icon

Manželská kríza

samostatnedievca
21. máj 2025

Ahojte potrebovala by som poradiť mám taký problém a viem že je to zle a nesprávne ale stala sa mi taká vec som už 10 rokov vydatá,z manželom to už není také ako predtým,vôbec sa mi nevenuje nezaujímajú ho moje pocity ani len sa neopýta,ako sa mám čas strávi len so svojou rodinou tá naša ho nezaujíma,minule som si napríklad udrela hlavu o železo a dost to sčervenalo a napuchlo ani sa ma len neopýtal či som v poriadku či to bolí jediné sa mi smial či má má odniesť na pohotovosť stále len si robí srandu keď mu poviem že si ma nevšíma a nezaujíma sa o mňa sedíme vonka on sedí na začiatku a ja na konci lavičky pod prístreškom a nerozpráva so mnou ani slovo iba z rodinou keď ideme večer dňu poviem mu aby si aj mňa troška všímal vraví aby som neklamala a nebola hysterická že sa nemôže iba okolo mňa točiť celý deň ale mňa si ani nevšimne ,v posteli to už tiež není ako bývalo rýchlo spraviť a spať vášeň tam už vyprchala, no len je tu ten druhý problém našiel sa tu druhý človek ktorý,keď ide so mnou domov a čakám na autobus áno viem znie to vtipné je to autobusár no poznam ho dlhšie už a zistili sme že máme veľa toho spoločného aj spoločné záľuby a keď sa spolu rozprávame jeho pohľad ostáva iba na mne iných si ani nevšíma celý čas iba somnou komunikuje a keď fakt prejde okolo neho pekné dievča ani na ňu nedá zrak len na mne a to je slobodný a ja vydatá viem že je to zákerné odomňa no už 10 rokov som sa necítila pri mužovi tak dobre ako pri ňom

sova7
21. máj 2025

Chlap zavysli na rodičoch. Nič moc do vzťahu. Ty sa bojíš že mu ublizis a on ti kľudne ubližuje. Ma rodičov aj keby si odišla neostane sám. Len skôr ty sa asi bojíš byť sama keď ideš zo vzťahu do vzťahu. Toho druhého ani nepoznas. Aj súčasný problém s mužom začal pekne a tým že bol lepší ako ten predtým. Zisti čo vlastne chces ty. Prečo ti stačí tak malo a hneď zabudneš na xy zlých veci. Preco sú pre teba pocity ľudí ktorým na tebe nezáleží viac než ty. Možno by si mala byť začas sama ak chces odísť od muža spoznávať sa keď aj s tým druhým len neskoc hneď do vzťahu a vážnych veci vyhladovanému človek chutí aj plesnivy chleba. Mysli trochu aj na seba. Nie je zákerné postarať sa o seba a nezit tam a tak že ťa to postupne ničí prečo by malo byť zle myslieť na seba? Desať rokov ste sa nikam nepohli. Nesprava sa k tebe pekne. Od neho nie je voči tebe nefér že si nedokáže vytvoriť s tebou domov a radšej trčí s rodicmi? A pri tom druhom by som si určite zistila ako je na tom a ci tiež nie je zavesený na mame alebo rodičoch

anna777115
21. máj 2025

Autorka, predpokladám, že o Tom šoférovi nevieš, vôbec nič. Imponuje ti, že cítiš, jeho pohľady, záujem. To, čo nedostavaš u svojho muža hľadáš inde. Toto, však nie je dobrý postup v živote, prechádzať zo vzťahu, do vzťahu.Buď, sa snaž zapracovať na terajšom vzťahu, alebo si daj pauzu od chlapov a sústred sa na seba a dieťa.

milka1988
21. máj 2025

@samostatnedievca jemine prosím ťa nabudúce dávaj bodky ved tu človek to nevie ani dočítať a nevie kde začína a končí veta...

mimikarol
21. máj 2025

A ty sa o muža zaujīmaš? Ak chceš zmenu skús začať od seba a možno sa chytí.

