icon

Manžel si píše s kolegyňou. Ako sa s tým vyrovnať?

29. mar 2025

Ahojte. Som tehotná a vyberáme s mužom vecičky pre bábätko- postieľku, vaničku, atď... Dnes keď sme spolu sedeli znovu pri notebooku, tak mu na hodinkách chodili notifikácie na správy na WhatsAppe. Na hodinkách som videla, že mu píše kolegyňa z práce. Ja neviem čo sa mi stalo, ale normálne som mu potom pozrela správy v mobile... Och...neviem, čo sa so mnou deje. Neviem, prečo som to vlastne spravila, ale tam som zistila, že si píšu. Nebolo to nič strašné, ale veľmi ma to zarazilo. Jednak, že som mu išla do mobilu a jednak, že si naozaj píšu. Neviem, čo si o tom a o sebe myslieť ...

Strana
z2
bruno1
29. mar 2025

@mamamasama tak nech Vám to tak čo najdlhšie vydrží.👍

hellwant
29. mar 2025

A autorka nie a nie objasniť o čom si pisali, lebo takto su všetky nazory a rady na nič. Smutne, že taketo polovičate info dokonca vedia narobiť zvadu aj medzi diskutujucimi. 🤔

lindusss2016
29. mar 2025

@belllinka taka je tvoja skusenost? Moja skusenost so zrelym chlapim je zas taka, ze ak mam z niecoho obavy, poviem mu o nich, on ma vypocuje a bud mi vysvetli, ze tie obavy su neopodstatnene, alebo sam uzna, ze jeho spravanie mohlo u mna sposobit nepríjemne pocity a zmeni to.
Debil sa urazi a bude si cez to scoje vysoke ego tvrdit, ze nic zle nerobi, az kym kolegynu nepretiahne.

maxik24
29. mar 2025

@dskjhfdlkdjhl inak toto nemusi byt tak uplne. Mala som 2 spoluziakov na VS, verila som, ze kamaratstvo. Uprimne, mala som ich rada, nikdy nic. Po skonceni skoly jeden zacal byt velmi "nasilny", ukoncili sme kamaratstvo a ja som si vela veci uvedomila. S druhym sme sa obcas stretli, ale islo to potom postupne do stratena, byvali sme daleko.. Po rokoch sa mi priznal. Dovtedy ani naznak, NIKDY. Cize tiez to nebolo "len" kamaratstvo. V 30+ kolega. Velmi dobre sme si rozumeli, casto spolu, aj cestou z prace a do prace sme chodievali spolu. Mala som manzela. Ale uz som bola ostrazita, naozaj som dovtedy aj ja hlasala, ze MOZE byt ciste kamaratstvo medzi muzom a zenou. Zistila som, ze naozaj je tam krehky lad a nikdy to nebude ciste. Tento kolega? 3 roky bez naznakov, nic, vsetko ok, len moja ostrazitost. Firemna oslava. Alkohol. Z jeho strany, ja nepijem. A uz mi porozpraval vsetko. Potom sa mi vyhybal nejaku dobu, bolo mu to neprijemne. Pacila som sa mu od prveho stretnutia... Cize za mna kamaratatvo neexistuje.

belllinka
29. mar 2025

Zaujimalo by ma, tie co ste tu take stihacky, maju vasi muzi okrem pisania, aj zakaz bavit sa s kolegynami, prehodit slovo, dve v kuchynke alebo ist na obed?

bruno1
29. mar 2025

@maxik24 a teraz čakaj kameňovanie,presne takto by som to napísal aj já.👍

petamich
29. mar 2025

Nechapem 🤷‍♀️ nepise ani o com si pisali, ci to bolo 5 sprav alebo 75 sprav a tu uz hon na carodejnice.

Ano bezne si pisem so zopar kolegami obcas aj cez vikend, bez rozdielu pohlavia. Moj muz si tiez obcas pise s kolegami cez vikend, bez rozdielu pohlavia.

