icon

Môj partner ma často bezdôvodne podozrieva

mariposa44
15. feb 2026

Ahojte, potrebujem počuť váš názor.
Môj partner ma často bezdôvodne podozrieva..keď spolu telefonujeme, lebo je prec tak mi povie izivaj si pichaca a podobne,alebo mu musim ulazovat izbu aby videl ze tu niktp nieje..ma blbe poznamky ze kde je milenec, ja som strasne lojalna osoba..a nech em toto dookola pocuvat.. casto to hovorí tak, ako keby ma chcel zneistiť alebo obviniť, pritom sám niekedy nie je úplne úprimný a tým sa vyhýba zodpovednosti. Je toto podla vas ziarlivpst alebo je to redfleg? ..mne to pride ako keby zo mna chcel spravot tu zlu co mu klame ale mozno on nema cistw svedomie?..neviem poradte

Strana
z2
danica2711
16. feb 2026

tvoj priateľ je ťažký debil. Utekaj

rozculena
16. feb 2026

@mariposa44 mám taký dojem,že si z neho dobre zmagorená,normálna žena by sa tu nepýtala,ale po takomto telefonáte by ho zablokovala a bol by koniec.
Mám pocit,že sa ho snažíš nejako ospravedlňovať a dúfaš,že sa zmení.
Nie,nezmení,keď najbližšie budete spolu,tak po opýtaní na pichača ti možno jednu struhne........

anonym_108268
16. feb 2026

@mariposa44 „Ahoj, to, čo opisuješ, nie je len 'zdravá žiarlivosť', je to obrovský Red Flag (výstražný signál).

Skús sa nad tým zamyslieť z tejto strany:

Zrkadlo jeho vlastného svedomia: V psychológii sa tomu hovorí projekcia. Často platí, že ľudia podozrievajú ostatných presne z toho, čoho sú schopní oni sami. Ak ťa obviňuje z 'pichačov' a milencov, možno podvedome hovorí o tom, čo on robí alebo nad čím uvažuje, keď je preč. Tým, že urobí 'tú zlú' z teba, uľaví sa jeho vlastnému svedomiu.

Kontrola namiesto dôvery: Ak mu musíš kamerou ukazovať izbu, aby ti veril, tak váš vzťah nemá žiadne základy. Dôvera je buď 100 %, alebo nie je žiadna. Toto ponižovanie (lebo kontrola je ponížením dospelého človeka) v ňom len buduje pocit moci nad tebou.

Zneistenie ako nástroj: Tým, že ťa stále obviňuje, ťa drží v defenzíve. Ty sa potom neustále snažíš dokazovať svoju vernosť a nemáš čas alebo energiu všímať si, čo robí on. Je to taktika, ako odviesť pozornosť od jeho vlastnej neúprimnosti, ktorú si sama spomenula.

Lojalita nie je väzenie: Tvoja lojalita je vzácna vlastnosť, ale nezaslúži si ju niekto, kto ju pošlapáva takýmito rečami. Ak s ním zostaneš v tomto režime, postupne ťa to vnútorne zničí a začneš o sebe pochybovať.

Moja rada? Prestaň mu ukazovať izbu. Povedz mu jasne: 'Veriť mi je tvoje rozhodnutie. Ak mi neveríš, problém je v tebe, nie vo mne. Odmietam sa nechať takto urážať.' Ak neprestane, odpovedala si si sama – on nemá čisté svedomie a tvoju dobrotu len zneužíva ako dymovú clonu pre svoje správanie.“

anonym_a3851f
16. feb 2026

@mariposa44 raz by so mnou hovoril v style "uzivaj si pichaca" alebo ziadal aby som mu ukazala izbu a bol by koniec

Strana
z2