré majú potreby peskovať dospelých ľudí ako malé deti. Chápem, že pretiekol jeho pohár trpezlivosti lebo už len zo spôsobu komunikácie si evidentne čivava.
Ale inak to neumytie rúk by nasralo aj mňa

anonym_56bd82
@anonym_c57ff4

@anonym_c57ff4 tak to má byť automatika nie ? A keď nie je žiaľ , treba mu to už povedať ako debilovi s prepáčením.

anonym_382d72
Dnes o 15:30

Svojho muža viem niekedy vytočiť riadne. Príde za mnou a miesto facky ma na to líce pobozká. Nie, vyhrážanie sa fackou nie je v poriadku. Nie, kibicovať a buzerovať ho ako malého tiež nie je v poriadku.

autor
Dnes o 15:31
@anonym_33cbd2

A doteraz si ruky umyval? Vsak za tych 20 rokov si si to musela vsimnut. A uprimne, neverim tomu, ze doteraz bol vyzenovany flegmatik a zrazu ma reci o fackach. Fakt neverim.

@anonym_33cbd2 odkedy sa poznáme a začal k nám chodiť domov, tak som ho to ja “naučila”. U nich doma sa to nerobí, oni si proste ruky po príchode z vonku neumývajú. Ja som na nieco také nebola zvyknutá a odkedy aj spolu býavme tak si ruky začal umývať, ale niekedy príde domov a neumyje si ich. Vždy som sa mu snažila pekne povedať, či by mohol, lebo doma máme čisto, a vonku kadečo kadekto pochytá a podľa mňa je to základ hygieny. A nakoniec si ich vždy umyl. Teraz ma to naštvalo viac kvoli bábu.

Strana
z3