Manželova ľahostajnosť k manželke
Ako mám viac zabojovať o záchranu manželstva? Nie sme spolu až tak dlho,len 6 rokov. Máme dve deti
Manžel ako keby stratil o mňa záujem. Som normálna žena ktorá sa o seba stará, mám 31. Manžel príde z práce alebo aj keď nie je v práci,tak v podstate si ma nevšíma. Nie je iniciátorom konverzácie. Vždy za ním prídem ja a snažím sa nadviazať....on na to. A o čom sa chceš stále rozprávať? Cítim sa sama. Po práci robí na záhrade,v garáži a mňa si ani nevšíma a trávi s našou rodinou minimum času.
Večer leží v posteli a pozerá mobil. Zároveň mne vyčíta že som stále na mobile, pritom čo mám robiť keď mám porobené a dieťa spí? Je to moja forma relaxu. Keď sa aj rozprávame tak nemám pocit nejakého záujmu, príde mi skôr taký odmeraný. Aj sa opýtam čo je ale nič sa nedozviem. Ponorka? Nuž ale nemôžem to byť len ja čo dolieza a dožaduje sa,haloooo nekúpil si si nábytok do rohu ja som tu tiež ..
Alebo poviem svoj pocit že ako keby mu na mne nezáležalo a on na to a čo ty? Tebe na mne záleží? Ja odpoviem že,samozrejme záleží a to začne spochybňovať napríklad povie,,no to určite,ty áno!,,
Alebo poviem som rada že ťa mám a on aj toto začne spochybňovať?
Podľa seba súdim teba? Prídu vám normálne také odpovede?
Je to zase klasicky pripad ked je chöap doma za trest. Decka mal lebo musel a nie chcel a uveril okoliu ze to bude super zazitok a realita ho dohnala. A teraz nemoze nikomu ani oen naznacit ze urobil chybu a nieje stastny lebo by ho zlyncovali. Tak si nasiel system ako z toho mentalne utiect a rozpravat vsetkym okolo co chcu pocut nech ma pokoj. Vediete obidvaja nestastny zivot a raz to niekde vykypi ked to budes najmenej cakat
Je to zase klasicky pripad ked je chöap doma za trest. Decka mal lebo musel a nie chcel a uveril okoliu ze to bude super zazitok a realita ho dohnala. A teraz nemoze nikomu ani oen naznacit ze urobil chybu a nieje stastny lebo by ho zlyncovali. Tak si nasiel system ako z toho mentalne utiect a rozpravat vsetkym okolo co chcu pocut nech ma pokoj. Vediete obidvaja nestastny zivot a raz to niekde vykypi ked to budes najmenej cakat
@martinmmartin no neviem, deti sme chceli obaja,nebola to žiadna náhoda. Ešte aj mena chcel vyberať. Skôr mám dojem, že chcel len inkubátor
tiez si myslim, ze taketo spravanie normalne nie je. preco sa zenil? ked mu je najlepsie samemu a nema potrebu sa vobec rozpravat? mne toto absolutne nejde do hlavy. nedokazala by som takto fungovat s clovekom pod jednou strechou.
tiez si myslim, ze taketo spravanie normalne nie je. preco sa zenil? ked mu je najlepsie samemu a nema potrebu sa vobec rozpravat? mne toto absolutne nejde do hlavy. nedokazala by som takto fungovat s clovekom pod jednou strechou.
@grolmulina a je žiarlivý. Ale tiež nechápem toto napríklad bývalý spolužiak mi napísal, že bude stretko zo školy. A takú scénu mi urobil, že nikde nepôjdem a čo mi má čo chlap vypisovať. Tak on na mňa kašle ale zároveň nechce aby som si písala s človekom mužského rodu.
@grolmulina pozerám videá od Sláva Černý Restart muže... pretože to na nás sedí. Poslala som mu a on na to, že sú to blbosti.
