icon

Máte aj vy nepríjemnú svokru?

dzarika
28. jan 2024

Extrem akoze takuto svokru nema asi nikto . / s priatelom niesme este manzelia, takze ja ju vola TETA ale to je jedno len aby sa nepovedalo /. Mame 2,5 rocne dieta, od vianoc sme neboli spolu lebo byvame rozdielne cca 30 km. Dnes sme mali ist k nej. Este vcera som hocorila priatelovi nech jej da vediet ze teda prideme ze sa naobedujeme doma a pojdeme teda k nim. Priatel vola poobede mame a ona sa zachovala ako keby sa nic nedialo, uplne mimo, pritom vedela ze chceme prist , a to uz idete, ja lezim, asi pojdem spat. Uplne hnusna, a to podotykam je furt taka , mala prist ku nam neviem od kedy uz 3 tyzdne vypisuje ze pride a nebola schopna nam dat vediet ani napisat. Jej odpoved no neviem este aky budem mat vikend furt je v praci ja chaoem je unavena robi sestricku v nemocnici. Ako ja chapem ale aby si kris**** nenasla jeden volny den a prisla za malym mi.pride absurtne. Pritom ma aj auto. Ked ta ma clovek ist sto vyhovoriek. Ako dneska som sa tak dohadala s priatelom ked som pocula co mu rozprava, uplne nas tam ako keby nechcela alebo ja neviem. Ona je tem typ ze jej vadi vsetko ked maly robi bordel, necha smietky. Vola nas na obed a opyta sa nas ci sme jedli ako.ludia je toto v poriadku ?. Ako mne to pride az smiesne 🙂 no tak sme tam nakoniec nesli nikto a je vybavene. Len mi to pride take blbe ze sa s priatelom hadame vzdy len kvoli tomu ze ja rafsej chodi k svojej rodine, ano chodim tam radsej lebo tam sme vitani. Prideme urobia nam kavu pohostenie. Su radi ked su s malym a toto. Je priste na hanbu.mate to niekto talto podobne ?

mandarinka555
28. jan 2024

@dzarika V úvodnom príspevku som čítala, že ste od seba vzdialení 30km, tak som myslela, že vy dvaja.

sinusoida
29. jan 2024

@dzarika teš sa, niekto sa tu sťažuje na svokru, že sa do všetkého stará....tvoja nepchá nos do ničoho, takúto si želajú, ty ju máš 😀

zooeynka
29. jan 2024

@deti95060810 ja uz roky rokuce tiez volam svokrovcov teta a ujo, co je na tom? Nemali chut mi ponuknut aby som im tykala, tak ich oslovujem takto. Moj muz si s mojou mamou bez problemov tyka. Ja s jeho rodicmi nie. Neriesim, je mi to jedno, mame normalne vztahy.

deti95060810
29. jan 2024

@zooeynka svokrovci nie sú teta a ujo... oslovujú sa mama a otec.
nemusia navrhnúť tykanie, kľudne aj vykať je OK.

pipistrel13
29. jan 2024

@dzarika este to nie je tvoja svokra a ver,ze toto je este proti niektorym dobre...
poradim ti - nehadaj sa za to s priatelom a nenut ho,aby isiel proti matke,lebo pojde proti tebe
zober to tak,ze sa budete vidat raz za rok a budete vsetci spokojni

pipistrel13
29. jan 2024

@mamina7070 velmi dobre napisane
pozicala by som tu moju,aby niektore vedeli,co uz skutocne problem je...
a pre to sa uz s nimi ani nestretavame,a inak mojim svokrovcom by som na tyzden dopriala zenu,ktora ma problem s blbostami,mozno by si vtedy aspon na chvilu uvedomili,aka som bola toleratna
samozrejme nechce nikoho problemy ppdcenovat,ale robit so svokry zlu zenu za to,ze nema o nas zaujem,nie je az tak ok,niekedy treba prijat,ze ludia su taki a nechciet ich menit podla nasho obrazu
ona totizto nikomu tym neublizuje,syn si zvykne,ze ma taku babku a vam tiez chybat nebude

bytc20
29. jan 2024

@deti95060810 mamu a otca mam len jednych. V zivote by som tak svokrovcom nepovedala. Ja ich volam po mene.

