Manžel v ženskom kolektíve - obavy o jeho vernosť
Dievčata chcela by som vedieť váš nazor. Sme v situácií kedy manžel zmenil prácu zo zmiešaneho kolektívu odišiel pracovať do čisto ženskeho kolektívu. Po pár týždňoch v novej práci sa dostala ku mne foto manžela s kolegyňou. Informácie že sa k.r.i. Ten mi tvrdil že naozaj o nič nešlo bol to čisto pracovne. Lenže niekde vo mne stále bliká kontrolka a som vstrehu. Nedokážem takto žiť. Vadí mi že mu na sociálnych sieťach posielajú fotky ako idú sadnúť na kávu, aké majú aktivity mimo práce .... Volajú ho na ,,teambuldingy,, ktoré sú často. Bicyklovanie, chata, ísť si sadnúť po práci ...
A mne to prekáža. On na tom nevidí nič zle vraj je to len čisto pracovný vzťah a on s nimi nič nemá.
Ja z toho šaliem. Naozaj ho ľúbim a snažim sa mu veriť ale vnútorne má to zožiera. Sú takéto blízke vzťahy na pracovisku medzi mužmi a ženami úplného v poho? Takisto pracujem v zmiešanom kolektíve ale nebudujeme si takéto vzťahy. Ďakujem za odpovede.
no, vy si nebudujete a oni si budujú. čo ti na to povedať 🤷♀️ my nie sme tvoj muž aby sme vedeli že to čo hovorí je pravda…
ja viem povedať za seba - mám toľko akcií s kolegami, aj to posedenie (pivo, nie káva), aj oslavy narodenín, aj žurky s prespávačkou, aj služobky, aj lyžovačky - dokonca s jedným aj na dovolenky chodíme (s mužom, ale išla by som aj sama) - a ani by mi nenapadlo s ktorýmkoľvek voľačo mať. proste ja som zvyknutá od mala na chlapčenskú a mužskú spoločnosť a absolutne ich vo svojom živote nediskriminujem - ak je tvoj muž zvyknutý na ženskú spoločnosť, fakt tam nemusí ísť o nič vážne…
Pracovny vzťah sa odohrava v praci,nie na chatach ani bicykloch.Nemusi tam chodiť.Okrem " povinnych " vianocnych vecierkov ...
My sme dobry kolektiv,ale teda po prac.dobe sa stretneme ozaj vynimocne,mozno raz v roku na pive.
Vzťahy na pracovisku sa dnes budujú trochu inak ako kedysi. Niektoré kolektívy sú veľmi teambuildingové a to nehovorím len o ženách. Myslím si, že hranica medzi pracovným a súkromným sa dosť zlieva. My chodíme z práce von každý štvrtok - to minimálne a aj to nie je káva. V každom prípade nikdy nikoho nenapadlo niečo viac. Späť k vám. Vnímam problém inde. Ak ťa ignoruje, keď mu povieš, že ťa to trápi, tak to nie je len o kolegyniach, ale aj o jeho prístupe k tvojim pocitom a ku tvojím potrebám. Možno by ste si mali dať otvorenú debatu o tom, čo je pre každého z vás v poriadku a čo už nie a uvidíš, kam dospejete.
Ja by som to vzala tak, ze nejaka kolegyna, ktora ma o neho strasny zaujem ale on ju ignoruje nevie co so sebou a posiela manzelke fotky.
A ostatne si staci vydiskutovat.
Mňa by zaujímalo ako sa k tebe dostala nejaká fotka a informácia ze sa k.rvi?
Pracovala som čisto v mužskom kolektíve...jedina žena...dokonca na vedúcej pozícii...ale...nikdy si žiaden muž nič nedovolil...smiali sme sa veľa, podpichovali...super kolektív sme boli, to sa musí uznať...lepšie sa mi v žiadnej inej práci nepracovalo...ale tam to končilo...ja som si nastavila hranice od začiatku...mala som partnera, takže som nemala záujem o žiadne aktivity mimo práce...nikdy som na teambuildingu nebola...aj keď ma prehovárali, časom to vzdali a už ma nikam ani nevolali, vedeli, že nepôjdem...
Takže je ok mať pekné vzťahy, je ok posrandovať, zasmiať sa a aj ísť niekam si sadnúť atď. ale ak uprednostňuje kolegyne pred tebou, tak to už ok nie je...
Pracovala som čisto v mužskom kolektíve...jedina žena...dokonca na vedúcej pozícii...ale...nikdy si žiaden muž nič nedovolil...smiali sme sa veľa, podpichovali...super kolektív sme boli, to sa musí uznať...lepšie sa mi v žiadnej inej práci nepracovalo...ale tam to končilo...ja som si nastavila hranice od začiatku...mala som partnera, takže som nemala záujem o žiadne aktivity mimo práce...nikdy som na teambuildingu nebola...aj keď ma prehovárali, časom to vzdali a už ma nikam ani nevolali, vedeli, že nepôjdem...