@autorka môj vzťah s mužom sa dostal do podobného bodu - len teda o deti sa staral na 100% a nemal drbnuté reči - nerozprávali sme sa takmer vôbec, nejdem rozpisovať dôvody. Pomohla len pomyslená facka, kedy som otvorene s úplným kľudom a chladom povedala, že v takom vzťahu nechcem byť a ak sa nič nezmení končíme. Nič viac som nepovedala, lebo by prišli emócie. Muž na to tiež nič nepovedal. Ale obaja sme pochopili, že je čas zabojovať, odvtedy prešli 3roky a ešte aj minule na svadbe jeho sestry sme počúvali, že sme ako čerstvo zamilovaný pár.. takže skús sa s ním bez emócii a vecne porozprávať. Ak sa nič nezmení ani potom, tak ostáva tma 🙂
Ziarlivost je podvedome priznanie ze by si kludne mala dovod hned ist za niecim lepsim akonahle budes mat prilezitost- cize si uvedomuje ze je chudak ktory ti nema co ponuknut a teda bude bojovat za to aby si ty tu prilezitost nemala namiesto toho aby bojoval za to by sa on zmenil na nieco co ty ocenis lebo je to tak jednoduchsie. Je to slaboch ktory sa skryva za krik a hadky jak male decko
Na stretko urcite chod a pankovi kludnym hlasom vysvetlu ze ked hi budes chciet podviest alebo opustit tak to urobis stretko nestretko hocikedy- zavisi to od neho
@autorka môj vzťah s mužom sa dostal do podobného bodu - len teda o deti sa staral na 100% a nemal drbnuté reči - nerozprávali sme sa takmer vôbec, nejdem rozpisovať dôvody. Pomohla len pomyslená facka, kedy som otvorene s úplným kľudom a chladom povedala, že v takom vzťahu nechcem byť a ak sa nič nezmení končíme. Nič viac som nepovedala, lebo by prišli emócie. Muž na to tiež nič nepovedal. Ale obaja sme pochopili, že je čas zabojovať, odvtedy prešli 3roky a ešte aj minule na svadbe jeho sestry sme počúvali, že sme ako čerstvo zamilovaný pár.. takže skús sa s ním bez emócii a vecne porozprávať. Ak sa nič nezmení ani potom, tak ostáva tma 🙂
@denkabemommy rozprávali sme sa, tiež som povedala,, s nechcem byť v takom vzťahu v mojom veku inak to bude na prt ,ale problém je ten, že mi otvorene povedal, že keď sa ja nezmením tak to bude naprt. Dožadujem sa konkrétne ako zmeniť??? A nevie, konkrétne povedať nevie.
Pritom koľkokrát aj naráža bezdôvodne na moje telo, že nevyzeram že mám dve deti, že vyzerám výborne a napríklad mi povie no veď choď a nájdi si lepšieho....
Ja neviem ako sa mám zmeniť, pritom som bola normálne doma,starala sa o deti o domácnosť,nikam som nechodila.
Ok a ake mas ty city voci nemu? Je preteba naozaj niekto s kym ty chces naozaj byt? Ako to ty mas v sebe?
🤷🏼♀️ tak vidíš vyzeráš výborne, takže by si mala asi naozaj radšej odísť.. tu už niet pomoci, keď je pán dokonalý bez chyby
Ok a ake mas ty city voci nemu? Je preteba naozaj niekto s kym ty chces naozaj byt? Ako to ty mas v sebe?
@martinmmartin tak máme spolu deti,rodinu a myslím si, že neexistuje 100% manželstvo, to sa práveže buduje a pracne. V dobrom aj v zlom. I keď mám pocit, že on berie len to v dobrom.
Ja by som bola najšťastnejšia na svete keby vidím že má o mňa záujem. Ale iniciatíva je len z mojej strany a poviem narovinu že už ma to nebaví, unavuje ma to ťahať za obidvoch
Jazdím na motorke a pridala som sa do skupiny. Čosi som tam odpovedala v komentároch a začali mi muži písať. Samozrejme z mojej strany je to bez reakcie. Ale minulý týždeň sme sa povadili a také nepekné veci mi vyčítal, že kto by ma chcel. Urazil ma. Tak som mu od nerv ukázala aha pozri kto všetko mi píše a ja sa tady celú dobu snažím o teba !
No reakcia,peklo najväčšie, útok, že aj on si začne vypisovať a podobné. Pritom z mojej strany žiadne vypisovanie nebolo.
Som 100% verná a i tak mám doma peklo a ja sa pýtam na čo? K čomu? Čo z toho mám?
Ahoj, nechcem byť hnusná, ale nemá milenku? Podľa seba súdim teba?
Ahoj, nechcem byť hnusná, ale nemá milenku? Podľa seba súdim teba?
