icon

Manželské problémy a nevyriešené konflikty

5. mar 2025

Ahojte. Ani neviem kde zacat ale skusim. neviem ci sa potrebujem vyrozpravat alebo nejake rady, skusenosti neviem..
Manzelia sme 10r, mame narocnejsie dieta a jeho zdravotny stav si vyzaduje nejake obmedzenia. a tak ja som doma manzel pracuje. problem je ale v nasom vztahu. je to ako na hojdacke, raz je dobre, raz nie. manzela milujem a viem ze aj on mna ale vidim problem skor s mojej strany. neustale mi na nom nieco prekaza. od rana by som nasla 30 veci ktore spravi tak ako to mne nevyhovuje, proste vzdy si najdem nieco co mi vadi a obcas uz aj jeho pritomnost. je v praci tak mi chyba, ako je doma uz mi vadi pomaly vsetko co robi. velmi mi pomaha, o dieta sa postara ak treba navari, uprace..avsak neustale sa doma hadame za nepodstatne veci, ako je ulozenie riadu, zabudnutie veci , zly nakup s obchodu a pod. povacsine vsetko je samozrejme s mojej strany. mam pocit ze som ho prestimulovana. tak isto sex, absolutne nemam na to chut, mam v hlave milion dalsich veci a mam pocit ze uz ma tak nepritahuje ako by mal, on sa samozrejme snazi ale ja mam pocit ze stale cakam nieco viac ako dostavam.. jeden den je dobre a na dalsi zas sa pohadame za nejaku malickost a mne to pokazi cely den a zas ma to posunie dalej od neho a mam pocit ze ma to odhana..ze si nejak neviem k nemu najst tu cestu..jasne ze necakam ze to bude ako na zaciatku a pred dietatom ale asi mi chyba taky ten pocit vacsej pozornosti od neho napriek tomu ze jej mam aj dost..zasa ked ju dostavam ho od seba akoby odhanam..
zienky stretli ste sa s tym, s takymi pocitmi s vasej strany ze manzela milujete avsak vam miestami akoby prekaza ? uz som s toho zufala.
a ano navstivila som psychologa uz, chodim tam pravidelne a je mi jasne ze tie pocity si musim sama dat dokopy.. zaujima ma mozno co vam pomohlo ak ste mali podobne myslienky ?

brendaa
5. mar 2025

Koľko rokov má dieťa?... mne sa vidí, že si doma "vyhorela".. Nemôže ísť dieťa do kolektívu a ty trocha chvíľu vypneš, alebo pôjdeš niekde do práce na skratený úväzok... Je dobre že si si uvedomila čo robíš nesprávne....

autor
5. mar 2025

@brendaa 7r som doma. Dieta je ztp chodi ale malo. Ina možnosť nieje

brendaa
5. mar 2025

Rodina nepomôže nachvílu, aby si mohla tráviť čas aj s manželom, kamarátkami....

kavasmliekom
5. mar 2025

Nečítam komentáre, ale ak ti to aspoň trošku dovolí zdravotný stav dieťaťa, choď do roboty. A dieťa do škôlky, školy, kľudne aj na brigádu, hocikde, kde budeš užitočná a v kolektíve. A kde nebudeš znudene čakať, kedy príde muž z roboty aby si ho mohla sprdnut, len preto, že ty nie si so sebou spokojná.

janickacrazy
5. mar 2025

Jednoducho si doma dlho a všetko ti lezie na nervy. Vrátane manžela. Potrebovala by si oddych, dovolenku bez dieťaťa buď sama s kamoškou alebo s mužom. Naozaj nie je nikto, kto by ho postrážil aspoň cez víkend? Rodičia, svokra, tvoji súrodenci?

autor
5. mar 2025

Ak ho niekto vezme tak to je raz za mesiac na 2-3h mam len svoju mamu uz ktorá sa tiez veľmi ne roztrhne aby ho vzala. Svokrovcov ani súrodencov nemame

brendaa
5. mar 2025

Je to ťažké... Skús sa ešte popozerať po dennom stacionári pre deti, nizkoprah...

janickacrazy
5. mar 2025

Tak potom popros manžela, aby sa postaral cez víkend a ty choď na wellness sama alebo s kamarátkou, urobí ti to dobre.

kavasmliekom
5. mar 2025

A nejaká opatrovateľka? Aspoň na 4 hodiny denne? 3x do týždňa, že by si aspoň upratovať niekde chodila, nech ideš preč z domu.

0silvia0
5. mar 2025

Ponorku zo zatvorenia doma si ventilujes na chlapovi. Bolo by fajn s tym nieco urobit, lebo ho od seba odozenies.

ahhola
5. mar 2025

Z zivota aky zijes si predrazdena a ked ti ten pride do rany, schyta vsetky tvoje frustracie. Nestastne dieta, ty nestastna a chlap z vas dvoch. Aky ma postih, nemozes s nim cestovat vlakom, uvidite ine kuty, ine podnety, inych ludi, nove obzory... Takto sa opotrebujes a sklesnes na dno📍

tatianamisko
5. mar 2025

Ahoj,ak posles nick, mozeme pokecat, ja to mam velmi podobne, ako ty.

