icon

Máte tajomstvá vo vašom manželstve?

5. máj 2026

Ahojte. Taká otázka zo zaujímavosti, viem, že to individuálne. Ale máte tajomstvá v manželstve, respektíve veci, ktoré vzájomne neriešite ? Myslím tak, že riešite všetko spoločne, rozhodnutia ? Mňa manžel minule dosť zarazil, je úplne skvelý manžel, ale vyjadrila som nesúhlas k jednej veci, ktorú riešil, a povedal mi, že sa nemám do toho starať, že to je jeho vec. Odvtedy som ako obarená. Čakala by som, že v manželstve budeme riešiť všetko spolu. Čo on tvrdí, že všetko dôležité riešime spolu, ale pre mňa bolo aj toto dôležité, on to tak nevidí. Bolo to ohľadom takého “biznisu”. Proste investoval peniaze do niečoho, s čím som nesúhlasila. Tak ma len zaujíma, či mám ja skreslene myslenie, alebo nebol voči mne férový.

anonym_b97a22
5. máj 2026

Neriešime spolu úplne všetko, sú veci, v ktorých sa jeden na druhého spoliehame a vieme, že ten druhý spraví dobré rozhodnutie, každý máme to svoje v čom sme viac doma ako ten druhý…

anonym_86cf0e
5. máj 2026
@anonym_b97a22

Neriešime spolu úplne všetko, sú veci, v ktorých sa jeden na druhého spoliehame a vieme, že ten druhý spraví dobré rozhodnutie, každý máme to svoje v čom sme viac doma ako ten druhý…

My spolu riešime všetko.

venom19
5. máj 2026

Ahoj. Podla mna su financie v manzelstve urcite aj tvoja vec. My tiez take serioznejsie veci riesime spolu, ale uz take napr mensie nakupy naradia napr neriesime spolu

venom19
5. máj 2026

Mne sa kazdopadne nepaci to vyjadrenie, ze nestaraj sa, neni tvoja vec. Este keby povie, ze no tak zainvestoval, uvidi sa, nabuduce prekonzultujete, tak toto by bolo este ok.

ivik4
5. máj 2026

Myslim ze si hovorime vsetko ale k tym peniazom tak ano, do toho je Ta vela lebo peniaze su Vase spolocne, nie len jeho 🙄

vler
5. máj 2026

@anonym_autor neriesime spolu vsetko ale akekolvek investovanie penazi rozhodne ano

pillowtalk
5. máj 2026

My riešime spolu všetko alebo takmer všetko. V manželstve su financie spoločné takze urcite aj investovanie. Jeho odpoveď by sa ma dotkla

anonym_fa12f0
5. máj 2026

tiez nemame pred sebou ziadne takomstva, riesime vsetko spolu, spolocne ucty, spolocna domacnost

anonym_d6d03b
5. máj 2026

@anonym_autor to, že som v manželstve neznamená, že som prestala byt svojprávna. Sú veci, do ktorých sa môjmu mužovi nemiešam a sú veci, do ktorých sa nemieša on mne. Tajomstva ako také nemáme, ale keď si chce kúpiť nový dres alebo udicu, tak ho nechám, hoci krútim očami ako moja 14 ročná… (účty mame chvalabohu oddelene) 😂

anonym_bddeaa
5. máj 2026

@anonym_autor ahoj aj mne muž zatajil nedávno investíciu pri nie moc prosperujúcom biznise. Strasne som nahnevaná lebo to nebolo prvý krat. Tiez vravi, ze si s tým nemam robit starosti lebo je to “jeho” vec. Akoze nie ze sa nemam starat ale ze ma to nijak neovplyvní lebo jeho dlhy su jeho aj ked defacto v manželstve spoločne. Neporadím ti co s tým bohuzial

biba_18
5. máj 2026

my neriešime všetko spolu, ale teda tak by ma neodbil, lebo ani v iných veciach ma neodbíja 😏
toto by bolo pre mňa dosť prekvapujúce, určite by sa ma to dotklo… 😔

marianarem
5. máj 2026

@anonym_autor My sme sa dali dokopy az po 35ke, brali sme sa v 40ke, kazdy uz bol zvyknuty na nejaku svoju nezavislost, takze vsetko spolu neriesime. Vacsie investicie ale ano.