Nie nepiseme si o tom ako by sme si to rozdali, piseme si o praci, o planovanom vylete, pripadne, ak vieme, ze ten druhy mal niekam ist alebo nieco robit - minuly vikend bol kolega na maratone prvy krat tak sme si pisali ake to bolo a dokonca pozor! Na rozvod to je vecer pred som mu napisala: Drzim paste! Nech sa dobre beha 💪🏻❤️🍀

Podla Modreho Konika, uz by mi isto muz mal balit veci! A vobec nevadi, ze sa kamaratim aj s jeho zenou a ta mi tiez pisala, ze ako mu fandia s detmi 😂

ibrunova
29. mar 2025

Dozvieme sa tú najpodstatnejšiu informáciu, o čom boli tie správy?

quaxi
29. mar 2025

Ja mám len za včerajší večer 7 konverzácii s kolegami (sme 90% mužský kolektív). Bežne si píšeme s hocikým. Ale raz sa stalo že kolegovi takáto stíhačka našla konverzáciu so mnou (konkrétne o nejakej cyklotrase, on tam chcel zobrať dieťa v cyklovoziku tak sa ma pýtal či som tade išla, že či je tam asfalt). Našla to asi pol roka po tom ako sme sa bavili, takže snorila riadne do histórie, a normálne mi zavolala aby mi vynadala že prečo si s ním píšem 🤣🤣🤣 ja som jej do telefónu povedala že sa nemusí ničoho báť lebo som lesba ale že s ňou rada zbehnem na kávu a podrobne jej to vysvetlím lebo má veľmi sympatický hlas 🤣 neviem či mi uverila, treskla telefónom a chudák kolega sa potom veľmi ospravedlňoval.

jana_eyre_2
29. mar 2025

Keď som čakala tretie dieťa, tak sa mi stalo to isté.. nenašla som jeho správy cielene, len som mu chcela nastaviť budík aby sa ráno zobudil do práce, pretože zaspal pri deťoch..

Nepísali si nič prehnane strašne, ale teda ani by také čosi nemal písať manžel a otec deti cudzej žene! Bola z toho dosť veľká kríza v našom dlhodobom vzťahu, ovplyvňovalo to dokonca aj tehotenstvo (veľmi ma bolelo brucho až som sa bála či sa nemôže niečo stať.. dieťa sa narodilo veľmi dráždivé a chorlave.. ktovie čo všetko to ovplyvnilo, ale to sú len moje dohady)

Ale ja som teda bezprostredne po zistení s tým konfrontovala, zobudila ho, všetko mu povedala, veľmi som sa hnevala.. on sa ospravedlňoval, že si neuvedomoval.. myslím že náš vzťah zachránilo len to, že si uvedomil že prekročil hranice ktoré nemal a uvedomil si čo by tým mohol stratiť.. dlho sme to riešili a moja dôvera v neho sa veľmi naštrbila.. vlastne do dnes mu už tak úplne neverím ako to bolo predtým.. hoci myslím že máme fajn vzťah, toto sme si časom vyriešili a nastavili pravidlá, ktoré snáď už neprekračuje, proste už to niečo vo mne dosť zmenilo.. mam ho rada, sme spolu už naozaj dlho, otec je to výborný, ale proste ovplyvnilo ma to.. je to už 8rokov dozadu..

No tým chcem povedať, že si myslím, že takéto veci sa majú vykomunikovat.. musíte sa porozprávať, riešiť.. on si musí uvedomiť že prekračuje hranice.. a nech sa namna nikto nehnevá, mobil nie je posvätné miesto kde si každý môže robiť čo chce a virtuálne flirtovať s hocikým.. ľudia sa tvária že do cudzieho mobilu je zakázané ísť, ale že ohrozuje svoj vzťah s flirtami s kolegyňami je akosi druhoradé.. spoločnosť má zvláštne nastavený stupeň hodnôt..

jana_eyre_2
29. mar 2025

A inak už čítam diskusiu.. ja pracujem v kolektíve kde je asi 70% mužov.. so všetkými vychádzam dobre, občas si aj napíšeme, občas máme aj dôverne rozhovory o súkromí a partneroch, ale nikdy tam nebolo nič čo by mohlo môjho muža zneistiť, alebo čo by mohlo zneistiť ich partnerky.. nikdy mi žiaden kolega nenapísal, že sa už namna teší ako to písal môj muž svojej kolegyni..

dskjhfdlkdjhl
29. mar 2025

@bruno1 A? Co si mi tym chcel povedat?

dskjhfdlkdjhl
29. mar 2025

@maxik24 Vidis, ja mam 20 rocnu skusenost a za 20 rokov vsetko bez problemov.

nika11103
Autor odpoveď zmazal
jana_eyre_2
29. mar 2025

@nika11103 zaujímavé, že predpokladas že u autorky išlo o normálnu komunikáciu medzi kolegami.. prečo vlastne bez toho aby napísala čo konkrétne si písali musia tu ženy automaticky pokladať za tie čo preháňajú? A prečo ste tie čo komunikujete s kolegami v rámci slušnosti také vztahovacne a pretavujete si to na seba?

