Máte v živote priateľa, ktorý je viac ako partner?
Ahojte.. Máte vo svojom živote niekoho opačného pohlavia, s kým nie ste vo vzťahu, no napriek tomu mu úplne dôverujete? Niekoho, komu sa zverujete s každým problémom, po koho radu siahnete ako po prvú a s kým zdieľate aj svoje radosti?? Niekoho, koho možno v niektorých momentoch uprednostníte pred vlastnym partnerom či manželom abo manželkou??? Je vo vašom živote osoba opačného pohlavia, ktorá o vás vie viac než váš partner? Ak sa doma pohádate vzdy viete, že môžete vziať veci a ísť práve za ním alebo za ňou? Mám na mysli výlučne opačné pohlavie, či už ide o bývalého partnera,alebo veľmi blízkeho kamaráta či kamarátku.
Nie, môj manžel je mojím manželom z veľkej časti preto, že touto osobou v mojom živote je on... začal sa ňou stávať ku koncu môjho posledného vzťahu, ktorý som aj preto konečne ukončila...
@lindous to je mile, i ked o mesiac tu budes pisat, ze ta jediny clovek opustil a zranil. Ale moja otazka bola skor inak myslena.
Nie. mám kamarátku od škôlky. to je moja vŕba a opačne. ale nikoho neuprednostňujem pred manželom. Na kieho oného by som potom mala jeho?
Nie nemám, najlepšieho kámoša ani ženského pohlavia, ani mužského.
Manžel je môj najväčší kamarát. Vie o mne veľa.
Mám sice ozaj dobreho kamarata ale... ci je viac ako manzel? To nie. Manzel je manzel.
Je to nieco uplne ine ako pristelstvo aj ked velmi dobre. Manzel /manzelstvo dáva viac....
@lindous to je mile, i ked o mesiac tu budes pisat, ze ta jediny clovek opustil a zranil. Ale moja otazka bola skor inak myslena.
@anonym_autor ďakujem, že mi “dopraješ” a mrzí ma, že sa ti niečo také prihodilo… pýtala si sa či mam takého človeka v mojom živote, odpovedám, že nie, že z môjho najbližšieho a najlepšieho priateľa opačného pohlavia sa stal môj manžel, neviem ako inak si teda myslela otázku … mám dobrých kamarátov, aj opačného pohlavia, ale viac ako človek, ktorý so mnou žije určite nevedia
celkom rozmýšľam… prečo ten najvačsí priateľ nie je partnerom? alebo inak - prečo je partner niekto s kým sa nemôžem podeliť o všetko?
neviem na to prísť… 😏
Nie, nemam. Neverim na taketo priatelstvo medzi muzom a zenou. Ano, mozu sa kamosit tak, ze obcas spolu pokecaju a tak, ale takto, ako to popisujes ty, tak nie. V takomto velmi blizkom vztahu podla mna vzdy jeden z nich ocakava nieco viac.
nie a nevidim dovod na takyto cudny vzťah....
@anonym_autor nie. Počula som krásne porekadlo : Rameno na ktorom plačeš sa zmení na k.k.ta, na ktorom skáčeš.
Žiadne opačné pohlavie s dôvernosťami. Nato mám kamošky.
celkom rozmýšľam… prečo ten najvačsí priateľ nie je partnerom? alebo inak - prečo je partner niekto s kým sa nemôžem podeliť o všetko?
neviem na to prísť… 😏
@biba_18 Tak ja som sice single, ale mam takeho kamarata, aj prespava u mna. Ja mu dam vzdy nejaku veceru, ked pride z prace, on mi doma opravi co potrebujem. Velmi dobre si rozumieme, ale nie je medzi nami sexualna chemia. V podstate vsetko riesime ako partneri len sex nie. Navyse ja som 40tnicka, on o 9 rokov mladsi. Za zadkom ma rodinu, ktora by mu vztah neschvalila, ani keby sme nahodou chceli. Proste mame kazdy svoje dovody, preco by sme neboli v partnerskom zvazku. Inak nam to funguje dobre, v podstate si pomahame s beznym zivotom.
@biba_18 Tak ja som sice single, ale mam takeho kamarata, aj prespava u mna. Ja mu dam vzdy nejaku veceru, ked pride z prace, on mi doma opravi co potrebujem. Velmi dobre si rozumieme, ale nie je medzi nami sexualna chemia. V podstate vsetko riesime ako partneri len sex nie. Navyse ja som 40tnicka, on o 9 rokov mladsi. Za zadkom ma rodinu, ktora by mu vztah neschvalila, ani keby sme nahodou chceli. Proste mame kazdy svoje dovody, preco by sme neboli v partnerskom zvazku. Inak nam to funguje dobre, v podstate si pomahame s beznym zivotom.
