icon

Môj partner mi zamlčal podstúpenie vazektómie. Čo robiť?

Včera o 18:52

Som maximálne nasratá. Som s priateľom 5 rokov, o dieťa sa pokúšame necelé dva roky, dosť som sa tým trápila, často sme sa bavili o našej budúcnosti a o deťoch, vždy vravel, že chce mať dve. Minule sme sa povadili, lebo mi dal za vinu veľa vecí a povedal, že neviem ani splodiť dieťa. Zdravotne som ja úplne OK, nasrala som sa, tak som mu povedala nech ide na vyšetrenia aj on! Začal sa vyhovárať, že on je chlap a nepôjde nikam. Mali sme aj tichú domácnosť. Nakoniec pred pár dňami sa mi priznal pri otvorenej komunikácii, že bol ešte pred našim vzťahom na vazektomí, ale že mi to nechcel povedať, lebo to ľutuje a bál sa ako zareagujem. Aj si poplakal, ja som bola ticho lebo som naozaj nemala slov a bolo mi zle.. takže teraz neviem čo robiť. Mám sto chutí mu jednu *ebnut. Celý čas som sa obviňovala, že možno je chyba vo mne…. Prosí ma nech mu to odpustím, ale ja naozaj neviem..

autor
Dnes o 04:48
@anonym_415677

@anonym_autor ja to neviem hladat ale bolo to par dni dozadu.

@anonym_415677 čo ak to bol on. Poslednú dobu sa hádame len . Idem skúsiť hľadať aj ja

anonym_415677
Dnes o 04:49
@anonym_autor

@anonym_415677 čo ak to bol on. Poslednú dobu sa hádame len . Idem skúsiť hľadať aj ja

@anonym_autor vyskusaj,mozno na to sama natrafis

autor
Dnes o 04:50

Neviete niekto ako skutočne zistím kedy presne bol na tej vazektómii? Hovorí, že ešte pred našim vzťahom, ale ja neviem. Nechce povedať presne kedy

svetlonos
Dnes o 04:54
@pr85

@anonym_827516 Prosím ťa, nenut muža na tento zákrok. Obnáša mnoho negatív a mozes mu vážne poškodiť zdravie. Nie je to také bezproblémové, ako sa hovorí. Ak chces, napíš mi správu a poskytneme ti viac info. Existujú aj iné spôsoby, ako nepocat dieťa.

@pr85
Myslíš nesexobat ako tvoja žena s tebou? Aby zase neotehotnela, keďže ty razis verziu, koľko pán Boh nadeli toľko žena odrodu? Prosím ťa už sa spamätať konečne. Tí muži, ktorí to podstupia sú svojpravni jedinci s op, schopní urobiť aj vážnejšie rozhodnutia. Myslíš, že nie si informovaní o rizikách lebo čítať nevedia?
Prestaň riešiť rozhodnutia cudzích dospelých ľudí. Ona muža nenúti ale rozhodol sa sám. Čítaj suco.

anonym_aecd4a
Dnes o 05:04

mrzi ma co prezivas. ja prezivam nieco obdobne, na zaciatku, tvrdil ze chce dieta a po 3 rokoch zmenil nazor a chce ist na vazektomiu

anonym_0fb6b5
Dnes o 05:10

To je ale dobra bezcharakterna sv.na ….

anonym_28ebfe
Dnes o 05:22

@anonym_autor a ešte ťa obviňoval že je to tvoja vina? Joj uz by som bola slobodná

cacianka
Dnes o 05:29
@anonym_6203f4

@cacianka ako co? Ved to je hulvat co je prva veta
Zeny su hlupe preto ak by ju napadlo odpustit davam navrh co robit dalej ak sa rozhodne mat s nim dieta
Ak ma kus rozumi tak pochopi poslednu vetu komentara
Ja naozaj nerozumiem comu sa ty cudujes? Vysvetli

@anonym_6203f4 čudujem sa tomu, že jej radiš ivf - v podstate že mu má odpustiť a a potom podstúpiť také zákroky , len kvôli jeho klamstvám, podrazu a útokom ?!
Veď jej celý čas KLAMAL do očí, 5 rokov !
Keď sa nedarilo splodiť dieťa, tak JU obviňoval ako jalovu kravu !
Teraz robí teátro ako ju miluje a nechce stratiť ? Čo urobil za 5 rokov, aby ju nestratil ? - regulérne ju ojeb.val a tak mu má teraz veriť ? A v čom ?
Keby aj skúsili náhradné riešenie, tak to bude stáť velke peniaze, lebo neplodnosť si privodil sám, a veriť že odteraz bude vzorný cnostny partner ? On je schopný jej po čase vyčítať, že dieťa chcela iba ona, veď on sa chránil. Že on nezvláda žiť s dieťaťom, nech sa stará matka, on ruky preč a on celý preč. Ešte jej môže vyčítať, že s kým to dieťa splodila, keď on je neplodny. To sú chorí ľudia, čo ti vyčítajú aj to že prší....

cacianka
Dnes o 05:31
@bruno1

@anonym_autor Z pohľadu RKC (rimsko katolíckej cirkvi) ak by ste boli sobášený v kostole zatajenie neplodnosti ,je legitímny dôvod na anulovanie ,sviatosti manželstva.😉