maryetta
29. jan 2024

Kazdy pochadzame z ineho rodinneho prostredia.
Niekde sa rodicia distancuju od mladych aby mali klud. A niekde sa rodicia zaujimaju este aj o nakup. O navstevu aku mali a neviem co.
Jedno je extrem aj druhe. Dalo by sa teda takto uvazovat. Je ale potrebne tak ci onak situaciu prijat. Lebo ak svokra je takto zvyknuta. Proste ma svoj klud. Svoje pohodlie. Jej to tak vyhovuje-ale ano staci aby sa naucila komunikovat. Ked povie raz ze mate prist tak nejdem predsa spat a naopak. Ak povie ona ze pride tak pride. A nie ze pride a potom 10 vyhovoriek preco nepride.
Pripadne hladat pricinu. Vadis jej ty? Vadi jej ozaj dieta a pripadny “neporiadok”, hluk, plac?

monulik52
29. jan 2024

@dzarika toto je este nic. Ja uz taketo neriesim. Svokra k nam nikdy nechodila obcas tam ideme my ale deti si nevsima. Na zaciatku ma to hnevalo ale nikoho nedonutis aby mal zaujem.treba vypustit ju z hlavy zit vlastny zivot a uz vobec nie sa zato hadat.

h2
29. jan 2024

@deti95060810 Svokrovci rozhodne nie sú mama a otec. To už je naozaj lepšie to oslovenie teta a ujo.

dariaaa
29. jan 2024

@dzarika najvacsi problem je to,ze sa ty vadis s partnerom kvoli jeho mame.On za svoju mamu nemôže, vzdy to bude mama a čím viac mu budes,jemu,vycitat,tym urobíš ty horsie.Chlapi taketo veci neriešia. Nema cas?Tak nejdeme a spravte si plan sami.Nerozumiem teda naco tam chces chodit,ked máš s nou problém.Kvoli dietatu?Ona má tiez problém s vasim malym ked jej vsetko vadi ako pises.Su typy zien,ktore sa nevedia tesit z vnucat.Je zamestnana,mozno robi zmeny,neviem,mozno uprednostnuje cas pre seba.Ak si ale rozumie so synom a s tebou nie,skus porozmyslat preco.To,ze ju volas teta,mi je smiešne. To uz radsej po mene a vykat,alebo,aj ked mne sa to nikdy nepacilo,ale tak radsej starká, ked uz je stara mama.Zalezi kolko ma rokov.Nenúťte sa tam ísť.Pockajte ked pride ona.Skus ty porozmýšľať ako si ju ziskat.Mozno je to v tebe?Neviem a nechcem uraziť

cakanka22
29. jan 2024

@katka533 ako moja. Pár tisíc km ďaleko ale keď príde na 3 týždne tak mám dosť na cely rok😃

dariaaa
29. jan 2024

@dzarika tu vidim problem.Sama si to napisala.Ty si s nou nemas co povedat.A to je smutne.Vzdy je tema.Zaujimat sa,opýtať,ako bolo v praci,povedat aky si mala den,blbosti.Najst si ku nej cestu.Mne prides ako rozmaznane decko,ktore si dupe nohami.Nejdem niekam,kde si nerozumiem a nevyhovaram sa na dieta.

dariaaa
29. jan 2024

@dzarika a ja by som isla.Ty ukaz dobru vôľu. Byt mila,usmiata,aj ked sa vidite raz za pol roka.Skus zacat od seba

dariaaa
29. jan 2024

@deti95060810 no to je nieco strasne.Ja ani neviem ci to este funguje. Mam 51,nikdy som svokre nepovedala mama.Oslovovala ju menom a vykala.Mamu mam jednu a vydam sa a zrazu mam 2 mamy?Mojho syna priatelka mi tyka už teraz a oslovuje menom.Vsetci jeho kamarati.Mne snad nevyka nikto.Mam blizky super vztah s kazdym.Som rozvedena,exmanzel sa znovu ozenil.Tak potom ako?To ked sa chlap 5 x ozeni,tak jeho mama bude mamou 5tim nevestam?Nenechajte nevestam a zatom oslovovat vas mama.Doba je uz ina.

