icon

Moja zložitá situácia s kamarátkou kvôli svadbe

23. nov 2023

Ahojte 🙂,
mám dlhoročnú kamarátku. Mala pred svadbou a chcela, aby som jej v našej mestskej časti ukázala nejaké pekné miesto na fotenie. Dohodli sme si stretko u nás a v ten deň mal byť aj jarmok, tak, že pôjdeme aj tam.
Mne sa v deň stretka veľmi točila hlava, bolela ma krčná chrbtica. Ale manžel nachystal pohostenie. Chlebíčky urobil a kúpil zákusky. Kamoška z bud.manželom mi zazvonili na zvonček a či idem von. Ja som im povedala, že sa necítim dobre na prechadzku, ale nech prídu aspoň na chvíľu hore do bytu. Chcela som ju vidieť a zároven jej vysvetliť, kde nájde to miesto na fotenie. A to nešli, lebo oni sa chceli stretnúť hlavne kvôli tomu, lebo potrebujú vidieť miesto na fotenie a hore nejdú. Môj manžel sa troška nahneval, že to je za kamoška, ktorá za mnou príde iba vtedy, keď niečo potrebuje.
NPotom sme spoku nekomunikovali a deň pred svadbou mi poslala na whatsapp zasadací poriadok na svadbe. Ale ja som bola znechutena, a na svadbu som ani nešla

jj298
Odpoveď bola odstránená
autor
23. nov 2023

@veronikaszabova O moju reakciu a o moju zábavu sa Ty nestaraj. Možno niekto iný na svete má zas srandu z teba.

autor
23. nov 2023

@miriam11 No ani ja teba. Každý máme nejakú povahu. Ani tvoja povaha zrejme nevyhovuje každému. Či myslíš, že áno ?

chvostik1
23. nov 2023

No ty si kamarátka na "nezaplatenie". Že ty nie si povinná keď si im ty ten jarmok navrhla? Že tá hanba nefacká.

Predpokladám, že kamarátka bola asi z iného mesta ak ťa prosila o pomoc pri hľadaní miesta na fotenie. Takže logicky ak rieši svadobné prípravy a mali toho v ten deň na programe viac, tak nemala čas na vysedávanie. Tebe bolo zle už od rána, takže si jej mohla dať vedieť v predstihu aby si prípadne preorganizovali veci a mali čas aj na kávu u teba doma. Nuž krava zabudla, že kedysi aj ona teľaťom bola.

Kamoške si vlastne urobila službu tým, že si s ňou po tomto nedorozumení nekomunikovala a následne neprišla na svadbu. Ukázala si jej aký si charakter a aká si "ozajstná kamarátka".

autor
23. nov 2023

@jj298 To určite nie. Nie je to 1:1. Ale tá kamoška sa skutočne ozve len keď niečo potrebuje. A na tú svadbu ma pozvala na oplátku, lebo ona bola na mojej.

diewcatqoo
23. nov 2023

Ako sorry, ale ked raz sme dohodnute, ze ideme budeme na tom jarmoku a co ja viem kde, ze proste viem vopred, ze nepojdem k vam dnu, tak sa na to patricne nachystam, ci uz oblecenim alebo casovo. Kebyze dojdem a ty mi oznamis, ze ti je zle a nemozes ist s nami tak, ako sme boli predtym dohodnute, tak tiez k tebe hore nepojdem. Ja neviem, co ti je na tom take nepochopitelne.
Neviem, preco ste chystali obcerstvenie bez toho, aby ste im vopred oznamili, ze teda budete u vas a nie tam, kde bolo povodne dohodnute. Je tvoja chyba, ze si kamoske neoznamila zmenu planu a tvoja chyba, ze chlap chystal zbytocne obcerstvenie. A ze si sa na to tak urazila, ze si jej nesla na svadbu, tak o tom radsej pomlcim... teba by som za kamosku teda nechcela, ked sa spravas takto sebestredne.

autor
23. nov 2023

@chvostik1
@chvostik1 Na tvoj koment ani nejdem reagovať, lebo už tie výrazy, čo používaš, sú na úrovni mentálneho suterénu. Za tie nech hanba prefackuje teba. A s kravou sa zoznámiš v zrkadle. Ty charakter noblesy a slušného správania.

veronikaszabova
23. nov 2023

Naco si sem teda pisala, ked si uplne presvedcena o svojej pravde? 🤷

autor
23. nov 2023

@veronikaszabova To je predsa moja osobná vec, prečo ja sem píšem. Či ???

sweetlife001
23. nov 2023

Už druhýkrát tu spomínaš slušné správanie a je to celkom vtipné od osoby, ktorá sa zachovala ako také teľa a nedala vedieť, že nepríde na svadbu.