macatt
21. máj 2025

@samostatnedievca presne tvoj nick by mal byť pre teba smerodajný a nečakať od inej osoby že ťa urobí šťastnou..
Mám takú známu čo má 30 rokov a už je 2x rozvedená, teraz sa chce vydávať 3tí krát‼️
Mužov mala fajn, s každým má dieťa a plánuje 3tie dieťa s novým manželom..
Vždy bol dôvod rozvodu nezáujem manžela, stále chce byť princezná, ktorú bude manžel,,ovievať,, nosiť jej kvety, tráviť večery a do rána sa s ňou milovať😁
Zbytočne jej hovoríme, že do 2 rokov sa bude rozvádzať znova, lebo toto všetko zasa pominie, chlap bude chcieť robiť chlapské veci a nebude jej sedieť pri sukni..
Teraz ťa baví záujem autobusára, pre ktorého si ešte neokukaná a cíti príležitosť sa ti dostať vieš kam, cíti z teba ľahkú korisť..
Ak ti manžel nebude chýbať po žiadnej stránke a ak trpíš tak odíď, ale ver, že aj autobusár ti raz vychladne(citovo)
Odiď na nejaký čas k mame a uvidíš či Vám odlúčenie s manželom neprospeje, nemáš čo stratiť, ale autobusára do toho nemotaj..
Tá moja známa po polroku od rozvodu si uvedomila, že druhého manžela miluje, ale nič s tým z hrdosti neurobila a po roku už bolo neskoro, zamiloval sa do inej..
Skús si predstaviť, že sa tvoj manžel zamiluje do inej a nasťahuje sa k nemu..
Bolelo by ťa to, alebo by si cítila úľavu, že rozhodol za teba?!

samostatnedievca
autor
21. máj 2025
@domkakvet

@samostatnedievca skaces zo vztahu do vztahu a cakas, ze ti to bude fungovat, nie nebude ti to fungovat, ak budes mat taky pristup.

@domkakvet ja som nevravela že chcem hneď ukončiť vzťah len že v tomto vzťahu necítim už to čo by som čakala sme iba ako brat a sestra

romiada
21. máj 2025

@samostatnedievca a autobusar vie že máš dieťa? Nemaľuj si to naružovo. Druhý chlap sa Ti páči lebo Ti dáva asi komplimenty, pohľady....v podstate sa učíš milovať samu seba vďaka niekomu inému. Ale čo vieš Ty o ňom? Aký to je človek? Ako sa správa k iným ? Ukončí vzťah ak nie si šťastná, ale nauč sa najprv fungovať sama so sebou chvíľu..nečakaj v chlapovi záchrancu a hlavne nevyčleň zo svojho života dieťa kvôli vidine nového vzťahu.

domkakvet
21. máj 2025
@samostatnedievca

@domkakvet ja som nevravela že chcem hneď ukončiť vzťah len že v tomto vzťahu necítim už to čo by som čakala sme iba ako brat a sestra

@samostatnedievca ja viem, ze ho nechces ukoncit, lebo najradsej by si isla zo vztahu do vztahu, lebo tak je to pohodlnejsie, ale tak to nefunguje a tak som to aj napisala.

vilma7
22. máj 2025

Povedz mu, že si zamilovaná do šoféra a vyhodí ta aj sam, alebo sa spamätá.
Oni všetko je to vždy na začiatku pekne, krásne atď...rozprávanie vkuse, hodiny a potom to žiaľ.prejde do bežného života. Máloktorý pár si hrkuta ako holubicky po rokoch spolužitia.
A ďalší problém je, že nebyvate sami. U nás by to dopadlo ako u vás, keby bývame u svokry.

kikappp
22. máj 2025

Podla mňa potrebuješ terapie sama pre seba ,problém si ty sama .Cele.

samostatnedievca
autor
22. máj 2025
@vilma7

Povedz mu, že si zamilovaná do šoféra a vyhodí ta aj sam, alebo sa spamätá.
Oni všetko je to vždy na začiatku pekne, krásne atď...rozprávanie vkuse, hodiny a potom to žiaľ.prejde do bežného života. Máloktorý pár si hrkuta ako holubicky po rokoch spolužitia.
A ďalší problém je, že nebyvate sami. U nás by to dopadlo ako u vás, keby bývame u svokry.

