Manželská hádka o financovaní detí
Včera som si zbalila veci a chcela odísť od manipulátora. Zakázal mi odísť s deťmi. Vraj prečo by mali ísť zrovna so mnou a prečo nemôžu zostať s ním?
Celú dobu manželstva mi nedával na deti peniaze. Sotva som si za 3 roky nasporila 1000 eur príležitostnými prácami popri rodičovskom.
Vyčítal mi že mi zaplatil opravu auta za 1000eur. Vytočilo ma to nakoľko vyčítal mi že som mu nedávala polovicu na bývanie a že koľkokrát som ja kupovala dieťaťu mlieko a plienky, že to celé on financoval tak preto mi teraz nemusí dávať peniaze za oblečenie pre deti. Vzala som nasporene peniaze tých 1000 eur a hodila som mu ich na stôl za tú opravu auta.
Čo urobil? Nechal mi tých 1000 euro na stole a s odkazom ,,pre deti na oblečenie ! ,,
Vlastne vrátil mi nasporene peniaze...on dávať peniaze na deti nemusí? Veď mi tou tisíckou neurobil žiadnu milosť
@zuzubb007 a z čoho našetrené? Z rodičovského sa nedalo keď mi nedával nič na deti a zostala som vycicana. Prečo som chodila po brigadach popri rodičovskom, aby som pokryla veci pre deti a niečo aj pre seba a to som nekupovala nové ale bazarove aby som mohla po 30 eur mesačne odložiť
Zatiaľ som zvládla len tisíc eur nasporiť
Ešte bude chcieť odomňa polovicu za škôlku čo je navyše 100 eur pre mňa ako povedal
Potom za bývanie chce 135 eur na polovicu
V práci čo zarobím nechám tu stále ťahám za kratší koniec 😢
tie deti by ti do tyzdna doniesol keby si ich tam nechala 😂 je tak male percento muzov co sa realne chcu starat .... ja uz nejaky piatok rozvedena som ....viem ti napisat, ze uz by som bola zbalena, len som mala kusok inu situaciu ja som isla robit hned po pol roku malej lebo som vedela,ze by ma inak financne drzal v klietke... cize rada pre teba ...do prace a osamostatnit sa
Škoda komentovať túto tému, proste autorka nechce a neodíde ja sa už nejdem k tomuto vyjadrovať, možností je xy krížové centrá všetko, ale keď niekto nechce pomoc darmo mu radit
@zuzubb007 aspoň si si kopla ďakujem to som potrebovala
Povedz mu , ze deti su aj jeho, a ked si neutrel do zaclony, nech sa stara, inak to das na sud o vyzivne. Tam mu sudca hned vysvetli ze .ujoviny co trepe , ze on platil to a to nie su relevantne, ale peniaze su spolocne.
Ak nepomôže a nezmeni sa, treba odist, skusit nasetrit, kef ti sud schvali vyzivne a prec.
No prepáč, ale akú radu chces, zamietla si všetko a všetko je problem
@zuzubb007 nie je to také jednoduché robí mi problémy a vyhráža sa. mám zodpovednosť aj za deti ony za to nemôžu je mi to strašne ľúto som úplne na dne zostala som sama nemám ku komu hlavu skloniť
Nemám peniaze na odchod
Veď to píšem skús organizáciu, ktorá pomáha mamičkám s deťmi krízove centra nieje to hamba, vyhrážať sa ti môže ale treba mu ukázať, že sa z toho nepototo, ináč stratis vzácne roky života, a tie deti to tiež vidia a vnímajú, takže pre ich duševné a psychické zdravie by bolo dobré to čo najskôr poriešiť, rozvod atď., nemáš rodičov, súrodencov nikoho?
Ziadost o vyzivne, nasetrit a odist. Ano potrva to, ale ak niekde nezacnes, ostanes v probleme stale. Viem , ze maš strach a ten ťa zväzuje...ale ak niekde nezačneš, stale budes trpieť s detmi a stale budes na zaciatku bez posunu a bude to daleko od riesenia.