anonym_a762e8
5. máj 2026

Muži sú niekedy burani.
Určite by sa ma dotklo takéto správanie. A ak máte spoločnú domácnosť, spoločné peniaze a obaja zarábate, tak by ste všetko mali riešiť spolu. Keby si si bez jeho vedomia, kúpila dajme tomu auto, alebo nejakú fakt drahú značkovú kabelku, tak ver tomu, že by sa do toho zastaral. A určite by to bola aj jeho vec, lebo sa jedná o drahšiu záležitosť, do ktorej idú spoločné peniaze.
Neviem prečo si muži myslia, že keď žena menej zarobí, že nemá právo rozhodovať o financiách.
Takže nie, nie je to iba jeho vec.

anonym_d59b84
5. máj 2026

Neriešime všetko spolu. Teda ja s nim nie, on so mnou ano. Aj by som riešila, ale poznám jeho názory na urcite veci, a nechce sa mi okolo toho počúvať jeho preco nie.
Ale takto hnusne by som mu nikdy nepovedala, ze nestaraj sa, nie je to tvoja vec. Aj ked som najradšej, ked sa nestara do mojich rozhodnuti 😃 ale z lásky a úcty k nemu, ho takto "dole" nedám, by som sa prefackala.

anonym_f039ca
Včera o 12:08

@anonym_autor Ako muž, ktorý je vyse dvadsať rokov v manželstve, čiže mám aj " prax" ,aj prečítané knižky o manželstve môžem ti povedať svoj názor a aj knizkovy názor.Peniaze v manželstve sú vec o ktorej treba rozhodovať SPOLU. Robím to tak preto,lebo si vážim svoju manželku, preto lebo vo spravovaní našich spoločných financií jej to ide perfektne.

Aj v knižke sa píše okrem iného, že manželka potrebuje manzelovi bezvýhradne dôverovať.Autor to nazýva - citová nádrž.( dôvery).
Ak ju muž manželke " vyprazdni" koná bez spoločnej dohody,tak žena ostane ako obdarená.Mam známeho, ktorý veľmi veľkú sumu určenú na hypotéku, ( 100 000 €) investoval do svojej firmy. Tri dlhé roky si získaval naspäť manzelkinu dôveru.Ale kľúč je to, že si to priznal a prosil manželku o prepacenie.

Čiže máš právo sa cítiť ako sa cítiš.Skus manželovi nevynadat ale hovoriť mu o svojích pocitoch ako sa cítiš,ako sa ťa to dotklo.Nemam dôvod si zastávať muža ktorého nepoznám,len preto že ja som tiež muž,ale hľadám nejaké možnosti ako by ste to mohli vyriešiť.Nebude to ľahké, nebude to za týždeň asi ani mesiac, ale skúste to.Drzim vám palce.

anonym_3d280a
Včera o 16:00

Ak je biznis hra na automatoch, tak ta nepocuvne. Ak je biznis investovanie do akcii/dlhopisov/fondov..., tak si myslí, ze ma vacsi prehlad a rozhodol sa sam. Ak je biznis kupa nehnutelnosti, ktora uz nie je lacna zalezitost a predpokladam, ze peniaze pouzil spoločne, mal ta o tom oboznámiť. No zrejme to nepovazoval za potrebne a minimalne jeden rozhovor na túto temu by som s nim otvorila. Vysvetli slovo biznis.

zuzubb007
Včera o 16:19

Nemáme žiadne tajnosti, ale sú veci ktorými ma nezaťažuje ani ja jeho, chcem si niečo kúpiť kúpim si a nič mu neoznamujem, tak isto ak si robí nejaký biznis podľa mňa je to jeho vec, pokiaľ neplatiš všetko ty, sú veci do ktorých sa ženy aj tak nevyznajú, čiže záleží o čo išlo, sú ženy ktoré musia napríklad múdrovat aj do toho aké disky na auto si ma muž kúpiť 🙈

tiezjedna
Včera o 16:20

@anonym_autor toto predsa nie je o tajomstvách🙄 ak nemáte upravený režim bsm, alebo nevyužil peniaze, ktoré sú výlučne jeho, tak ho tvoj názor zaujímať musí

anonym_d1dfa1
Dnes o 13:18

@anonym_autor nemáme pred sebou tajomstvá, neoznamujeme si každú somarinu ale vieme, kam idú spoločné peniaze, čo ten druhý plánuje, atď. Podstatné veci riešime vždy po súhlase druhého. Ak by mi manžel odpovedal štýlom že do tohto ma nič nie je, rázne by som sa s ním porozprávala. Nechcem strašiť ale presne takto sa vyjadroval na veci môj ex a vlastne to znamenalo iba toľko, že môj názor ho nezajíma a nepočíta s ním. Na druhú stranu súčasný manžel mi investovanie navrhol, prebrali sme to a zhodli sa na tom, čo urobíme. Takže reakciu toho tvojho nepovažujem za správnu ani dobrú.