@bruno1 nie sú manželia, píše o priateľovi

sense
Dnes o 05:31

Toto by bola pre mna väčšia zrada, ako jednorazova nevera pod vplyvom Alkoholu, pretoze ta klamal de facto 5 rokov, a ak nie 5 tak od momentum kedy si mu povedala o tvojej tužbe mať dieta. A ešte to dával za vinu aj tebe hoci dobre vedel, že chyba je v ňom

sara07
Dnes o 05:36

možno by som ešte vedela ako tak odpustit že to nepovedal ale po šplechnutí že neviem splodit dieta a pritom on vie že problem nie je u mna, by som bola rozidena v tom momente
toto by som nedavala a mohol by prosit plakat čokolvek ....
hádate sa , načo ti je vztah v ktorom sa takto hádate a ubližujete si ?

alenka58
Dnes o 05:37

je to chrapúň a nie partner

cacianka
Dnes o 05:37
@anonym_fe0067

@anonym_autor podstupil vazektomiu,casom nasiel teba,zamiloval sa a sebeckost a strach,mu nedovolili povedat ti to.Bal sa,ze ak ti to povie,strati ta,lebo skoro kazda jedna zena,tuzi byt matkov.Mozno sa chlacholil tym,ze to s tebou nebude vazne,no ked sa zamiloval,dostal sttach,ze tymto ta strati,tak sa zas chlacholil,ze ved mozno nebude ona chciet deti,cas plynul,prislo na otazku deti a on,opat sebecky a vedomy si toho,ze to nepojde a uz je neskoro sa priznavat,zacal hrat hru na robenie si dietata.Alibisticky este podotkol,ze 2 by chcel takto do buducnosti (to zakryje tu vinu,co citit,ked zahra herca)Ked videl tvoju frustraciu mesiac co mesiac,zacal prskat od strachu,ze sa na to pride,ze bude dotlaceny na vysetrenia a tym padom odhaleny.Teda zacal hadzat vinu na teba,aby sam seba zachranil,aby sa na nic neprislo.Postupom casu,ho asi dohnali vycitky,tazoba svedomie,psychika a pod.tak sa priznal.Je to od neho velmi sebecke,pretoze podla mna to zatajil preto,ze ta nechcel stratit,myslel len na seba,ze to nejak ututla,popripade uhra,ze ty nie si plodna a pod.,casom od toho upustis a zivot pojde dalej a vy sa budete dalej lubit a zit stastne.Je len na tebe,ako s tym vynalozis.Najhorsie na tom celom je,ze uz ste spolu dlho a lahko sa tu niektorim pise,ze koniec a pod.Lenze ak clovek lubi,ma nejaky ten zivot s dotycnym,nevie sa len tak postavit,ze ahoj,maj sa,ja odchadzam.

@anonym_fe0067 jeho nedohnali nič, len sa nasral a v hádke jej to vytresol do tváre ! Aj to potom, čo jej vynadal za rôzne veci , obvinil ju že je Jalová a nevie splodiť dieťa, až po tom návale emócií sa priznal že podstúpil vazektomiu. Chápeš, najprv ju obvinil !

autor
Dnes o 05:40
@cacianka

@anonym_fe0067 jeho nedohnali nič, len sa nasral a v hádke jej to vytresol do tváre ! Aj to potom, čo jej vynadal za rôzne veci , obvinil ju že je Jalová a nevie splodiť dieťa, až po tom návale emócií sa priznal že podstúpil vazektomiu. Chápeš, najprv ju obvinil !

@cacianka Ano najprv ma obvinil, vraj bol len nasratý a plný emócí, ale to ho neospravedlňuje. Vraj aj ľutuje vazektomiu, že bol vtedy mladý a myslel si o ďeťoch, že ich nechce. A priznal sa, že keď bol ma vazektomii tak bol vtedy single a rozhodol sa tak úplne sám. Mal vtedy vraj asi 20 rokov.

sara07
Dnes o 05:42
@anonym_4ab850

@anonym_827516 Najskor poslete chlapa na vazektomiu, lebo je to vraj lahsie spravit muzovi ako zene. Ak nepojde, je to sebecky kkt, ktoremu nezalezi na zene. Ked tam pojde, aj tak mu potom nadate, ze je kus kkt. ;) Je jedno, co urobi, aj tak bude za ... Mohol si tu vazektomiu usetrit. 😝

@anonym_4ab850 máš problém s čitanim s porozumenín
chlap išiel sám dobrovolne pred vztahom, .. takže neviem prečo hádžeš jeho rozhodnutie na inych

autor
Dnes o 05:42

A manželia nie sme, bavili sme sa aj na túto tému, ale že manželstvo až keď sa zadarí dieťa, ja som chcela aj skôr

autor
Dnes o 05:43
@anonym_4ab850

@anonym_827516 Najskor poslete chlapa na vazektomiu, lebo je to vraj lahsie spravit muzovi ako zene. Ak nepojde, je to sebecky kkt, ktoremu nezalezi na zene. Ked tam pojde, aj tak mu potom nadate, ze je kus kkt. ;) Je jedno, co urobi, aj tak bude za ... Mohol si tu vazektomiu usetrit. 😝

