icon

Manželstva v kríze: Ako prekonať ponorku vo vzťahu?

Dnes o 18:49

Mozno len vylev,mozno potrebujem pocut iny pohlad…
S manzelom si v poslednej dobe nerozumieme.Snazim sa mysliet na jeho pozitivne vlastnosti,ale stale ich ako keby zatienuju negativa.Sme spolu vyse 20 rokov.Odisiel pracovat do zahranicia,aby sme nemuseli az tak stradat v tejto drahej dobe.Je ku mne pozorny, aj v intimnej oblasti sa stale snazi.Zaujima sa o deti, o ich nazory atd.Ale…
Mne strasne zacinaju,resp.uz dlhsie vadia urcite veci.Bud som ich predtym prehliadala,alebo sa zmenil a ja tiez,neviem…Vadi mi,ze vsetko komentuje.S detmi(13,10)ide do konfliktu niekedy zbytocne.To ma uplne vycerpava,lebo viem presne ako by som to vyriesila nekonflitne,ale nechcem proti nemu hned zasahovat.To znamena,castejsie hadky a rozbroje,ked je doma.Nevie pochopit,ze ked vychladnu,bude s nimi lepsia rec.Takisto mne do vsetkeho keca, vadi mu ked sa pokazi sunka, vadi mu kazda chybna kupa a podobne drobnosti.Vadi mu,ze deti pytaju vascinou len peniaze, alebo sa porovnavaju s bohatsimi.Argumentuje,ze on taky nebol,ani takych nepozna atd.Nie,ze by to nejako vykrikoval a bol nejaky agresivny,ale casto je taky podrazdenejsi z toho.Ja mam zas taky nazor,ze su v predpuberte a doba je jednoducho taka,treba im vysvetlovat a sem tam urobit krik,ale ze su to dobre deti.Vadi mi,ale aj jeho nastavenie v zivote.X krat za tych par dni pouzije vyraz “to je neskutocne”, “to je katastrofa” atd.Proste robi casto z komara somara a ja momentalne mam co robit so sebou,kedze som asi v perimenopauze.Proste asi mi vadi na nom vela veci,co by som inokedy neriesila.Neviem,som zmätena, co sa to deje.Poviem mu, co sa mi nepaci,urazi sa,povie,ze som ho ponizila a podobne.Potom vychladne,pride,ospravedlni sa a tak stale dokola.Dnes sa to vyhrotilo, odisiel skor do zahranicia a povedal,ze to asi uz nema zmysel.Pravdupovediac ani ja uz neviem.Ale musim napisat,ze nie je ani agresivny,ani despoticky ani manipulator.Aspon myslim,ze to by som si uz za tie roky vsimla.Neviem,Som zmätena.Som ja moc kriticka?Sebecka?Alebo mame ponorku/krizu?Neviem.Neviem s nim proste komunikovat, vsetko mi ide na nervy.

anonym_a511d6
Dnes o 18:57

Čo tak skúsiť párovu terapiu ? Nemyslim si, že by ste mali nejaké vážne nezhody, ktoré by sa nedali poriešiť.. myslím, že ste sa tým, že je dlhu dobu preč aj odcudzili.. skúste si nájsť k sebe cestu späť

anonym_7d80b1
Dnes o 18:57

Ja sa ani nečudujem
Isiel do zahraničia aby sa doma plytavalo?
Podľa mňa to nieje žiadna sláva, že on je preč bez vas a znáša to zle
A keď príde,tak sa rozhadzujú peniaze zbytočne
Podľa mňa preto je nervózny

anonym_8a34b6
Dnes o 19:00

presne aj mňa napadlo to plytvanie penazí
on tam robi a vy si doma rozhadzujete
skúsila by som vyhladať pomoc bud manželskú poradnu alebo terapiu ak to nepomože tak od seba

anonym_350e83
Dnes o 19:00

@anonym_autor problémom bude že teda ste od seba.. my sme takýto s mužom tiež keď má veľa služobiek a ten vzťah proste ide dolu vodou.
Čo sa týka tých názorov aj môj je občas taký, tiež pracuje v zahraničí.. a dáva pozor na čo sa míňa, my sme mali takto posledné konflikt kvôli inteligentnej ponozke pre dcéru a to som si myslela že sa rozvedieme, pre neho to bola zbytočná vec že to nikto keď bol on maly nemal atd.. no ja som myslela že už sa budeme rozvádzať taký konflikt z toho bol. Ale teraz to už robím tak že mu oznamujem čo idem kúpiť a už s ním nedebatujem o tom keď to takto strašne prežíva.. a žije sa nám ľahšie.

ljmmm
Dnes o 19:04
@anonym_350e83

@anonym_autor problémom bude že teda ste od seba.. my sme takýto s mužom tiež keď má veľa služobiek a ten vzťah proste ide dolu vodou.
Čo sa týka tých názorov aj môj je občas taký, tiež pracuje v zahraničí.. a dáva pozor na čo sa míňa, my sme mali takto posledné konflikt kvôli inteligentnej ponozke pre dcéru a to som si myslela že sa rozvedieme, pre neho to bola zbytočná vec že to nikto keď bol on maly nemal atd.. no ja som myslela že už sa budeme rozvádzať taký konflikt z toho bol. Ale teraz to už robím tak že mu oznamujem čo idem kúpiť a už s ním nedebatujem o tom keď to takto strašne prežíva.. a žije sa nám ľahšie.