Po tychto vsetkych radach nikde nevidim od teba vetu - v poriadku odidem, alebo v poriadku idem okamzite podat ziadost o vyzivne. Odhadujem, ze nadalej ostanes v tomto toxickom vztahu. Musis si uvedomit, ze on sa nezmeni a ty budes nadalej trpiet. Nie je to lepsie ukoncit hned teraz, nez cakat na nemozne a potom bude z teba uz uplna troska - financna aj psychicka
Žiadajú výživné súdnou cestou platiť nemusí ale za neplatenie výživného pôjde sedieť a tebe bude štát platiť náhradné výživné.... Ak nepochopí ani potom keď ho pustia môže si to v base zopakovať... Nebuď za blbca ukaz mu ze sa ho nezlaknes... Ak vezmeš deti proti jeho vôli otočí sa to cele proti tebe a naháňať budú teba za únos deti...
Takže hádka bola za oblečenie pre deti?
Pravda bude uprostred.Co všetko platí on asi hypo, nájomné, stravu čo platíš ty z rodičovského, prídavkov, keď píšeš, že mlieko a plienky platil on?
Akákoľvek "pravda" sa dá napísať tak, aby z toho jedna ho druhá strana vysla zle
Hádzať tisicky ste si nemuseli a vlastne má pravdu on ti zaplatil opravu auta, ty nakup oblečenie
V takýchto scénach sa iba zacyklite.Daj na papier kto čo platí a uvidíš ako to je. Treba vychladnúť a porozmýšľať...
@autorka je mi ľúto, čo prežívaš. Tvoj chlap je prvotriedy chuj a manipulátor. Ale ako ti tu bolo poradené, obráť sa na niektorú z inštitúcií, ktoré sa týmto zaoberajú. Nemusíš sa hneď sťahovať, ale ide o to, že ti môžu poradiť ako na neho, ako vydržať, aby si si odchod naplánovala a aj naň našetrila. Pretože ak ti nemá kto pomôcť poskytnutím strechy nad hlavou, tak nie je priestor na zbrklé rozhodnutia.
Požiadaj o výživne na deti bude im musieť posielať.
Otazka financii ma byt v pare vysporiadana pred manzelstvom a najneskor idealne pred pocatim dietata...to ci je partner manipulator alebo nie je - je len oznacenie - a podstatne je, ze ste tuto dohodu ohladom penazi nemali...ty si si setrila pocas RD? To je tiez velmi zaujimave...muz nie je povinny zastresovat komplet financovanie rodiny v dnesnej dobe, opakujem sa, je to vec dohody...ked ste sa hadali na peniazoch, asi ich je malo, a to hadky ajtak nevyriesia...naco ti teda bolo tych tisic eur usetrenych na brigadach, ked plienky a opravu auta hranil udajne on?
@zuzubb007 Nasackovat sa naspat k rodicom ? To snad nie. No jasne, hned zajtra byvas aj s detmi v podnajme, to isto. A za co ? Sak ona nema prijem. Ma nasetrenu akurat tak tu 1000ku co ma mozno na 2 mesacny depozit. A pojdu sa past ? Ja to skor vidim zatial na to vyzivne cez sud. Mozno sa panko umudri. Ale ja by som s takym debilom co ma problem dat na jedlo a osatenie pre vlastne deti a este ma aj taky super prijem. Tak to by som s nim nemohla byt. Urcite by som planovala odchod od neho. A asi co mozno najskor do prace. Neviem ake velke su deticky.
