icon

Manželove správy na TikToku: Odpustiť či nie?

Včera o 11:35

Ahojte. Rada by som poznala váš názor na situáciu, ktorá sa mi stala.
Nedávno som manželovi našla správy s jednou ženou cez TikTok. Najskôr sa len zoznamovali, vymenili si fotky. Ona je mladšie dievča a neskôr mu poslala aj svoje intímne fotografie. Manžel bol z nich nadšený a veľmi ju vychvaľoval. To by ma samo o sebe možno až tak nebolelo, ale oveľa viac ma zasiahli jeho vyjadrenia o našom manželstve.
Keď sa ho pýtala na náš vzťah, napísal jej, že raz sme hore a raz dole. Že bol mladý a hlúpy, keď si tak skoro založil rodinu. Že keby mal možnosť, ešte by si užíval so ženami. A najviac ma zlomilo, keď napísal, že v budúcom živote by si ma už za ženu nevybral.
Celý čas som si pritom myslela, že je medzi nami všetko v poriadku. Máme dve krásne zdravé deti. Som na materskej dovolenke a manžel pracuje v zahraničí, domov chodí raz za dva až tri týždne, niekedy častejšie, niekedy menej. Samozrejme, občas sa pohádame, ale nikdy som nemala pocit, že by išlo o niečo vážne. Aj v súkromí nám to fungovalo.
V ďalších správach od nej pýtal fotky, písal, ako sa mu páčia blondínky, chcel vidieť jej tvár a podobne. Bolo tam toho ešte viac, ale všetko by sa sem ani nezmestilo.
Keď som na to prišla, povedal mi, že to ľutuje, že to bol skrat a nevie vysvetliť, prečo si s ňou vôbec písal.
Neviem však, ako mám reagovať. Ako by ste sa v takejto situácii zachovali vy? Vedeli by ste mu odpustiť? Dali by ste tomu ešte šancu, alebo by pre vás už boli niektoré veci za hranou?
Ďakujem za každý slušný názor.

Strana
z2
vilma7
Včera o 19:11

Vzťah je poznačený už iba tým ako žijete. Každy inde. Nemá význam to nasilu udržiavať ďalej.

anonym_f0dba7
Včera o 19:41

V mojom okolí je veľa chlapov ktorí chodia do zahraničia, jeden bratranec má tretiu manželku druhý štvrtú partnerku od kedy chodí preč. Deti/vnúčatá ich dokopy ani nepoznajú. Sestra podviedla švagra, lebo chodil domov len 4-5x ročne. Možno aj on ju, ale od kovidu je doma aby zachránili manželstvo.
Podľa mňa ste sa kvôli vzdialenosti odcudzili, a to sa ťažko napráva. Buď ste mali ísť všetci do zahraničia alebo zostať doma a hľadať inú alternatívu.
Proste nestojí to za to, možno aj bratrancove exky by odstupom času brali mať chlapa doma ako všetky tie dovolenky a lyžovačky.
Aj môj muž mal tú možnosť vidina dobreho zárobku bola silná, ale my sme sa jednom zhodli, radšej sa uskromnime, a vrátim sa skorej do práce ako byť dlhodobo jeden bez druhého.
Pred rokmi som na jednom festivale ležala v plážovom stane a dávala som spať dieťa, asi si mysleli že tiež spím, tak sa pri mne chlapi rozprávali pri pive. Jeden čo sa tam chválil, že ako často mení partnerky za novšie modely, sa pýtal toho môjho, že prečo ma nevymeni za štíhlejši mladsí model? Slová môjho muža má dodnes hrejú pri srdci. On vie moje heslo v mobile aj v Pc aj ja viem jeho na notebooku aj mobile.
Takže tebe može byt úplne jedno či by som odpustila či nie, lebo odpustiť je rozhodnutie ale zabudnúť je niečo úplne iné. Kľudne môže mat okrem online štetky aj ďalšiu off line...ktorej narozpraval svoje rozprávky

anonym_eb9ff7
Včera o 19:55

odpustila ale dala mu to poriadne vyzrat, nech seka dobrotu. Tiez by som mu vytmavila to ze tieto veci do vztahu nepatria.

anonym_64ef6b
Dnes o 07:58

@anonym_autor chapem čo preživaš. Zažila som to v mladom veku (bohužiaľ aj s neverou). Tiež muž pracoval často v zahraničí. Po rokoch som sa dozvedela,že to nebol len jednorazový úlet ale dlhodobejšie. Muž mi viacmenej potvrdil, že keby mu "mladá" nedala košom vtedy (odcestovala študovať) , tak by bol asi s ňou . Proste my s dcerou sme boli plan "B",preto sa vratil. Už Ti ani neviem povedať ,že by to bolelo . Skor som to čakala, tušila cele roky. Len medzi nami sa časom odohrali aj horšie veci. Takže ten prvy zlom (nevera) bol len prvou kvapkou. Nakopilo sa to a ja som to ukončila a požiadala o rozvod. Horšie je ,že vlastne ta cela pravda vyšla najavo až po druhom dieťati a mojom natlaku naňho aby konečne vyšiel s pravdou von.. Po 14tich rokoch som sa dozvedela ako to v skutočnosti bolo vtedy. Našmu manželstvu to definitívne zlomilo väz.
Moja rada: dôvera sa po tomto obnoviť moc nedá. Vlastná skúsenosť. Mysli už len na seba.

anonym_959f1a
Dnes o 11:27

Budem úprimná- ja by som z materskej vyťažila čo by sa dalo, vytiahla z neho čo najviac peňazí, pripravila sa na odchod. Keď by som mala pripravené všetko od bývania finančnej rezervy pre seba a dieta, odišla by som. Keď on nemá charakter a hentak sa o tebe vyjadruje pred ostatnými, nešetrila by som ho. Dôvera v ťahu na cely život. Vždy to budeš mat pred očami..

Strana
z2