@vilma7 ďakujem ja som už skúšala všetko len to že on zložil vodicky kúpil si auto a splátka je vysoká a ešte jeden úver má a sám mi povedal že samostatné bývanie si teraz nemôžme dovoliť len on nechápe že ani u svokrovcov je mi zle domov je pre mňa ako peklo a nie domov každý deň sa tam vraciam z nechuťou.Pretože si neuvedomuje že mne je tiež zle keď mi neustále jeho otec nadáva do sprostých za to že som urobila niečo dobré ako to treba,a on nevie nič do ničoho sa nevyzná,ale svokor je taký človek že všetko musí byť tak ako povie lebo doma to tak robili,všetko musí byť na tom mieste ako on to dá o centimeter je to posunuté už kričí že to nebolo tak kto to posunul.Keď sa chcem ísť s malým prejsť svokra už nadáva že načo chodíme von z dvora že toľko času máme na prechádzky porovnáva má z druhou švagrinou.Môj aj neuvedomuje že mne takto není dobré,potrebujem aj ja svoj kľud iba on ho môže mať so svojou rodinou a nič,toľko som bojovala že už sama nevládzem.

samostatnedievca
autor
22. máj 2025
@domkakvet

@samostatnedievca ja viem, ze ho nechces ukoncit, lebo najradsej by si isla zo vztahu do vztahu, lebo tak je to pohodlnejsie, ale tak to nefunguje a tak som to aj napisala.

@domkakvet do ďalšieho vzťahu by som momentálne nešla kým si neusporiadam sama myšlienky,a nevyliečila dušu len som chcela že či to není zákerné odomňa že moje manželstvo už vychladlo oheň sa zmenil na dym lebo sa zalial vodou,a k manželovi už necítim to čo dakedy

samostatnedievca
autor
22. máj 2025
@mimikarol

A ty sa o muža zaujīmaš? Ak chceš zmenu skús začať od seba a možno sa chytí.

@mimikarol ja sa zaujímam o neho desať rokov príde z práci prvé čo dám je pusa, opýtam sa ako bolo v práci rozprávame sa, sedím hneď vedľa neho otočená tvárou k nemu za ruku ho chytím a keď bolo zle tak ho podporujem a dávam mu úsmev ktorý on mi neopätuje po chvíli prídu všetci von švagriná,jej dcéra a už som odsunuta začne sa rozprávať z neterou ako ide auto či bola niekde či má natankované a tak ja vodičky nemám takže sa s ním o tom neviem rozprávať tak dám tému čo by chcel jesť či není unavený a on ma ignoruje hlas už nemám chuť zvyšovať neustále aby ma počul lebo aj tak to nepomôže venuje sa jej tak ja som ticho.

unicornlady
22. máj 2025

Jeho rodičia ťa urážajú a on sa na to pozerá...

samostatnedievca
autor
22. máj 2025
@romiada

@samostatnedievca a autobusar vie že máš dieťa? Nemaľuj si to naružovo. Druhý chlap sa Ti páči lebo Ti dáva asi komplimenty, pohľady....v podstate sa učíš milovať samu seba vďaka niekomu inému. Ale čo vieš Ty o ňom? Aký to je človek? Ako sa správa k iným ? Ukončí vzťah ak nie si šťastná, ale nauč sa najprv fungovať sama so sebou chvíľu..nečakaj v chlapovi záchrancu a hlavne nevyčleň zo svojho života dieťa kvôli vidine nového vzťahu.

@romiada áno vie o tom aj on má syna tak sa spolu rozprávame o deťoch aké sú aj ten môj aj jeho.Vo vzťahu je teraz slobodný už rok lebo mu to s priateľkou nešlo mali veľa veci iných ako spoločné a malý je sním.

samostatnedievca
autor
22. máj 2025
@unicornlady

Jeho rodičia ťa urážajú a on sa na to pozerá...

@unicornlady presne tak je ticho ešte aj vtedy keď svokra skáče do mňa že rodina má odtrhla od seba vie že má to bolí ale je ticho nak si kope ďalej.Ja za to nemôžem že má odtrhli od seba a donútiť ich neviem že haló tu som a svokra ako náhle má príležitosť mi to splechne do ksichtu a ja po večeroch iba plačem

samostatnedievca
autor
22. máj 2025
@kikappp

Podla mňa potrebuješ terapie sama pre seba ,problém si ty sama .Cele.