katka533
29. jan 2024

@cakanka22 to ja by som bola šťastná za tri týždne len

simca06022011
29. jan 2024

prestan to prezivat a neries, ved ked nechod nechodi.. vobec by som s nou nejak extra v kontakte nebola. Na co sa tam pchas? ved ked jej bude vnuk chybat, ozve sa.. ked nie, tak nie. Na co sa kvoli tomu hadate?
A zase na durhej strane, na co by si ignorovala napr. pozvania? pozve vas, na oslavu atd, tak chodte... nehraj sa na urazenu.

terezka1947
29. jan 2024

@h2 svokrovcov má oslovovať človek tak,ako to cíti.
Prečo aj nie mama a otec. Keď majú pekný vzťah,mnohí nahradia rodičov,či automaticky ich berieme ako rodičov manžela,manželky.

zabka1000
29. jan 2024

Ja som za 'mladych čias " tiež ťažko predychavala niektoré veci u svokry a veru manželovi som dosť vyčítala.A vieš čo ma skrotilo?keď som si tu na koniku prečítala ako moja švagrina kyda na svoju svokru -moju mamu,ktorá je v živote neublížila.Ber ju jednoducho takú aká je,aj keď ti to môže byť niekedy ľúto.

heni79
29. jan 2024

@aglaonema Prečo nevoláš svokrovcov normálne? Svokor, svokra. 🤔 Nerozumiem.

h2
29. jan 2024

@terezka1947 Ale samozrejme. Len mi príde divné, že sa tu dotyčná pohoršuje mad tým, že niekto oslovuje svokrovcov teta a ujo a diktuje, ako by sa mali podľa nej oslovovať. Pritom mnohým príde divné práve oslovenie mama a otec.
Každý nech si robí, ako chce, alebo aké sú miestne zvyklosti. Ale hádam nebudem niekomu písať zosmiešňujúci komentár, ("tak to už je iný level") za to, že ich volá nejako ináč.

h2
29. jan 2024

Prečo tu toľkých ľudí trápi, ako kto volá svokrovcov? Je to podstatné?

cakanka22
29. jan 2024

@dariaaa to keď som ja svokre na jej požiadanie povedala nie ďakujem, nebudem vás volať mama, mamu mám jednu 😃 tak ju skoro vystrelilo do neba

tetapetra
29. jan 2024

@dzarika hlavne kašli na to. Netlac sa kam ťa nechcú. Ja mám svokru 500km v tramtarii, vnuka si videla 3x za 12r. 😉.

babca01
29. jan 2024

@sasa1310 nooo.. niektoré svokry si už ani len tú úctu nezaslúžia..viem o čom hovorím, a nemám 20, ani 30, ani 40 rokov

aglaonema
30. jan 2024

@heni79 lebo mi nebolo od nich navrhnuté volať ich inak a sami sa označia ako teta a ujo, napríklad keď ma svokra poprosí "Zavoláš uja obedovať?" Takže keď mi nebolo po svadbe navrhnuté od nich ako starších oslovovať ich ako svokor a svokra, tak ich tak neoslovujem 🤷🏼‍♀️

zooeynka
30. jan 2024

@deti95060810 veru, suhlasim s babami, mama a otec by som ich neoslovovala. Ako, mne osobne to nevadi ze mi nenavrhli ani tykanie a nechaju sa oslovovat ujo a teta, ale teda ja si (asi)s mojimi buducimi zatmi budem mat ine pravidla a necham ich oslovovat ma menom. Aj ked....clovek nikdy nevie;)

mimi3008
30. jan 2024

@katka533 ufffff🤪na 2 mesiace???!!! To byva cez pol zemegule? Moj ujo z Australie s rodinou ked prisli raz za 3-5 rokov, tak prisli na mesiac

blonde_bella
30. jan 2024

@dzarika nikto nemusí plniť tvoje očakávania. Má svoj život, nestará sa do vás, nepreháňa to s návštevami....môžeš to len akceptovať... Nedá sa nútiť nikoho, aby trávil s vami čas, ak nechce

jany55
30. jan 2024

@h2 presne!