@anonym_4ab850 lenže ja som ho nikam neposlala, veď som ani nevedela o jeho zákroku pár rokov

sara07
Dnes o 05:44
@anonym_6203f4

@anonym_autor tak to mas teda doma riadny charakter
V pondelok nech si nakluse na urologiu a nech mu ich odoberu a hold ostava vam len ivf
Rozhodla by som sa ci s niekym takym si chcem zalozit rodinu

@anonym_6203f4 prečo by mala podstupit ivf, prečo by mala pchat do seba lieky a podstupovat ivf, po tomto všetkom ?
ten vztah ma narušene základy .. v dôvere ..
ivf by som brala keby sa priznal na začiatku a nie ju 5 rokov natahoval + jej to daval v hadke za vinu

cacianka
Dnes o 05:45
@anonym_autor

@anonym_ed8b29 lenže necgáoem ako niekto môže takto klamať celé roky? Veď to sa hádam ani nedá. A pritom bol vždy ku mne milý, pozorný, snažil sa vo všetkom.

@anonym_autor keď ťa klamal 5 rokov, neviem si predstaviť v čom inom ešte klamal. Neviem si predstaviť , zostať s takým chlapom, a žiť s tým či a v čom klame. Dôvera umrela na furt.

cacianka
Dnes o 05:46
@anonym_autor

Neviete niekto ako skutočne zistím kedy presne bol na tej vazektómii? Hovorí, že ešte pred našim vzťahom, ale ja neviem. Nechce povedať presne kedy

@anonym_autor nezistis, pokiaľ ti sám nedá do ruky lekárske správy s dátumami

ankare
Dnes o 05:47

@anonym_autor Akoze.... všetko v poriadku.... ale to, že Ťa obvinil, že nedokážes splodiť dieťa, toto je strop. 😔

anonym_ed8b29
Dnes o 05:52
@anonym_autor

@anonym_ed8b29 lenže necgáoem ako niekto môže takto klamať celé roky? Veď to sa hádam ani nedá. A pritom bol vždy ku mne milý, pozorný, snažil sa vo všetkom.

@anonym_autor no vidiš, všelijaky ludia su na svete, niekto dokáže celé roky utajovať inu rodinu, neveru ..
Proste ja by som s nim nebola, toto je zrada, obrovská zrada

sara07
Dnes o 05:55
@anonym_autor

A manželia nie sme, bavili sme sa aj na túto tému, ale že manželstvo až keď sa zadarí dieťa, ja som chcela aj skôr

@anonym_autor čiže u neho nikdy .... vedel že toto nie je splnitelne ..

anonym_552c1e
Dnes o 06:00

chod na wellnes a jemu daj ultimatum ked sa vratis nech je odstahovany
toto je uplne dno

cacianka
Dnes o 06:01

@anonym_autor úplne ťa chápem. Túžiš po deťoch, keď ste začali hovoriť o nich, že ich teda chcete - že už ste v štádiu mať rodinu, ozaj vyšší level spolužitia, akýsi dôkaz lásky, dôvery, tak ani vtedy sa nepriznal, ale v klamstve pokračoval. Mal sa zdôveriť už na začiatku chodenia, keď ste cítili že váš vzťah naberá vyššiu úroveň, mohol riešiť či sa dá zákrok zvrátiť a úprimne by ste sa porozprávali. Klamal 5 rokov - 3 roky spolužitia, ale nepriznal to ani keď si začala riešiť lekárov, či teda stav že sa nedarí. Ešte obviňuje teba ! Podvodník a podrazák, akoby sa ti smial za chrbtom a robil z teba kravu sprostú.
Prepáč za tvrde slová, myslím to ale ako podporu pre teba.
🍀🍀🍀

loliki
Dnes o 06:02
@sara07

@anonym_autor čiže u neho nikdy .... vedel že toto nie je splnitelne ..

@sara07 Má to premyslené. Má všetko, čo chce a potrebuje.

sara07
Dnes o 06:04
@loliki

@sara07 Má to premyslené. Má všetko, čo chce a potrebuje.

@loliki v podstate ju vyživa vyslovene, ani tak nejde už ani tak o to dieta ale o to ako sa chova, sprava, vyžaduje, podmienuje ....

o__o
Dnes o 06:11

Neverim, ze si ho este neposlala do riti a stale si s nim.. NEVERIM.. 5 rokov ti klamal a este hadzal vinu na teba.. NEVERIM

mandzula
Dnes o 06:11

Mali sme tu uz roznych chrapunov, no tento sa umiestnil na poprednych prieckach.

dadis
Dnes o 06:16
@anonym_4ab850

Tolko k idiotom, ktori idu na vazektomiu ... Po rozchode deti zostanu ex a on uz si dalsiu rodinu nezalozi. Takze teraz bud ziadne deti, alebo rozchod?

@anonym_4ab850 Deti sa daju splodit aj po vazektomiii.. tu je problem uplne inde, ak si nepochopil