icon

Manželská hádka o financovaní detí

25. feb 2025

Včera som si zbalila veci a chcela odísť od manipulátora. Zakázal mi odísť s deťmi. Vraj prečo by mali ísť zrovna so mnou a prečo nemôžu zostať s ním?
Celú dobu manželstva mi nedával na deti peniaze. Sotva som si za 3 roky nasporila 1000 eur príležitostnými prácami popri rodičovskom.
Vyčítal mi že mi zaplatil opravu auta za 1000eur. Vytočilo ma to nakoľko vyčítal mi že som mu nedávala polovicu na bývanie a že koľkokrát som ja kupovala dieťaťu mlieko a plienky, že to celé on financoval tak preto mi teraz nemusí dávať peniaze za oblečenie pre deti. Vzala som nasporene peniaze tých 1000 eur a hodila som mu ich na stôl za tú opravu auta.
Čo urobil? Nechal mi tých 1000 euro na stole a s odkazom ,,pre deti na oblečenie ! ,,
Vlastne vrátil mi nasporene peniaze...on dávať peniaze na deti nemusí? Veď mi tou tisíckou neurobil žiadnu milosť

Strana
z6
thereisabear
25. feb 2025

Žiadaj výživné. Môžeš aj počas manželstva. Keď chudák nepochopil, na súde mu to vysvetlia.

guudy
25. feb 2025

Peniaze v manzelstve su spolocne. Ziadne moje a tvoje. Suhlasim s @thereisabear , daj ziadost o vyzivne.

autor
25. feb 2025

@guudy ja viem ☹️ on mi neustále vyčíta čo všetko platí a čo ja neplatím
Ale aby mi plienky vyčítal že kupoval?

guudy
25. feb 2025

Ziadaj sudne vyzivne, tam mu to vysvetlia.

autor
25. feb 2025

@guudy otázne je či by vôbec aj platil keď s tým mal doteraz problém

zuzinka888
25. feb 2025

Musel by! Za neolatenie pride o vodicsky, zamestnavatel to dostane ako zrazku zo mzdy, moze ist sediet.......a keby nellatil mkzes poziadat stat o nahradne.skor by som to urobila aby mu to niekto" vysvetlil" ked to nechape ze ma povinnost sa starat o deti.

zuzikak
25. feb 2025

tu nie je otazka ci by platil. Mal by to stanovene sudom. Ze si nic neplatila pocas materskej ? Samozrejme !! mal by si uvedomit fakt, ze ty si bola bez prijmu aby si mohla byt s dietatom doma. Teraz je hrdina. Mal sa ozvat vtedy. Mohla si po pol roku odist do prace a doma by ostal on. By ma zaujimalo ako by potom platil polovicu vydajov bez realneho prijmu. To ze zaplatil za opravu auta 1000e ? To auto je hadam spolocne nie ? Nie len tvoje aby nepoukazoval na to, ze ti spravil laskavost. Prosim ta hadat sa koli peniazom a rozist sa koli peniazom je strasna blbost. Mate to teraz medzi sebou velmi "perne" a nahnute. Skuste najst spolocnu rec a najdite si cas ist do manzelskej poradne. Urcite vam poradia ako sa vysporiadat aj s tymito hadkami.

sendy1977
25. feb 2025

ak, je zamestnaný budú mu to strhávať z mzdy

guudy
25. feb 2025

Autorka, uz ti vsetko napisali dievcata vyssie 🙂

nin12345
25. feb 2025

Vies mozes ziadat vyzivne ako ti baby hore radia... ale ja by som si na tvojom mieste isla na sud uz len na rozvod. Aby si s vlastnym muzom sa hadala o peniaze za plienky? To kde sme? A toto budes riesit pri vsetkom on vas vidi ako nieco na co musi minat peniaze a nie ako rodinu ked ti to vycita

autor
25. feb 2025

@nin12345 ano na rozvod
On je tak arogantny a cynicky že mi to spúšťa panicke ataky
Potrebujem deťom vymeniť šatník dlhšie sa nič nekupovalo naposledy som im kúpila onosene topánky pretože som na lepšie nemala keďže panko mi odmietol dať lebo kupoval mlieko pred tromi rokmi. Jeho príjem je 2000-2700 eur v čistom a môj ani zďaleka 😡 ja nemám ani 900 eur

autor
25. feb 2025

Že mi ,,dal vrátil,, tých 1000 eur že to mi dal na oblečenie pre deti a čo sa sťažujem vraj je to dosť 😪😭 reálne som tie peniaze nasporila z brigád

zuzubb007
25. feb 2025

Ja sa spýtam takú otázku ty mu varíš, peries?, nákupy platíš len ty aj nájom aj ostatne?