@kikappp aha takže keď niekto chce konečne cítiť byť šťastná tak je na vine on aj keď desať rokov sa snažim neviem ako chcem.Po meste vidím rodinku ako idú spolu pekne muž zo ženou za ruku a boli ešte starší ako my a chcem to isté tak mi povie čo som ja pubertiak.

domkakvet
22. máj 2025
@samostatnedievca

@domkakvet do ďalšieho vzťahu by som momentálne nešla kým si neusporiadam sama myšlienky,a nevyliečila dušu len som chcela že či to není zákerné odomňa že moje manželstvo už vychladlo oheň sa zmenil na dym lebo sa zalial vodou,a k manželovi už necítim to čo dakedy

@samostatnedievca nie je to zakerne, ale bolo by zakerne zacinat si novy vztah.

anna777115
22. máj 2025

No neverím, že šofér autobusu má zverené dieťa do opatery. Veď oni pod 12 hodín nerobia. S kým by bolo to dieťa. Hlavná vec, že si vykreslila, ako slobodného muža. Tak, asi slobodný nie je, keď má rodinu. Zrejme, ani taký úžasný super hrdina nebude, keď je rozideny s matkou dieťaťa. Prosím ťa, nekonplikuj si život s chlapmi. Ty, máš zrejme z detstva, nejakú nespracovanu traumu s otcom, lebo silou mocou, lipneš na mužskej energii a pozornosti.

samostatnedievca
autor
22. máj 2025
@anna777115

No neverím, že šofér autobusu má zverené dieťa do opatery. Veď oni pod 12 hodín nerobia. S kým by bolo to dieťa. Hlavná vec, že si vykreslila, ako slobodného muža. Tak, asi slobodný nie je, keď má rodinu. Zrejme, ani taký úžasný super hrdina nebude, keď je rozideny s matkou dieťaťa. Prosím ťa, nekonplikuj si život s chlapmi. Ty, máš zrejme z detstva, nejakú nespracovanu traumu s otcom, lebo silou mocou, lipneš na mužskej energii a pozornosti.

@anna777115 ja som s otcom nevyrastala ako dieťa chodil na služobky a keď som bola asi vo 8 ročníku tak tak sa naši rozviedli

anna777115
22. máj 2025
@anna777115

@anna777115 Autorka, ak sa necitiš komfortne v tomto vzťahu, tak jednoducho daj mužovi ultimátum, že do roka, buď odchádzate spoločné, ako rodina do samostatného bývania, alebo odchádzaš sama so synom. Odstrihni sa od človeka, ktorý nedáva nič do vzťahu, len berie. Ži, sama za seba a svojho syna. Životné naplnenie, spokojnosť si môžeš dať, jedine ty sama. Nedá ti ho žiadny chlap. Tak, strašne lipneš na mužskej pozornosti, že si pritahuješ do života samé indindividua, ktoré na tebe parazitujú, lebo im to dovolíš. Oni, žijú z tvojej energie, ale to je tak všetko, tebe sa spätne, nevracia nič. Daj, si v živote vyššie latky a máj na partnera väčšie nároky. Stanov, si nejaké hranice, čo ešte si schopná tolerovať a čo už nie. Ale hlavne ich dodržuj ty sama.

samostatnedievca
autor
22. máj 2025
@domkakvet

@samostatnedievca nie je to zakerne, ale bolo by zakerne zacinat si novy vztah.

@domkakvet tak najprv by som sa potrebovala vyliečiť sama seba len som vravela že či by to nebolo zákerné že som chcela opustiť manžela pre takýto dôvod že city už vo mne vychladli a kebyže chcem aj obnoviť iskru tak je to ťažké keď nemám podporu z druhej strany

anna777115
22. máj 2025
@samostatnedievca

@anna777115 ja som s otcom nevyrastala ako dieťa chodil na služobky a keď som bola asi vo 8 ročníku tak tak sa naši rozviedli

@samostatnedievca No, veď presne o tomto píšem. Tebe, ten otec strašne chýbal a chýba a celý život ho hľadáš. Preto, toľko toleruješ, lebo nechceš stratiť znovu tú mužskú energiu, ktorá ti chýbala od tvojho otca.

samostatnedievca
autor
22. máj 2025
@anna777115

@anna777115 Autorka, ak sa necitiš komfortne v tomto vzťahu, tak jednoducho daj mužovi ultimátum, že do roka, buď odchádzate spoločné, ako rodina do samostatného bývania, alebo odchádzaš sama so synom. Odstrihni sa od človeka, ktorý nedáva nič do vzťahu, len berie. Ži, sama za seba a svojho syna. Životné naplnenie, spokojnosť si môžeš dať, jedine ty sama. Nedá ti ho žiadny chlap. Tak, strašne lipneš na mužskej pozornosti, že si pritahuješ do života samé indindividua, ktoré na tebe parazitujú, lebo im to dovolíš. Oni, žijú z tvojej energie, ale to je tak všetko, tebe sa spätne, nevracia nič. Daj, si v živote vyššie latky a máj na partnera väčšie nároky. Stanov, si nejaké hranice, čo ešte si schopná tolerovať a čo už nie. Ale hlavne ich dodržuj ty sama.

