Moja mama mi tajne ničí manželstvo
Dlho som si myslela, ze to robim zle ja. Ze som precitlivela, ze som nevdacna dcera, co si nevazi vlastnu mamu. Lenze potom som si zacala vsimat vzorce – poznamky pred manzelom, naznaky, drobne utoky zabalené do usmevu. Zacala som spajat body. A zrazu som to uvidela cele. Mama, ktora ma navonok podporuje, ale za mojim chrbtom spochybnuje kazde rozhodnutie. Mama, ktora sa tvari ako obet, ale v skutocnosti potichu rozsypava to, co sme si s muzom budovali roky. Je to bolestive, zmatocne a clovek nevie, na ktoru stranu sa postavit. Lebo ked ide o tvoju vlastnu mamu, nechces verit, ze by ti vedome ublizila. Ale niektori ludia ti znicia zivot nie preto, ze ta nenavidia – ale preto, ze ta chcu mat len pre seba.
Pointa? Či plačkanie? Máš svoje ústa máš si ich otvor, a neplač zbytočne, vzťah si ničiš sama
ak vies, ze je to tak... pracuj s tym.... viac poradit neviem...
A otázka? Alebo čo máme riešiť?
Tak uz vies, ze vztah tvojej mamy k tebe je toxicky. Bud rada. Zacni pracovat na tom aby napachala co najmenej skod.
@biba_18 @zuzubb007 @krasneleto @martul
Nehladam riesenie typu „otvor usta a hotovo“. Tych rozhovorov bolo viac. Ale niektore veci sa nedaju vyriesit jednym rozhovorom. Niekedy sa ublizuje aj medzi riadkami, v polohe tela, v poznamkach, ktore pred muzom nemozem „len tak“ vyvracat bez toho, aby som vyzerala ako hysterka. Pointa je len v tom – ze ma to boli. Ze som medzi dvoma lojalitami. A ze ma desi predstava, ze niekto z nich (mama alebo manzel) sa jedneho dna otoci chrbtom, lebo uz toho bude mat dost. Viem, ze si to musim riesit. Len som dnes potrebovala dat von to dusno, co nosim v sebe.
podla toho co pises... nie si medzi dvomi.. mas manzela a svoju rodinu a mama robi veci, ktore do toho chodu zasahuju... bud sa spamata, alebo ju budes musiet odstrihnut... alebo si teda znicis manzelstvo a mozete s mamou spolu bacovat... niektore veci su odveci...
Musi to byt velmi neprijemne. Manzel to vnima ako? Mas to s nim prebrate? Bolo by fajn, aby vedel, co sa deje, aby vedel, ako reagovat.
Kým mamu necháš,aby ti to robila,tak to robiť bude.Odstrihnut toxického človeka je najlepšie,čo môžeš spraviť.Nefnukaj a postav za seba
Ty sama sa musis rozhodnut ci je pre teba prioritou tvoja rodina alebo vychadzat s mamou. Nikto iny to za teba nespravi. To nie su dva mlynske kamene medzi ktorymi sa mas rozhodnut. Ty si uz davno mala mat jasno, co je pre teba priorita. Ked to nemas, tam nezvaluj vinu na mamu. Ta robi len to co jej dovolis a o tom co jej dovolis rozhodujes ty, nikto iny. Este by ma velmi zaujimalo ako sa k tomu stavia tvoj muz. To je takky slaboch, ze sa necha svokrou ovplyvnovat? To akoze fakt? Lebo mohla by sa ona aj pokrajat, aj tak by nic nerozbila. Lenze vy dvaja jej dovolita rozbijat. Je to vasa kapusta riesit problem.
Tato situacia nema riesenie bez toho aby si niekoho stratila
Uz je len na tebe koho chces stratit
Zas tieto dlhé pomlčky? Ani ahojte ani by ani mu každá diskusia rovnaký roman. Na dnes to tu vypínam
Prečo tu každá druhá píše diskusiu v hadankach... Nemôžeš uviesť normálne príklady nech vieme či to preháňaš alebo či tvoja mama alebo čo ?...
mama robi to, co jej dovolime. A uz som si to zacala uvedomovat. A Nie som typ, co by si zbalil city do igelitky a od dnes sa tvaril, ze "odstrihnute, vybavene".S manzelom som o tom hovorila. On to vnima, ale je opatrny – nechce ma tlacit, nechce vyvolavat konflikty. Je z tych, co veria, ze veci sa daju urovnat slusne. Lenze ja uz citim, ze slusnost v tomto nestaci. Len stale bojujem sama so sebou – je to moja mama.
