icon

Manželstvo v kríze

15. nov 2025

Ahojte, rada by som pocula nezainteresovany nazor na nas problem. Neda sa to tu vsetko podrobne rozpisat ale pokusim sa to skratit tak aby to davalo zmysel. Cim dalej tym viac zacinam citim, ze nase manzelstvo upada, niekedy naozaj rozmyslam nad tym, ci je tam este laska, z jednej ako aj druhej strany. Su veci, ktore mi velmi prekazaju, manzel je typ cloveka, ktory sa nerad rozprava. Nikdy sa s nim v rodine v jeho detstve nikto nebavil, rodicua sice ziju spolu ale tiez je to medzi nimi take chladne. No, obcas ked je uz situacia vyhrotena, rozpravame sa. O vsetkom co si povieme vacsinou povie, ze vie, ze mam pravdu, ze sa bude snazit ard ale to mh vydrzi tak 2 tyzdne a opat do toho spadne. Fake hlavne veci o ktore ide je to, ze mi doma skoro vobec nepomaha, ja som doma, nepracujem (momentalne). Mame 2 deti 3 a 8 rokov. On to ma v hlave nastavene tak, ze ved on zaraba a to je vsetko co je jeho uloha. No ja to vidim uplne inak, to, ze zaraba z neho nerobi otca ani manzela. Je casto podrazdeny a nervozny, nevie komunikovat empaticky iba vybuchom hnevu a kritizovanim. Potom si to uvedomi, ze to prehnal a mohol reagovat inak ale mna to uz prestava bavit, tie ospravedlnenia uz pre mna nemaju ziadnu vahu. Dalej mam pocit, ze laska medzi nami vyprchala, ze si ju nevieme uz ani prejavovat, on nie je zase nejaky romantik, ja pfi tych vsetkych veciach z ktorych som nestastna tiez nie som aktivna. Je to cele taky zacarovany kruh. Pokial ide o veci, ktore sa tykaju inych veci, neviem napr. praca, politika, svet atd vieme sa normalne rozpravat ale pokial ide o nas ako rodinu, hapruje to asi je to chaoticke a tazko ziadat nejaku radu. Mozno ma skor zaujima, ako to mate nastavene vy, ako fungujete doma, .

Strana
z3
drianaa
17. nov 2025
@anonym_autor

@drianaa ano pomoze

@anonym_autor tak ja by som to až tak neprežívala, že ti chlap sám od seba nepomôže. Ak v inom problém nemáte, tak proste poprosiť o pomoc a fungovať tak. Áno, mňa to tiež dlho hnevalo, ale reálne niektorí chlapi a ľudia fungujú inak. Ja si v hlavne snažím hovoriť, proste manžel mi nevie čítať myšlienky, treba mu povedať, čo chcem 🙂 niekedy to dostane aj mňa, ale nikdy nie som v stave, žeby som sa chcela rozviesť - možno na pár minút v čas veľkej krízy

Strana
z3