Manžel sa mi vyhrážal fackou: Čo robiť?
Ahojte, asi sa potrebujem len vypísať.. môj manžel bol pre mňa doteraz ten najlepší človek na svete. Poznáme sa 20 rokov, vždy bol dobrý, každému pomáhal, aj mne vždy a veľmi. Cítila som sa pri ňom vždy v bezpečí. Prešli sme si všeličím. Nikdy neprejavoval známky násilia. V ťažkých chvíľach mi bol najväčšou oporou. Ked sa nám narodilo bábätko bol pri nás, veľmi mi pomáhal. Bez neho by som tie začiatky ťažko zvládla. Lenže s narodením bábätka prišli aj častejšie hádky. Dnes, keď prišiel z nemocnice, bol u lekára, a ešte potom bol aj v supermarkete na nákup, tak išiel brať naše pol ročné bábätko do rúk. Povedala som mu, nech si najprv umyje ruky a on že netreba. Veľakrát som ho musela ak to tak mám povedať, napomínať, aby si umyl ruky keď príde zvonku. Takže mu hovorím nech si umyje ruky a on najprv, že netreba a ja že treba keď si bol medzi chorými ľuďmi a ešte aj v obchode. Tak si ich šiel umyť no ale nezdalo sa mi že si dal mydlo (v minulosti sa stalo že ma chcel oblafnúť a proste si tie ruky len opláchol) tak mu hovorím, že aj mydlom. A on na to že keď neprestanem dá mi facku a že si zaslúžim facky. Že bol kľudný ale normálne som ho naštvala. Ostala som v šoku a opýtala sa ho či to myslí vážne. Že či vážne keď neprestanem mi dá facku a on že to nepovedal a ja že áno. Na to povedal, že mu to asi ušlo. Potom po možno 20 minútach prišiel za mnou a opýtal sa ma, či s ním nebudem rozprávat’, že nemám byť prečo urazená a ja na to, že či naozaj si myslí, že za to čo mi povedal nemôžem byť urazená a on že nie. A s vážnou tvárou mi rovno do očí povedal “ak ešte raz na mna budeš zjapať, dám ti facku. Dal som ti už niekedy facku?” Povedze mi prosím, či preháňam, že sa ma to tak dotklo a cítim sa akoby to bol iný človek alebo je to varovný znak. Som smutná, sklamaná a popravde vôbec neviem, či to myslel vážne alebo nie. Ale naozaj si neviem predstaviť žiť s človekom, ktorý sa mi vyhráža, že mi dá facku ak budem “zjapať” čo sa podľa mňa ani nestalo. Mám proste iný prejav, som hlučnejšia a temperamentnejšia ako on. Aj tak si stojím za tým, že som nekričala. On mi ale často hovorí (odkedy som porodila) že hysterčím atď. Neviem čo si o tom celom myslieť. Ďakujem každému aspoň za prečítanie, nemám sa komu zdôveriť..
@michaela329 inú odpoveď som nečakala, neprecenujem ľudí 🙂
@misiak7777 nie, Ty ľudí rovno fackuješ. Veď si zaslúžia, lebo sa nesprávajú podľa Tvojich predstáv. Autorkin manžel sa zatiaľ len vyhráža svojej žene - matke jeho dieťaťa, ale keď jej jednu - samozrejme zaslúžene, struhne, to už len bude pre Teba a podobné typy sympaťák. Nádherné zmýšľanie.
@anonym_autor nuž, čo si si vybrala, to máš. Nehygienicke agresívne tupelo. Au.
@dadis Tu vsak ide o opakovane upozornovanie na absolutne banalnu vec, akou je umyvanie ruk po prichode do vlastnej domacnosti, kde sa spravas inak ako v obchode. V obchode nejes, neobchytkavas veci dennej potreby, pribory, pohare. Plus bol u lekara. Bez ohladu na to, ci ide o dieta alebo nie, je to uplny zaklad. Bol na to upozornovany opakovane, cize vie, ze to zene vadi, a napriek tomu to ignoruje. Toto do vztahu proste nepatri.