0silvia0
23. nov 2023

my nie sme osobne zainteresované, čiže píšeme nestranne. Chápem, že si čakala asi podporu, ale žiaľ, nenašla si. Asi si musíš hľadať inú kamarátku.

chvostik1
23. nov 2023

Narážaš na kravu čo zabudla že bola telatom? Neviem kam si chodila do školy, ale slovenské príslovia sú ucivom základnej školy. Ale vysvetlím ti, co to slovenské príslovie v kontexte tvojej situácie znamená keďže ho evidetne nepoznáš a myslíš, že ťa urážam. Krava zabudla, že teľaťom bola = že si asi veľmi rýchlo zabudla na to v akom zhodne a časovej tiesni si bola ty v čase tvojich svadobných príprav. Ty mentálny suterén....

limoncino
23. nov 2023

No, kamarátka zjavne o nič neprišla, keď už nie si jej kamarátka. Tvoja komunikácia s diskutujucimi je na bode mrazu.

h2
23. nov 2023

No ja nechcem byť zlá, ale jednoznačne si sa zachovala zle ty. A že si neprišla kamarátke na svadbu, pričom predpokladám, že pozvaná si bola, rátali s tebou a nedala si vedieť, že neprídeš, tak to je vrchol všetkého. Keby som bola na mieste kamarátky, už s tebou nestratím slovo.

jankalukasova
23. nov 2023

Nikto netvrdí, že si mala ísť dole... Ty nemáš telefón? Keď si vedela, že Ti je zle, tak si mala zavolať alebo napísať, že teda takto a takto, lebo na prechádzku to nie je. Kamoška by Ti napísala, že sorry ale chcem ísť na jarmok, byť vonku.... Tvoj muž nemusel nič chystať a bolo by po probléme.

petronelag
23. nov 2023

Ja by som jej bola zavolala, aby v ten deň neprišla, keď by som sa cítila tak zle a preložila by som stretnutie, príp. jej napísala kde je to vhodné miesto podrobne, to by už potom našla.

autor
23. nov 2023

@chvostik1 Narážam na to, že tvoja drzosť nemá hraníc ...

miroslava21
23. nov 2023

A preco si im nedala dopredu vediet ze nepojdes? Jedna sms, mozno jej priatel nerad chodi na navstevy ak sa dobre nepoznate napriklad. Toto riesit cez zvoncek je trosku blbe. Mozno zostali zaskoceni ze ste boli dohodnuti a ty si im z cista jasna oznamila ze nejdes

chvostik1
23. nov 2023

Ja že som drzá? To za teba a tvojho muža mala "kamoška" zaplatené jedlo, zákusky, občerstvenie a alkohol a to ty si v sebe nemala ani trošku slušnosti aby si jej aspoň oznámila, že sa svadby nezúčastníš lebo ti to tvoje urazené ego nedovolilo. Ale ja som drzá. Ach bože, žena. Spamätaj sa.

anketkarka
23. nov 2023

A to si len myslíš, že bola urazená, alebo Ti to aj povedala? Nie tak, že urazená si bola Ty, že neprišli? Svadba je významná udalosť. Keď Ťa pozvala, tak Ti dala na javo, že pre ňu niečo znamenáš. A Ty si jej zahrala trucovité decko a prišla si o kamošku. Tiež si svojím správaním dala na javo, čo pre Teba znamená. Bolo by mi ľúto priateľstva. Je zvláštna doba, že pre také niečo ľudia strácajú toleranciu a pochopenie.

letfenixa
23. nov 2023

@autorka zaujímavé, ako dlho ignorujes viackrát položenú otázku, prečo si nedala o zmene plánu vedieť telefonicky.

