icon

Moja 30-ročná kamarátka čaká dieťa so 60-ročným partnerom

6. nov 2025

Dobry vecer prajem, moja najlepsia kamaratka, ktora ma tesne po 30ke mi prave oznamila, ze so svojim 60 rocnym priatelom je tehotna. Ja ju od toho odhovoram ale ona mi tvrdi ze ho lubi. Aky mate na toto nazor, pretoze ma vobec nepocuva.

Strana
z3
anonym_67c2e5
7. nov 2025

@anonym_autor mam takyto par v rodine, maju dokonca dve deti, uz preslo skoro 20 rokov od ich zoznamenia. On ma pred 80tkou, zacalo mu uz chatrat zdravie, nemoze byt uz sam. A ja osobne by som si tak zivot nevedela predstvit, ale ona je spokojna, cestuje so synmi kade tade po svete, pocas ich vztahu ju nikdy nijako neobmedzoval. Ale teda staroba prisla a z nej je "opatrovatelka", ale je to jej zivot.

lauricka
7. nov 2025

@anonym_autor je už tehotná, to už späť nevráti, nie? Aký má význam ju.odhovarat teraz? Navyše je to jej partner, píšete. Nemyslím, že vám prislúcha sa do toho montovať.

lauricka
7. nov 2025
@anonym_autor

Chapem argumenty, ja jej do toho vyrazne nekecam, len ma zaujimal nazor inych, nakolko uz teraz su v zlej financnej situacii v prenajatej garzonke od vyplaty do vyplaty a pan ma 60 a zdravotne na tom tiez nie je uzasne. Ked sa nieco stane tak pride za mnou prosit o pomoc to mi uz oznamila, s rodinou nema dobre vztahy. Neviem ci mi niekto rozumie, ale obavam sa, ze toto nejde dobrym smerom...

@anonym_autor treba jej dopredu povedať, že toto jej rozhodnutie nesie so sebou svoje problémy a ty určite nie si na to, aby si ju z nich potom ťahala, to nech si tak nepredstavuje. Môžeš pomoct len koľko budeš môcť a chcieť, nech sa na to nespolieha. Zrejme neostala tehotná nejakým omylom, či?

margotka17
7. nov 2025

@anonym_autor hmmm, veď sú dospelý obaja, zrejme chceli bábätko a tebe, aj keď ju máš rada ostáva jej len popriať všetko dobré, aby v zdraví donosila a porodila zdravé dieťa. Veď ak ste sa aké dobre kamošky, tak vás to nemôže rozdeliť. Tes sa s ňou 👍.

carter30
7. nov 2025

Ja som strašne rada za jednu moju vlastnosť: nikoho neriešim, neohovaram a nezávidím. 🤷 načo...

anonym_fac9c2
7. nov 2025

@anonym_autor je to dosť vysoký vekový rozdiel a o 10 tokov sa môže stať, že ostane na dieťa sama a nechcel by som byť dieťaťom, ktoré v skorom veku zažije smrť rodiča

enmery
7. nov 2025
@anonym_fac9c2

@anonym_autor je to dosť vysoký vekový rozdiel a o 10 tokov sa môže stať, že ostane na dieťa sama a nechcel by som byť dieťaťom, ktoré v skorom veku zažije smrť rodiča

@anonym_fac9c2 No ešteže mladí rodičia nikde nikdy nezomierajú a ich male deti to nikdy nezažili.

minenkaa
7. nov 2025
@anonym_fac9c2

@anonym_fac9c2 a chlapík možno bude žiť do stovky a ženskú za desať rokov zrazí auto ,ako ti potom zapadne do toho toto tvoje múdro

anonym_fac9c2
7. nov 2025
@enmery

@anonym_fac9c2 No ešteže mladí rodičia nikde nikdy nezomierajú a ich male deti to nikdy nezažili.

@enmery samozrejme že áno, avšak asi pravdepodobnosť prežitia u 30 ročného človeka je vyššia ako 60 ročného (choroby, staroba). Napríklad riziko infarktu je podstatne vyššie u 60 ročného a viac ako 30 ročného a viac. Je tam viac faktorov. Podstatou je, že z prirodzených príčin je jednoducho riziko smrti vyššie.

anonym130677
7. nov 2025

A prečo by si ju mala odhovarat,veď ma najlepší vek na dieťatko, vďaka Bohu, že si chce dieťa nechať,dúfam, že sa nedá Tebou ovplyvniť.

ednova
7. nov 2025

@anonym_autor mala si ju poslať k psychiatrovi už keď si začala s dedom, nemali by ste teraz tento problém 😳 no čo.. chudák decko, moc si otca neužije.. veľmi zodpovedný prístup oboch.. je potom na zvážení, či by takýto nezodpovední ľudia vôbec mali mať deti.

mmatik
7. nov 2025

Tie "empatické" reakcie tu sú neuveriteľné 🙈 rozumiem ti, tiež by som to cítila podobne. Môj otec bol o 20 rokov starší od mamy a ako dieťa som to ťažko niesla. Nie je to ideálne. Lepšie, keď vie kamarátka tvoj názor úprimný, ako keby si sa tvárila, že si z toho nadšená. Držím palce, nie je to ľahká situácia, myslím, že ani pre ňu časom nebude. A dobré rady typu "nestaraj sa" ozaj počúvať nepotrebuješ.

