Môj život sa zmenil: Úvahy o svadbe a deťoch
Spoznala som sa s priatelom v 2018. 2023 ma poziadal o ruku. Svadbu sme nenaplanovali, porodila som v lete 2024, bola moznost sa vziat pred porodom ale bolo mi luto nemat ziadnu oslavu tak sme len vybavili na urade priezvisko. Hned ako sa narodila som to olutovala len preto ze porod bol katastrofa skoro sme zomreli, ja som sa este citila na zomretie a na naramku ma moje dieta iné priezvisko ako ja. No nieco strasné. Ale ok, zivot isiel dalej a svadbu sme neplanovali, nebolo kedy pri malom dietati nebola to priorita. Otehotnela som teraz cez leto znovu. Nechranili sme sa ale podarilo sa to v podstate hned co sme necakali. Ihned po otehotneni cely prvy trimester a povedzme ze aj do teraz nasledovali extremne hádky kazdodenné takmer o vsetko. A vkuse. Som rozhodnutá uz ze druhe dieta bude mat moje priezvisko a to je jedno ake bude. Aj ked tusim ze brat sa nebudeme do porodu.
Strasne mi smutno z toho prislo ze porodim chlapovi 2 deti, takmer umrem, bohvie co ma este caka na konci tehu s tymto druhym a ani si ma vziat nevie. Strasne mi je z toho zle. Financne sa o nás stara na 100% ak by to niekoho zaujimalo.
@anonym_d49358 veď jasné že z lásky ale toto znamená že je jeho pred celym svetom...preto už neostáva napríklad bolo si "Kováčová"ale koho si "Rajtákova" lebo patria nie už otcovi ale manzelovi
@domix147 ty mas kolko rokov? Toto mi pripada ako vidiek 18.storocia. Nikoho nezaujima "koho" je.
Nechápem....veď v úvode príspevku píšeš, že ste len na úrade vybavili priezvisko a potom píšeš, že dieťa má iné priezvisko ako ty? To aké priezvisko ste vybavovali na tom úrade?
Nechápem....veď v úvode príspevku píšeš, že ste len na úrade vybavili priezvisko a potom píšeš, že dieťa má iné priezvisko ako ty? To aké priezvisko ste vybavovali na tom úrade?
@anonym_f39c80 také aby sa dieťa volalo po otcovi aj keď nie sú zobrati
@anonym_f39c80 dieťa dostáva automaticky matkine priezvisko, ak to matka nechce musí ísť na úrad vybaviť otcove priezvisko

Ved mu povedz, ze ako ti je to luto a ze ked si ta nezoberie, tak druhe bude mat tvoje priezvisko...je to sice vydieranie, ale pre teba to znamena vela.
Ale realne si neviem predstavit ako pojdes k dr.a deti budu mat rozdielne priezviska...aj oni sa budu casom pytat, preco je to tak.
Vyrieste hadky, ci ma vobec zmysel ist do manzelstva.
@euka210 Ktora doktorka riesi rozdielne priezviska deti? A kvoli comu?