Manželstvo v kríze
Manzel mi povedal ze ma nechce stratit a svoje deti uz duplom nie. Mohli by sme zit spolu v dome, ale zaroven zvlast. Akoze pred detmi pekne idylicky a vecer kazdy sam vo svojej izbe. Opytala som sa ho akoze v otvorenem manzelstve ci jak, nerozumiem. Ale nie on nemyslel otvorene manzelstvo. To by neprezil. Nerozumiem teda. Rozum sa mi zastavil. Mame manzelsku krizu uznavam. Ale kvoli detom (jedno ma iba 5mesiacov) som sa snazila o zachranu. Obaja sme na vine, aj ja nesiem vinu ze sme sa sem dopracovali, ale aj on. No toto viem iba tazko spracovat. Povedala som mu ze ja by som sa odstahovala, no priznavam ze nemam kam. Dakujem za precitanie, potrebovala som sa aj trosku vyzalovat.
Máte 5 mesačne dieťa. Asi by som ešte zabojovala o záchranu manželstva
@doriiis ani sama neviem, mozno co by te robili na mojom mieste ?
Spolu alebo od seba. Čo to za výmysel, nechce vás stratiť, ale každý zvlášť?
ja to nechápem. Dvaja ľudia, ktorí pred rokom splodili dieťa (tipujem z lásky) sa zrazu nevedia ani porozprávať a dať dokopy vzťah? Nechápem. Však si sadnite a porozprávajte sa, spravte si pekný večer
@pribinak a ako? Ja som si uvedomovala krizu ale twraz uz ani neviem ako na to? Ja som si myslela ze doteraz moja snaha ma zmysel asi ale nebola postacujuca alebo problem je ze je iba z jednej strany.
@kittykat22 úplne sa stotožňujem
@kittykat22 no toto mi povedal ze potrebuje to cas. A ja som mu povedala ved aj tak nemam kam odist. Ale takto sa mi naozaj nechce zit. A pritom rekonstrulujeme kupelnu mam tam riesit kachlicky, ked to teraz tak vyzera ze tu ani nebudem byvat? Mam teraz planovat, zacat setrit bokom ako sa to cele vyvinie? Urcite som si takto nepredstavovala
Niečo sa mi v jeho prípade nezdá. Má ťa rád alebo splňaš len to, že má rodinu, ale chce mať svoj život. Zvláštne riešenie. Keby ste žili v byte, kam by šiel?
Dieta spava s vami? Kolko krat ste boli niekde sami od kedy sa narodili deti? Rozpravate sa aj o niecom inom ako o tom co treba kupit v obchode a ci janicko sa pokakal a evicka spadla a udrela si kolienko?
Byt tebou tak idem aspon na vikend niekde sama - bez deti, bez muza a porozmyslala nad tym co chces a co nie. Co ti chyba a co nie a co by si dokazala zmenit. A to isteby som dopriala aj muzovi - vikend bez rodiny a potom sa porozpravat ci to ma zmysel spolu alebo nie
Manzelske krizy su preto, aby sa prekonavali. A z coho vlastne vznikla kriza? Ty nevies co chces? On nevie co chces? Vyprchala laska? Skus si to pomenovat.
@prasiatko30 má 5mesačné bábätko, ktoré potrebuje najviac mamu a nie že si idú behať po víkendoch bez detí, podľa mňa sa obaja musia teraz prekonať a byť k sebe láskaví bez ohľadu na to čo sa vlastne stalo. Inak to by ma tiež zaujímalo, čo sa stalo. Lebo je rozdiel únava a zmena kvôli rodičovstvu a iné nevera.. To všetko, čas na seba a na premýšľanie má svoje miesto. Ale teraz sú priority hlavne o deťoch a za pár mesiacov sa im môže uvoľniť priestor na ostatné.
ak by to nešlo riešiť len medzi vami, možno by som skúsil navštíviť manželského poradcu, kde sa obaja môžete otvoriť pred treťou osobou a tá sa vie na vás pozrieť objektívne, bez takých emócií, a poskytnúť radu, možno iný pohľad na problém... prajem inak skoré vyriešenie krízy a radosť z manželstva
No ja tiez akosi nechapem 🤷♀️ tak ked mate krizu, treba ju prekonat. Raz pises, ze obaja na tom nesiete vinu, potom ze len Ty. Nevieme kde je problem a teda ani poriadne poradit 🤷♀️
Ked si problem uvedomujete obaja, tak ked chcete zachovat vztah, obaja musite na tom pracovat a chciet prejst krizu. Pomenovat problemy a hladat schodne riesenie s ktorym budete obaja suhlasit.
Kludne mozte docasne spat tak, ze ty s malym a on pojde k starsiemu. My sme sa tak casto delili ked boli deti male a chore, aby boli v noci pod dohladom.
Veď to je podľa mňa dobre riešenie. Že budete spolu, ale aj každý zvlášť. Skúste to, možno si budete chýbať. A možno zistíte, že už na seba nemôžete ani pozrieť. Ale v takom prípade by som varila len sebe a deťom, prala len sebe a deťom. A on keď chce jest, nech sa postará. Plus by som si dala určiť výživné, a musel by rovným dielom prispievať do chodu domácnosti, aj finančne aj starať sa. O všetko. Ako spolubývajúci, ktorí majú spolu deti.