@anna777115 ja by som tento vzťah chcela ešte nejako zachrániť len nedá sa keď iba jedna strana bojuje druhá nič stanovím hranice a on ich ignoruje keď poviem o bývaní raz to príde no teraz si neviem zobrať toľko na krk a tam tá téma končí

sova7
22. máj 2025
@samostatnedievca

@anna777115 ja by som tento vzťah chcela ešte nejako zachrániť len nedá sa keď iba jedna strana bojuje druhá nič stanovím hranice a on ich ignoruje keď poviem o bývaní raz to príde no teraz si neviem zobrať toľko na krk a tam tá téma končí

@samostatnedievca čo chces zachraňovať? Vy nemáte žiadny vzťah ste spolubývajúci. Opakujes dokola to isté pritom ti xy ľudí napísalo kopu užitočných rád a ty si svoje ideš.

samostatnedievca
autor
22. máj 2025
@sova7

@samostatnedievca čo chces zachraňovať? Vy nemáte žiadny vzťah ste spolubývajúci. Opakujes dokola to isté pritom ti xy ľudí napísalo kopu užitočných rád a ty si svoje ideš.

@sova7 tak ďakujem za rady čiže už by to bolo pre mňa sebecké zachraňovať toto manželstvo podľa vás čiže by som mala odísť ?

anna777115
22. máj 2025
@samostatnedievca

@samostatnedievca Lebo, on dobre vie, že ty to nikdy nedodržíš. Odíď, od neho a uvidíš, ako zareaguje. Nájdi si prácu v najbližšom meste, poziadaj o mestský sociálny byt. Daj, si zveriť chlapca do svojej starostlivosti a uvidíš, čo sa bude diať. On vie, že nič nemusí, lebo si na ňom závislá a takto sa nikde nepohnete. Zachrániť, znamená pustiť niečo čo nám neslúži a nenapĺňa náš život. Čo, chceš zachraňovať, v tejto situácii v ktorej sa nachádzaš sa nedá nič zachrániť.

kikappp
22. máj 2025
@samostatnedievca

@kikappp aha takže keď niekto chce konečne cítiť byť šťastná tak je na vine on aj keď desať rokov sa snažim neviem ako chcem.Po meste vidím rodinku ako idú spolu pekne muž zo ženou za ruku a boli ešte starší ako my a chcem to isté tak mi povie čo som ja pubertiak.

@samostatnedievca áno si na vine ty sama ,je to samé chcem .

anna777115
22. máj 2025
@samostatnedievca

@sova7 tak ďakujem za rady čiže už by to bolo pre mňa sebecké zachraňovať toto manželstvo podľa vás čiže by som mala odísť ?

@samostatnedievca Ešte, by ma zaujímalo koľko máte obaja rokov. Lebo, zrejme, už nie ste až takí najmladší. Preto, sa treba čím skôr rozhýbať. Život uteká veľmi rýchlo a ani sa nenazdaš a budeš vo veku, kedy sa ťažšie začína od nuly. Pribudnú aj zdravotné obmedzenia, človek potom ľutuje, prečo sa nerozhybal skor.

sova7
22. máj 2025
@samostatnedievca

@samostatnedievca tak hádam vieš či takto chces žiť si spokojná a v pohode a stačí ti takýto akože vzťah hlavne že máš chlapa v dome a celý tvoj život bude o snahe zachrániť dáky vzťah. Ty potrebuješ všetko aby ti niekto odsúhlasil? Tak hádam vieš ako žiješ a či je to to co chces a si spokojná ak chces zachraňuj si do aleluja ak chces sa dať dokopy urob to. Je to tvoj život veď nemáš sedem rokov aby si sa pýtala či môžeš niečo urobiť okrem toho si matka je nacase dospieť a dozrieť