icon

Moja zložitá situácia s kamarátkou kvôli svadbe

23. nov 2023

Ahojte 🙂,
mám dlhoročnú kamarátku. Mala pred svadbou a chcela, aby som jej v našej mestskej časti ukázala nejaké pekné miesto na fotenie. Dohodli sme si stretko u nás a v ten deň mal byť aj jarmok, tak, že pôjdeme aj tam.
Mne sa v deň stretka veľmi točila hlava, bolela ma krčná chrbtica. Ale manžel nachystal pohostenie. Chlebíčky urobil a kúpil zákusky. Kamoška z bud.manželom mi zazvonili na zvonček a či idem von. Ja som im povedala, že sa necítim dobre na prechadzku, ale nech prídu aspoň na chvíľu hore do bytu. Chcela som ju vidieť a zároven jej vysvetliť, kde nájde to miesto na fotenie. A to nešli, lebo oni sa chceli stretnúť hlavne kvôli tomu, lebo potrebujú vidieť miesto na fotenie a hore nejdú. Môj manžel sa troška nahneval, že to je za kamoška, ktorá za mnou príde iba vtedy, keď niečo potrebuje.
NPotom sme spoku nekomunikovali a deň pred svadbou mi poslala na whatsapp zasadací poriadok na svadbe. Ale ja som bola znechutena, a na svadbu som ani nešla

anonymous87
23. nov 2023

Mna tiez zaujima preco si jej rano nevolala a nedohodla s snou na zmene programu. Podla mna to je elementarna slusnost..

zdenka11081983
23. nov 2023

No tak pre tvoju kamošku, kamoška mínus. Takú ako ty by som ani neoplakavala 🙂

grof_monte_christo
23. nov 2023

Píšeš, že ste si dohodli stretko u vás. V tom zmysle, že vás len vyzdvihnú a pôjdete hneď do mesta? Ak to bolo takto dohodnuté, tak si jej mala hneď zavolať, že sa necítis dobre a nepôjdeš s nimi. Ak ste boli dohodnutí, že prídu k vám a potom pôjdete spolu do mesta, tak kamarátka mohla ísť na tú kávu, to je pravda. A potom ísť na to miesto len s tvojim mužom.

Ale napriek všetkému je to neporovnateľné s tým, že si jej neprišla na svadbu. Mohla si mať pochopenie pre to, že mali práve iné starosti a povzniesť sa nad to.

mamina7070
23. nov 2023

vidis len seba a mam dojem ze si ta hypochodnricka co tu stale vypisuje

zachovala si sa otrasne

domkakvet
23. nov 2023

Svadba je nieco viac ako male nedorozumenie, ak ste dobre kamosky, tak neist na svadbu kvoly takej blbosti je blbost.

autor
23. nov 2023

@mamina7070 Ja Ti prajem veľa zdravia a hlavne to, aby si nemusela zažiť, čo je to bolesť chrbtice ...
Čo tu ja stále vypisujem hypochondrické ?? Veď čo nie si konkrétna ?

grof_monte_christo
23. nov 2023

@autorka Nechceš objasniť, ako to stretko u vás bolo vlastne dohodnuté?

autor
23. nov 2023

@grof_monte_christo veď som to tu písala. Malo sa prísť na chvíľu k nám a od nás potom na jarmok. Hlavne, že hovorila, že bude dobre, keď sa u nás jej nastávajúci zoznámi z mojím manželom

grof_monte_christo
23. nov 2023

@autorka Takto konkrétne som sa to nedocitala, že bolo od začiatku dohodnuté, že prídu k vám do bytu a potom pôjdete do mesta. To teda mohli, lebo je logické, že si každý robí starosti s občerstvením na dohodnutú návštevu. Už keď si sa takto rozhodla, mohla si im dať aspoň vedieť, že im neprídeš na svadbu.

autor
23. nov 2023

@grof_monte_christo Takto to malo byť. Dole mali zazvoniť a zvončekom otvorím vchod. Ale zo "zoznamovacej akcie" zišlo. Tak bolo by aj dobre, keby sa chlapi ešte pred svadbou zoznámili. Nuž, ale keď povedala, že oni prišli hlavne preto, aby som im ukázala miesto fotenia, tak to muža trocha nahnevalo. Či im nestojíme ani za tú kávu. A len za to, keď niečo potrebujú.... A mal pravdu. Pretože raz to bola pomoc z maľovaním bytu, inokedy montáž nábytku. Potom vyzdvihovanie balíkov z boxov, prevoz zákuskov a podobne. A oni nám nepomohli z ničím. Takže sa manželovi ani nečudujem. ....a mimochodom to miesto na fotenie sa tiež dá dať do navigácie ...

grof_monte_christo
23. nov 2023

@autorka Už ťa lepšie chápem, oni teda nedodržali dohodnutý program a hneď ťa volali von, aj keď sa to dalo vysvetliť v byte pri káve, že teba boli hlava, ale manžel tam s nimi pôjde.
Čo už, stalo sa, ale bolo to už niečo nazbierané, naco život takéto priateľstvá?

fauko
Odpoveď bola odstránená
fauko
Odpoveď bola odstránená
autor
23. nov 2023

@fauko ja som to v popise témy aj tak napísala. boli sme dohodnutí u mňa na stretku a súčasne bežal vonku aj jarmok. mali sme posedieť chvíľu a potom ísť von = miesto na fotenie + jarmok.
Veď ja som od nikoho nežiadala, aby u nás vysedávali hodinu. Chvíľa stačila. Samozrejme, že viem, že chcú aj vonku vidieť stánky a program.