@anonym_732fe1 ano, to je ine, ale keby si mala manzela, tak by ste asi takto nefungovali,,,,
Môj muž je môj najbližší kamarát. Inak si to neviem predstavit. Možno v nejakej záľube, ale všeobecne nie. Po ňom je blízky kamarát môj brat.
@anonym_732fe1 ale si single. prečo by si sa mala zdôverovať tomuto viac ako partnerovi ak by si ho mala? nepochybňujem priateľstvá bez chémie, tu je otázka predsa iná…
@anonym_autor nie. Počula som krásne porekadlo : Rameno na ktorom plačeš sa zmení na k.k.ta, na ktorom skáčeš.
Žiadne opačné pohlavie s dôvernosťami. Nato mám kamošky.
@terry658 veľmi trefné
V práci som si našla takého kamaráta, s ktorým sa môžeme zdôveriť so všetkým, či už on mne alebo ja jemu, ale určite nie je viac ako môj manžel a ani s ním nepotrebujem tráviť čas mimo práce na úkor spoločne stráveného času s rodinou.
@anonym_732fe1 ano, to je ine, ale keby si mala manzela, tak by ste asi takto nefungovali,,,,
@midka samozrejme, ja som ale odpovedala na otázku, prečo ten najväčší priateľ nie je partnerom, len som chcela poukázať na to, že nie vždy je to možne
@anonym_732fe1 ale si single. prečo by si sa mala zdôverovať tomuto viac ako partnerovi ak by si ho mala? nepochybňujem priateľstvá bez chémie, tu je otázka predsa iná…
@biba_18 to som nenapísal, ak by som nebola single, tak by to určite takto nebolo, ja som tvoju otazku pochopila inak, asi nespravne ☺️
@anonym_autor jediný dôverník bola mama, verím jedine sebe, nezdôverujem sa
Nie, neviem si predstaviť načo by som v tomto scenári mala manžela.
@anonym_732fe1 áno, moja otázka bola že ak mám partnera a priateľa, prečo ten priateľ nie je partnerom…
Nie, svojmu partnerovi by som to nikdy neurobila. On má byť v tomto smere na prvom mieste. A aj je.
@anonym_autor ano, mam najlepsie kamarata (je hetero), ktoremu doverujem najviac a on mne, vsetko o sebe vieme, sme v castom kontakte. On je raz single, inikedy zadany. Ja som vydata. Manzelstvo klape, ale aj ked sa mozeme tvarit ako nerozlucna dvojka, ktora si veri, niekde v kutiku nemam doveru v ziadneho muza vo vztahu, nakolko vidim v okoli same rozvody kvoli nevere a pritom by som to na tie pary nikdy ndpovedala 🙄... a preco nie som vo vztahu s kamaratom? Pretoze tam nie je sexualna chemia, len taka ta fyzicka, charakterova...
@anonym_autor hlúpo postavená otázka. Áno, mám kamaráta od detstva, s ktorým si skvele rozumiem a je pre mňa dôležitý. Ale určite nie je viac ako môj manžel, v žiadnej oblasti - je proste niečo iné, dôležité, ale INÉ. Porovnávať sa to nedá
No veď maj a zachvilu nebudeš mať manzela
Mam takeho "kamarata na telefone", ale urcite by som sa mu nenanominovala aj s paksamentami, keby som sa doma pohadala. A ani on k nam. (mozno keby sme vyhoreli, tak nas prichyli na kratku dobu) A nie, nie je viac ako partner a ani nie som s nim v kazdodennom, mozno ani v kazdomesacnom kontakte.
@anonym_autor jediny najlepší priateľ je môj partner, už 33 rokov. Ani by som sa nikomu inemu nevedela tak otvoriť ako jemu. Všetci ostatni su menej ako on. A je jedno či muži či ženy.
@anonym_autor moj muz je moj najlepsi kamarat, milenec, bezpecna osoba, domov. Vieme spolu nazivat v tichu aj v chaose. Mam okrem neho vela kamaratov, znamych, ale nikto nieje viac ako moj muz a ani nemam tu potrebu aby bol. A nie, neboj, ak by ma muz zrazu opustil a zranil, tak moj zivot pojde dalej svojou cestou. Na to som uz prezila dost vztahov a rozchodov v minulosti aby som nepoznala svoju hodnotu aj bez ineho cloveka.
@anonym_autor nie!
@anonym_autor v pripade ze ma clovek kvalitneho manzelskeho partnera je takyto iny vztah scestny

Nie, môj manžel je mojím manželom z veľkej časti preto, že touto osobou v mojom živote je on... začal sa ňou stávať ku koncu môjho posledného vzťahu, ktorý som aj preto konečne ukončila...