jesenzima
23. nov 2023

Chyba na tvojej strane ...

thoughtfulweirdo
23. nov 2023

A prečo si jej nedala vopred vedieť, že nemôžeš ísť von a majú ísť posedieť k vám?

elmivelmi
23. nov 2023

a to vo je za kmaratstvo?Mate 13rokov?

syslik81
23. nov 2023

mala si jej dopredu napisat ze sa necitis na to ist von ale nech sa zastavia hore ze jej pri kave vysvetlis ako tam pojde ... nie ze tuy zmenis plan nikomu nedas vedieta a este sa zdujes aj s muzom .. chyba bola na tvojej strane . ak ich tlacil cas tak iste ze nemali ani na tu kavu naladu ... keby si im dala dopredu vediet tak by sa zariadili a mozno dosli skor

katkami123
23. nov 2023

Mne jediné čo príde divné, že zrazu máš veľké závrate práve vtedy, keď treba kamoške ukazat miesto na fotenie a záhadne jej to oznamis, až keď ti dole zvoní. Za mňa si len nechcela a boli “závrate”. A nakoniec jej neprídeš na svadbu, bez toho, aby si jej to vopred oznámila. Čiže si jej urobila dve podpásovky, z môjho pohladu ti ten závrat neverím, bol to tvoj zámer znechutiť jej svadbu akýmkoľvek spôsobom. Namiesto teba tam mohla zobrať niekoho iného, takze vznikli zbytocne voľne miesta a ešte na tebe prerobila. Za mňa si len typ ženy, ktorá nevie čo by od zloby vymyslela.

syslik81
23. nov 2023

no citam,ze si neskutocna povaha-utocna a urazliva..takze sa ani necudujem ze to dopadlo ako dopadlo ..naozaj dobre ,ze si nikam nesla .. ak by si v sebe nasla este kusok chochnesu ospravedlnila by si sa a skusila spor urovnat ..ale predpokladam,ze na to nemas kedze uplne vsetci ti len ublizuju a ty mas predsa pravdu a nechapes,preco sa ta nik nezastal chudatenko

angeli121212
23. nov 2023

Pozri, ženy to tu komentujú na základe svojich dojmov a skúsenosti plus predpokladajú,že ste dobré kamošky. Vieš je rozdiel, keď takto jwdnáš s kamoškou, ktorá ta raada vidí aj inokedy a keď takto jednáš a kamoškou, ktorá ťa vlastne podľa tvojich slov len využíva keď potrebuje niečo. Toto si mala hneď na začiatku napísať, lebo mne to tým pádom príde akoby u teba pretiekol pohár trpezlivosti. Vieš úplne nezainteresovane si tiež myslím, že si jej mohla zavolať v ten deň a vyhla by si sa nepríjemnostiam

kamatopo
23. nov 2023

Uf to je iná téma. Niekto sa nám urazil,chcel to vrátiť a nikto sa neprišiel ospravedlniť🤦. Strašne čosi čo ti spravila,neísť na kávu keď sa človek ponáhľa a rieši svadobné prípravy je neskutočná drzosť... A z pozície tvojej kamarátky by som ti už nemala čo povedať. Na svadbu som ja konkrétne nepozyvala na oplátku,ale preto ,že mi na tých ľuďoch záležalo. A keď si si pohonkala ego a vyzúrila si sa aj tu na odpovediach hádam sa ti bude lepšie spať😂😂😂. Ani jedna ti tu nedala za pravdu. A vieš prečo ? Lebo ty pravdu nemáš. A nezabudni mi napísať že mi je prt do toho ako budeš ty spať. Normálne to z tvojich komentov čakám. Inak ten ,,mentálny suterén ,, je dobrý👍🙈. Čo sa tu ja všeličo ešte nedozviem. Ak sa takto bavíš aj s ľuďmi z tvojho okolia tak sa čudujem ,že ťa vôbec ešte niekto niekde pozve a nečudujem sa že nejde k tebe na kávu.

aurora33
23. nov 2023

Pytas sa, že kto urobil chybu? Jednoznacne ty, ty a iba ty.