grof_monte_christo
23. nov 2023

@autorka V tomto prípade by mi tiež nenapadlo kamarátke predtým volať, že mi nie je dobre, veď chvíľu posedia a potom si sami alebo s tvojim mužom pozrú jarmok a to miesto na fotenie. Tiež som človek, ktorý sa radšej prekoná a neruší dohodnuté návštevy.

autor
23. nov 2023

@grof_monte_christo Áno, veď tak som to aj myslela. Že nechcela som zrušiť dohodnutú návštevu.
Alebo, že sme sa z mužom vykašlali na ukážku toho miesta.

autor
23. nov 2023

@grof_monte_christo Aj to, že prekonám a neruším, ale aj som sa na ňu/nich tešila. A muž by miesto ukázal potom.

grof_monte_christo
23. nov 2023

@autorka Rozumiem.

mamina7070
23. nov 2023

@fauko a co ja s tym ? ja som ZTPS a mam ID takze velmindobre viem co je to bolest a choroba ale ak sa raz dohodnem tak proste bud to zrusim ak sa neda alebo sa premozem ak som uz slubila

ak mas problems chrbticou tak skus cvicit pomaha to 😉

autor
23. nov 2023

@mamina7070 Tu sa jedná o to, že Ty ideš na druhého rozprávať, že je hypochonder. Na základe čoho tak súdiš o mne ? Moja neúčasť na svadbe je jedna vec a tvoje reči o hypochondrii druhá. A že to teda hovoríš práve Ty, ktorá teda vieš, čo je bolesť. Keby to niekto povedal tebe, ako by si reagovala Ty ? A kde vlastne berieš na to právo súdiť ľudí, či sú hypochondri, alebo nie ?

ivangeline
23. nov 2023

No zjavne az take super kamosky nie ste,ked neviete spolu komunikovať a nerozumiete si.

ema22270
23. nov 2023

Vies co, ja si myslim, ze tato situacia, co si opisala, bola len vyústením dlhodobejsej (tvojej) frustracie z jej spravania, z toho, ze Vas v podstate stale vyuzivala. Ze sa ozvala len ked nieco potrebovala a ked zistila, ze teda im neukazes miesto, nesli ani hore. Tam nejde len o jednu situaciu zjavne, preto si "nasrata" a ono to tak byva, ze niekedy sa to v zivote, tak ukaze a nieco proste "vybuchne".

maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
sccarlet
23. nov 2023

Ale dohodli ste sa inak, ty si do ho zmenila a očakavala že ona na túto zmenu programu zareaguje dobre...chyba, také veci je dobré dať vedieť dobre. Buď boli rozbiehaní pred svadbou a tlačil ich čas, že isto rátali len s nutným časom na ukážku toho miesta na fotenie. Alebo si jej za ti kávu nestála🤷no toto sa ťažko súdi lebo nevieme aký je medzi vami kamarátsky vzťah (či kámoška na dobre aj zlé chvíle, alebo len dlhorocná známa s ktorou si pár krát do roka v kontakte). Ale tiež by som ostala zarazená keď sa niekam ide a program je jasný, a po príchode mi druhá strana oznámi že nič nebude a pod na kávu a chlebíčky. Každý by bol zaskočený, otázne je o ako dôležitú vec išlo, že či zmena programu bola z važneho dôvodu a či ste take dobre kamošky aby bola schopná akceptovať že si ju vopred neinformovala. Zrejme nie, lebo dobrá kamoška by vyšla hore na tu kávu, ale by bola naštvaná...

autor
23. nov 2023

@ema22270 Áno, máš pravdu. Opísala si moje pocity veľmi presne

danielllka
23. nov 2023

Ahoj, ono nebolo veľmi dobré pýtať si názor na túto záležitosť tu, medzi cudzími ľuďmi, ktorí nepoznajú všetky okolnosti. Preto to dopadlo tak, ako to dopadlo a teda že si schytala kritiku na svoju osobu. Niekedy sa veci zdajú byť úplne inak, ako v reále sú - čiže človek vie zhodnotiť len podľa toho, čo vidí (alebo číta). Ako Ti už písal niekto vyššie, povestná kvapka pretiekla.. V takom prípade nie je za čím ľutovať.

majusqwa
23. nov 2023

@grof_monte_christo no, len bohvie, ako jej oznámila, že nejde. ak by som mala kamarátku, ktorá sa dlhodobo sťažuje na zdravotný stav a prvé, či mi oznámi, keď jej zazvoním na zvonček je, že sa jej točí hlava a má závrate, tak tiež by som na kávu nešla. a za mňa úplne logicky.

grof_monte_christo
23. nov 2023

@majusqwa Nebaví ma diskutovať o domnienkach.

autor
23. nov 2023

@majusqwa Na kávu by si nešla, lebo Ťa nebaví počúvať reči o chorobách a je to pre teba otravné ? Ale navigáciu cesty už by si prijala ? To by bolo, ok ? Troška účelové, nemyslíš ? Logicky

majusqwa
23. nov 2023

autorka, nešla by som na kávu, aby som neobťažovala. ale je ti asi zbytočné niečo vysvetľovať.