anonym_fac9c2
8. nov 2025
@minenkaa

@anonym_fac9c2 a chlapík možno bude žiť do stovky a ženskú za desať rokov zrazí auto ,ako ti potom zapadne do toho toto tvoje múdro

@minenkaa čítaš alebo len tliachaš od buka do buka? Ešte raz a zrozumiteľne pre takých ako ty. Pravdebodobnosť prežitia z PRIRODZENÝCH príčin u 30+ ročného zdravého človeka je vyššia ako u 60+ročného človeka. Nepíš chujo...viny. Prečítaj si ešte raz slovné PRIRODZENÁ PRÍČINA. Kapišto? Priemerný vek dožitia u mužov na SK je 74,7 roka pre tvoje úvahy dožitia 100 rokov 🤦.

minenkaa
8. nov 2025
@anonym_fac9c2

@minenkaa čítaš alebo len tliachaš od buka do buka? Ešte raz a zrozumiteľne pre takých ako ty. Pravdebodobnosť prežitia z PRIRODZENÝCH príčin u 30+ ročného zdravého človeka je vyššia ako u 60+ročného človeka. Nepíš chujo...viny. Prečítaj si ešte raz slovné PRIRODZENÁ PRÍČINA. Kapišto? Priemerný vek dožitia u mužov na SK je 74,7 roka pre tvoje úvahy dožitia 100 rokov 🤦.

@anonym_fac9c2 a ty citas čo píšem či len tiachas sprostosti ,to je priemerný vek do toho sa rátajú aj úmrtia novorodencov ,takže reálny vek je uplne, ale uplne iný
Smrteľne nehody sa tam tiež rátajú a si predstáv ,ze aj zeny zomierajú zavčasu

pribinak
8. nov 2025

Všetky tie čo tu vypisujú že je to
V poriadku a je to ich vec a je to krásne a iné bla bla … chcela by som vidieť tie ksichty keby ich dcéra prišla s tým, že je tehotná so 60 ročným dedom 💩💩💩💩💩💩💩💩💩

bashkaxyz
8. nov 2025

Tvoj problém je to prečo??? Staraj sa o sebaa

clementisa
8. nov 2025

Čistá katastrofa ale je to jej život sama si ho poserie,komu niet je rady tomu niet pomoci čo na to hovoria jej rodičia by ma zaujímalo

anonym_ff3bf0
8. nov 2025

Slečna potrebuje asi psychiatra 🤮

ednova
8. nov 2025
@pribinak

Všetky tie čo tu vypisujú že je to
V poriadku a je to ich vec a je to krásne a iné bla bla … chcela by som vidieť tie ksichty keby ich dcéra prišla s tým, že je tehotná so 60 ročným dedom 💩💩💩💩💩💩💩💩💩

@pribinak no presne 😂😂

anonym_fac9c2
8. nov 2025
@minenkaa

@anonym_fac9c2 a ty citas čo píšem či len tiachas sprostosti ,to je priemerný vek do toho sa rátajú aj úmrtia novorodencov ,takže reálny vek je uplne, ale uplne iný

@minenkaa nereagujem, nemá to význam... Dobre ten pán sa dožije 250 rokov a ta slečna zomrie pri pôrode a rozprávky je koniec

maminkadeticiek
8. nov 2025
@minenkaa

@minenkaa Akoby si bola ta kamaratka.

minenkaa
9. nov 2025
@anonym_fac9c2

@minenkaa nereagujem, nemá to význam... Dobre ten pán sa dožije 250 rokov a ta slečna zomrie pri pôrode a rozprávky je koniec

@anonym_fac9c2 vidíš konecne rozumná reč

minenkaa
9. nov 2025
@maminkadeticiek

@minenkaa Akoby si bola ta kamaratka.

@maminkadeticiek ano sedím pred tv s veľkým pupkom

anonym_5fcb6b
12. nov 2025

Ak som to správne pochopila, tak Vaša kamarátka čaká dieťa s chlapom, ktorý by jej mohol byť otcom a ktorý na tom nie je zdravotne najlepšie a ešte ako čerešnička na torte ich súčasná finančná situácia nie je veľmi priaznivá?! A od Vás sa očakáva, že ju z prípadných problémov, ktoré pravdepodone táto situácia prinesie budete ťahať? Mám pre Vás len jednu krátku radu: NEBUĎTE BLBÁ! V takomto prípade treba byť striktný, t. j. žiadna finančná výpomoc, žiadne ubytovanie na dobu určite-neurčitú, kým sa všetko nedá do poriadku a pod. Vaša kamarátka musela vedieť do čoho ide, je to už naozaj dospelá a predpokladám svojprávna osoba, ktorá si musí byť vedomá možných následkov svojich činov i v takomto prípade vzvlásť, keď sa týkajú aj očakávaného nového života a keď nie ona, jej partner aj vzhľadom k veku, určite. Takže ak to dopadne dobre tešte sa z toho a ak to dopadne, čo je dosť možné tak, že by ste mala supľovať záchrannú brzdu, nerobte to! Nechajte ju sa v tom vykúpať komplexne a kompletne. O miminko sa nebojte, buď sa oň postará rodina vlastná alebo náhradná a Vaša kamarátka v takom prípade získa cennú lekciu do života, ktorá ju dúfam naučí aj keď bolestivým spôsobom, najprv si svoje činy dobre premyslieľ a až potom konať!

Strana
z3