Ja v prvom rade nechapem, ze co je dovodom tej krizy? Komunikacia, intimita, sex...co je problem? Pises, ze mate krizu, ze ta nechce stratit ale nepises, kde je problem
Mate 5 mesačné druhé dieťa halooo my máme dva a pol mesačné a začiatky boli že psychiatria ale to nie sme my ale vyhrotené situácie.. nemôžeš konkrétne napísať v čom spočíva tá vaša kríza čo sa u vás deje kde je problém?? Takto ti len ťažko poradíme
Dakujem vsetkym za povzbudenie. Nevera v tom podla mna neni. Moj manzel bud pracuje alebo je snami doma, nevypisuje, nemeska, neodchadza len tak hocikedy. Bud pracuje na dome alebo sa venuje detom. Isty cas som si myslela ze je unaveny, ze je to tym. Urcite sme sa odcudzili od seba, menej sa rozpravame alebo ak sa rozpravame tak riesime rodinu alebo jeho pracu, pripadne dom. Odist sama na vikend urcite nie....napadlo ma ze by nam prospelo rodinny vylet, ale ani neviem ci sa mi chce. Ako spolubyvajuci by som nechcela zit ani kvoli detom. To nie je pre nich dobry vzor. No praveze ja nechcem riesit kachlicky, lebo neviem ci to ma zmysel, skor ma to nezaujima teraz. On je ten co namna tlaci aby som vybrala. Nasa kriza spociva v tom ze nas oboch unavia nase deti a pritom riesime este aj dom a rekonstrukciu uz 2 roky. ( nemame babky aby nam pomahali) vecer bud jeden z nas zaspi alebo si pustime film ktory bud dopozerame alebo nie.
Stale nerozumiem, kde je problem 🤷♀️ prepac ale nepomenovala si jediny konkretny problem, lebo to, ze mate na seba menej casu, menej priestoru, ste unaveni a a mate menej tem na rozhovor, je uplne bezne a caste a ak mate male dieta, tak aj pochopitelne. Je to len obdobie.
Ja stale nechapem, kde je problem, co ti chyba a co potrebujes riesit.
No ale toto mne nepríde ako niečo kvôli čomu by ste zahadzovali manželstvo mne to dokonca ani ako kríza nepríde len ste teraz visc vyťažení... Nás tiež občas deti zničia ale to predsa nie je kríza ... Tak namiesto kukania filmu sa prekonajte a robte lepšie veci...
uvažujme prakticky: máš malé dieťa (možno ešte aj nejaké iné okrem tohto bábätka), nemáš úspory a nemáš kam odísť. Tak vyskúšaj ten model, ktorý navrhuje a uvidíš, čo to spraví. Iné ti prakticky ani neostáva. City a pocity bokom a ono to buď pôjde/vzťahy sa vylepšia/nepôjde to - to budeš riešiť potom, Teraz vyrieš kachličky, vydýchaj sa a trpezlivosť a nohy v teple, možno nebude tak zle, ako sa ti teraz zdá...
@petamich tiež nechápem... Ja mám doma muža na materskej a tiež neni o čom keď sme obaja doma... Ale to je predsa normálne
@angeli121212 tiez si myslim, moj muz napr. toho vela nenahovori, u nas som ja ta co recni a ked som bola doma s malym, vela toho nebolo o com sa bavit 😃 teraz sme spat v praci a mame viac kontaktu so svetom, ludmi, tak sa je aj o com rozpravat
@petamich presnee aj u nás som ja tá urečnená a on šetrí slová 😂😂 veď mne je tiež občas ľúto ze neni o čom ale zas je to tou situáciou
Čas na návštevu partnerskej poradne. Chodte do toho. Nám to veľmi pomohlo 🙂
Autorka, ja nechapem čo ste s partnerom očakávali od manželstva. Veď, je predsa uplne prirodzene ze manželstvo prechadza počas trvania róznou zmenou. Niekedy, su narocnejsie roky, hlavne keď sa rieši byvanie, do toho male deti, choroby, unava, stereotyp. Veď, nie každy den je pohodovy, Toto, čo popisuješ mi pripada, ze ste mali nerealisticke predstavy čo ste navzajom od seba očakavali.Život, však nie je rozpravka, nie vsetky nase predstavy a očakavania sú naplnene, ale to neznamena, že to treba vzdavať , veď ste rodina deti vas potrebuju oboch.Berte, to tak, že toto je len náročnejšie obdobie vo vašom manželstve a že spoločne to zvladnete a prekonate určity tažšky level, ktory vas posunie na vyssiu metu.Komunikujte spolu o svojich pocitoch, ale hlavne sa neodsudzujte a neodhanajte jeden druheho od seba.
Normálny život s deťmi. Rozprávate sa o rodine, jeho práci a rekonštrukcii, veď to je dosť veľa tém. Či chceš rozoberať počasie, politiku alebo riešiť susedov? Nerozumiem v čom je problém. Ak nikde nechodíte, tak pri tak malých deťoch bez stráženia sa to ani veľmi nedá, ale s tým treba rátať predtým ako deti prídu. Kde je teda ten vzťahový problém, tá kríza?
Však spravte si príjemný čas, kedykoľvek ste spolu. Aj o kachličkách sa dá rozprávať pri šálke kávy, aj s bábätkom na rukách - veď ste spolu. Láska nie je o plánovaných idylických chvíľach, ale o tom, ako sa aj z bežnej chvíle neplánovane môže stať príjemná.

No a otázka?