@anonym_350e83 inteligentnej ponozke?

anonym_350e83
Dnes o 19:05
@ljmmm

@anonym_350e83 inteligentnej ponozke?

@ljmmm áno take niečo ako monitor dychu, mali sme poplachy a už som sa nevedela ani vyspať nevedela som či je mala ok či idem oživovať.. tak som to kúpila no a z toho sme mali veľký konflikt

ljmmm
Dnes o 19:09
@anonym_350e83

@ljmmm áno take niečo ako monitor dychu, mali sme poplachy a už som sa nevedela ani vyspať nevedela som či je mala ok či idem oživovať.. tak som to kúpila no a z toho sme mali veľký konflikt

@anonym_350e83 dakujem. nepoznam. dobre si urobila

autor
Dnes o 19:10
@anonym_7d80b1

Ja sa ani nečudujem
Isiel do zahraničia aby sa doma plytavalo?
Podľa mňa to nieje žiadna sláva, že on je preč bez vas a znáša to zle
A keď príde,tak sa rozhadzujú peniaze zbytočne
Podľa mňa preto je nervózny

@anonym_7d80b1 vedela som,ze to sklzne sem,ale ok.Tu nejde o to,ze nerozmyslam co kupim.Skor myslim to, ze ked sa cloveku niekedy stane,ze urobi chybnu kupu,alebo sa nieco v chladnicke opomenie(nestava sa to casto)ze urobi z toho tretiu svetovu aj ked sa este predtym vyjadrim,ze mna samotnu to stve a mrzi,ze toto sa mi nepodarilo.Otazka na teba:tebe sa nikdy nic v chladnicke nepokazilo?Nikdy si nekupila nieco nevyhovujuce a zistila si to az po zacati pouzivania?Ak nie,tak ti gratulujem.To si dokonala 😘

ivicatolic
Dnes o 19:15

@anonym_autor sú to drobnosti , nie na rozvod, deti rastú, vy starnete.... snažte sa všetko vyriešiť, každý trochu cúvnuť...🙂🍀💚

lucia147852
Dnes o 19:16

Problém je, že ste od seba. Obaja si žijete to svoje, máte svoj kľud, svoj zabehnutý štýl. Preto sa už neviete zosúladiť, keď ste spolu. Odchod do zahraničia je skoro vzdy začiatok konca. Málokto to ustoji. Ved nemáte kedy žiť ako rodina. Po tých rokoch by snáď už mohol prísť pracovať aj domov, aj za cenu nižšieho štandardu a k tomu manželská poradňa a makať na vzťahu. My sme v tomto mali vzdy jasno, bud do zahraničia spolu, alebo spolu na SVK.

anonym_350e83
Dnes o 19:17
@anonym_autor

@anonym_7d80b1 vedela som,ze to sklzne sem,ale ok.Tu nejde o to,ze nerozmyslam co kupim.Skor myslim to, ze ked sa cloveku niekedy stane,ze urobi chybnu kupu,alebo sa nieco v chladnicke opomenie(nestava sa to casto)ze urobi z toho tretiu svetovu aj ked sa este predtym vyjadrim,ze mna samotnu to stve a mrzi,ze toto sa mi nepodarilo.Otazka na teba:tebe sa nikdy nic v chladnicke nepokazilo?Nikdy si nekupila nieco nevyhovujuce a zistila si to az po zacati pouzivania?Ak nie,tak ti gratulujem.To si dokonala 😘

@anonym_autor skús to s potravinami urobiť tak že nákup len to či reálne zjete.. viem že sa to nedá úplne vypočítať ale proste úkaz mu že teda plna chladnicka nemusí byť.. a teda garantujem že nebude spokojný a už ti na to nič nepovie.
Ja tiež obdivujem ženy čo vedia úplne všetko minút ale proste aj nám sa stane že sa niečo vyhodí či už z vareného jedla alebo nejaká zelenina sa pokazí otvorená šunka.. tomu sa nedá vyhnúť..

anonym_7d80b1
Dnes o 19:31
@anonym_autor

@anonym_autor ale to nejde o mňa
Jasné, že pokazilo aj vyhodim
Ale ide o to ci pre neho to nieje problém a ako keby ste si nevazili, že on mukluje v cudzine

luccys
Dnes o 19:42

Ale ved ta pokazena sunka je len zastupny problem. To akoze skrachuju kvoli 2 e? Iste😏 Problem je, ze zijete 2 rozne zivoty. A ked pride, nastava "zrazka svetov". Plus do toho perimenopauza, on uz tiez nie je najmladsi...a je vymalovane. Otvori chladnicku, najde tam staru sunku a BUUUUM.

anonym_4b4968
Dnes o 19:49

Vsetci ste v pred -menopauze, -andropauze a -puberte. Deti a seba ospravedlnujes, ale jeho nie. On je na tom z vas najhorsie. Je mimo domu a zaraba na vas urcite v nelahkych podmienkach. Preto je mu luto, ze sa pokazila sunka, ze kupujes prkotiny, ze deti vsetko chcu, lebo ved sa porovnavaju s bohatsimi. On je prisny otec , ty si benevolentna matka. V kazdom vztahu je jeden prisny, druhy nie. Podla toho sa odvija vztah deti k rodicom. Preto maju z prisneho rodica traumu.