@mandzula Ale on nie je decko, pochop to. Ja som v zivote nikoho dospeleho na umytie ruk neupozornila. Ty v ktorom vesmire zijes, ze mas pocit, ze dospeli ludia sa maju kontrolovat, sekirovat a pod. Ak jej nie je dost dobre, z akej rodiny pochadza, nemala si ho brat, mala si vziat muza s rovnakym set-upom a nie mu cely zivot zneprijemnovat.
@misiak7777 nie, Ty ľudí rovno fackuješ. Veď si zaslúžia, lebo sa nesprávajú podľa Tvojich predstáv. Autorkin manžel sa zatiaľ len vyhráža svojej žene - matke jeho dieťaťa, ale keď jej jednu - samozrejme zaslúžene, struhne, to už len bude pre Teba a podobné typy sympaťák. Nádherné zmýšľanie.
@michaela329 okej, opíšem situáciu kedy som strelila žene facku. Suseda sa presne opisuje ako autorka - ona len má "hlasný prejav a je temperamentná". Vyletela na mňa jej typickým zvýšeným hlasom že môj pes obcikáva vonku kvetináče. Pokojným hlasom som sa jej snažila vysvetliť, že môj isto nie, lebo je to fenka a nohu nezdvíha 🙂 naďalej po mne hucala takým štýlom až mi do tváre prskali jej sliny, zakaždým mi zatarasila cestu , keď som ju chcela obísť alebo ustúpiť. Dva krát som ju upozornila, nech ma necha odísť. Tretí krát som jej strelila. Nikto keď reagujem pokojne a chcem odchodom ukončiť konflikt so mnou takto nebude zaobchádzať 😉
@anonym_autor niečo ho štve tak vybuchol... Skús sa sním porozprávať. Poznáš ho. Vieš čo na neho zaberá. Buď úprimná. Možno trávite spolu málo času. Možno ti fakt nechcel toto povedať. Časom zistíš. Všetko je o komunikácii. Možno ho fakt stále upozorňuješ,ale to musíš vedieť ty sama. Nechaj tomu čas.
@michaela329 okej, opíšem situáciu kedy som strelila žene facku. Suseda sa presne opisuje ako autorka - ona len má "hlasný prejav a je temperamentná". Vyletela na mňa jej typickým zvýšeným hlasom že môj pes obcikáva vonku kvetináče. Pokojným hlasom som sa jej snažila vysvetliť, že môj isto nie, lebo je to fenka a nohu nezdvíha 🙂 naďalej po mne hucala takým štýlom až mi do tváre prskali jej sliny, zakaždým mi zatarasila cestu , keď som ju chcela obísť alebo ustúpiť. Dva krát som ju upozornila, nech ma necha odísť. Tretí krát som jej strelila. Nikto keď reagujem pokojne a chcem odchodom ukončiť konflikt so mnou takto nebude zaobchádzať 😉
@misiak7777 veď pokojne si ďalej ospravedlňuj svoje správanie a aj správanie toho manžela. Mňa to napríklad nezaujíma, ja jednoducho viem, že násilie do normálnej a slušnej spoločnosti nepatrí a nepatrí do vzťahu muž a žena. Keď Tvoj muž bude fackami vyhrážať Tebe, Ty to budeš svojim deťom vysvetľovať, že si si to zaslúžila - nie mne. Ja mám jasno.
A mimochodom - ja som agresívnu zakaznicku z predajne vyviedla bez jediného dotyku - asi sa to dá aj inak.
@misiak7777 veď pokojne si ďalej ospravedlňuj svoje správanie a aj správanie toho manžela. Mňa to napríklad nezaujíma, ja jednoducho viem, že násilie do normálnej a slušnej spoločnosti nepatrí a nepatrí do vzťahu muž a žena. Keď Tvoj muž bude fackami vyhrážať Tebe, Ty to budeš svojim deťom vysvetľovať, že si si to zaslúžila - nie mne. Ja mám jasno.
A mimochodom - ja som agresívnu zakaznicku z predajne vyviedla bez jediného dotyku - asi sa to dá aj inak.