Milá autorka, tvoju situáciu chápem, nie je to tvoja vina, si určite schopná a keďže si ťa manipulátor vybral určite aj empatická, silná žena. Z komentov ľudí, ktorí neprešli takými situáciami a nie sú na tvojom mieste si nič nerob. Som zvedavá, kto by ozaj reálne teraz pobalil do dvoch kufrov deti a seba a odišiel zazvoniť do azylového domu. Len postupne s chladnou hlavou, nereaguj na jeho útoky. Porozmýšľaj v kľude, ukľudni sa a postupne konaj. Pokiaľ muž sa podieľa na domácnosti a má o Tom doklad, platí nájom na polovicu, platí stravu, platí pol škôlky, tak vlastne sa podieľa na chodbe domácnosti. Neviem ako to bude vnímať súd. Musíš všetko čo deťom kúpiš, zo svojho na čo máš bločky odkladať, aj koľko mesačne dáš zo svojho na dopravu, škôlku, nájom všetko. No ak je to viac čo máš mesačne k.dispozicii choď do centra právnej pomoci na bezplatnú konzultáciu, choď na UPSVaR a povedz, čo ti poradia. Mne sa zdá, že veľmi nepochodiš, si na SR ☹️. Ja by som mužovi s kľudom oznámila, že na škôlku nedám, lebo nemám, keď nedá ani on, zostanú deti doma, môže s nimi ostať. Aj nájom nech platí on, a keď ťa bude vyhadzovať, tak choď, ale detičky mu nechaj, on nech platí jedlo, škôlku, nájom aspoň týždne a neboj sa on ti ich po týždni vráti😁
@silvike a neplatí nájomné, stravu? atď....z pohľadu chlapa platím všetko aj som zaplatil opravu auta, ona brigaduje ma rodicak snáď môže to oblečenie kúpiť.Vsetko je napísané strašne jednostranne možno chlap platí dovolenky, komplet všetko a tu sa idú hádať kto kúpi deťom pár handier.Ma tisícku nech kúpi oblečenie.
@mabenn Setrila si, aby si si pocas RD dopriala ten isty standard ako pred RD. V kazdom pripade, ked zena nemoze pracovat lebo sa celodenne stara o spolocne deti, tak muz ma povinnost sa o nich postarat. A ked je to trapko jak tento, tak to je fakt smola. Snad mu dopne, co je jeho povinnost, ked mu vyzivne vymeria sud.
@mabenn ku tvojmu prispevku o dohode o fin. v manzelstve- suhlasim ak sa jedna o 2 pracujucich. Ale ako nahle je zena tehotna a doma s detmi, co tam pre pana krala chceme dohadovat? Ten co je v praci ma teraz zodpovednost sa postarat. Nemyslim prehnane maniere, ale normalna starostlivost o rodinu.Snad lubim zenu/muza a svoje deti. Ved to je psychicky zdravemu cloveku jasne . Iba clovek co je mimo sa sprava takto. Ved spolocne buduju 2 dospelí ludia rodinu. To potom mal dať spermie ako darca a mal zit sam.
A byvanie mate spolocne alebo len jeho?
Chodiť za koliznou žiadať výživné atď je hlúposť.A v podstate chlap má pravdu prečo by mala deti brať preč a kam?je tak isto otec.Zaujimal by výpočet možno plati hypo, leasing, poistky na autá stravu všetko...také scény za oblečenie.
@silvike načo to hrotit?tiež jej môže povedať daj polku na hypo a stravu, brigáduj viac atď ..alebo sa naserie a požiada o rozvod.
@silvike nie, povedal jej, že plienky aj mlieko platil on, či mu ona dala na poplatky za byvanie...takže čo robí ona s rodicakom a pridavkami, brigádou, keď sa musia hádať za pblecenie?to sú veci vytrhnuté z kontextu
A, keď teda tak trpí ok hneď si nájsť podnájom, žiadať o rozvod a výživné.

@silvike no tak rodina, alebo vždy treba mať našetrené peniaze na dáke prežitie, podnájom existuje a zajtra hneď byvas, keď sa chce ide všetko, keď nie hľadajú sa vyhovorky