@ika02 ahoj, no to neviem, ale ak áno,tak už teraz ju lutujem
Pýtam sa preto, lebo som to mala podobné. Všetko mu začalo vadiť, kritizoval, že som schudla, že sa obliekam ako pubiška (nebola to pravda), čo som navarila, sa zrazu nedalo jesť (chodil s ňou po reštikách, tak domov prišiel najedený) atď. Ja som bola preňho vzduch, len mu vyhovovalo, že má postarané o syna, opraté, vyžehlené, poupratované, navarené ....
Keď som prišla na to, že sa s ňou stretáva, rozišli sme sa. Bol to magor, neboli to len milenky, tak som šťastná, že to tak dopadlo. Držím prsty, nech si to vyriešiš k Tvojej spokojnosti.
Pýtam sa preto, lebo som to mala podobné. Všetko mu začalo vadiť, kritizoval, že som schudla, že sa obliekam ako pubiška (nebola to pravda), čo som navarila, sa zrazu nedalo jesť (chodil s ňou po reštikách, tak domov prišiel najedený) atď. Ja som bola preňho vzduch, len mu vyhovovalo, že má postarané o syna, opraté, vyžehlené, poupratované, navarené ....
Keď som prišla na to, že sa s ňou stretáva, rozišli sme sa. Bol to magor, neboli to len milenky, tak som šťastná, že to tak dopadlo. Držím prsty, nech si to vyriešiš k Tvojej spokojnosti.
@ika02 ako si na to prišla?
a predtym bol iny? podla mna si si blbo vybrala, nie je to k tebe proste ten spravny clovek, priaznena dusa, s ktorym si mas vzdy co povedat. a co je este horsie, vobec nema zaujem na tom pracovat, empatia tiez nic moc.
Bola to suseda z vedľajšej bytovky a on si myslel, že cez strešné okno nevidno dole na cestu. Kľudne ju nakladaj na parkovisku do auta a išli spolu niekam. Tvrdil, že musí do práce, na chatu odstaviť vodu a podobné somariny. Ale hlavne zmena v správaní. Mňa obviňoval, že niekoho mám, kontroloval mi mobil, doma som si našla odpočúvacie zariadena... A pritom som nešla ani k sestre na návštevu, s kámoškou na kávu, proste nikde bez neho. Správal sa ku mne ako k handre.
Nieco mi na tom nevonia. Tiez si myslim, ze moze mat inu. Na teba utoci, to aby si ty nestihla nieco z neho dostat, snazi sa ta zneistit. Najlepsia obrana je utok. Ja by som sa stiahla, nechala ho na pokoji a sledovala ako sa bude spravat.
@martinmmartin
martinmmartin
•
Dnes o 11:04
Je to zase klasicky pripad ked je chöap doma za trest. Decka mal lebo musel a nie chcel a uveril okoliu ze to bude super zazitok a realita ho dohnala. A teraz nemoze nikomu ani oen naznacit ze urobil chybu a nieje stastny lebo by ho zlyncovali. Tak si nasiel system ako z toho mentalne utiect a rozpravat vsetkym okolo co chcu pocut nech ma pokoj. Vediete obidvaja nestastny zivot a raz to 😡
Preco je nestastie mat rodinu a zena je na vine? Priroda to zariadila tak, ze chlap dava semienko, treba ho na ten ukon celych 5.min a zenska sa morduje niekedy od 1.tyzdna lo 40.Tak nech vyhynieme, aby sa uz chlapi nemuseli premahat s dialogmi a mohli sa vymlcat az po hrob. Ked teda musel mat decka. Ty si rad na svete, ked ta tvoj tatko musek mat‼️❓
@martinmmartin
martinmmartin
•
Dnes o 11:04
Je to zase klasicky pripad ked je chöap doma za trest. Decka mal lebo musel a nie chcel a uveril okoliu ze to bude super zazitok a realita ho dohnala. A teraz nemoze nikomu ani oen naznacit ze urobil chybu a nieje stastny lebo by ho zlyncovali. Tak si nasiel system ako z toho mentalne utiect a rozpravat vsetkym okolo co chcu pocut nech ma pokoj. Vediete obidvaja nestastny zivot a raz to 😡
Preco je nestastie mat rodinu a zena je na vine? Priroda to zariadila tak, ze chlap dava semienko, treba ho na ten ukon celych 5.min a zenska sa morduje niekedy od 1.tyzdna lo 40.Tak nech vyhynieme, aby sa uz chlapi nemuseli premahat s dialogmi a mohli sa vymlcat az po hrob. Ked teda musel mat decka. Ty si rad na svete, ked ta tvoj tatko musek mat‼️❓
@ahhola Ide o to ze chlapom aj zenam okolie od malicka husti ze ake je to uzasne mat dieta a ake je to strasne smutne ho nemat. Ludia tomu uveria ale realita je taka ze velmi vela ludi , aj mizov aj zien, s detmi stastny nebudu nikdy lenze je to velke tabu v spolocnosti o ktorom sa nedokaze otvorene rozpravat. Zena co dieta dobrovolne nechce je proste podozriva a pri najlepsom pomylena .Chlab sebecky slaboch. Tento system potom vyprodukuje armadu nestastnych rodin ktore nikdy mat deti nemail ale ich maju a nepripustia si vo vlastnej hlave ze urobili chybu. Vlastny mozog nas chrani tak ze ked urobis rozhodnutie co sa neda vratit tak sa naprogramujes ze to bolo dobre rozhodnutie a vsetci co to rozhodnutie uroblil inak su polutovaniahodny blbeckovia.