Prisla som sa len vyrozpravat. A aj ked boli niektore vase reakcie ostre, dakujem za ne.
Si vydatá žena, máš svoju rodinu, mama bude vždy mamou, no niekedy sa treba troska odstrihnúť, veď nemusí byť predsa s tebou pri každom rozhodnutí a ani nemusí byť s tebou denne. Stanovte si nejaké pravidlá a napríklad aj intenzitu stretávania. Ak ti ubližuje, tak si to medzi 4 očami vysvetlite.....
Vies co? Ja uz ked ani rozhovor nepomohol som kricala ano doslova kricala. A az vtedy pochopil-moj otec, ze to myslim naozaj vazne. A ze to je proste nieco v com neustupim.
Niekedy musime naznacit co je dost. Nemozes byt naveky medzi dvoma kamenmi lebo sama vidis ze aj to ta nici. Nemozes sediet na dvoch stolickach....
a hlavne-sama musis vediet co chces. Co to je cenne. Co je pre teba dolezite.
Ty nie si medzi dvomi kameňmi, máš muža a vlastnú rodinu, s mamou stačí všetko nepreberať a návštevy kedy to tebe vyhovuje.
nemusi nic skoncit ani s mamou ani s manzelom... ale nastavit jej hranice... mozno to nerobi uplne zamerne, mozno sa len citi, ze vie viac ako ty.. neviem v akych konkretnych situaciach si ide svoje... ale treba jej slusne to povedat... odstrihnutim som myslela len absolutny zaver.... ak by to mama nepochopila.. proste moj dom moje pravidla, ty pride daj si kavu ale to je asi tak vsetko. viem ze je to niekedy tazke, ale chce to len vytrvalost, podporu manzela a vydrzat... aj moja mama hoc nie v takejto forme, prisla a riesila si isla si proste svoje, nasilu upratovala atd... proste som jej povedala x krat ze je to moja domacnost a moje pravidla, a bud to bude respektovat alebo sem nebude chodit... navela navela, ale pochopila.. su veci, ktore jej dovolim robit, ale aj tie, ktore uz narusaju moju intimitu. viem ze manzelovi to tiez vadilo, lebo to ustilo do zbytocnych konfliktov, kde nakoniec ja som vyzerala ako nevdacna.. fungujeme dnes uzasne. pochopila, ze su veci, s ktorymi ju zatazim, vyuzijem jej ochotu velmi rada, a naopak veci , ktore mi robia nervy proste nerobi...
Nie vždy sa dá dohovoriť, je to už človek, ktorý si ide svoje v zabehanych koľajach. Ale vyskúšaj to.
Postav sa odvážne a napíš si všetko čo ti vadí, ale popisuje presne a potom jej to precitaj.
Nechaj ju nech porozmýšľaj, keď bude chcieť daj jej ten zoznam ale odfoť si ho.
Ak bude zmena môžete pokračovať, ak sa neprisposobi nemá právo ti ničiť život, zhadzovať ťa len preto že ťa porodila.
mne jedna psychologicka povedala, je fajn ked si clovek uvedomi, ze mu ublizuju, ze ich chovanie nie je ok a tu nastava faza nastavenia hranic a neustaleho branenia si ich a nepovolit ziadne prekracovanie aj ked je to prave ten najblizsi. ak rozhovor nepomoze a bude stale prekracovat hranice, musis chranit SEBA, nepozerat na city ineho ale na svoje. ide tu o tvoju ochranu a zachranu a nikto nema pravo ti ublizovat, aj ked je to ten najblizsi. Je to smutne a krute ze ublizuju prave ti najblizsi. Avsak je v poriadku to, ze sa odstrihnes od toho, kto ti ublizuje aj ked je to mama.
Prosím, rozveď to rozvracanie vášho vzťahu polohou tela tvojej matky.

áno? a? keď o tom vieš, vieš sa brániť ...