icon

Moja mama mi nedá pokoj. Myslí si, že som tehotná

luciana656
11. júl 2023

Moja mama si myslí že som tehotná. A to iba kvôli tomu lebo ja niesom moc milovník sladkého. A v telefonáte som jej povedala že si asi urobím pár palaciniek . A ona do mňa išla bomby že ja sladké predsa nemám rada že musím byť tehotná 🤦. A ja s mojom psychikou som si samozrejme začala domýšľať veci a vystretovala som sa do nepríčetna . 🙃 Veľmi dobre viem že tehotná niesom . To by som sa asi spravala inak než si dať raz za mesiac palacinky s nutelou. Strašne ma to už hnevá tieto jej reči . Lebo mám pocit že mi to hovorí naschval aby ma znervóznila . Našťastie ma v tomto podporuje môj priateľ. Čo si o tom myslíte .

Strana
z2
danica2711
12. júl 2023

ty by si hlavne mala prestať "oddychovať" (z čoho? zo sťahovania? omg...) a ísť pracovať - budeš mať, keď už nič iného, aspoň dôvod povedať matke, že 8 hodín denne s ňou nemôžeš preberať kktiny, pretože v práci sa nedá. Nemám síce pocit, že by si bola typ, ktorý má nejaké pracovné ambície a ctižiadosť, ale pracovné nasadenie prináša aj iné benefity, napr. budeš unavená a nebudeš vládať absolvovať tie reči o ničom s tvojou matkou, ale ju rázne uzemníš

luciana656
autor
12. júl 2023

@katkami123 dobrý deň. No od vtedy čo som sa odsťahovala už ma nemá ako manipulovať. A taktiež už niesom dieťa . Čiže ako dospelá to skôr vínam už ako otravovanie . Ako dieťa som si tohto jej správania nevšímala . Ale keď už som bola staršia tak 10-11 . Moja mama sa vôbec už nesnažila pretvarovat. A dávala mi bomby z každých strán .

katkami123
12. júl 2023

@viestta
Len radíš to autorke, ktorá sa ešte aj boji matke telefón nezdvihnut, radšej si ho vypína, aby mala výhovorku, čo mne osobne príde dosť veľká manipulácia, aby som sa bála povedať - Daj mi pokoj, otravujú ma tvoje reči, nemanipuluj ma tvojou samovraždou a iba nezdvihla a žila si svoje. Keď ten odstup nemá, aj keď je odsťahovaná, tak zo dňa na deň nepríde a pomôže jedine odborník. Inak by tu nebola ani táto téma, ktorá je cela nezmysel, matke vyvraciať, že nie som tehotná.
@luciana656
Keby si mala odstup, názor tvojej matky či si tehotná, nie si, si taká alebo onaká by ti bol dávno ukradnutý a nepotrebovala by si ju v ničom oresviedčať. Nebála by si sa zrušiť hovor, alebo nezdvihnúť, kedže s týmto máš problém, lebo aj napriek tomu, že píšeš ako na teba nemá dosah, ale aj tak sa obavas jej reakcie a čo ti povie, tak pomôže jedine odborník.

luciana656
autor
12. júl 2023

@katkami123 áno dochadzam na terapie . A odporučil mi s ňou úplne prerušiť kontakt. Na lieky odkázaná niesom . Iba v živote mi chýbala taká tá podpora že mi bude lepšie bez nej . Keďže mi nikto neveril ako sa ku mne správa . Teraz je to už lepšie. Ale malými vecami sa budem posúvať ďalej.

katkami123
12. júl 2023

@luciana656
Tak prečo si kontakt neprerušila, keď ti to odporúcil aj odborník? Stačí si zmeniť číslo. Potom by si nemusela zakladať takéto diskusie.

Strana
z2