Nehusti, za 2024 najmenej deti od IIWW. Nechcu, nemaju. Vsak dovezieme, populacne prebytky inych. Wir haben platz....🇩🇪
Nehusti, za 2024 najmenej deti od IIWW. Nechcu, nemaju. Vsak dovezieme, populacne prebytky inych. Wir haben platz....🇩🇪
@ahhola cim vacsi blahobyt tym menej deti - pozri sa kedy boli u nas 10 a viac detne rodiny normou alebo kde sa dnes rodi najviac deti. Ak mas zabezpecene zakladne potreby bez toho aby ta to stalo pol oblicky tak vymyslas co robit pekne zo svojim casom a nerozmyslas nad bezhlavym rozmnozovanim.
@ahhola cim vacsi blahobyt tym menej deti - pozri sa kedy boli u nas 10 a viac detne rodiny normou alebo kde sa dnes rodi najviac deti. Ak mas zabezpecene zakladne potreby bez toho aby ta to stalo pol oblicky tak vymyslas co robit pekne zo svojim casom a nerozmyslas nad bezhlavym rozmnozovanim.
@martinmmartin som si všimla, že sme v spoločnej skupine. Som myslela, že sme tam len ženy čo sú po a čo sa prišli poradiť
Prepac mne to tak pride, ze proste nema skutocny zaujem zapracovat na vztahu a dost si vymysla. Dost mozne, ze aj niekoho ma po pri tebe (platonicky snad) a predstava, ze ho nechas (a rodine a priatelom moze hrat neviniatko) mu dava moznost na 2 sancu. To je nezrely clovek, co proste chce ten staromladenecky zivot a reality rodinneho a partnerskeho suzitia je nanho moc. To neznamena, ze sa neda zlepsit ale iba ak budu chciet obaja
@ika02 Máte pravdu. Chlap má milenku. Doma mu všetko vadí, nevie sa porozprávať. To sú typické príznaky, že niekoho má. Na týchto vzťahoch je najhoršie to, že sa nedajú nikdy do poriadku. Ak by partnerka aj odpustila, muž ju už nikdy nebude milovať. Veľmi nerád to hovorím, ale pani bude oveľa šťastnejšia, keď ho opustí a nájde si niekoho, kto ju bude naozaj milovať.
@ika02 Máte pravdu. Chlap má milenku. Doma mu všetko vadí, nevie sa porozprávať. To sú typické príznaky, že niekoho má. Na týchto vzťahoch je najhoršie to, že sa nedajú nikdy do poriadku. Ak by partnerka aj odpustila, muž ju už nikdy nebude milovať. Veľmi nerád to hovorím, ale pani bude oveľa šťastnejšia, keď ho opustí a nájde si niekoho, kto ju bude naozaj milovať.
@staryjarec možno nemá a len ma nechce 🤷
Položte si otázku, či ho chcete ešte vy. Ak nie, budete v tomto vzťahu trpieť obidvaja. Takže by mal nasledovať rozhovor ako sa slušne a bez zbytočných emócií rozísť.

Ja si ani po 12r manzelstva nedokazem predstavit taketo spravanie voci manzelke. Mozno na prstoch jednej ruky by som zratal situacie, pri ktorych sme mali tichu domacnost ale aj to trvalo iba par dni. Rozhodne to normalne neni a mlady panko by potreboval riadnu facku aby sa prebral.