Ja mám v telefóne tiež viac správ s kolegami a keby si ich muz prečítal, nemalo by mu čo vadiť.. tak isto ani ich ženy by nenašli nič čo by ich mohlo zneistiť.. ale to neznamená, že neexistuju prípady kde sa hranice prekračujú, hoci možno nie sú rovno podobne kolarovym správam..

retatka
29. mar 2025

Pokiaľ je to človek komunikatívny a spoločenský samozrejme, že mu nebude stačiť komunikácia len so svojim partnerom .Nie každý človek vidí za pisanim pozvánku do postele, väčšinou ten čo tak zmýšľa bude si to myslieť i o druhom.Niekto už od malička inklinoval kamarátstvu s chlapcami a aj v dospelosti si lepšie rozumie s mužmi.Ale keď si niekto píše za chrbtom partnera alebo píše niečo nekalé alebo dúfa, žeby z toho mohlo niečí byť , jasné, že bude pisanie tajiť. Ak tam ide o niečo viac bude skrývať a tváriť sa, že o nič nejde .To už je za hranicou a v zdravom vzťahu nemá čo robiť .

vilma7
29. mar 2025

Aj ja napíšem kolegom, keď treba niečo hladné práce alebo si posúvame nejaké rady...záleží ozaj co je obsahom písania a aké časté je to písanie.

romi0310
29. mar 2025

Zalezi od sprav...ale tak za mna ked su to kolegovia, co je tak extra dôležité, ze to musia preberat este aj v case, ktory by mal venovat partnerke?:D ja neviem, tieto vypisovacky vačšinou robia ludia bez zaujmov :D ktori pridu domov, chytia mobil do ruky alebo sadnu za pc a vypisuju s kadekym, bezduche konverzácie onicom :D za mna strata casu ;) a inak, moja kolegyňa si tiez takto vypisuje s ,,kamaratmi" a jej manzel vie, ze ma takychto kamaratov a silno pochybujem, ze vie, o com si pisu :D tiez jej nelezie do mobilu a maju velmi super kamaratsky vztah, ako tvrdia obaja ;)
Ale neviem, ci by bol ok s tym, kebyze vie, ze mu jeho zenuska poza chrbat posiela fotky v spodnom pradle a fotky jej výstrihu chlapom z pokecu :D (velakrat im fotila take pozy aj v praci )ja si to neviem predstavit, ze manzel pride z prace a ide este pisat a posielat si fotky s kolegynami. Jemu dokonca aj ked kolegovia volaju, je z toho otraveny.

maxik24
29. mar 2025

@bruno1 preco kamenovanie? Mne sa takto potvrdilo, ze hoci ja som ich vsetkych brala iba ako kamaratov a bola som presvedcena, ze to je vzajomne, lebo prve roky ziadne naznaky ani snahy ani poznamky, nic.. A pritom vzdy od zaciatku ti muzi boli platonicky, alebo ako to nazvat, zalubeni. Okrem toho jedneho, ten potom ako by mu preplo a zacal vyzadovat viac, to som ihned zrusila. Nic nezacalo, ale tie snahy jeho. A ti zvysni dvaja, naozaj uzasni muzi - kamarati. Ja som k nim nikdy viac nic necitila a takto som to vnimala, ze je vzajomne. Takze ja na kamaratstvo medzi muzom a zenou uz neverim.

bruno1
29. mar 2025

@maxik24 Prečo kameňovanie? Lebo tu sa na kamarátstvo medzi mužom a ženou verí.Mne sa tiež stalo ,že sa kolegyňa - kamarátka do mňa zaláskovala,tiež som si myslel ,že si len veľmi dobre profesné, ale aj ľudsky rozumieme.Tiež správy ,SMS kým,srdiečka ,smailíci,potom bol plač výčitky aj návrhy ,no nedopadlo to dobre.Lenže moja manželka o všetkom vedela a aj videla správy.Normálne ju chcela zbiť.Moja manželka takéto kamarátstvo s kolegom moc neustála 😐 a bola z toho ,dosť veľká kríza v manželstve

siska53
30. mar 2025

Ak si tam nevyznavaju lasku alebo jeden nenamotava druheho a nie je to casto, tak za mna je to ok... Ja si tiez pisem ci s kolegynami - kamoskami, ale aj s kolegami- kamosmi. Aj pracovne, ale aj sukromne niekedy. S kamoskami samozrejme sukromie preberame viac. Koniec koncov a v praci chodia ludia spolu na obedy ci prestavky. Ked kazdy vie, kde je jeho miesto, je to v poriadku.

domkakvet
30. mar 2025

Nevieme o com si pisali, ci mas z toho pocit, ze po nom ide, alebo nejake nevhodne smajliky?

Strana
z2