Takže je ok mať pekné vzťahy, je ok posrandovať, zasmiať sa a aj ísť niekam si sadnúť atď. ale ak uprednostňuje kolegyne pred tebou, tak to už ok nie je...
@earlgrey Tak myslím že je iné čisto žena v mužskom kolektíve a čisto muž v ženskom. Predsa len žena viac používa mozog a ak si nastaví hranice je to v poriadku. Mužom lichotí ak im niekto dvorí a vždy sa nájde v tom kolektíve jedna-dve slušne povedané koketné ženy, čo by si chceli užiť. A potom stačí trocha alkoholu, že začne muž rozmýšľať tým dole a nie hlavou a nevera je na svete.
@earlgrey Tak myslím že je iné čisto žena v mužskom kolektíve a čisto muž v ženskom. Predsa len žena viac používa mozog a ak si nastaví hranice je to v poriadku. Mužom lichotí ak im niekto dvorí a vždy sa nájde v tom kolektíve jedna-dve slušne povedané koketné ženy, čo by si chceli užiť. A potom stačí trocha alkoholu, že začne muž rozmýšľať tým dole a nie hlavou a nevera je na svete.
@marsmykkok No je to iné, samozrejme...ale myslím, že ten, kto to má v hlave poriadne usporiadané, vie, čo robí...🙂 a ako sa má správať...ale hej...je tam stále to riziko...
@annie591 No môj manžel tiez robi v ženskom kolektívne a teda nikam si sadnuť ani chatu či byciklovať sa nechodí.
Keby chcel podvedie ťa aj mimo toho ženského kolektívu, treba si to usporiadať v hlave nedôvera zabije vzťah a tam potom vznikne nevera, tiež som mala taký kolektív a dobre sme sa bavili, uznam, že s chlapmi je väčšia zábava ako zo zenami, a nikdy v živote som s nikym nič nemala
Všetko súvisí s jeho správaním. Ak vysiela signál, že je prístupný na všetko čo si kolegyne zmyslia, tak ho budú do toho za ťahovať, možno aj si robia z neho srandu. Hranice nech nastaví on s tým, že hlavne bude brať ohľad aj na teba.
Pracovny vzťah sa odohrava v praci,nie na chatach ani bicykloch.Nemusi tam chodiť.Okrem " povinnych " vianocnych vecierkov ...
My sme dobry kolektiv,ale teda po prac.dobe sa stretneme ozaj vynimocne,mozno raz v roku na pive.
@janinah nezúčastňovať sa na teambuildingoch a nechodit s kolegami raz za čas von aj mimo pracovnej doby je karierna samovražda.
@janinah nezúčastňovať sa na teambuildingoch a nechodit s kolegami raz za čas von aj mimo pracovnej doby je karierna samovražda.
@misanthropicdann Prečo? ja som tak 10 rokov žila 🤣🤣🤣 a žiadna karierna samovražda sa nediala...proste to ľudia akceptovali...ale bolo to v zahraničí, tam bola iná mentalita ľudí 🤣
@misanthropicdann nemusi byt. treba mat hlavne aj zivot mimo pracu. pretoze mnohi ho nemaju a prave tymito mimopracovnymi aktivitami si ho nahradzaju. a potom pridu o pracu a su v riti.
@annie591 ahoj, ja som pracovala v takmer čisto mužskom kolektíve. Vzťahy sme budovali aj keď som chcela aby boli len čisto pracovné a s mnohými kolegami to šlo, v tomnmnozstve sa vždy nájde niekto s kým to nejde. Mala som aféru, tajnú pretože ženatý, ja vydatá, obrovský vekový rozdiel, deti.... Trvalo to roky, rokuce. Slabosi obaja ☹ okrem neho aj kopec priateľských vzťahov, niektoré úplne v pohode kde človek ani nerieši či muž či žena, niektoré osobnejšie v ktorých sme preberali aj nefunkčné manželstva, chyby manželiek,... a záujem by bol asi aj o viac, ale keď človek nechce tak nechce. Horšie je keď stretneš niekoho ozaj výnimočného čo ťa očarí po každej stránke a hoc aj rozum hovorí nie, odolať sa nedá. To ti ale nik nikde nezaručí, kto sa do takej situácie nedostane nevie. Ale čím viac príležitostí tým väčšie pokusenie a to plati. A áno, samozrejme školenia mnohodnove kde sa to večer už zvrhlo, teambuildingy, .... . Nebola som jediná žena, bolo nás do 10, ale myslím že asi každá jedna s niekým niečo mala. Boli sme väčšinou mladé tak do 40 ale aj staršie, takmer všetky vydáte, alebo zadané, niektoré svoje nové vzťahy netajili normálna vec, ľudia sa schádzajú, rozchádzajú, horšie keď to boli manželské zväzky a tam malé deti ☹ Ja za seba by som ruku do ohňa nedala.