autor
25. feb 2025

@zuzubb007 nakupuje aj on aj ja ale ja urobim mesačný nákup a viac nemám
Nemal vyprané veci a začal na mňa že naňho nemám chodiť s vydieračkami

autor
25. feb 2025

Spĺňam 9 bodov z 10 manipulátora už len chýba to aby ma mlátil a bolo by to kompletné
A tie porovnávania že sa mám pozrieť akí ľudia sú vo výmene manželiek že tam žena rúbe seká drevo sama a chlap sedí celé dni na gauči a nič nerobí
Ja neviem čiže mu mám byť vlastne vďačná?

zuzubb007
25. feb 2025

No už by si sa mala zbaliť a aidos, bude ťa takto týrať celý život nečakaj na zázrak ten sa neudeje

autor
25. feb 2025

@zuzubb007 nepraje si aby aj deti odišli

lienka.7
25. feb 2025

@autorka prepac, ale si hlúpa... neviem načo si mu demonštratívne hádzala peniaze na stôl.a snáď nie si nesvojpravna, ze nemôžeš odísť aj s deťmi. Snáď mas aspoň kam. A požiadaj o vyzivne. To môžeš aj pred rozvodom. Neodkladnym opatrenim

zuzubb007
25. feb 2025

Praje nepraje, to sa vyrieši na súde ty si úplne psychicky zdeptana a bojíš sa ho ako čert pekla, máš právo zbaliť sa s deťmi aj ísť, keď nebude doma, len tam je to o tom či ty chces odísť, lebo keby chces už tam niesi

belllinka
25. feb 2025

@lienka.7 no odísť aj s deťmi nemôže len tak, on má na ne rovnaké právo, ako ona. Takže jedine rozvod a dohodnúť styk s deťmi.

autor
25. feb 2025

@zuzubb007 opýtam sa ešte. Ak pôjdem na upsvar za kolíznou opatrovníčkou bude mi to k niečomu?

guudy
25. feb 2025

@lienka.7 nie je hlupa, zije s manipulatorom. Hovori sa tomu uvarena zaba…

belllinka
25. feb 2025

@guudy tak myslím, že manipulátorom sa nestal až po druhom dieťati

silvike
25. feb 2025

@zuzubb007 A kam ? To hned kazda ma nejaky volny byt do ktoreho sa hned prestahuje s detmi ? Sak asi nema ani kam by sla, nie ? Treba najprv toto poriesit, ze KAM.

guudy
25. feb 2025

@belllinka este raz. Uvarena zaba - zabu dame do hrnca so studenou vodou a zacneme vodu zohrievat. Zaba je ok, nesnazi sa utiect, lebo jej nie je zle, nevidi rizika. Ked voda zacne byt prilis horuca, chce vyskocit, ale uz to nejde… s manipulatormi je to podobne, pritvrdzuju postupne a dlhodobo. Ked si to zena uvedomi, je uz taka udupana, ze pre inych jednoduche veci su pre nu nerealizovatelne. Tak to ona vidi. Takze nemusi byt hlupa, len je ‘uvarena zaba’

autor
25. feb 2025

@guudy ešte mi povedal že veď mňa nebije a no žijú iní ľudia,týraní ,že mi ,, ešte nedal facku,, takže mám byť vlastne rada aký on je

guudy
25. feb 2025

Aj psychicke a ekonomicke tyranie je tyranie. Rovnako nepripustne ako to fyzicke.

lienka.7
25. feb 2025

@belllinka aha, takže ma odísť iba ona sama, či ako? Normalne moze s deťmi odísť, s tým, ze mu oznámi, kde sa s deťmi bude zdržiavať a moze ich vidieť.

autor
25. feb 2025

Vnoci som strašne plakala nešlo to ani zastaviť. Počul ma. Len sa spýtal prečo plačem? Nič viac neriešil som mu ukradnutá ako žena inak by sa nesprával takto milujuci muž. Vydieračky a len je všetko moja chyba a že sa neviem správať

autor
25. feb 2025

Ja že a ty sa vieš správať a on že nie on sa nebude tiež normálne správať lebo ja sa normálne nesprávam
Všetko točil len na mňa. Na otázku mi odpovedal protiotázkou

Strana
z6