pribinak
5. mar 2025

@brendaa nizkoprah ?? 😳😳😳😳

pribinak
5. mar 2025

Vyhorela si.
Možno by ti pomohlo keby si mala nejakú brigádu a bola v kontakte s inými ľudmi
Aby si mala zmenu. Lebo takto si znicis manželstvo.
Ako už niekto napísal proste frustráciu si nemôžeš ventilovať na mužovi
Áno jeden z vás nemôže za to, že vaše dieťa má zdrav. problém, proste sa to stalo.
Držím palce, nech to zvládnete 🍀

brendaa
5. mar 2025

@pribinak denné nízkoprahove centrum, denný stacionár....kde sa budú dieťaťu venovať, ked nemôže byť v Mš, Zš...

pribinak
5. mar 2025

@brendaa v nizkoprahu asi sotva

grof_monte_christo
5. mar 2025

Ťažko poradiť, co máš robiť, či zostať s chorým dieťaťom doma alebo ho dat do stacionára a ísť pracovať. Žena môjho terajšieho priateľa vozila dieťa do stacionára, potom šla do práce, vyzdvihla ho poobede a doma zas kolotoč okolo domácnosti a postihnutého dieťaťa. Ťažko povedať, či bolo príčinou choroby vyčerpanie, ale po 40 to už nedávala, vážne ochorela a zomrela. Ty musíš vedieť, kolko energie máš a co zvládneš.

brendaa
5. mar 2025

@pribinak sa tu budeš doťahovať asi zas tak napr.

pribinak
5. mar 2025

@brendaa ty si sibnuta? Vieš čo je nizkoprah? Evidentne nie

lenusiatko
5. mar 2025

Ked mas ZTP dieta, tak je postihnuta cela rodina, viem, o com pisem. Kazdy by potreboval terapiu. Skus sa poradit s rodinnou psychologickou, riesit to komplexne. Cim skor, tym lepsie. Kto to nepozna, nevie si predstavit, cim prechadzas. Ja som tiez bola niekolko rokov doma, mam uz vacsie deti, bol to boj, ale dako sme to dali. Ja som ale nesmierne vycerpana, manzel to neriesil, radsej sa odpratal do prace a za svojou rodinou. Dnes by som to riesila inak, prave by som vyhladala tu odbornu pomoc.

borabalazova
5. mar 2025

Nebola by cesta požiadať o tzv. odľahčovaciu službu? https://www.upsvr.gov.sk/se/aktualne-oznamy/odl...

koniarova
5. mar 2025

@lenusiatko vydržal vám vzťah? Prepáč,že sa pýtam.

autor
5. mar 2025

Dakujem ale práca nepripadá do uvahy u mna. Naozaj si to neviem realne predstaviť ledva zvladam toto a nie este prísť s prace a okolo dieťaťa. Moc ani nemám kamosku ktora by somnou niekde na vikend isla. Úprimne cas na hlbsie kamarátstva pri ztp dietati niesu a kazdy si ide tou svojou cestou ja riesim uplne ine problémy jak rodicia bežných deti

autor
5. mar 2025

@lenusiatko navštevujem psychológicku

janickacrazy
5. mar 2025

Tak si skús nájsť nejakú mamičku s dieťaťom s diagnózou, budete si oporou. Neviem, odkiaľ si, ja mám 2 deti ZTP. Ak chces, napíš mi.

euka210
5. mar 2025

Ako pisu mamicky...aj ja to vidim tak, ze je to z toho kolotoca povinnosti okolo syna a nemas moznost "vypnut", nacerpat silu a potom Ta stvu totalne hluposti, hoci manzela lubis. Potrebujes niekde aj nacerpat silu.
Chce to nielen odbornu pomoc, ale myslim, ze aj aktivnu fyzicku. Najst niekoho, kto by mohol a vedel byt so synom par hodin za tyzden, aby Ty si mohla niekam "vypadnut", ci by ste s manzelom mohli ist do kina, na veceru. Alebo spolu na vylet ak to zdravotny stav dovoluje. 7r je dlho stale doma v jednom kolotoci. Ja som bola s 3detmi 7r doma na RD a viem, ze to bolo potom uz niekedy psycho.

elaela23
6. mar 2025

Dieta pôjde od septembra do školy? Sú rôzne špeciálne školy a ty máš par hodín čas potom. Teraz si to nevieš predstaviť a moc asi ani nechces, ale napr.Lidl ma aj skratenu dobu, možno sa dá aj na dohodu pracovať. Bola by si trocha v kolektíve a prišla aj na iné myslienky. Nemusíš pracovať ani každý den, je to na dohode. Ale za skúšanie by to stalo. Pripadne keď je muž doma skoč si zaplávať, do fitka, s kamoškou na 2-3h sadnut niekedy. Ale neviem ako to je podľa diagnóz a tak aby ste neprišli zase o príspevok. Píšem iba z okolia.poznam aj také,čo pracujú keď maju dieta v škole a také co nie, keďže ich vozia denne ďalej do škôl, tak by to nestihali. Potrebuješ čas pre seba a k9ntakt i ľuďmi, onak budeš možno ešte stupňovať svoj odpor a nakoniec on bude ten zlý, keď zostanes sama, že ťa nechal s chorim dieťaťom. skus mu menej vyčítať, kedd vidíš,že sa snaží.Kazdy mame iný postup prace. Tebe sa bude páčiť ak ti on povie,že si dala hrniec trocha inak, zavesila prádlo inak ako on? Je podstatne,že sa snaží a pomaha.