@michaela329 no moja ty buď z tej kategórie ako tá suseda alebo necháš zo seba robiť fackovacieho panáka 😅 za nasilie raras aj neverbálnu konfrontáciu? 🙂 Mne sa muž fackami nevyhraza, trošku si sa zamotala 😉
Ale vieš čo? Ty budeš kategória slovný agresor, čo si myslí že môže po niekom ziapat
@mandzula Ale on nie je decko, pochop to. Ja som v zivote nikoho dospeleho na umytie ruk neupozornila. Ty v ktorom vesmire zijes, ze mas pocit, ze dospeli ludia sa maju kontrolovat, sekirovat a pod. Ak jej nie je dost dobre, z akej rodiny pochadza, nemala si ho brat, mala si vziat muza s rovnakym set-upom a nie mu cely zivot zneprijemnovat.
@dadis Nastastie zijem vo vesmire, kde je umyvanie ruk standardom a nikto sa mi nevyhraza fackou, ked od neho nieco vyzadujem. A, ano, neraz sme si s manzelom povedali, co nam na sebe vadi, no kedze mame rozum, vieme, ze si nebudeme robit napriek.
@dadis Nastastie zijem vo vesmire, kde je umyvanie ruk standardom a nikto sa mi nevyhraza fackou, ked od neho nieco vyzadujem. A, ano, neraz sme si s manzelom povedali, co nam na sebe vadi, no kedze mame rozum, vieme, ze si nebudeme robit napriek.
@mandzula tak ten muž musel byt nechutak aj predtým ako si ho vzala.
@mandzula ja normalne neverím tomu ze sa táto diskusia prakticky zvrhla na ospravedlňovanie dospelého chlapa ktorý jak malé zasrate decko ešte klame ze si umýva ruky mydlom. Wow 🤯 nikdy nebude dobre, kým budú tieto pick me ženy existovať. Prisaham keby im chlapi nasrali na hlavu, doslova, tak sa im ešte poďakuju.
@chocolatebox Je to v style "ked muz udrie zenu, akoby pole pooral". Akurat niektore zabudli, ze storocie je uz ine.
Ona teraz pekne sklapne, lebo sa bude bat, ze svoju vyhrazku naplni, ak od neho, nedajboze, bude chciet nadstandard v podobe umytia si ruk.
@mandzula Presne, aj ja v takom vesmire zijem. Preto to pisem.. niekoho neustale dirigovat je za mna rovnako toxicke ako sa vyhrazat fackou.
@michaela329 no moja ty buď z tej kategórie ako tá suseda alebo necháš zo seba robiť fackovacieho panáka 😅 za nasilie raras aj neverbálnu konfrontáciu? 🙂 Mne sa muž fackami nevyhraza, trošku si sa zamotala 😉
Ale vieš čo? Ty budeš kategória slovný agresor, čo si myslí že môže po niekom ziapat
@misiak7777 haha už vám dochádzajú argumenty lebo vás michaela do vačku strčila
@mandzula Presne, aj ja v takom vesmire zijem. Preto to pisem.. niekoho neustale dirigovat je za mna rovnako toxicke ako sa vyhrazat fackou.
@dadis aj ste si odmysleli kto koho diriguje a pozreli sa na možné ublíženie zdravia vlastnému dieťaťu???? Tak to ma pravdu ona či on ? Na čom záleží najviac ? Na nechutnom dospelom decku podľa vás 🫠🫠🫠🫠🫠

@misiak7777 Nie, nema klamat a ako kazdy pricetny clovek si umyt ruky, ked pride domov. Pre mnohych bezna vec, pre prasata nadstandard.
@mandzula ja normalne neverím tomu ze sa táto diskusia prakticky zvrhla na ospravedlňovanie dospelého chlapa ktorý jak malé zasrate decko ešte klame ze si umýva ruky mydlom. Wow 🤯 nikdy nebude dobre, kým budú tieto pick me ženy existovať. Prisaham keby im chlapi nasrali na hlavu, doslova, tak sa im ešte poďakuju.