My sme zmiesany kolektiv a dobrovolne organizujeme viacere popracovne aktivity a kto moze sa prida - bicyklovacka je v lete kazdu stredu, hrame spolocenske hry raz za x, pripadne vybehneme na pivo alebo posedime len tak po praci na terase. Vzdy sa niekto najde komu sa chce a rovnako mame x teambuildingov, vratane niekolko-dnovej lyzovacky a rovnako mame family vikend, takze pozname navzajom aj partnerov a deti (nie vsetky samozrejme). Kto chce podvedie ta aj s predavackou z obchodu, kde chodi rano na rozky 🤷♀️ manzel bol aj na projekte v zahranici dlho a domov chodil raz za x (to este nebol manzel), ak by som sa mala zozierat, neviem kam by som sa dostala, ked chce nech ide, ak ma pocit, ze inde je trava zelensia.
Neviem, ci pracujem vo vynimocnej firme ale napriek teambuldingom aj niekolko dnovym sa na seba fakt nevrhame ako kraliky 😵💫 teda s jednym kolegom zvyknem nocovat obcas, lebo je to moj manzel aktualne.
@misanthropicdann nesuhlasim
inak teda ja nestiham ani rodiny zivot poriadne. akcie s kamosmi vyzaduju dokonaly timemanagment a aj tak je to o hubu casovo ja neviem kam by som narvala este kazdu stredu bicykle, chaty lyzovacky a neviem co s kolegami. ako mam ich rada aj vsetko ale mam aj svoj zivot doma. po 8 hodinach v praci je tych hodin na rodinu a kamosov strasne malicko ked ratam nejake varenie, upratovanie ucenie sa s detmi, spanie tak na nejaky plnohodnotny cas moc priestoru nie je. klobuk dolu kto to dava a este stiha mat fakt plnohodnotny cas aj s rodinou (manzel/ manzelka, deti, rodicia surodenci, kamarati, ...) asi robim niekde chybu.
@annie591 ahoj, ja som pracovala v takmer čisto mužskom kolektíve. Vzťahy sme budovali aj keď som chcela aby boli len čisto pracovné a s mnohými kolegami to šlo, v tomnmnozstve sa vždy nájde niekto s kým to nejde. Mala som aféru, tajnú pretože ženatý, ja vydatá, obrovský vekový rozdiel, deti.... Trvalo to roky, rokuce. Slabosi obaja ☹ okrem neho aj kopec priateľských vzťahov, niektoré úplne v pohode kde človek ani nerieši či muž či žena, niektoré osobnejšie v ktorých sme preberali aj nefunkčné manželstva, chyby manželiek,... a záujem by bol asi aj o viac, ale keď človek nechce tak nechce. Horšie je keď stretneš niekoho ozaj výnimočného čo ťa očarí po každej stránke a hoc aj rozum hovorí nie, odolať sa nedá. To ti ale nik nikde nezaručí, kto sa do takej situácie nedostane nevie. Ale čím viac príležitostí tým väčšie pokusenie a to plati. A áno, samozrejme školenia mnohodnove kde sa to večer už zvrhlo, teambuildingy, .... . Nebola som jediná žena, bolo nás do 10, ale myslím že asi každá jedna s niekým niečo mala. Boli sme väčšinou mladé tak do 40 ale aj staršie, takmer všetky vydáte, alebo zadané, niektoré svoje nové vzťahy netajili normálna vec, ľudia sa schádzajú, rozchádzajú, horšie keď to boli manželské zväzky a tam malé deti ☹ Ja za seba by som ruku do ohňa nedala.
@anonym_6c2bde presne,tieto akcie nie su v poriadku a mozete mat akoklvek nastavenu hlavu,raz sa zlomite...proste prilezitost robi zlodeja...
za mma nie je normalne chatovat,prespavat,bicyklovat a pod. vo vysokej intenzite ak ide o cloveka zenateho,zadaneho...
Mame zmiešaný kolektív, ale viac žien ako.chlapov, nie, nechodíme spolu na kávy, bicykel na to.mame všetci súkromný život.
A nikdy tu nikto s nikým nechrápal;). Som tu 18 rokov.
inak teda ja nestiham ani rodiny zivot poriadne. akcie s kamosmi vyzaduju dokonaly timemanagment a aj tak je to o hubu casovo ja neviem kam by som narvala este kazdu stredu bicykle, chaty lyzovacky a neviem co s kolegami. ako mam ich rada aj vsetko ale mam aj svoj zivot doma. po 8 hodinach v praci je tych hodin na rodinu a kamosov strasne malicko ked ratam nejake varenie, upratovanie ucenie sa s detmi, spanie tak na nejaky plnohodnotny cas moc priestoru nie je. klobuk dolu kto to dava a este stiha mat fakt plnohodnotny cas aj s rodinou (manzel/ manzelka, deti, rodicia surodenci, kamarati, ...) asi robim niekde chybu.
@pralinka25 Zmazal som, o nič si neprišla. Pekný večer.
@pralinka25 Zmazal som, o nič si neprišla. Pekný večer.
@dora281 preco?
Tiez by som mega ziarlila
@dora281 a ty si sa na tych svojich koncertovych vyjazdoch nikdy nepozabudol?

Neviem či normálne... Tiež pracujem v zmiešanom kolektíve a tiež si takéto vzťahy nebudujem, nemám záujem o to